נהדרים אגב. חמישירי זימה, אם תרצו, כן כתבו אריה סתיו, יגאל דרי, ואריה בר. דן בן אמוץ כתב את "זיונים זה לא הכל", אולי התבלבלת עם זה. וזה ממש לא ספר "חמשירי זימה", ואפילו לא ספר זיונים.
בתחילת שנות ה80 הוא (בן אמוץ) כתב גם כתב, אני יכול לצטט אפילו חמשיר אחד הנוגע לתנ"ך, אך מפאת כבודו של הפורום לא אעשה זאת. לכל חמשיר שבספר יש פירוש, למען לא יפספס הקורא את המשמעויות היותר דקות אליהן כיוון הכותב. גסות לשמה.
חיפשתי בספריה הלאומית כמו גם בויקיפדיה. לא מצאתי כותרת שתעיד על ספר של חמישיר זימה. ידוע לך שם הספר? זכורים לי מספר ספרי חמישירי זימה, אחד אפילו שנגע (כולו, כמדומני, לתנ"ך). אני חושבת שמדובר בספר של טהרלב, אבל לא מוצאת לכך כל ראיה בגוגל. יתכן מאד שזכרוני בוגד בי.
אני אוהב את ספר דניאל מסיבות שונות, שאלת קיומו ההיסטורי לא ממש הטרידה אותי מעולם. תמיד שמזכירים את "הכתובת על הקיר" אני נזכר בדניאל (רוב האנשים ששאלתי כלל לא הכירו את הסיפור המצמרר הזה) ומדי פעם אני מנסה את כוחי לקרא בו ללא פירוש או תרגום ונהנה הנאה רבה לפענח מה שאני רק יכול. זה מהנה אותי למתוח את העברית עד הקצה ולהפיק מהארמית המשונה הזו שבספר כמה שרק אפשר. אולי עכשיו בעקבות הדיון דוקא יבוא לי להתעסק עם זה קצת יותר, בהזדמנות ראשונה.