יש שם לתופעה הזו-
קוראים לה שוביניזם. וכן, גם נשים יכולות להיות שוביניסטיות, הן אפילו מצטיינות בזה (אורי, נכון אתה גאה בי?
) אני לא מסוגלת לסבול את כל קשקושי הג'נטלמניות האלה. מאחוריהם לרוב מסתתרות בחורות שפשוט מנצלות את המסכן שהסכים לצאת איתן לדייט (וכן, גם ה-12 שקל של הקפה זה סוג של ניצול), ובחורים שאין להם מספיק עמוד שידרה בשביל להגיד שזה לא בסדר. אני רוצה שמישהי מתוך עדר אוכלות החינם, תקום ותסביר לי מה באמת המניעים שלה לזה. ואיך אתן לא מתביישות
לדרוש שמישהו אחר ישלם עליכן? למה מה קרה? אתן ילדות קטנות ללא שום מקור הכנסה, שלא מסוגלות לשלם על הקפה של עצמן? ושאף אחת לא תזבל במוח ותגיד שזה פשוט מסורת, וככה נהוג, או כל קשקוש אחר מהסוג הזה. לא כל מסורת צריך לשמר. ולהזכירכן- הסיבה שה"מסורת" הזו קיימת בכלל היא משום שפעם, נשים לא היו מורשות להחזיק ברכוש על פי חוק. וגם כשכבר הואילו בטובם אותם מחוקקים לתת להן להחזיק ברכוש, הן עדיין לא ממש יכלו לעבוד בשום עבודה נורמלית, ולפיכך נותרו תלויות בגברים שבחייהן. אז מה בעצם קורה? בדרישה לשלם על הבחורה בדייט אנחנו מנציחים באיזשהו אופן את אותם דפוסים שמרניים, פטריאכליים ושובינסטיים. אני משוכנעת שיהיו כאלה שיגידו שאני מגזימה, ושלצפות שישלמו עליך עוד לא הופך אותך לשוביניסטית שחיה בעבר. אבל שימו לב לתגובות שהרבה גברים נותנים כאשר נשים באות בדרישות (לגיטימיות!) בשוויון במקומות עבודה, בצבא וכדומה. זה לרוב משהו בסגנון: "נתחיל מזה שאתן תשלמו בדייטים". שוויון לא צריך להתקיים רק בחוקים. זה מתחיל אצלנו, בקטן. ומישהי שמצפה לקבל יחס מועדף בדייט, אפילו אם זה "רק" דייט, לא יכולה אחר כך לבוא בדרישות לשוויון במקומות אחרים. זו פשוט צביעות. אז לשאלתך-
כשאני שומעת מישהי מדברת ככה, התגובה האינסטנקטיבית שלי היא לרצות לתת לה כאפה
אבל לרוב אני מתמתנת ורק שופכת נאום כמו שראית כרגע... מיותר לציין שאני
בחיים לא מצפה שישלמו עלי- כל אחד משלם על עצמו. ולצורך העניין- אם יש משהו שאני לא יכולה לסבול כשאני יוצאת עם מישהו זה כשהוא רואה שאני מוציאה את הארנק מהתיק, ופשוט חוסם לי את היד ונותן את הכסף למלצר/ית בעצמו! וזה קרה לי יותר מפעם אחת! אני יכולה להבין למה אתם "לא לוקחים צ'אנסים", ומציעים לשלם, כי כנראה שרוב הנשים עדיין תקועות בעבר, וחבל שאתם תסבלו מזה, אבל רבאק! עד שבאה מישהי שמוכנה לשלם על עצמה ואתם עדיין מתעקשים?! ולסיכומו של דבר- הגיע הזמן לשים קץ לתופעת אוכלות החינם! אני מבינה שאולי קשה להציב "דרישה" שכזו למישהי בדייט, אבל אם כל אחד ידאג להבהיר לידידותיו בנות המין הנשי עד כמה הוא סולד מהנושא, אולי נצליח לגמול עוד כמה נשים מן התופעה הנלוזה הזו...