מאברהם ועד לספר דניאל

arandiera

New member
אכן, בן אמוץ כתב ספרים אחרים -

נהדרים אגב. חמישירי זימה, אם תרצו, כן כתבו אריה סתיו, יגאל דרי, ואריה בר. דן בן אמוץ כתב את "זיונים זה לא הכל", אולי התבלבלת עם זה. וזה ממש לא ספר "חמשירי זימה", ואפילו לא ספר זיונים.

יוסי ר1

Active member
גם אני לא התבלבלתי.

בתחילת שנות ה80 הוא (בן אמוץ) כתב גם כתב, אני יכול לצטט אפילו חמשיר אחד הנוגע לתנ"ך, אך מפאת כבודו של הפורום לא אעשה זאת. לכל חמשיר שבספר יש פירוש, למען לא יפספס הקורא את המשמעויות היותר דקות אליהן כיוון הכותב. גסות לשמה.

arandiera

New member
בדקתי היטב, לא מצאתי דבר כזה

חיפשתי בספריה הלאומית כמו גם בויקיפדיה. לא מצאתי כותרת שתעיד על ספר של חמישיר זימה. ידוע לך שם הספר? זכורים לי מספר ספרי חמישירי זימה, אחד אפילו שנגע (כולו, כמדומני, לתנ"ך). אני חושבת שמדובר בספר של טהרלב, אבל לא מוצאת לכך כל ראיה בגוגל. יתכן מאד שזכרוני בוגד בי.

פלגיה

New member
מאברהם ועד לספר דניאל

ועוד הרבה דברים מעניינים באמצע גם שרשור שעוד מתפתח ואני מקפיצה באופן מלאכותי.

ע מ י ש

New member
דיון מרתק

חבל שאני קצת עסוק ביומיים האחרונים ולא יכול לתרום כלום. (לא שיש לי מידע ספציפי אבל דעות יש לי המון...)

פלגיה

New member
באמת חבל

אולי נפתח דיון חדש בנושאים קרובים כשתתפנה יותר

ע מ י ש

New member
ובכל זאת ככה על קצה המזלג

אני אוהב את ספר דניאל מסיבות שונות, שאלת קיומו ההיסטורי לא ממש הטרידה אותי מעולם. תמיד שמזכירים את "הכתובת על הקיר" אני נזכר בדניאל (רוב האנשים ששאלתי כלל לא הכירו את הסיפור המצמרר הזה) ומדי פעם אני מנסה את כוחי לקרא בו ללא פירוש או תרגום ונהנה הנאה רבה לפענח מה שאני רק יכול. זה מהנה אותי למתוח את העברית עד הקצה ולהפיק מהארמית המשונה הזו שבספר כמה שרק אפשר. אולי עכשיו בעקבות הדיון דוקא יבוא לי להתעסק עם זה קצת יותר, בהזדמנות ראשונה.

פלגיה

New member
את הציור של רמברנדט אתה מכיר?

אגב הכתובת על הקיר. ציור מקסים. (שאלת הקיום ההיסטורי לא מטרידה אותי כמעט בכלל בלימודי התנ"ך. התנ"ך אינו ספר היסטוריה בעיני)

למעלה