לשלם בדייטים - אם הגבר לא משלם

TalKz

New member
לשלם בדייטים - אם הגבר לא משלם

לאחרונה נתקלתי בגל של בנות שדיברתי איתן על הנושא, ו100% מהן אמרו לי שאם הגבר לא ישלם עליהן בדייט ראשון הן יפסלו אותו בגלל שהן יחשבו שהוא קמצן האומנם? מה אתן אומרות?

ChilD SouL

New member
סתם נקבות מפגרות.

אני דווקא להפך - אני מעדיפה שלא\לא נותנת שישלמו עליי בדייטים הראשונים, לא מרגישה עם זה נוח... לא יודעת. פעם מישהו שילם עליי ואכלתי סרט על זה.
גם כשאני בקשר אני לא תמיד נותנת שישלמו עליי. לפעמים חצי-חצי, לפעמים אני משלמת על עצמי, לפעמים הבנזוג על שנינו ולפעמים אני משלמת על שנינו. אני לא חושבת שגבר צריך תמיד לשלם על בחורה, מבחינתי זה לא מראה כלום.

Paranoid Eyes

New member
תגיד לי,

מזה השטויות האלה? ואיזה בחורות מטומטמות אתה מכיר? אין כזה חוק! גבר לא חייב לשלם בדייט ראשון! כל אחד משלם על עצמו! סה טו!! ועוד דבר, אני גם תמיד מסרבת ונכנסת לויכוחים עם הבחורים שמתעקשים לשלם.. אשכרה ויכוחים... יש כאלה שממש מתחננים לשלם כי זה עושה להם הרגשה טובה או משהו כזה.. וואטאבר.. יש פעמים נדירות שוויתרתי להם. אבל רק לשם הפרוטוקול.... זה גם ככה לא יוצא כזה הרבה

נועם m

New member
יש שם לתופעה הזו-

קוראים לה שוביניזם. וכן, גם נשים יכולות להיות שוביניסטיות, הן אפילו מצטיינות בזה (אורי, נכון אתה גאה בי?
) אני לא מסוגלת לסבול את כל קשקושי הג'נטלמניות האלה. מאחוריהם לרוב מסתתרות בחורות שפשוט מנצלות את המסכן שהסכים לצאת איתן לדייט (וכן, גם ה-12 שקל של הקפה זה סוג של ניצול), ובחורים שאין להם מספיק עמוד שידרה בשביל להגיד שזה לא בסדר. אני רוצה שמישהי מתוך עדר אוכלות החינם, תקום ותסביר לי מה באמת המניעים שלה לזה. ואיך אתן לא מתביישות לדרוש שמישהו אחר ישלם עליכן? למה מה קרה? אתן ילדות קטנות ללא שום מקור הכנסה, שלא מסוגלות לשלם על הקפה של עצמן? ושאף אחת לא תזבל במוח ותגיד שזה פשוט מסורת, וככה נהוג, או כל קשקוש אחר מהסוג הזה. לא כל מסורת צריך לשמר. ולהזכירכן- הסיבה שה"מסורת" הזו קיימת בכלל היא משום שפעם, נשים לא היו מורשות להחזיק ברכוש על פי חוק. וגם כשכבר הואילו בטובם אותם מחוקקים לתת להן להחזיק ברכוש, הן עדיין לא ממש יכלו לעבוד בשום עבודה נורמלית, ולפיכך נותרו תלויות בגברים שבחייהן. אז מה בעצם קורה? בדרישה לשלם על הבחורה בדייט אנחנו מנציחים באיזשהו אופן את אותם דפוסים שמרניים, פטריאכליים ושובינסטיים. אני משוכנעת שיהיו כאלה שיגידו שאני מגזימה, ושלצפות שישלמו עליך עוד לא הופך אותך לשוביניסטית שחיה בעבר. אבל שימו לב לתגובות שהרבה גברים נותנים כאשר נשים באות בדרישות (לגיטימיות!) בשוויון במקומות עבודה, בצבא וכדומה. זה לרוב משהו בסגנון: "נתחיל מזה שאתן תשלמו בדייטים". שוויון לא צריך להתקיים רק בחוקים. זה מתחיל אצלנו, בקטן. ומישהי שמצפה לקבל יחס מועדף בדייט, אפילו אם זה "רק" דייט, לא יכולה אחר כך לבוא בדרישות לשוויון במקומות אחרים. זו פשוט צביעות. אז לשאלתך-
כשאני שומעת מישהי מדברת ככה, התגובה האינסטנקטיבית שלי היא לרצות לתת לה כאפה
אבל לרוב אני מתמתנת ורק שופכת נאום כמו שראית כרגע... מיותר לציין שאני בחיים לא מצפה שישלמו עלי- כל אחד משלם על עצמו. ולצורך העניין- אם יש משהו שאני לא יכולה לסבול כשאני יוצאת עם מישהו זה כשהוא רואה שאני מוציאה את הארנק מהתיק, ופשוט חוסם לי את היד ונותן את הכסף למלצר/ית בעצמו! וזה קרה לי יותר מפעם אחת! אני יכולה להבין למה אתם "לא לוקחים צ'אנסים", ומציעים לשלם, כי כנראה שרוב הנשים עדיין תקועות בעבר, וחבל שאתם תסבלו מזה, אבל רבאק! עד שבאה מישהי שמוכנה לשלם על עצמה ואתם עדיין מתעקשים?! ולסיכומו של דבר- הגיע הזמן לשים קץ לתופעת אוכלות החינם! אני מבינה שאולי קשה להציב "דרישה" שכזו למישהי בדייט, אבל אם כל אחד ידאג להבהיר לידידותיו בנות המין הנשי עד כמה הוא סולד מהנושא, אולי נצליח לגמול עוד כמה נשים מן התופעה הנלוזה הזו...

pain is MY love

New member
תסלחי לי

אבל באמת נסחפת.. 12 שקל לקפה זה לא אוכלי חינם. אתה רוצה את הבחורה?- תשקיע! אתה בחרת להציע לה לצאת איתך- תראה לה כמה אתה רוצה... זה לא שכל פעם שאנחנו רעבות אנחנו מחפשות לנו איזה דייט תורן שיאכיל אותנו בחינם. אבל בדייט ראשון וכאלה זה מאוד הגיוני שהבחור ישלם.

נועם m

New member
??

לא ממש יודעת מה להגיד לך, חוץ משאני ממש לא סובלת את הגישה הזו. נראה לי מאוד עצוב שמידת ה"השקעה" בבחורה נמדדת ביחס ישר לכסף שאתה מוציא עליה... וכמו שטל שאל- למה שהוא ישקיע בך ולא את בו? הרי אם לא היית "רוצה את הבחור" גם לא היית יוצאת איתו (אני מקווה...). ד"א- ה"חוקים" האלה שלכן הם זהים גם כשאת זו שהצאת לו לצאת? (או שאנחנו הולכות עם הפרימיטיביות עד הסוף וגם תמיד מחכות שהם יתחילו איתנו?) ושוב אני שואלת- תני לי נימוק הגיוני, מבוסס, מדוע זה "מאוד הגיוני שהבחור ישלם". כי מה שאמרתן עד עכשיו לא ממש עומד במבחן ההגיון (ע"ע הוא "משקיע" בך, אבל את לא "משקיעה" בו...) אני פשוט לא מסוגלת להבין איך דווקא ב"דייט ראשון וכאלה", כשאת בקושי מכירה את הבנאדם ועוד לא יודעת לאן זה יתפתח, את מרגישה כל כך בנוח שהוא יוציא עליך כסף. מעבר לפן השוביניסטי שבו כבר דובר, אני רואה את זה פשוט כחוסר נימוס.

pain is MY love

New member
רושם ראשוני

זה הכל. ותאמיני לי שהדבר האחרון שמעניין אותי בבחור זה כסף ובגלל זה אמרתי שארוחות יוקרה לא נכללות פה אבל 12 שקל לקפה זה בהחלט לא מעיד על שום דבר...

מיטללל

New member
איזה מזל שתום פה

ככה אני לא צריכה לכתוב הודעות ארוכות אלא רק לשים
ע"מ לציין את עמדתי. כאמור, אני מסכימה בכל מילה ומילה. ממש, כל כך, לא עושה לי את זה, שמישהו מציע/מתעקש "לשלם עליי". הגישה הנגדית לא ברורה לי ואפילו דיי מגעילה אותי. אני באמת לא מבינה, כוס קפה מראה על אכפתיות? ארוחה במסעדה מראה על השקעה? זה מה שמכניס אנשים ללב שלכן? זה מה שעושה לכן את זה? בדייטים ראשונים, בדגש על הראשון, כל אחד משלם על עצמו. גם אחרי זה. אחר כך פחות עושים חשבונות. אפשר להתחלק...

TalKz

New member
לי לא איכפת לשלם, אבל

אני שונא את האלה שהן יודעות שזה "לא ילך" והן עדין נותנות לך לשלם. זה פשוט תופעה מגעילה.

מיטללל

New member
למה לא אכפת לך לשלם ?

לי לא (היה) אכפת לשרוף 2 משכורת צבאיות שלמות (
) על מישהו שאהבתי לי לא אכפת להזמין חברים שלי לארוחה/סרט/מה שלא יהיה. לי לא אכפת שאני רואה חסר בית ברחוב, לקנות לו משהו לאכול, ולהביא לו. למה שתשלם על מישהי שרק הכרת ? מה ההיגיון בזה? למה בכלל שתרצה להיות עם מישהי שזה מה שעושה לה את זה ? תחכים אותי, בבקשה :)

נועם m

New member
../images/Emo45.gif כל מילה!

וטל- הגישה הזו היא בדיוק מה שוגרם לאותן בנות להמשיך ולנצל אתכם...

TalKz

New member
כי באמת הגישה הפרימיטיבית הזאת

מפחידה אותי, אני יודע שאם אני לא אשלם אז אולי זה מה שיהרוס לי את כל הדייט. אז אני מעדיף לשלם 15 שח על מישהי בשביל כוס קפה.. וזה עצוב. תדעו לכם שהגעתי הרבה לדייטים שבנות אשכרה לא הוציאו את הארנק, וגם אם היה חסר לי אולי 2 שקל הן סירבו בתוקף להשלים!!!

טל

אם מה שיהרוס לך את הדייט זה העובדה שלא שילמת על הבחורה.. אתה רוצה שייהרס לך הדייט!

Cobe Anan

New member
ואני מקווה שסירבת בתוקף

להמשיך להיפגש איתן.. כן, גם לדעתי, הציפייה הזאת שאנחנו נשלם מגעילה. יותר מזה, היא מעידה על נחשלות מחשבתית, על אותו סוג של בחורה שתצפה שהגבר יפרנס אותה. אותו סוג של בחורה שמנצלת, שמשתמשת,שבוגדת. איך הגעתי לזה? לא אין סיבה ישירה. זה פשוט בא בקורלציה. בחורה שמצפה שיתייחסו אליה כמו נסיכה, פשוט לא יודעת להעריך את הגבר בשביל האדם שהוא. הוא פשוט כיס, אוטו, אולי גם פרצוף יפה. לכל אלה- אין סנטימנטים. אני מסכים עם כל מילה שנועם כתבה פה, ואני לא חושב שגם אני צריך לחזור על זה. רק תבינו שלא, באמת לא אכפת לי לשלם. במיוחד לא היה לי אכפת ביציאות כמו שיש לי עם דקלה שרצתה לשלם בעצמה. אבל לדרוש ממני לשלם רק כי יש לי זין בין הרגליים? יודעת מה? אין בעיה, אני אשלם, רק כי את כוסית. אבל כשנגיע הביתה, תזכרי רק שאת צריכה לארגן לי מיטה, ארוחה טובה, ובירה- שלא ישעמם בזמן שאת מוצצת.

L y c a n

New member
אבל העיניין הוא כזה

הבחורה שלך מודיעה לך שהיא רוצה גם לשלם, כשהאוכל בדוכן ברחוב כבר הוזמן, ואתם באים לקחת אותו, המוכר מסתכל עלי, אני מושיט לו את השטר, ואז היא אומרת: "כמה יצא שלי?" או "אל תשלם עלי" ולא יתקבל משהו כמו, "תחזירי לי אח"כ" תגיד לי בבקשה, כמה נעים זה.

L y c a n

New member
אז למה שאני לא אשלם על הדייט?

זה יצור רושם רע מבחינתך, אם אני אזמין אותך לקפוצ'ינו הראשון, או ווטאבר? למה? אני לא אתרושש לא מ10 גם לא מ100 שקל.. אז... מה?

נועם m

New member
אוף...

אתם באמת לא קולטים, נכון? אנחנו לא רוצות שתשלמו עלינו! (לפחות אלה מאיתנו שבאמת לא רוצות....) זה גורם לנו להרגיש כמו ילדות קטנות, וזה בעיקר גורם להרגיש כאילו קפצנו בדייט אחד מאה שנה אחורה. ואין שום קשר למידת ההתרוששות שלך- זה מה שעומד מאחורי הכסף, לא הכסף עצמו. אני גם לא רוצה ש"יתייחסו אלי כנסיכה" בדייט (כמו שכמה אנשים כבר ציינו כאן)- אני רוצה שיתייחסו אלי כאל בנאדם, על כל המשתמע מכך- כולל לשלם על עצמי. זה עניין של כבוד עצמי בסיסי: אם מישהו שאתה בקושי מכיר, היה משלם עליך מאיזושהי סיבה, היית מרגיש "חייב לו", לא? ובכן, זה לא משהו שמשתנה בדייט!

L y c a n

New member
לאו דווקא

תפיסת העולם שלך קצת מעוותת לצערי את מרגישה וחושבת שאת אישה מודרנית עם כל הערכים והדעות שאמורות להיות לאחת כזו, ולמעשה מתנהגת באופן לא בוגר בעליל. כשגבר מציע לשלם על האישה, המחשבות שעוברות לו בראש זה לא "איזה גבר אני עכשיו שילמתי עליה" ו.. זה מה שנותן לך להרגיש כבן אדם?? נו באמת תום, חלאס עם זה. זה לא רציני. אבל.. לפי איך שאני רואה את זה, זה חלק מהנימוס.. כמו שאני כבוס, מקבל לעבודה עובד חדש, ואני מזמין אותו לקפה אחרי העבודה, כדי להכיר יותר, יהיה ראוי שאני זה שאשלם ולא אטיח בו "יאללה, התקבלת לחברה העשירה שלי, תוציא ת'ארנק" זה דוגמא קצת לא שפויה, אבל מקווה שתבינו מה שצריך..

נועם m

New member
ושוב...

אתה מתעקש לראות רק את הצד שלכם פה! אני מבינה שאתה סבור שזה נימוס בסיסי להזמין מישהי לקפה על חשבונך, אבל רבאק- אם זה גורם לה להרגיש לא בנוח בסיטואציה, זה עדיין כל כך מנומס? ועוד נקודה- נראה לי שחלק מהאנשים פה לא מפנימים שדייט זה דבר הדדי. כלומר: אולי אתה במקרה היית זה שהציע לצאת, אבל היא הסכימה, כלומר- היא אמורה להיות "מחוייבת לעניין" לא פחות ממך. היא אמורה לרצות את זה לא פחות ממך. אתה חושב שמן הראוי שתשלם עליה כי אתה הזמנת אותה, ואני חושבת שמרגע שמחליטים לצאת, זה בכלל לא משנה מי הזמין את מי. שני הצדדים שווים לחלוטין בסיטואציה הזו. ולכן, אני לא מבינה מה ההתעקשות הזו שדווקא מי ש"הזמין" הוא זה שישלם. ובדיוק מהסיבה הזו, והאנלוגיה שנתת לבוס ולעובד בכלל לא מתאימה כאן. בין בוס לעובד יש יחסים של עליונות. אני מאוד מקווה שאתה לא חושב שבדייטים זה אותו המצב...

L y c a n

New member
לא התכוונתי ליחסים של עליונות :S

הוצאת את מה שאמרתי מהקשרו לגמרי! תראי כשיוצאים לדייט, ההנחה היא, לפחות אצלי, שיהיה המשך , אמור להיות המשך.. אז היום אני אזמין, מחר את תזמיני.. את גם יכולה להחזיר לי כסף אח"כ אם זה לא נח לך, אני לא אתנגד לקבל, אמנם אני ארגיש לא נח עם זה, אבל בסדר.. חוץ מזה, זו דעתך לא? אני רק מביע את דעתי.. את יכולה לקבל או לא לקבל אותה, לשכוח ממנה או להתחשב בה. אני לא אומר דברים רק בשביל לזרוע רעל באוויר. וזה לא "אתם", לא כולם זבלים כמוני.

למעלה