שמעת פעם על סוקרטס?לא זה מהפורומים
אני לא מקנטר , אני שואל שאלה לגיטימית כמו כולם וכמו שאני שואל שאלה על ר'ת באנגלית נורא פשוטה באמת מחוסר ידיעה ,מסיבה כלשהיא את בוחרת לראות בזה קנטור ולפנות בצורה מעליבה ופוגענית ואחר כך להאשים אותי על שאת מעליבה אותי, כמו כל ההודעות שלך בשרשור - את מאישמה אחרים בחוסר היכולת שלך את לא מוצאת (שציטטתי לך אותה בדיוק) הודעה אז את מעדיפה לקרוא שקרן למי שמולך, איך בכלל אפשר להתווכח עם מי שמחזיק בעקביות בדעות קדומות ומשקר ומעליב כדי לחזקן? ולסיום סוקרטס מויקיפדיה: "סוקרטס ראה בסגולה הטובה ערך עליון, וחלק ממנה הוא החיפוש אחר ההגדרה הנכונה על מנת שנוכל לדון בנושאי מוסר. בהסתובבו ברחובות אתונה, הוא פונה אל אנשים ושואל אותם שאלות על טיב העולם. כדי לברר את דעתם בנוגע לנושא מסוים, עליו לברר תחילה מהי הגדרתם את אותו נושא והאם הגדרה זו אכן אמיתית. סוקרטס משתמש בבליל שאלות, מעין חקירה צולבת הנקראת אלנכוס (ελενχος), תוך שהוא נמנע מלהכניס לדיון את דעותיו. את כל מסקנותיו, כביכול, מסיק סוקרטס מתשובותיו של בן שיחו, ואלו בתורן משמשות אותו בהמשך הדיון על מנת להפריך את דעותיו של זה האחרון. כך הוכיח בעצם שאין אנשים יודעים על מה הם מדברים כאשר הם טוענים טענות ערכיות. שיטת דיון שכזו מכונה דו-שיח דיאלקטי, דו-שיח בו הטיעונים של סוקרטס נובעים מעמדותיו של בן שיחו מבלי שסוקרטס עצמו מתחייב לשום דעה משלו. סוקרטס פשוט מצליח להצביע על הסתירות הפנימיות בכל הגדרה שנותן בן שיחו ולפיכך מוכיח לו כי אינו באמת מבין את שהוא מתיימר להבין...."