לצערי

purplegiraff

New member
לצערי

בזה נגמר ה"רומן" שלי אתכם, לפחות לבינתיים, צר לי שככה זה נגמר. MAGENTA תגידי תודה שהחברה הכי טובה שלך לא כאן. לצערי הרב אני וחולמת הצלחנו לריב ומבחינתי מה שקורה לי בעקבות בפורום הזה עבר כבר כל גבול אני מבקשת שלא תצאו עלי גם בהתקפות למה זה באשמתי כי אין לי כוונה להמשיך כאן כדי להגן על עצמי. ברגע שחולמת בחרה לשתף אותכם שרבנו (ואני כבר לא איזו חברה מבחוץ) וגם לפרוק עלי את זעמה בתגובה שהגיבה אלי וניסתה להפנות משהו שכתבתי לחלוטין בכללי בלי שזה אפילו היה בראש שלי לשניה נגד ואסאפ המסכנה למרות שהחלטתי היתה לעזוב את כל הנושא כי הבנתי כמה פגעתי. (ואסאפ, אני ממש מקווה שהבנת שזה לא מה שניסיתי להגיד שם, דברתי על מקרה אחר ושונה לחלוטין משלך- שקורה לפעמים, לגמרי בהסכמה ולפעמים מתחרטים בבוקר) ברגע שהיא נצלה את זה שאתם יודעים שהיא מכירה אותי טוב כדי לכתוב עלי דברים ( עדי אופי...
SO MUCH FOR כמו בטחון עצמי, או ניתוחון שטחי של מע' היחסים שהיתה לי, ברגע הזה זה כבר עבר כל גבול מבחינתי. אם הייתי יודעת שמישהו, אפילו לשניה יחשוף פה דבר קטן שבקטנים מחיי ללא הסכמתי, לעולם לא הייתי נכנסת לכאן. כרגע זה מחזק את כל מה שחשבתי על פורומים לפני שפגשתי אותכם ובחרתי להכנס לכאן. אני עדיין לא שוללת במאה אחוז, אולי פעם עוד אשוב. לצערם הברור של חלקכם...

aaa123

Member
אני תוהה אם הבהרת לה שמדובר בסוד שאת

לא רוצה שיחשפו בפורום. אם לא אז יכול להיות שהיא לא חשבה שחשיפת הפרטים פוגעת בך. בכל מקרה היא צריכה לכל הפחות להתנצל על התנהגותה.

ufffnick

New member
נו באמת...

לרוב, (גם על פי חוק, אגב) לפני שאתה מפרסם דבר ברבים במדיה כלשהי, שמאפשר לקהל רחב להגיע את המידע, יש לשאול לרשות האדם שהדברים נוגעים אליו. בטח ובטח במידע שהוא נחלתו בלבד והוא אינו איש ציבור.

aaa123

Member
לפי חוק? אם כך רצוי לתבוע עיתונאים קודם

האם עיתונאים מבקשים רשות מחשוד בעבירה כלשהיא שאיננו איש ציבור לספר את שמו קודם? האם עיתונאים מבקשים רשות מקורבנות תקיפה מינית לפרסם פרטים על הנושא כגון האות הראשונה של שמן או גילן?(זה מקום שלדעתי ראוי מוסרית להגיש כתבי אישום נגד עיתונאים). האם עיתונאים מבקשים רשות מאנשים לפני שהם מפרסמים דברי רכילות?

aaa123

Member
וזה אומר שיש לו פחות זכויות?

לדווח יחסית לעיתונאי. לי נראה שבדיוק להפך. כותב בפורום מגיע רק לקהל מצומצם כאשר עיתונאי יכול לגרום נזק על ידי פרסום שישמעו עליו הרבה יותר אנשים כך שעיתונאי יכול לגרום נזק יותר גדול. שיהיה ברור שיש דברים שבחיים לא הייתי אומר על מישהוא אחר אבל יש דברים שאני חושב שהם לא פוגעים במישהוא אחר,ולא נראה לי הגיוני שאסור לספר כל דבר שיודעים על אדם אחר(שלא פורסמו בתקשורת) בלי שהושגה הסכמה מפורשת של האדם האחר. מהכרותי עם פורומים אנשים נוהגים לספר דברים שהם יודעים על אחרים בלי הסכמה מוקדמת, ובדרך כלל אף אחד לא חושב להגיש תביעה בטענה שזה לא חוקי. דוגמה:בפורום שמדבר על שחמט צוינו הדברים הבאים בדיווח על תחרות של שח מהיר: YYY הוא מבוגר שדיווח על התחרות,וכנראה היה ממנהלי התחרות ,וXXX הוא נער שהשתתף בה,ואני בכוונה לא מציין שמות כי שמות זה לא הנושא(הדיווח איננו מילה במילה אבל התוכן נשמר) YYY:התחרות היתה של 7 סיבובים... תצויין לרעה ההתנהגות של הנער XXX שאחרי הפסד בסיבוב הרביעי פשוט הלך בלי להודיע ולא הופיע למשחק הבא. XXX:אחרי ההפסד יצאתי מאולם התחרות והתעלפתי וההורים שלי פינו אותי לבית חולים עכשיו אני מרגיש בסדר אבל זה לא שהתעצבנתי על ההפסד וקמתי והלכתי. YYY:הבעיה היא לא שלא הרגשת טוב אלא שלא הודעת לאף אחד שאתה הולך,והיריב שלך לא ידע שאין לו משחק בסיבוב הבא. XXX:אני לא טוען שההורים שלי לא היו צריכים להודיע אבל הם לא חשבו על זה באותו רגע. העובדה שXXX לא הודיע לאף אחד שהוא פורש מהתחרות לא היתה ידועה לקוראי הפורום(אני חושב שהיא אפילו לא היתה ידועה לרוב משתתפי התחרות) אבל XXX לא חשב לרגע להתלונן נגד YYY על זה שפרסם אותה.

ufffnick

New member
אין לזה קשר לעניין המדובר

ובעניין פורומים, דינם יהיה כדין טוקבקים בסופו של דבר. לכאן או לכאן. החוקיות של זה אולי לא לגמרי חד משמעית, אבל יש כמה שעובדים על חוק מתאים בימים אלה.

lior 30 rg

New member
לפני ששניכם נושכים אחד לשני את הצוואר....

אולי תמצאו את החיקוק שאוסר זאת ואז תמשיכו לדון....

aaa123

Member
אני חושב שאם רוצים לקבוע חוק מתאים אז קודם

כל עדיף שיטפלו בעיתונות שמגיעה לתפוצה הרבה יותר גדולה מכותבי פורומים. לא נראה לי הגיוני שעיתונים שונים יפרסמו טענות סותרות על אותו מקרה(כך שברור שאחד מהם מפרסם שקרים שפוגעים במישהוא) ואף עיתון לא יענש. אפשר לקבוע למשל שאם 2 עיתונים מפרסמים ידיעות סותרות אז מטילים קנס גבוה על 2 העיתונים אם אף אחד מהעיתונים לא יכול להוכיח שהידיעה שהוא פרסם נכונה בבית משפט. פרסום פרטים על אדם אחר שלא מתוך מטרה לפגוע היא לא התנהגות נדירה בפורומים ,ומי שזה חשוב לו שאנשים שיודעים עליו פרטים לא יפרסמו אותם,כדאי שיגיד להם את זה כי זה לא ברור מאליו לכל אחד.

ufffnick

New member
זה תלוי כמה קרדיט ואמון אתה נותן

לבני אדם. יש שייתנו למספר אנשים מספיק קרדיט שיהיו הגונים דיים לשאול לפני פירסום. ויש שלא יתנו את הקרדיט ולא יספרו לאף אחד את מה שהם לא רוצים שידעו. האחרונים הם אלה שמספרים רק את הדברים שלא יפריע להם שיתגלו ברבים. ורק אותם. לגבי עיתונות, אני כבר שנים שלא מאמין למה שכתוב בעיתונים, ונוטה לקחת בהמון עירבון מוגבל את שיש לתיקשורת, באשר היא, להעביר לשאר העולם. היא נגועה בהרבה יותר מידי אינטרסים.

aaa123

Member
לא לשאול לפני פרסום יכול להיות גם תוצאה של

הנחה מוטעית כך שגם אם אתה סומך על אנשים שיהיו מספיק הגונים אז רצוי לפחות שתגיד להם בפעם הראשונה שאתה מספר להם משהו שמפריע לך אם זה יתגלה ברבים שאתה מבקש מהם לא לפרסם ברבים דברים שאתה מגלה להם. זה לא ברור מאליו לכל העולם,ואני מאמין שחולמת טעתה בהנחה לא נכונה.

באז באז

New member
חבל מאוד

דווקא נהנתי לשמוע קול קצת שונה כאן. רק בשביל הרקורד. תדעי שבתקופה האחרונה האגרסיות כאן היו ברמה מאוד נמוכה. אני אשכרה מתגעגע. אני מבין אותך שאת שמה גבולות. מקווה שבאיזשהו שלב הם ישתנו.

ufffnick

New member
חבל...

חבל לי, שחייך נפגעו מעצם השתתפות בפורום קטן זה. חבל לי מאוד שחברויות שלך וחייך הפרטיים עלו לדיון ברשת. פורומים הם אכן מקום מלוכלך לפעמים, במיוחד כשלא מכבדים את הכללים האתיים (לפעמים הלא רשומים). ברשותך בנקודה זו אני רוצה להעלות תהייה, היתכן שמנהלת פורום אחר תתנהג כטרול בפורום שלנו?

magenta73

New member
גם לי חבל

שחיי אנשים אחרים שכותבים בפורום הזה נפגעו עקב השתתפותם של אי אלו אנשים אחרים שמשתתפים בפורום הזה... אכן פורומים הם מקום מלוכלך לפעמים.

ד נ י ת3

New member
מחשבות על אינטרנט ופורומים,

וזה עם קשר וממש בלי קשר למה שהלך פה בזמן האחרון. ראיתי תוכנית תחקירים בערוץ 10 לגבי פדופיליה. כמה קל לגברים לפתות ילדות כ"כ צעירות - בנות 13. היה שם איזה אחד, אב בן 38, מהנדס, אב ל-2 ילדות, שפיתה ילדה בת 13. מבלי ממש לחזור על מה שהיה שם, זה פשוט מפחיד. הנגישות הזאת. המדיה הזאת נותנת במה לכל אחד. לכל אדם. אמיתי, מתחזה, מופרע, בעל סטיות. כל אחד יכול להיות כל אחד. כל אחד יכול לנסות להשיג את מה שהוא רוצה. להיות מי שהוא רוצה. ילדים הם תמימים. הם נופלים בפח. לא רק ילדים - גם בהתחלה, כשמשתמשים במדיה הזאת, כ"כ קל לפול בפח. לא להטיל ספקות במי האדם שמולך. להאמין שכל האנשים טובים. מפחיד. צריך לעשות משהו. לא יודעת מה, ולא יודעת איך. אולי - להטיל צנזורה, או למנוע מילדים (לפי כתובת IP של מחשב) מלהכנס לאתרים מסויימים, או באתרים שבהם מסתובבים ילדים שיהיה פיקוח על המלל, או השם יודע מה. המקרה של אחותך, המקרה הזה שהיה בטלביזיה - כולם קורבנות של אינטרנט. צריך להזהיר. להסביר. שווירטואליה זו לא הכרות אמיתית. שגם לדבר בטלפון - זו לא הכרות אמיתית. שכדי להכיר אדם צריך המון זמן. צריך לדעת מהיכן השורשים שלו. החברים, המשפחה, וכו'. מי הוא באמת. הוירטואליה נותנת תחושת אשליה של חברים, של הכרות אמיתית, של אינטימיות. אינטימיות מזויפת. אנשים נחשפים כ"כ מהר בוירטואליה - בגלל האינטימיות המזויפת הזאת. מצב - שלולא הוירטואליה - לא היה קורה. אנשים נחשפים לאנשים אחרים - שלולא הוירטואליה הם לא היו פוגשים בהם! לא היה סיכוי שבכלל יפגשו, הם לא מסתובבים באותם חוגים, או שלא היה קורה "קליק". שוב אני קודחת. סתם מחשבות.

על ערוץ 10 ואנסיא קצב

כפי שניתן לראות בתמונה אנסיא שומר על יחסי ידידות חמים עם הפדופיל (לפי ערוץ 10) הנודע ,אולי הם ייפגשו ויצטלמו שוב (מאחורי הסורגים בתקווה). אני מקווה מאוד שגם אנסיא לא התחיל לגלוש באינטרנט...

avshalomat

New member
זה שטל קר היא טרול זה עניין ידוע

רק שזה נראה לי שולי לעומת הדברים היותר חשובים שעלו בשרשור

טל קר

New member
להצליח לאתר הודעות שלך בנושא רלוונטי

שאינן רק הגחה ברגע ששמי מוזכר ופתיחת ג'ורה לכיווני, זה תפקיד שנעשה יותר ויותר מאתגר בחלק מהפורומים, כך שאני מציעה שתנסה (עד כמה שאתה מסוגל) לשקול רפלקסיביות בנוגע להגדרת הטרול, ונראה לי שלאור מידת האתגר הגוברת גם את הגדרת הסטוקר.

וויר

New member
נועה לביא קוראת לה קל קר חח

למי מכיר את נועה לביא והבלוג שלה . .

למעלה