על מנת שאעבור את "גלאי ה- DNA" הנאצי שלך אגלה שאכן אני במקור משכם.
מה לעשות שאתה כרגיל לא מבין את המאמר שבפועל מעביר ביקורת על הכנסת:
מעמדו הרם של בג"צ לא קרה ביום והוא גם תוצר של כנסות שמרניות שפחדו לגעת בנושאים מסוימים והיכן שהיה וואקום - שופטי העליון פסקו. על אף שחלק מהפסיקות היו בצדק, הוואקום הזה הפך את בג"צ לאחד מבתי המשפט האקטיביסטים ביותר בעולם.
ו- דמוקרטיה צריכה ביקורת שיפוטית והיא חשובה לקיומה אך גם לביקורת השיפוטית צריך שיהיו איזונים ובלמים, בטח ובטח לרשות שהצליחה למתג את עצמה כמבוגר האחראי במערכה הפוליטית וכמעין מסלול עוקף ריבון.
שים לב - לא סתם בית המשפט נתפס כמבוגר אחראי- זה בגלל חקיקה חסרת אחריות של הכנסת
ביחסים כנסת ממשלה , הכנסת היא לא בסדר. הבטיחה לפני 75 שנים לכונן חוקה , לא הצליחה. סיכמו לכונן חוקה דרך חוקי יסוד וזה עדיין עבודה בתהליך ולכן בית המשפט נאלץ להיכנס לוואקום. לא כי רוצה כוח, כי אין ברירה בשם הצדק והדמוקרטיה.
הכנסת רוצה תיקון?
- תחוקק חוקה משויריינת ברוב של 75% מהח"יכים או לחילופין משאל עם ישיר או עקיף (באמצעות הרשויות המקומיות) שדורש אותו רוב.
- אפשר להתחיל עם חוק יסוד החקיקה שיסדיר באופן סופי את המנגנון לפסילת חוקים
- הכנסת רוצה ערכאת ערעור על החלטות בג"צ על ביטול חוקים? - אף אחד לא מונע ממנה להקים בית משפט חוקתי.
כל אלו דברים מקובלים בדמוקרטיות בעולם ובישראל חסרים. לא בגלל בית המשפט - בגלל הכנסת.
"פטנטים" של ביטול עילת סבירות, "פסקת התגברות" הם ניסיונות ילדותיים ומטופשים "לתקן" במקום לאחוז השור בקרניוץ
האם כל ההחלטות של בג"צ טובות? ברור שלא. יש החלטה אחת רעה במיוחד, שגרמה לאלפי הרוגים ופצועים, עלתה מאות מליארדי שקלים ופגעה קשות בלכידות החברתית של עם ישראל. ההחלטה שאפשר להתיישב ב- "אדמות מדינה" בשטח שמוגדר ככבוש , בטענה שזו ניתנת להסרה.
זו החלטה אנטי ציונית כי עומדת בניגוד לאתוס ההתיישבות הציוני שקו המחרשה יקבע את גבול המדינה - מי שמע על התיישבות שניתנת להסרה? לפיכך בלתי מוסרית כלפי המתיישבים ושכיניהם הערבים ובניגוד מוחלט לחוק הבין לאומי .
באשר לבן חיים - אין ישראל "הראשונה" ו"השניה" כפי שבארה"ב אין. יש עשירים ועניים , יש משכילים ובורים , יש חכמים וטיפשים , יש שומרי חוק ופושעים, יש מתגייסים לשרות ויש שלא - זו החלוקה בישראל. הניידות בין עני לעשיר, משכיל ובור היא גבוהה מאוד בישראל - ההשכלה פתוחה לכולם והזדמניות להתפרנס לא חסר.
אמצעי הניידות החברתית הגדול ביותר הוא צה"ל, תמיד היה ובישראל יש שיכבה גדולה שגם לא לומדת וגם לא משרתת ולכן עניה ונוטה לשחיתות - פרטית וציבורית בהיבט שיעבוד משאבי המדינה לטובתה בכל מני פטנטים.
זו עמדתי כמי שגדל די מזמן בגוש בדן בכיתה בבית ספר יסודי שהכילה ילדים של שועי העם ותעשיינים מצד אחד וילדים למשפחות מצוקה בצד השני , ערבוב של מלא של מדינות מוצא שכולם נראים דומים בתלבושת האחידה. כילדים לא ידענו או דיברנו על "אשכנזי" או "ספרדי" ולאף אחד לא הייתה תחושה של מסכנות.
אני מסכים שלמי שגדל אז בגוש דן היו יותר הזדמנויות בהשכלה תיכונית שכן היו מגוון תיכונים מקצועיים ועובדתית בסביבה הקרובה אלי כל אחד בחר בית ספר תיכון שונה אך גם בתיכון, לא הייתה שום הבחנה בין התלמידים. גם לא בצבא. גם לא באוניברסיטה גם לא בעבודה .
אז תסביר לי בבקשה - מיהם בדיוק האליטות ועל מה בדיוק בין חיים מדבר?