לרדת בגדול-עונת שקר חדשה

למה שלא יעשו את זה?

איזו סיבה שבעולם יש להם להציג אנשים שמנים כמאושרים? שהרי כל מה שהם מנסים זה למכור רזון. למה שיפרסמו שהשמנה היא דבר שאפשר לחיות איתו באושר? מה יצא להם מזה? אתה, בתור צרכן, הייתי "קונה" משהו, שהמוכר שלו בעצמו לא מאמין שאתה זקוק לו? אז נכון. יש משהו מעוות ולא צודק בפרסומת הזאת. אבל בתור מפרסם, אתה היית נוהג אחרת?

סליחה על ההתפרצות לפורום, אבל עופר:

כל מילה בסלע. רק רציתי להגיב לכל הקולות (ממה שהיה לי כוח לקרוא עד כה יש קול אחד מרכזי כזה, אבל בטח עוד רבים ורבות חושבים כמוה) - שמטילים את האשמה לקיומה של התוכנית בעובדה שיש ציבור של אנשים שמנים שמעוניין להשתתף בה, מפני שהאנשים האלה עצמם לא מרוצים מהשומן שלהם: תבינו - הקביעה ש"רזה זה יפה" ממש לא מובנת מאליה. הטעם האנושי משתנה מתקופה לתקופה, בהתאם לנסיבות שונות. בזמנים עברו דווקא אישה שמנה נחשבה יפה, בעיקר מפני שרוב החברה סבלה מרעב, ושומן העיד על עושר (למי שהיה כסף - היה אוכל). כיום רוב האנשים, או לפחות - ומה שבטוח כל האנשים שיש להם כוח להשפיע על עיצוב דעת הקהל - הם לא אנשים רעבים ללחם. יותר מכך, בעקבות התפתחות של הרפואה, הבינו בין היתר שיתר שומן עלול בהחלט להוביל פיזית לבעיות בריאותית. בגלל כל אלה ועוד כהנא וכהנא נסיבות - השתנה אידיאל היופי. אישה שמנה כבר לא מושכת את רוב הגברים. אותו רוב גברי - אם היו חיים לפני 200 שנה אולי - היו נמשכים מאוד לאישה שמנה. ככה אנחנו - יצורים משונים. כמה שאנחנו חושבים שאנחנו אינדיבידואלים עם טעם משלנו, אנחנו די הולכים כמו עיוורים אחרי האופנה. ואכן, גם חלק מהאנשים השמנים נסחפים אחרי אותה אופנה, ומשוכנעים שהם לא מספיק טובים ומוצלחים - כי הם שמנים. אבל את האשמה אי אפשר להפנות אליהם... אם כבר, אפשר להפנות אותה במידה רבה (אבל ממש לא רק) לתקשורת. מה הקשר של התקשורת לכל זה? היא אחד הכלים הכי מרכזיים, אם לא ה-כלי ה-מרכזי, לעיצוב דעת הקהל. ככזו, יש לה את הכוח לשמר ולחזק את אידיאל היופי הכבר-לא-חדש הזה, או לחילופין לנסות לשנות אותו. עכשיו - לשמר הרבה יותר קל ומכניס כסף. עושים תוכנית כזאת, משיגים בלי בעיה המון משתתפים שמנים מתוסכלים מהתרבות השלטת, המון רייטינג - של שמנים מתוסכלים אחרים, של שמנים מותחי ביקורת, של רזים מלאי אמפטיה, של רזים שמחים לאיד, ושל סתם אדישים ובוהי-מסכים, וראו זה פלא - הצלחנו לחזק עוד את הנורמה התרבותית הזאת, ולהשאיר את אוכלוסית השמנים שלנו במעמדם הנחות חברתית. לשנות, לעומת זאת, קצת יותר קשה. וזה לא כל-כך מכניס רייטינג. האם המצב הזה יכול להשתנות? בהחלט כן, וגם זה בעזרת התקשורת, אבל לאט. כיום, אם ערוץ כלשהו יעז לשדר נניח סיטקום שרוב השחקנים בו שמנים (או, באותה רלוונטיות: מכוערים, נכים, ויתר בעלי תכונות שלא נחשבות היום מוצלחות) - ואני מתכוונת לסיטקום שלא עוסק בעובדה שהם שמנים, אלא סתם סידרה, שבמקרה רוב שחקניה שמנים - נראה לכם שיילך? לא נראה לי. ובכל זאת, הדרך היא להכניס לאט לאט גם נשים וגברים שמנים לתקשורת, לא כפרוטגוניסטים שנועדו להדגיש את היופי של השחקנים האחרים, אלא כאנשים יפים, מאושרים ושלמים בפני עצמם. הדרך היא להכניס נשים מלאות ושמנות לתחרויות יופי. לא תחרויות נפרדות, אלא משותפות עם הרזות. הדרך היא להכניס נשים שמנות כשדרניות, כתבות ומגישות חדשות. הדרך היא לא "להרזות" נשים מלאות שהצליחו בכל זאת להתפלק לפריים טיים (למשל, לכוכב נולד). מתי נדע שבטוח חל שינוי? כשנראה נשים שמנות גם בפרסומות (וכאלה שלא עוסקות בתכשירי הרזיה או ברשתות בגדים במידה גדולה). הפרסומות, שאמורות לעשות לנו רושם חיובי על מוצר בתוך שניות ספורות, מכילות את תמצית התמצית של כל האידיאליים החיוביים שלנו בד"כ (כל מה שיפה, נכון, צודק, כדאי ובלה בלה בלה). אם אישה שמנה תפרסם לנו שמפו, מכונית או קרן נאמנות - נוכל להיות בטוחים ובטוחות שהאידיאל הרזה בדרך להשתנות, או לפחות לחיות בשלווה ודו קיום עם השמנות. האם זה יקרה בקרוב? לא נראה לי. כי תוכניות מהסוג הזה, כמו שכבר אמר עופר, לא נותנות לזה סיכוי. וסליחה על ההארכה, אבל היה לי קשה לא להגיב.

sniper 7

New member
למה?

עודף משקל הוא מצב רע. זה לא בריא, לא אסתטי ולא מקובל. גוף של בנאדם צריך להיות מוצק. בידי בם - מה דעתך לעשות תכנית על שתיינים? לא תכנית שתתמקד בזה שהם שתיינים, פשוט תכנית שבמקרה כל המשתתפים בה שתיינים מכורים, אנחנו הרי רוצים להכניס אותם לחברה, לא? אין שום הבדל בין אנשים שמנים לבין אלכוהוליסטים, או מכורים להימורים. כולם נותנים לדחפים שלהם להרוס אותם, וכמו שאף מכור להימורים לא יצליח לשכמע אותי שלהיות מכור להימורים זה טוב ועוזר, ככה גם אף אחד לא יצליח לשכמע אותי שלהיות שמן זה טוב.

אם ככה:

בהתאם לקו הבריאות שנראה שאתה דוגל בו, אין לקבל לשום סידרה בטלויזיה: אנשים שלא עושים כושר לפחות פעמיים בשבוע, אנשים שלא אוכלים בשר לפחות פעם בשבוע או לפחות תחליפים בריאים וטופו, אנשים שלא ישנים בלילה מספיק ויש להם שקיות מתחת לעיניים (חוסר שינה ממש פוגע בבריאות), אנשים שצורכים סמים (סוג של בעיה, נצטרך להחליף לא מעט מהשחקנים בתעשיית הקולנוע למשל), אנשים שלא מורחים קרם הגנה נגד השמש כשהם יוצאים מהבית בקיץ, אנשים גבוהים מידי (גובה מוגזם גורם לא פעם לבעיות גב, הידעת?), אנשים שלא מצחצחים שיניים פעמיים ביום ומסיימים עם חוט דנטלי, אנשים שלא באים לביקורת אצל רופא המשפחה לפחות פעם בחצי שנה. יש צורך להוסיף? טיעון הבריאות שלך, חביבי, לא תופס כאן. בטח ובטח כשהתקשורת מקדשת בלי לאות את האנורקסיה החברתית שלנו, ומרבית השידורים מפוצצים בבחורות שהרבה יותר מעצמות לא רואים אצלן. אגב, אנורקסיה עלולה להיות הרבה יותר מסוכנת מיתר שומן. ולגבי טיעון ההתמכרות שלך - ראשית, ההשוואה לאלכוהוליזם היא מקוממת. טיעון ההתמכרות לא תופס בהרבה מקרים. יש מספיק גברים ונשים שנולדו עם מבנה גוף גדול, וגם הם מנודים חברתית לא פעם, ללא קשר לאורח החיים הבריא או הלא בריא שהם בוחרים לנהל, יש רבים שההשמנה שלהם נובעת ממחלות ובעיות פיזיות שונות, ועוד ועוד. ולגבי יתר הטיעונים - לא אסתטי ולא מקובל - הגבתי כבר בהודעה הקודמת. אם עדיין אתה תופס את זה ככה - זכותך. מאחלת לך אורח חיים בריא ומוצק, וטיפה פחות ביקורתי.

sniper 7

New member
להקצין זו חכמה קטנה.

אני אמרתי שלא צריך לקבל שמנים לסדרות בטלוויזיה? לא, בסך הכל הגבתי לרעיון שלך, שבו הצעת לבסס סדרות שלמות על אנשים שמנים, כדי שהחברה תתפוס עודף משקל כדבר נורמאלי. על זה הגבתי, שאני לא חושב שצריך לטפטף לאנשים ששומן יתר זה טוב, כמו שאנורקסיה זה לא טוב, וכמו שאלכוהוליזם הוא לא טוב. בשום מקום לא אמרתי שיש לי משהו נגד אנשים שמנים. דרך אגב, בשר הוא דבר בהחלט לא בריא. וגם טופו. אבל זה לדיון אחר :). "אגב, אנורקסיה עלולה להיות הרבה יותר מסוכנת מיתר שומן." זה טיעון קצת מוזר. ברור שאנורקסיה "עלולה" להיות יותר מסוכנת משומן, הכל תלוי בחומרת הבעייה. אני חושב ששתי הבעיות גרועות באותה מידה. "בטח ובטח כשהתקשורת מקדשת בלי לאות את האנורקסיה החברתית שלנו, ומרבית השידורים מפוצצים בבחורות שהרבה יותר מעצמות לא רואים אצלן." לא אמרתי שככה זה צריך להיות. שוב, שתי הבעיות גרועות באותה מידה. "יש מספיק גברים ונשים שנולדו עם מבנה גוף גדול, וגם הם מנודים חברתית לא פעם, ללא קשר לאורח החיים הבריא או הלא בריא שהם בוחרים לנהל," בוא ניישר קו - אני לא מתכוון לאנשים גדולים. אני מתכוון לאנשים שמנים. תאמין לי שאני יודע את ההבדל. "יש רבים שההשמנה שלהם נובעת ממחלות ובעיות פיזיות שונות, ועוד ועוד" על זה עוד לא שמעתי. אתה יכול לתת דוגמא למחלה שגורמת להשמנה?

זה שעוד לא שמעת על זה לא אומר שום דבר.

חיפוש סתמי בגוגל יעלה לך כמה וכמהתוצאות על מחלות הורמונליות שונות שיכולות לגרום להשמנה. אבל זה בכלל לא האישו. בקשר לאנורקסיה, אין ספק שהיא מסוכנת יותר מהשמנה. בכלל, אדם שמן שפעיל גופנית והגוף שלו בכושר טוב, בריא הרבה יותר מאדם רזה (לא אנורקטי, סתם רזה) שאיננו פעיל. וזה הוכח מחקרית ברחבי העולם. שוב - מחקרים נמצאים ברשת חופשי. צריך רק לרצות ולחפש ולקרוא.

CaptainYahav

New member
נו באמת.

אנחנו לא מדברים על תכנית זולה שנועדה למשוך רייטינג, כמו כן גם לא על לאהוב את עצמך. חלק נרחב מהפורום חי בהכחשה, יפות ושמנות... הגיוני, מתקבל על הדעת. יפות ושמנות ובריאות ? אולי הגיוני, אבל ברור שפחות מבחורות ששומרות על משטר בריא ושוקלות פחות. ובאמת, אין צורך לבחון כל מילה שלי פעמיים ולחפש כיצד לסקל את שאמרתי. הפורום חי בהכחשה, הוא אומר את אותם דברים כל כך הרבה פעמים על מנת שיהפכו לאמת בעיניו. במקום הכישרון האדיר שיש לשנות את הפסול, וכן אני אומר פסול מכיוון שתזונה נכונה, לווא דווקא אצל אנשים רזים או שמנים כאחד אלא תזונה נכונה, אורח חיים בריא, יעזרו לשמר, להכניס את כולנו לנורמה. ואם כולנו חיים בבועה אז אולי הייתי מצדיק אותך אבל הציבור הזה שואף להתנגחויות מכל סוג שהוא ולא בלבד אלא שהוא גם משלים עם דבר שאינו קלוקל מהבחינה החברתית. חוקי החברה הם בסלע ולצערי ויותר לצערכם אינם ניתנים לשינוי. מה חבל שאתם בוחרים להתעלם ובמשך שנים מקיימים את הפורום כפיתרון קל ופשוט לבעיה רצינית בהרבה מכפי שאתם מדמיינים. צר לי, באמת.

להיות שמן זה לא אסתטי

להיות שמן זה לא סקסי בעייני רוב אנשי העולם אני יכול לקבל קצת מלאות, אבל כשמישהי יושבת לך על הבירכיים ועושה לך נמק זה התעללות בבן אדם. חוץ מזה זה מגעיל, כל השכבות שומן האלה כשאתה יושב, ואתה מרגיש פשוט יותר כבד, לא יותר נוח להיות שלושים ארבעים קילו פחות ולהרגיש נורמלי? חייבים לעטות שכבות כמו איזה דוב מערות מעפן? אני שמנה אבל אני יפה, נו אז? אין דבר כזה שמנה יפה זה אחת לעשר אלף, אתם ממשיכות להגיד לעצמכן שאתן יפות בשביל להישאר במצב הנוח לכן של שמנות ולבלוס כל מה שבא לכן אז תמשיכו, אבל אל תתפלאו למה אף אחד לא נוגע בכן.

שאני אתחתן עוד פעם בכדי להראות לך כמה נוגעים?

מה זה הדבר הזה ? גבר לא יגע בי כי אני שמנה? את יודעת כמה נשים רזות אני הבסתי ביופי שלי ? < סתמו הייתי חייבת
>

אני חייבת...

120 קילו של יופי
ואני מכירה הרבה יותר כאלה מאחת לאלף...
ובכלל, אתם רוצים להגיד לי שכל אלה שהגיבו בשרשור הזה הם בריאים, בכושר, לא מעשנים, לא נחשפים לשמש וכו'...? פחחח... תנו לי לגחך מעט...

CaptainYahav

New member
ואת יוצאת מנקודת הנחה

שאנשים שמנים לא מעשנים, לא נחשפים לשמש והם בריאים וגם בכושר. כי אם כן, אנא תני לי להוריד את הכובע בפניך.

יאיייייייייייייייייייי מיכלייייייייייי!!!

עכשיו ששמת תמונה אני מזהה אותך! שינית ניק נכון? זה היה באנגלית פעם. אני מעידה פה שאת יפהפייה!!!

הפרומו של לרדת בגדול 2 בעצם אומר 2 דברים:

האחד: אנשים שמנים הם אנשים מסכנים שלא מסוגלים למצוא אהבה, להצליח בחיים או סתם להיות מאושרים. השני: אם הם ירזו הם יהיו יפים, אהובים (כולל ע"י עצמם) ומאושרים. זה נורא עיצבן אותי לראות את הפרומו (שראיתי לראשונה אתמול,אגב). הוא מחזק סטריאוטיפים קיימים ומתמקד אך ורק במראה החיצוני ובהשלכות שלו. הבעיה היא, שזה שאנחנו מרגישים טוב עם עצמנו או רע עם עצמנו בגלל אספקט כלשהו של המראה החיצוני שלנו - זה נקבע ע"י החברה בלבד. וחיזוק סטיראוטיפים מעיין אלו רק מחזקים את הרגשת הנחיתות שקיימת אצל המון שמנים. חבל לי גם שפרומו התוכנית מתמקד כל כך במראה החיצוני, ביופי. אם זכור לי נכון, לרדת בגדול 1 טען לסיבות בריאותיות המצדיקות את קיומה של התוכנית. כאן לא מתייחסים לא לבריאות ולא לנעליים. הכל לסיבות שטחיות וחיצוניות. חבל, לילוש.

../images/Emo97.gif על מה כל המהומה ?????

אני מנסה להבין את הקטע של הפורום בהקשר לתוכנית לרדת בגדול. נכון אני מבינה שיש לכם אינטרס משותף לקדם את האינטרס שלכם שיקבלו את השמנים ושהם יהיו חלק מהחבר'ה אני גם מסכימה מאוד שיש לנו חבר'ה מעוותת שמוציאה את השמנים מהגבולות או בכל אופן מנסה. אבל באו נהיה ריאלים כמו התוכנית שבעצם היא "ריאלטי" הרי כל מתמודד שבחר לגשת לתוכנית יש לו סיפור חיים מאחוריו... בפרומו אני חושבת שבשורה קצרה הצליחו לנסות להראות במה עצר השומן את חייו של המתמודד. לדוגמא הבחורה שמסתכלת על חלון הראווה... זוהי בחורה שמאמינה שלא הולך לה עם גברים בגלל שהיא שמנה והיא חולמת שאולי אם תרזה תצליח במערכות יחסים ותגשים את חלומה.. עכשיו נכון יכול להיות שלא השומן זה שהורס לה את ההזדמנות לאהבה עצם העובדה שהיא לא שלמה ולא מקבלת את עצמה כפי שהיא ותסכימו איתי שזה הגיוני מאוד לא כולנו מושלמים ולא כולנו כמו הפורום החזק הזה שיכול להתגבר על מכשולים אז למה לא לנסות לכבד את הבחורה ואת התוכנית שנכון פועלת למען ריטינג אבל בין השורות מנסה לתת לה את כל הכלים להגשים את חלומה. אני חושבת שאתם כול כך שתפתם את המוחות שלכם כנגד התוכנית כך שלא משנה מה יעשה התוכנית לטובה אתם תהיו נגד ולעולם לא ישמע מכם מילה אחת טובה לתוכנית. תשמעו כמו השמנים גם הרזים לא הכי שלמים עם עצמם לכל אחד יש את הצרות שלהם זה לא שלרדת בגדול בא לחדש משהו על שמנים ... אני רואה דווקא שהם נותנים במה לאנשים בואו ננסה להסתכל יותר עמוק אולי הם נותנים לאנשים הזדמנות לבטא אל מול ההומה את ההאכזבה האישית שלהם ונותן להם את הכלים והכוח להתמודד ולהצליח. הרי ביננו יש כאן הצלחות. עכשיו תגידו שבעונה הקודמת אנשים עלו.. אבל שוב השאלה איזה אנשים אלה... אולי חלשי אופי וזה לא משהו שלילי הרי אני מאמינה שאם אדם רוצה להצליח הוא יציב לעצמו את המטרה וירה אבל עליו להיות חזק ובאמת לרצות זו כמו למשל האינטרס של הפורום לקדם את השמנים וזה בסדר גמור ואני איתכם לכל אורך הדרך ואני גם מאמינה שתצליחו!!! אני מאמינה שהתוכנית הזו היא התוכנית ריאליטי שהכי תורמת למתמודדים אתם לוקחים את זה יותר מידי אישית וזה כבר עובר את גבול הטעם הטוב עד כדי כך שהגעתם לכותרת העמוד של תפוז ואני לא רואה זאת בחיוב אני רואה כאן קטנוניות התנפלות לקטנות למה שלא תמשיכו להתעסק בשלכם במטרה שלכם למה שלא תניחו למטרה של המתמודדים הם הובילו את עצמם כי הם רוצים להיות שם למה זה לא בסדר. ועכשיו תגידו זה לא המתמודדים נגדם אין לנו שום דבר זה ההפקה שמוציאה את השמנים בצורה שלילית לאאאאאאאאא! דיי תפתחו קצת את הראש זה מבטא את המציאות של המתמודדים לא כולם מושלמים ולא כולם משלימים עם עצמם לא לכולם יש את האומץ והכוח לעבור תהליך שכזה ואני מצדיעה בגאווה לכל מתמודד ומתמודד שהחליט לקחת חלק בתהליך כזה ולצאת אל העולם עם סיפור חייו. ראו את לימור הזוכה של העונה הקודמת ... היא רזתה והיא נראת לא רע בכלל ובואו נסכים עם זה שהיא נראת הרבה יותר טוב משנראתה בתחילת העונה הראשונה, היא מעבירה את השליחות שהיא מרגישה שקיבלה ומעבירה את נסיונה לאחרים והרבה רוצים וזקוקים לתמיכה הזו כולם רוצים להיות בריאים (לא רזים), לימור בעצמה אני מאמינה עוד בתהליך של קבלה כי מי כמונו השמנים יודע ששמן תמיד נשאר שמן וזה חלילה לא רע!! אני מאוד אוהבת שמנים ומקבלת אותם הכי הרבה כי גם אני כזאת אבל אני עדיין חושבת ומסכימה שאפשר לחיות חיים בריאים וכן רואה טוב בכלים שהתוכנית נותנת מכון כושר, דיאטניים, וכדומה. אני חושבת שאתם מבזבזים יותר מידי אנרגיה בתוכנית הזאת ובאנטי הזה.. תמשיכו לקדם את האינטרס שלכם ותנו לתוכנית לקדם את האינטרס שלה אל תפריעו לעצמכם ולא להם. ראיתי שכתבתם שאתם רוצים לעשות דיון אל מול המתמודדים או התוכנית אז מהכרות אישית עם המתמודדים ועולם התוכנית רק אני יכולה לומר לכם שאחרי שהם היום יודעים מה זה אורך חיים בריא... הם יענו לכל שאלה שלכם ואולי רק תשכילו מזה. שוב אני מסכימה עם שזה שגם לשמנים יש מקום בעולם. אבל לא פחות מסכימה עם זה שיש מקום לדרך חיים בריא. להתראות מחסויה בשלב זה.

שוקופלת

New member
אני לא יודעת מה עובר בראשם של אנשים

שהולכים להתחרות בתכנית הזאת. אבל אני כן יודעת שחברה שלי הרגישה כל כך רע עם עצמה שהיא הרגישה שרק התכנית הזאת תעזור לה והלכה לאודישנים. היא סיפרה לי איך היה וששאלו אותה כל מיני שאלות. בסופו של דבר היא לא התקבלה והיא ממש ממורמרת עם עצמה. והיא באמת מרגישה שהיא לא מוצאת אהבה כי היא שמנה. וכן, היא לא אוהבת את עצמה, והיא לא יכולה לחייך לעצמה במראה. אני לא רוצה לשפוט או לקבוע אלא אני רק מניחה שאולי המשפטים האלה "למצוא אהבה, לאהוב את עצמך..." וכו' הם משפטים שהמתמודדים עצמם אמרו לאנשי ההפקה באודישנים. אלו משפטים שיכולים להיות תשובות לשאלות כמו "מה תעשה כשתהיה רזה", ."למה אתה רוצה להיות רזה". הפרומו אני חושבת מציג את החיים מנקודת מבטם של האנשים שמתשתתפים בה ולא בא להכליל.

lb22

New member
אז מה.......

זה השרשור הכי גדול שהיה בפורום? ועוד שבוע שבועיים מגיע הזבל הטלויזיוני החדש של ערוץ 10 שוב....... הסדרה הזו נכשלה כשלון חרוץ בגרסתה הראשונית ועכשיו מגיע הגרסה הזו נו מילא.... אני ממליץ לכולם פה ללכת לחפש כמה מהמתמודדים ואיפה הם היום אנשים יופתעו מאוד לגלות שיש כמה אנשים שם שחזרו למשקל שלהם או לפחות לקרוב לזה ..... ורק לצורך הידיעה של הותיקים אני לא פתחתי ניקים חדשים והגבתי פה למרות שיש פה המון דברים שאני אמרתי בעבר ...... (השרשור הזה נטול תגובות שלי מלבד זו).

למעלה