לצערי

טל קר

New member
האם יתכן שמוגבלותך להבנת תכנים שונים משלך

רבה כל כך, עד שאתה מנסה להכחיש את קיומם ומנסה לדחוף אי הסכמה רעיונית בסיסית לאחת מהשבלונות המצומצמות בהן אתה מסוגל לאחוז של "טרול"?

ufffnick

New member
קשה לך הא?

אז בואי נעשה זאת בבדידים: להלן מספר תכונות שמאוד מאפיינות אותך ואת תרבות הדיון העקומה שלך: 1. טרולים אדישים לחלוטין לביקורת (בונה או לא בונה). 2. לא ניתן לשאת ולתת איתם. 3. לא ניתן לגרום להם להרגיש אשמה או רחמים. 4. לא ניתן לדבר אליהם בהגיון. 5. הם פשוט לא מסוגלים להרגיש חרטה. 6. ובעיקר - טרולים לא מרגישים שהם כפופים לחוקי הנימוס או לאחריות החברתית. 7. ייתכן שקשה לתפוס את זה. אתם בוודאי חושבים "בטוח שיש משהו שאני יכול לרשום כדי לשנות את הגישה שלו.", אך טרול אמיתי לא ישתנה ע"י מילים בלבד. מה אומר ומה אגיד, שבלונה מצומצמת כל כך ואת לובשת אותה פשוט בול. מהממם עלייך. באמת.

טרול? לא, ממש לא...

לאור הצחוק הבריא שמשתחרר לי כל אימת שאני קורא את כתביה של הגברת קר (כמובן שמקודם אני צריך להרגע, אבל אחרי זה אני נכנס ל"פריים אוף מיינד" הנכון) הייתי אומר שיותר נכון יהיה לומר "ליצנית". (לראיה, אין לי ספק אפילו, תבוא התגובה שלה אוטוטו. אין כמו קצת התנשאות עליי כדי לגרום לי לצחוק מכל הלב. ברצינות וללא שמץ ציניות שבדרך כלל מאפיינת אותי).

וויר

New member
גב' טל קר אינה טרול היא אישה המסכנת את..

חופש הביטוי של גולשים ביחוד של גברים , כדאי לדעת שהפורום שלה מעבר התנהלותו הבעיתית בלשון המעטה , הוא כר נוח מאוד לדעות פמניסטיות קיצוניות ואף לשמאל הקיצוני ... יאמר לזכותה שהיא עקבית ואני מעריך אנשים עקביים ושיטתיים והיא כזאת ...

כמה חבל על הזמן שמתבזבז על וויכוחים

אפשר היה לנצל אותו בצורה הרבה הרבה יותר טובה כמו להתנדב באיזו עמותה, או משחק עם חתולים/כלבים

ufffnick

New member
זה בסדר...

אני מצליח גם להתווכח על זוטות, גם לשחק עם שתי החתולות שלי (ולהגיש סיעוד רפואי לאחת מהן), וגם להגיש סיוע אינטרנטי לילדים בשאלות בפיסיקה ומתמטיקה לבגרות עקב ניזקי השביתה. ממש מולטיטסקינג...

ד נ י ת3

New member
אתה בטוח שאתה

גבר?

belli80

New member
ברור שיש

למשל - ברגע זה ממש הוא מכין שניצלים לארוחת צהריים, אחרי שקנה מצלמת אינטרטנט, קפץ למכולת, שם משחה לחתולה, קיפל כביסה, והתווכח עם אושיות הפורום על אפליה מתקנת, תרבות דיון ועוד איזה משו... טוב, מתוקף היותו חזיר שוביניסטי, אי אפשר לצפות ממנו להיות מושלם - את הקרש בשירותים הוא השאיר למעלה..

ufffnick

New member
ועוד דבר...

איך תוכלי להסביר במילים פשוטות ללא פיתולים מיותרים את ההבדלים התהומיים בתרבות הדיון שלך, אל מול שני המינים, כאשר שני הדנים מולך מציגים בדיוק את אותו הרעיון. רק שהזכר הוא בור שוביניסט וגס רוח, בעוד האישה זוכר לטונים רכים ודיון בגובה העיניים...? מוזר לא?

טל קר

New member
אני חולקת על דעתך שמדובר באותו הקשר

זה לא אותו רעיון, לא אותה נקודת מוצא, ולגמרי לא אותה תרבות דיון, כך שנראה לי טבעי שתגובותי תהיינה שונות. למשל, אם גם היא כמוך היתה כותבת לי "לכי לשרוף איזו חזייה, ועזבי אותנו בשקט" הייתי מניחה שגם היא גסת רוח. וכמובן שתגובתי שונה לגמרי למי שאומרת "אקדים ואומר שאני בהחלט בעד העדפה מתקנת" לעומת מי שאומר "האפליה המתקנת היא עוד בלוף אחד גדול" טוב, אני לא מאמינה שאני באמת מנסה להסביר את ההבדלים האלה למי שחושב שזו אותה סיטואציה ולכן מוזר שהתגובה שונה, נראה לי שזה מעבר ליכולותי וגם מעבר למה שמעניין אותי לעשות. אז מה שהספקתי הספקתי, ומה שלא - מה לעשות, עם כזו רזולוציה אני בטוחה שאתה נתקל בדברים מוזרים על ימין ועל שמאל, קטונתי.

ufffnick

New member
מוזר....

כי הבעת דעתי לכך שהאפליה המתקנת זכתה לתגובה כאילו רמסתי את בנך שלך, שכן הרעיון בכללותו באופן מפתיע אכן הופך לבלוף בשתי הדוגמאות שהובאו. בשני המקרים התייחסנו למקרה בו האפליה המתקנת מאבדת את מטרתה (איזו הפתעה שהיא בלוף בדוגמא של שנינו) שנינו התייחסנו לאותה נקודת מוצא בה אם כופים על מערכותאפליה מתקנת היא תזכה לדרך יישום הירודה ביותר האפשרית - מה שיביא לקיבעון אי שיוויון וקיבעון בסטריאוטיפ המשפיל של האישה במקום קידום מעמדה בחברה. כולם היו מצביעים בעד האפליה המתקנת, אילו לכולנו היה אמון מלא שהיתה מביאה לפיתרון הסוגיה. לכן, מאחר ואני קטן אמונה במימוש חוקים במדינה, כי עדיין בתוך עמי אני חי, ועדיין יודע כמעט בודאות שכל מי שיכול למצוא את הקומבינה יממש אותה ולא קשה למצוא אותה, האפליה המתקנת, עם כל הכוונות הטובות שלה תלך לאיבוד. את "זכית" ליחס מזלזל ממני נוכח יחסך הבוטה והמתנשא, כך שאל תופתעי שאין לי טיפת הערכה לדרך ההתבטאות שלך. מה גם, שמשימת שריפת החזיות אלייך קיבלת נוכח הודעה בטון קנטרני, מכליל ומזלזל בדבריי, מבלי שום רצון ולו קט להבין ולחפש הבהרה אליה, תוך הצהרות כלפי דעותיי שכהרגלך בקודש הובנו בכיוון שנוח לך - והוא לתקוף את המין האחר. היית יכולה להיות מוערכת, אבל הדרך שלך כל כך עקומה, נמוכה, מתנשאת ומאוסה, שבאמת מוצא עצמי מופתע איך את (שעושה רושם בעלת טיפה יכולת חשיבה, חד מימדית אבל עדיין חשיבה), לא מצליחה להבין שהעטיפה של המסר חשובה לא פחות מהמסר עצמו. שהכבוד אל האחר, גם אם דעתו שונה משלך, חשובה לא מעט למען השיכנוע והעברת המסר. ויותר מכל שאין דבר כזה צדק מוחלט. הצדק הוא יחסי ודינמי עם השינויים בנורמות, המוסר והראייה הסובייקטיבית. ועדיין התנהגותך היא התנהגות טרולית לחלוטין, גם אם את טוענת שאינך טרול. דמגוגיה, קוראים לזה.

לי בכל זאת יש משהו שמפריע

איך מישהי שאת לא אמורה להכיר ,אחת שכותבת פעם ראשונה בפורומים בכלל, לכתשאל שאלה תגיבי לה בעדינות ותאוצי רוצי לחפש בשבילה כל מה שתרצה, כאשר אם גבר ישאל את אותה שאלה התגובה האופיינית תהיה "טמבל, אתה לא יודע להשתמש בגוגל?"

טל קר

New member
זה פשוט

שני החלקים שגויים. לא לכל אחת שתשאל שאלה אני ארוץ לחפש בשבילה כל מה שתרצה (תלוי אם אני מכירה חומרים או לא, ותלוי כמה זמן פנוי יש לי) ומצד שני מעולם לא פניתי לאדם ב 'טמבל, אתה לא יודע להשתמש בגוגל?'.

טוב, אז פשוט יש לך בעיה של זיכרון

לא נורא לא כולם יכולים לזכור הכל, את זוכרת מה שמתאים לך.

טל קר

New member
זה מעולם לא היה הסגנון שלי, וגם לא הולך

להיות, זה לא משהו שאני לא זוכרת, זה משהו שאתה המצאת.

התלבטתי,אז הנה ציטוטים קצת יותר מדויקים

זה לא משנה אם אומרים במפורש "טמבל" או אידיוט" גם האינטונציה חשובה הטון ההקשר גם חשוב, כשאומרים "למה שלא תכיר שני כלים שימושים , הראשון אינטרנט השני GOOGLE" או "יש דבר שנקרא גוגל מאייתים אותו GOOGLE..." ואלו ההודעות העדיניות, אז ברור שהמטרה היחידה של ההודעות היא להעליב במקום לענות תשובה על שאלה מאוד קלה ומחכימה. ועל טון וגישה יש לי סיפור אישי שאולי לא כולם יודעים אני לא נולדתי צמחוני לקח זמן עד שנהייתי צמחוני ,נכון תמיד שמעתי שיש כאלה אנשים אבל מעולם לא יצא לי לדבר עם צמחוני , וכך יכולתי לחיות חיים שלמים ומלאים בלי להכיר מעולם צמחוני ולחיות לי בבורות שלווה , אבל,הודות ל(ט) מסוימים מתברר שלמרות ההפתעה הגדולה של הסביבה ושלי! אני כן צמחוני ולא בגלל שמישהו העליב אותי או קרא לי "רוצח!" אם כל מה שהייתי קורא כל מה שהייתי יודע היה מבוסס על אלימות אם לדוגמא ב"אנונימוס" היה כותבים ברמה שלך - העלבות,קללות,הכפשות, מבלי להביא בדל של הוכחה לטענותיהן ורק טוענים כל הזמן "לך חפש בגוגל, מאייתים את זה G O O G L E " ספק רב אם אני או מישהו אחר היה נהיה צמחוני. מצד שני, יש הרבה טבעונים שמדברים בטון שלך אז אולי זה מתאים ל TYPE.

טל קר

New member
לא נראה לי שהגבתי כך אי פעם

לאדם שפשוט בא בכוונה טובה ושאל שאלה, וודאי שזה לא תגובה אופיינית (אני בטוחה שעמלת רבות לאתר את שני הציטוטים האלה) . למעשה הסקרנות (ופרץ השעמום) גברו עלי והלכתי לבדוק, וראיתי שהשתמשתי במילה google בפורום פמיניזם 10 פעמים מאז 2001, ו9 פעמים במילה 'גוגל' אף פעם לא בצורה שציינת, אלא בעיקר כהפנייה לאיתור מידע נוסף בפרט בscholar.google.com. העיקר שמצאת את ה'אופן האופייני בו אני עונה'. אתה יודע, היום במקרה אני חולה ויש לי בוקר פנוי, אז טרחתי מהשעמום לבדוק את ההמצאה המשונה שאתה מנסה להדביק לי, לא כל פעם יש לי את הזמן או הכח (למעשה רוב הזמן אין לי לא את הזמן, לא את הכח ולא את המוטיבציה) להפריך אישית את דבריך. בוא נסכים שאתה והאמת לא בהכרח חברים הדוקים שנפגשים תדיר, שכדאי לקחת את דבריך בערבון מוגבל ככלל אצבע, ומי שבכל זאת דקדקן ורוצה לדעת מה קרה בפועל, יכול לבדוק ולראות בעצמו האם אתה דובר אמת בהאשמותיך או שוב פעם לא.

למעלה