לרדת בגדול-עונת שקר חדשה

actress22

New member
עופר (וכולם), קצת ארוך אבל בכל זאת.....

למי שלא מכיר אותי (שזה בטח כולם כולל כולם) שמי מלכי, בעבר הרחוק בכינויי actress21 אבל מאז בכינויי הזה..... בעמוד הראשי של תפוז ראיתי הפנייה להודעה הזו, ישבתי וקראתי בערך חצי שרשור עד שהבנתי את הפואנטה והחלטתי שאני חייבת לכתוב את דעתי.... אמנם שנים שאני כבר לא כותבת בפורום הזה, אבל עדיין חשוב לי שתראו את הדברים מנקודה של אנשים אחרים. כן, כן, אני יודעת שאיך שתסיימו לקרוא את זה תבוא התנפלות, גם כאן וגם במסרים האישיים, ובכל זאת...אני אכתוב. אז ככה, נראה לי, שיש כאן איזשהו חיפוש של "דווקא", דווקא למה להיות נגד התוכנית, דווקא להיות נגד הפרומו, דווקא להיות נגד הקונספט של "דיאטה". נכון, גם אני לא חושבת שהצורה של התוכנית היא נכונה, גם אני חושבת שהדיאטה שנעשית בה היא ממש לא בריאה, גם לי יצא לראות את אחד מהמשתתפים בה אחרי תקופת זמן ויחד איתו עוד לפחות 15 קילוגרמים שירדו ממנו במהלך התוכנית. ועדיין, אני ממש חושבת שהצורה שבה אתם מתייחסים לפרומו היא לא לעניין בכלל. א. אין מה לעשות, תוכניות מחפשות רייטינג והפרומו פונה לרגשות של האנשים השמנים שהם לא חברים בקהילת שמנות ויפות בתפוז ולא שלמים עם עצמם ועם הגוף שלהם. ב. יש בהחלט משהו בדברים שעולים בפרומו, זו המציאות ואי אפשר להתעלם ממנה. ומתוך הכרות אישית שלי עם עצמי, שהייתי בדיוק במקום הזה, במקום של בחורה שמנה שלא שלמה עם עצמה, במקום שלא מסוגלת לקבל את עצמה, במקום שלא מסתובבת הרבה בחוץ כי היא מתביישת, במקום שמתביישת לצאת עם בנים, במקום שפשוט לא אוהבת את עצמה. עופר יקירי, הייתי גם כאן, גם בפורום הזה, הרבה מאוד זמן, ומה לעשות, רציתי להישאר חלק ממנו אבל ברגע שכתבתי שאני פוצחת בדיאטה, במקום לאחל בהצלחה קיבלתי מסרים אישיים שונים לחלוטין, כאלה שכתבו לי לא לחזור לפורום הזה כי אני לא "חושבת את אותם הדברים". אז לא נחזור שוב למקום הזה אבל בכל זאת. אני יכולה לספר, מהיכרות הכי הכי אישית, היכרות שלי עם עצמי, אני יכולה לספר לכולכם שהחיים שלי התשנו מהקצה לקצה בעקבות התהליך הארוך הזה. אני אדם אחר, מאושרת יותר, פעילה יותר, שמחה יותר, חופשיה יותר, אוהבת את עצמי הרבה יותר מאשר פעם ועוד הרבה מאוד דברים אחרים. אני חושבת שההתלהמות שלכם לגבי התוכנית היא שגויה ולא נכונה, אני חושבת שאתם מדברים עליה ממקום של כעס, בדיוק כמו שאתם נגד כל אדם או כל דבר שמדבר על דיאטות וחבל לי על זה, אני חושבת שאתם לא רואים את הדברים הטובים שיוצאים ממנה. כמו אנשים שבעקבות הצפייה בתוכנית הלכו והתחילו באופן אישי תוכנית אימונים של ווינלייף, כמו אנשים שבעקבות התוכנית פנו לייעוץ מקצועי והתחילו תהליך אישי של דיאטה... למה על כל אלה אתם לא מסתכלים? למה אתם ישר תוקפים את התוכנית? תוקפים את הפרומו שלה? תוקפים את כל מי שקשור בה? למה לא להסתכל על הדברים הטובים שהיא מוציאה ממנה? תחשבו על זה......

בלי קשר לתוכנית

אני זוכרת אותך כשהיית מגיבה פעילה כאן ובמיוחד בפורומים של הדיאטות ואני חייבת להגיד לך- כל הכבוד לך על הירידה במשקל ושאת מצליחה לשמור על ההישג הזה.

actress22

New member
תודה רבה

אבל באמת באמת שלא כתבתי את הדברים בשביל זה. כתבתי את הדברים כדי להראות נקודת מבט אחרת וחבל לי שחוץ ממך אף אחד לא מגיב עליהם.....

solee

New member
../images/Emo45.gif

אומנם עוד לא הייתי בצד השני. בצד שבו אני אוהב את איך שאני נראת, (בקרוב גם אצלי
) אבל אני מסכימה עם מה שאת אומרת.

עופר 123

New member
קצת ארוך גם כן, ובכל זאת

נראה לי, שיש כאן איזשהו חיפוש של "דווקא", דווקא למה להיות נגד התוכנית, דווקא להיות נגד הפרומו, דווקא להיות נגד הקונספט של "דיאטה". - אין לי בעיה עם דיאטה. מי שרוצה לעשות דיאטה, שיהיה בתאבון. יש לי בעיה כאשר אומרים שרק בזכות הדיאטה ימצאו אהבה ויכבשו את העולם. אין מה לעשות, תוכניות מחפשות רייטינג והפרומו פונה לרגשות של האנשים השמנים שהם לא חברים בקהילת שמנות ויפות בתפוז ולא שלמים עם עצמם ועם הגוף שלהם. - הרייטינג לא מקדש הכל. אי אפשר להצדיק את המשך הסטיגמות נגד שמנים בטענה של "רייטינג, אין מה לעשות". לערוצי הטלוויזיה ולמפיקי התוכניות יש אחריות ציבורית, לא פחות משרי ממשלה, לפעמים אפילו יותר. ב. יש בהחלט משהו בדברים שעולים בפרומו, זו המציאות ואי אפשר להתעלם ממנה. ומתוך הכרות אישית שלי עם עצמי, שהייתי בדיוק במקום הזה, במקום של בחורה שמנה שלא שלמה עם עצמה, במקום שלא מסוגלת לקבל את עצמה, במקום שלא מסתובבת הרבה בחוץ כי היא מתביישת, במקום שמתביישת לצאת עם בנים, במקום שפשוט לא אוהבת את עצמה. - נכון, יש אנשים שחושבים שזה שהם שמנים מונע מהם להצליח בחיים. נכון, יש אנשים שחושבים שכאשר הם יהיו רזים, הכל יהיה בסדר. בינינו, ורק בינינו? זה לא נכון. זו התפיסה המעוותת שהחדירו בהם מיום שנולדו, ש"מי ייצא איתך כשאת כזו שמנה". למה הם צריכים להנציח את התפיסה המעוותת הזו? הייתי גם כאן, גם בפורום הזה, הרבה מאוד זמן, ומה לעשות, רציתי להישאר חלק ממנו אבל ברגע שכתבתי שאני פוצחת בדיאטה, במקום לאחל בהצלחה קיבלתי מסרים אישיים שונים לחלוטין, כאלה שכתבו לי לא לחזור לפורום הזה כי אני לא "חושבת את אותם הדברים". - אין לי מושג מי כתב כאלו מסרים, אבל אני בהחלט לא מסכים איתו. כאמור - מי שרוצה לעשות דיאטה, שיהיה לו בתאבון. הבעיה היא שכולם רצים לעשות דיאטה כדי לפתור את בעיות החיים, ולא ממש חושבים האם באמת המשקל הוא זה שמונע מהם להיות מי שהם רוצים להיות. אני יכולה לספר, מהיכרות הכי הכי אישית, היכרות שלי עם עצמי, אני יכולה לספר לכולכם שהחיים שלי התשנו מהקצה לקצה בעקבות התהליך הארוך הזה.אני אדם אחר, מאושרת יותר, פעילה יותר, שמחה יותר, חופשיה יותר, אוהבת את עצמי הרבה יותר מאשר פעם ועוד הרבה מאוד דברים אחרים. - אני שמח בשבילך. זה עדיין לא מצדיק את הפרומו. אני חושבת שההתלהמות שלכם לגבי התוכנית היא שגויה ולא נכונה, אני חושבת שאתם מדברים עליה ממקום של כעס, בדיוק כמו שאתם נגד כל אדם או כל דבר שמדבר על דיאטות וחבל לי על זה - אנחנו לא נגד דיאטה. כנראה שמעולם לא הבנת את הרעיונות של הפורום הזה, אם זה מה שהגעת אליו. למה לא להסתכל על הדברים הטובים שהיא מוציאה ממנה? - גם אם כמה אנשים החליטו להתחיל לעשות הליכות ולאכול נכון, זה עדיין לא מצדיק את הקישור שהתוכנית עושה בין "רזה=מוצלח, שמן=מסכן ולוזר".
ע'

actress22

New member
חבל שקשה לך לקבל את הדברים

כי לדברים אחרים שכתבתי בפוסט לא התייחסת, אלא רק למה שהיה לך מה להגיב עליו בשלילה.....
ניסיתי להראות את המציאות ממקום אחר, ההרגשה שלי היא שאתם (ואני מדברת ברבים כי מרגיש לי שזו רוח הפורום שפעם מאוד מאוד אהבתי) חיים בסוג של בועה.
אבל מצד שני עופר, אי אפשר להתווכח עם העובדה שאדם רזה יותר הוא אדם בריא יותר ואולי זו הסיבה העיקרית לחשיבות של התוכנית הזו.
אבל בריאות לא תמיד מדברת לאנשים אלא דברים אחרים, כמו יופי או אושר ולכן זה הדבר שהיו חייבים להשתמש בו בפרומו לתוכנית ומה לעשות, אין לכם ברירה אלא לקבל את העובדה שיש אנשים שמרגישים ככה.
נראה לי ומרגיש לי כאילו אתם מנסים לכפות את הדעה שלכם על אחרים מבחוץ ונראה לי שחבל......

מלכי,
שפעם הרגישה מאוד חלק מכאן,
אבל עכשיו מרגישה כאילו מעולם לא הייתה כאן

אי אפשר להתווכח?

actress יקרה, אני לא מכירה אותך ולא את הודעותיך. לא הייתי חברה בפורום בתקפה אליה התייחסת כאן, כך שאיני רוצה להגיב לדברים. חשוב לי כן להגיב למשפט אחד שאמרת. " אי אפשר להתווכח עם העובדה שאדם רזה יותר הוא אדם בריא יותר" בענייני בריאות יש הרבה פרמטרים. למשל, ישנם סוגי ספורט בהם לאנשים שמנים יש יתרון מובהק. אני לא מדברת על מתאבקי סומו. האם חלוץ ראגבי שמן פחות בריא מאדם רזה שלא מסוגל לרוץ 100 מטר? האם מרים משקולות שמן פחות בריא מאדם רזה שבקושי סוחב ששית מים? האם אדם שמן שאינו מעשן, אינו נחשף לשמש בצורה מוגזמת ואינו שותה אלכהול פחות בריא מבליין ממוצע? שמן לא גורר בהכרח בעיות בריאותיות. לפעמים הבעיות הבריאותיות הן המקור להשמנה. לפעמים ההשמנה פוגעת בחלק מהתפקודים. אבל זה לא משהו שאפשר להגיד באופן גורף. את יודעת שהגורם מספר 1 להתקפי לב אינו השמנה אלא אישיות לחוצה? התדמית לפיה שמן=חולה הא סתם סטיגמה. אין בזה אמת. וכמו שכתבתי אי שם במעלה השרשור, משום מה אנשים מרגישים צורך "לרפא" את השמנים, למרות שאינם מרגישים צורך דומה כשמדובר באנשים רזים. לא חסרות מחלות בעולם שאנחנו יכולים להתמודד איתן באמצעות שינוי אורח החיים שלנו. אני לא רואה אף אחד (פרט לאנשים שעוסקים ברפואה) שמנסה "לרפא" או "להציל" אנשים שמעשנים, שנלחצים, שעובדים מסביב לשעון, שלא ישנים כמו שצריך, שמשתזפים, שמתעלמים מהצורך להרכיב משקפיים, שמשתכרים, שלא אוכלים, שמקיאים, שנוהגים בפראות, שלא יוצאים כלל בשעות היום וכולי... בעוד שאני רואה איך אנשים זרים וקרובים מרשים לעצמם תמיד להעיר לשמן על אוכל, אני לא רואה אף אחד מאותם אנשים מעיר למישהו לגבי אף אחד מהדברים שהזכרתי למעלה...

actress22

New member
יש הרבה דברים

שיכולים להיות "המקור להתקפי לב". ויש עוד יותר הרבה דברים שיכולים לזרז התקף לב אצל אדם הנמצא בסיכון. אין לי ויכוח שאדם לחוץ ומתוח, רזה ככל שיהיה עלול ללקות בהתקף לב. אבל גם אי אפשר להתווכח עם העובדה שעודף משקל מוגזם, אני לא מדברת על 10-15 קילו עודפים אלא על 50 קילו עודפים (כמו שהיו עלי) עלולים לסכן עוד יותר. אדם עם עודף משקל של 50 קילו ויותר צפוי לעודף שומנים בדם, לכולסטרול גבוה, למחלות לב, קוצר נשימה ועוד רבים אחרים. זה לא אומר שכל אחד שיש לו עודף משקל של 50 קילו ויותר ילקה באחת מאלה, אבל זה כן אומר שהסיכוי הוא גדול. אז אני לא אומרת שכל אחד ואחד חייב לעשות דיאטה ולהוריד במשקל, ממש ממש לא, מי שבאמת ולא רק נדמה לו שטוב לו או שהוא משקר לעצמו שטוב לו, שיבושם לו, שיחיה את חייו בכיף ובסבבה. אבל מצד שני, למה למנוע מאנשים אחרים, שבין היתר מה שמעלה להם את המוטיבציה זו תוכנית כמו לרדת בגדול, למה להשתלח נגד התוכנית? למה לפתוח במאבקים נגד התוכנית, למה ללכת אפילו, תסלחו לי, לתוכנית מגוכחת כמו התוכנית של מרגול ולדבר על זה שם? נראה לי שיש כאן קצת הרבה מעבר לשרשור פשוט......

dify

New member
הבעיה לא קבוצת התמיכה אלא המסר

הבעיה היא לא קבוצת התמיכה זה נחמד שתהיה קבוצת תמיכה לכל מטרה שאדם רוצה להשיג (אחרי הכל הפורומים הם סוג של קבוצות שכאלו, יש גם פורומים לענייני חתונות- זה לא אומר שחתנות זה רע) הבעיה היא ב פרסומת שמעבירה את המסר כאילו רזון הוא פתח לאושר וסיפוק והצלחה. לי לא יצא לראות תוכניות טלוויזיה שעושה קבוצת תמיכה למפסיקי עישון למרות שאין ספק שזה מזיק לבריאות ומיותר ובטח לא מעלה על דעתי פרסומת לתוכנית כזו בסגנון "תפסיק לעשן-תמצא לך זוגיות" זה נשמע לך מגוחך??? באלכוהול המסר הוא אפילו הפוך- "יש מכבי- יש חברים" בעולם שבו המסר שומן=בדידות, המסר הוא אלכוהול=עולם חברתי עשיר. אבסורד???? השמנת יתר יכולה ליצור סיכון אלכוהול יכול ליצור סיכון נהיגה תחת השפעת חומרים שונים יכולה לגרום סיכון שיזוף מסוכן ועישון מסוכן ועדיין אף אחד לא יעשה קמפיין "תפסיק להשתזף וכך תצליח יותר" אני שמנה. רוב חיי נעתי בין מלאה לשמנה רוב בני משפחתי שמנים וכמה מחברי הטובים ביותר אני יכולה להגיד על בסיס אישי שזה שאני שמנה לא הפריע לי לעשות דברים, לא הפריע לי למצוא אהבה (אהבות...) להתקדם מיקצועית להיות מרוצה מחיי. אני מכירה מגוון של אנשים במישקלים שונים והם נ מצאים במקומות שונים בחייהם בעינייני זוגיות/מקצוע/הצלחה שלא קשור בכלל למשקל שלהם. חלקם, גם אם הם יותר רזים, מאשימים את אי הצלחתם במשקל, וחלקם, גם אם הם יותר שמנים, מאשימים את אי הצלחתם בדברים אחרים (אופי עקשני, חוסר עיקביות ובעבודה ועוד ועוד) אין לי כרגע סטטיטיקה זמינה פה לידיי, אבל אני חושבת שאת תתפלאי לשמוע שרוב התקפי הלב הם אצל אנשים שיש להם עודף משקל של 10-15 ק"ג מעל הנורמה ולא של השמנים באמת, אולי כי התקפי לב מתרחשים בעיקר אצל גברים בני 50 + ובגיל הזה לרובם יש עודף משקל קל, ולכן להגיד שעודף משקל גורם להתקפי לב זה כמו להגיד ששיער לבן גורם להתקפי לב.... אני מסכימה עם זה שמשקל עודף גורם לבעיות בריאותיות, כך גם לחצי היומיום, (על עישון ושיזוף אני אפילו לא אטרח..) אני שמנה ומצבי הבריאותי תקין לחלוטין סבתא שלי היתה אישה שמנה ובעלה היה רזה ו"בריא" (עושה הרבה ספורט, אוכל נכון וכד') הוא מת משבץ לפני 12 שנה... היא נשארה שמנה ובריאה. אני חוששת שאת עצמך שבויה בסטיגמה ששומן זו מחלה. תכלס, בעולם שבו יותר מחצי מהאוכלוסיה מתאפיינת לפי ההגדרות הרפואיות בעודף משקל (קל עד כבד) לא מפתיע אותי שכמעט בכל מחלה תמצאי אחוז גבוה של אנשים עם עודף משקל... אבל להסיק שההשמנה גורמת לזה? זה כמו להסיק שהשמנה גורמת למוות מתאונות דרכים רק כי יש הרבה שמנים שמתים בתאונות דרכים. כן, השמנה עלולה לגרום לעליה בלחץ דם (שלי תקין) ויכולה לגרום לעליה בכולסטרול (שלי תקין) אבל אפשר לטפל בלחץ דם ובכולסטרול... לא בהכרח מתים מזה (או אפילו חוטפים התקף לב) אני יכולה להגיד לך שבאופן אישי, כל הגברים שאני מכירה שחלו במחלות שקשורות ללב היו בעלי עודף משקל של עד 10 קילו. אני ממש ממש מציעה לך, ברצינות, בשיא הרצינות, לעשות סטטיסטיקה אישית בין כל האנשים שאת מכירה (והוריך וחבריך מכירים) ולראות כמה אנשים קיבלו התקף לב (או מתו מאחד...) וכמה, אם בכלל, היה להם עודף משקל. אני אשמח לשמוע ולשתף :)

actress22

New member
את הדברים שכתבתי

כתבתי מתוך היכרות, לצערי הרב, אישית מידי. הכרות עם אנשים צעירים שבגיל צעיר כבר היו על שולחן הצינתורים, ועם עצמי, שלדברי כל הרופאים אם לא הייתי תופסת את עצמי ברגע האחרון היום הייתי אחרי צינתור אחד לפחות, ומי יודע, אולי גם אחרי התקף לב וכל זה כשאני בסך הכל בת 25.... נכון, אין ספק שיש עוד הרבה מאוד גורמים אחרים וסיבות אחרות ללקות במחלות, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שעודף משקל היא זרז משמעותי מאוד....... נכון, רבים הם גם האנשים החולים שאינם בעלי עודף משקל, אבל לעודף משקל יש גם משמעויות אחרות, ומה לעשות, לפעמים גם רגשיות, כי זו עובדה. כי החברה לא מקבלת באופן פשוט כל כך אנשים שהם "שונים" ממנה (והמילה שונים בכוונה היא במרכאות כיוון ששמן אינו שונה). לילדים שמנים קשה מאוד להיות מעורבים בחברה, לילדים שמנים קשה מאוד להיות חלק מהחבר'ה כי הרבה פעמים לא רוצים אותם, כי הם לא רצים מהר אחרי הכדור, כי לוקח להם זמן לקפוץ מעל החמור בשיעורי ספורט והקבוצה השניה מנצחת....ועוד הרבה מאוד סיבות אחרות. לא ביקשתי להצדיק את התוכנית, לא ביקשתי להצדיק את המטיפים לירידה במשקל. לא ביקשתי להגיד ששמנים הם מצורעים. כל מה שביקשתי להגיד זה שיש גם אחרים, שמעודדים, שבעד, שרוצים, שקשה להם ושהם זקוקים לעזרה, והתוכנית הזו עם הפרומו שלה (כמה שלא תאהבו אותו) היא משהו שעוזר להם....ואי אפשר להתעלם מזה.....

dify

New member
בעד אכילה מאוזנת

לא קל להיות ילד. בכל הגדרה. אני אישית מכירה ילדים שהוחרמו כי הם שחומים מידי (!?!) ויפים מידי (!??!!) אני אספר לך סיפור קטן אני מגיעה ממשפחה שחלק גדול בה שמנים (בעיקר שני הורי שהם המשפיעים העיקריים מבחינתי) חברתי הטובה ביותר הגיעה ממשפחה שבה כולם רזים. לי ההורים לא אמרו כלום על משקל, לא ניהלו משטר אוכל, לא עקבו, לא ישבו על הוריד, משקל לא היה נושא אצלינו בבית גם לא בינהם. אצל חברתי היה משטר תמידי והערות (בונות כמובן ומהמון רצון טוב ואיכפתיות) כל השנים. אנחנו מכירות מגיל 3 בערך עברנו בערך את אותן תקופות של רזון והשמנה היינו בערך באותו משקל ואותו גובה כל השנים, ההבדל הכי מהותי ביננו, זה מה עשינו עם עצמינו ולמה. חברתי מפרשנת את העולם מהמקום של המשקל- לא אוהבים אותה בגלל המשקל, לא רוצים אותה בגלל המשקל, היא לא יכולה בגלל המשקל. אני לעומת זאת מעולם לא חשבתי שאני שמנה מידי בשביל ראיון עבודה, שבטח מדברים עלי שאני עוברת, שאף אחד לא יאהב אותי כי אני שמנה (מישפטים שהיא אומרת) בלי להיכנס יותר מידי למציאות חיינו- אני עשיתי, חוויתי והגעתי להרבה הרבה הרבה יותר דברים ממה שהיא עשתה בחייה. מה אני מנסה להגיד? שלכתוב "ילדים שמנים לא רצים מהר כל כך" זה פשוט לא רלוונטי... רוב הילדים לא שחקני כדורגל אדירים, רוב הבנות מסוגלות לשחק גומי וחבל ומחניים גם עם עודף משקל, כך שבעיני יש לך כבר תפיסת עולם מקובעת שדרכה את מתרגמת את העולם, ואני, כילדה שמנה, יכולה להגיד לך שזה ממש לא חייב להרגיש ככה, שיתכן, באמת יתכן, שזה מתחיל ממך ולא מהסביבה. וכן, כשמנה- השתתפתי בכל הדברים, יש לי 95 בהתעמלות בתעודת הבגרות. בחיי. (שקלתי 100 קילו כשסיימתי י"ב) הכי אבסורד, ואני אומרת לך את זה ברצינות, שאני שומעת בחורות מידה 40 עם סיפורים דומים לשלך (לרוב הן בנות לאימהות שהיו מאד מודעות למשקל ומאד הקפידו איתן) אפילו הן במידתן הבריאה מייחסות את חוסר היכולת שלהן למשקל! אני לא יודעת כמה שקלת בגיל 25 שאמרו לך דבר כזה אני הגעתי בשיא ל132 קילו ולא אמרו לי דבר כזה (הייתי בת 22 והייתי במעקב רפואי אצל מומחה בגלל מחלה גנטית קלה שיש לי שדרשה מעקב, ובכל הבדיקות, הרופאים שעברתי, אף אחד מהם לא אמר לי דבר כזה) גם היום אני במעקב אצל מומחים אחרים, אחד מהם אמר שהוא ממליץ לרדת במשקל. וזהו. אף מילה נוספת. בטח לא כל הסיפור הזה. את חושבת שהפרומו עוזר? אני חושבת שהפרומו מנציח תפיסות עולם אבסורדיות שפוגעות באנשים. את לא מכירה שמנים מאושרים? שמנים מצליחים? שמנים שחיים בזוגיות? נו באמת... למי בדיוק זה עוזר לעשות את הקישור- אם אתה שמן סימן שאתה מסכן? אני אישית לא מכירה אף אדם צעיר (מתחת חמישים) שעבר צינתור. אחרי שדיברתי איתך המשכתי לחפש ושאלתי עוד אנשים על אנשים שהם מכירים שעברו התקפי לב- כל מי שמצאנו עד עכשיו היו אנשים ממוצעי משקל. אני כאמור, איתך, בעד פורמטים שונים של עזרה הדדית (כמו התוכנית משפחה חורגת שעוזרת לתת הכוונה כלכלית) אבל אני לא בעד חיזוק שטיפת המוח המטורפת שאנחנו עוברים היום. ושתביני, בגלל שאני עובדת עם נוער אני גם רואה את האפקט המאד חזק של זה- דיאטות רצח בגיל צעיר, הרבה יותר אנשים מבעבר במשקל נמוך מאד (ניסית פעם להיכנס לגיזרה נמוכה מידה0-1?) וכד'. רוב הבנות חולמות להיות דוגמנית, והדוגמניות נמצאות באופן מובהק בתת משקל במדדי הBMI ועדיין החברה שלנו לא רק שלא מגנה את השאיפה הזו אלא אפילו מעודדת (ראי את הפרסומת שמראה איך אם תוכלי את המוצר שלה תרדי ממידה 40 ל38... כאילו שב40 צריךלרדת במשקל...) כשאת מדברת איתי על סיכון בריאותי, אז בשיא הרצינות, בעיני אכילה בצורה כל כך לא מאוזנת והימצאות בתת משקל בגיל ההתבגרות זה סיכון בריאותי שנראה את התוצאות שלו עוד כמה שנים (הגובה הממוצע ירד, חוסר בויטמינים יגרום לבעיות פריון ואינספור בעיות נוספות, אני בכלל לא בטוחה שחוסר לא משפיעה לא פחות מעודף ואף יותר.) אז לעשות תוכניות על אכילה נכונה, אורח חיים נכון, ועידוד אנשים לעשות את זה-
לעשות תוכניות שמראות תחרות (הרזיה מהירה מידי) תוך קישור בין משקל לסיפוק והישגים בחיים ולהעביר את המסר- אם תרזה תהיה מאושר זה
את לא מסכימה איתי? (ממש מתנצלת על האורך, ותודה על הסבלנות!)

actress22

New member
קראתי הכל

ואני חייבת לציין שאם היית מכירה אותי תקופת זמן היית מבינה שאנחנו משדרות על אותו גל, חושבות באותה הדרך ועל אותם דברים חשובים. אני עכשיו בת 25 ואחרי ירידה של 43 קילו במשקל, עדיין עם משקל עודף, אבל קטן בהרבה מזה שהיה בתחילת התהליך. כל מה שניסיתי להגיד לאורך כל התשובות שלי והתגובות שלי לשרשור הזה הוא לא בעד התוכנית הזו באופן גורף, גם אני לא מאמינה בתחרות של ירידה במשקל, גם אני לא חושבת שיש דרך אחרת לרדת במשקל מאשר ירידה איטית ומתונה. כל מה שניסיתי להגיד זה שההתקפה שיש כאן על הפרומו של התוכנית היא שגויה ואולי אפילו גובלת בהגזמה. כל מה שניסיתי להגיד זה שמדובר ברייטינג, מדובר במה שמוכר, ותגובות רגשיות מוכרות....אין מה לעשות נגד זה, הרגש של הרבה מאוד אנשים שמנים היא שאם הם היו רזים יותר החיים שלהם היו נראים אחרת ועל זה עובד הפרומו. אני מסכימה איתך על הרבה מאוד מהדברים שכתבת. אני לא מסכימה עם עופר וחבריו בפורום הזה על ההתלהמות שיש כאן נגד הפרומו עד כדי להגיע לתוכנית של מרגול (ולעשות מעצמם צחוק גדול הרבה יותר....שהרי אף אחד לא יוריד בגללם את התוכנית סוחטת הרייטינג הזו)......

עופר 123

New member
ועוד משהו...

אני לא מסכימה עם עופר וחבריו בפורום הזה על ההתלהמות שיש כאן נגד הפרומו עד כדי להגיע לתוכנית של מרגול (ולעשות מעצמם צחוק גדול הרבה יותר....שהרי אף אחד לא יוריד בגללם את התוכנית סוחטת הרייטינג הזו)... פנו אלינו כחודשיים לפני הפרומו הזה, והההתנגדות היא לתוכנית עצמה (לפי מה שכתבת, גם את לא בעד "תחרות לירידה במשקל"), ולא רק לפרומו. הפרומו הוא חלק מן המכלול שנקרא "לרדת בגדול". אף אחד לא יוריד את התוכנית הזו בגלל "המשפט" הזה, אבל זה יעורר מודעות לעוול שיש בתפיסה של "לרדת בגדול" וזה יגרום לחלק מ-308 אלף בתי האב שצופים בתוכנית המרגולית להבין שיש אפליה אמיתית נגד שמנים. זה לבטח יעשה קצת יותר ממה שכמה ספקנים עושים כדי להיאבק באפליה הזו.
ע'

אתה רק תעלה לתוכנית לרדת בגדול את הרייטינג

בזכות ה"משפט" רק יותר אנשים בציבור ידעו שהתוכנית עולה או עלתה לאוויר... ואנשים יצפו בה כדי לראות עם הויכוח נכון? כדי לראות את כל הפרסומת שיציג המפיק שינהל את המשפט (לרדת בגדול). כן יצחקו עליכם זה ברור יוציאו אותכם סטומים... זוהי דעתי לפחות ! - ואז כולם ידעו שיש פורם של שמנות ויפות שמנהל אותו איזה גבר ויגידו פורום של סטומים שחושבים לתפוס טרמפ על לרדת בגדול ולעשות צחוק מעצמם. הרי מי יאמין שאתם מאושרים???

dify

New member
אנחנו אכן מסכימות בהרבה דברים,

מסכימה איתך שזה רייטינג, ושדזה פרומו שגולש על הגל של תפיסת העולם הקיימת, ושזו דרך מצויינת לתפוס את הרגש של הקהל שזה מקום רגיש אצלו (מבחינת רעיון פירסומי זה רעיון מצויין ומוכר... אם רק תיקח את המוצר שלי חייך ישתנו לטובה) חייבת להתייחס להנחה הסמויה בדבריך "יש הרבה אנשים שמנים שאם הם היו רזים יותר החיים שלהם היו נראים אחרת" בכלל לא בטוחה שזה נכון... החברה ההיא שלי שסיפרתי לך עליה בהודעה הקודמת הורידה כ70 קילו (במהלך שלוש שנים, בצורה מתונה עם הרבה פעילות גופנית, היום היא בתחום הממוצע מחזיקה בזה עד היום) אני יכולה להגיד לך שלמרות האשליה שלה שהכל יהיה אחרת אם היא רק תהיה רזה... לצערה... כמעט שום דבר מהותי לא השתנה בחייה מאז שרזתה... אני מאמינה שהרזיה משפרת לאדם את הערכה העצמית שלו (בדיוק בגלל התפיסות החברתיות ששמן זה רע) אבל אם האדם לא עובד על בעיות אמיתיות שיש לו (אלא משתמש בשומן כדי להתעלם מהקשיים האמיתיים שלו) אז זה שהוא יהיה רזה יותר לא יפתור שום דבר, אחרי הכל יש מלא רזים שיש להם בעיות שונות בחייהם- לא הרזון פותר להם את הבעיות אלא הם עצמם. אני לא יודעת מה אני חושבת לגבי הצעה ללכת לתוכנית של מרגול. גם כי ראיתי את הרק שהיה השבוע והוא היה כל כך רדוד ומטופש שלמרות חיבתי הרבה למרגול זיפזפנו מהר מאד לערוץ אחר כי כל דבר אחר היה עדיף על השטויות שהלכו שם. וכי אני מסכימה איתך שעימות כזה ישמש את אלוהי הרייטינג ובטח שהוא לא נעשה בשם הניסיון לתת במה הוגנת גם להלכי רוח אחרים... מה גם שזה כמו לנסות לרוקן את הים עם כפית- כל כך מעט... מצד שני, אחרי שקראתי את מה שעופר כתב, אז את יודעת מה, גם אם זה יגיע ללב של 1% מהצופים, גם זה משהו. עצם הידיעה שיש שמנים שלא רק שאינם מתביישים במי שהם אלא השומן הוא לא המניע (לטוב ולרע) של חייהם. כלסבית אני יכולה להגיד שבעיני חשובה הנראות כי כי כשאת מרגישה שרק את כזו ושאת יוצאת דופן אז כל אחת כזו נותנת לך חיזוק להרגיש שאת נורמלית. אולי זה נכון גם כשמנה. זה קצת כמו שאני נהנית לראות אסתי זקהיים משחקת ומופיעה כי מבחינתי אני רואה אישה שלא מסתתרת ומתביישת אלא היא פשוט היא. וזה בעיני מודל מצויין לחיים :) אז אולי :)

עופר 123

New member
חבל שקשה לך לקבל את הדברים...

מלכי, 1. אנחנו אומרים דברים שונים ממה שנהוג בחברה השמרנית של ימינו. את קוראת לזה בועה, אני קורא לזה פריצת דרך (ע"ע לכל מטבע וגו'). 2. בן אדם רזה לא הופך אוטומטית לבריא יותר מאדם שמן. את מבלבלת רזון עם אורח חיים בריא (תזונה, התעמלות, חיים חסרי מתח), ולא כל הרזים חיים עד 120 ללא מחלות, למיטב ידיעתי. בנוסף, מסדרונות בתי החולים אינם סתומים באנשים שמנים. בקיצור, כן אפשר להתווכח עם זה, אבל זה לא ממש משנה, כי העניין הבריאותי היה משני בלבד לאורך כל התוכנית בעונה שעברה: זו רצתה לרדת בשביל לנקום באקס, זו בשביל לרקוד במסיבות, זה בשביל להתחיל עם בנות וכו'. מלבד אחד המתמודדים שדיבר פעם או פעמיים על הבריאות שלו, לא הקדישו שם משמעות מיוחדת לבריאות. 3. אם בכל זאת את מתעקשת על הבריאות, אזי התוכנית הזו מציגה כל כך הרבה דברים שגויים בריאותית: הורדת 5 ק"ג בשבוע; ספורט בעומס גבוה במיוחד לאנשים שעד אתמול לא עשו ספורט (שחיקת מפרקים, סיכוי לפגיעה בגלל שברי מאמץ, סיכוי לפגיעה בגב ובתוכנית האמריקאית מישהו פונה באמבולנס בגלל העומס); התעלמות מנושא החזרת המשקל וכו'. בריאות? חפשי ב"שעת כושר עם חיה הלפרין", לא בתוכנית הזו. 4. היו חייבים להשתמש ביופי ואושר בפרומו? ממש לא. המפיקים לא חייבים כלום. זו החלטה מודעת שהם קיבלו, למסכן את השמנים. אני מודע לזה שיש אנשים שבאמת מרגישים רע וחושבים שהדיאטה תמצא להם אהבה, אבל זו טעות, שהפורום הזה מנסה להילחם בה כל יום. הבעיה היא שהתוכנית מנציחה את ההטעייה הזו ולוקחת חלק בחיזוק הסטיגמה של "שמנה תישאר לבד", "שמן לא יגיע לשום מקום". הם לא היו חייבים להשתמש בחלומות של יופי ואושר, הם בחרו לעשות זאת, הם בחרו להנציח את הסטיגמה האנטי-שמנית. 5. את אומרת שיש דברים טובים בתוכנית. אני אומר שגם אם התוכנית עוזרת לתריסר אנשים להרגיש קצת יותר טוב עם הגוף שלהם, זה לא אומר שבזכות התחושה של אותם תריסר מותר לפגוע, להשמיץ, לבזות ולהפחית בכבודם החברתי של השמנים. לו באמת היו רוצים לעזור לכל העם היושב בציון, היו עושים תוכנית בסגנון אחר, ובטח שלא היו מפיקים פרומו כזו.
ע'

CaptainYahav

New member
עופר, מנהל הפורום.

קח בחשבון שיש אנשים שתמיד יהיו פסימיסטים, כל פעם ינסו לראות מדוע הם לא מצליחים בעולם. אבל עם זאת, מהצד השני יש את אלה שיש להם בעיה אחת, אם זה אף ארוך ועקום וגם אם זה משקל עודף. ברגע שהאנשים מסיימים עם הבעיה הזאת, חייהם נפתחים, הבטחון שלהם גדל והם מתרגלים לחברה שמקבלת אותם. דיאטה כן יכולה לפתור בעיית חיים, אני לא אעיד על עיסתי אלא אתן להמון אנשים אחרים שעברו תהליך מגדול לקטן שההרזייה עשתה להם טוב. עם זאת, יש לשמור על תזונה נכונה וקיצוניות, לפחות בתחום הזה להנה או להנה , אינה בריאה לחלוטין! דבר אחרון. לא מאמין שתשנה דעתך אבל יש הבדל בין הנצחה של תפיסות מעוותות כאלה או אחרות לבין ללכת כנגד המערכת, לפעמים לרדת מהעקרון ולנסות ללכת כנגד לטובתך האישית והכוללת יעשה את החיים טובים הרבה יותר.

עופר 123

New member
זה היה יכול להיות מה-זה נכון...

לולא העובדה הפעוטה שכ-90% מהדיאטות נכשלות. הדיאטה לא ממש פותרת את הבעיות לאורך זמן, כי בסופו של דבר המשקל חוזר. מהנסיון שנצבר פה בפורום, מעט מן הדברים באמת אפשר לייחס למשקל, והרוב מיוחס דווקא לנפש, לדרך שבה אנו רואים את עצמנו.

למעלה