מאתגרת את חובבי המדע. ותודה..

חייסוס

New member
התכוונתי כמובן ללזכור דברים

אני מדבר על השורה התחתונה, שחשוב גם לזכור דברים. אם זה מושג על ידי שינון או על ידי זה שאתה רואה את אותם הדברים כל הזמן וזוכר אותם בדיעבד - זה לא משנה.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
האמת שמרוב תרגול זוכרים את זה בע"פ.

הבעיה היא לאלה שלוקחים את החלק עם אנליזה וקטורית בלבד, פשוט עבר הרבה זמן מאז תרגלנו את החומר, אז מלבד לתרגל צריך גם לחזור על המחברת.

maverick 42

New member
ולנו עבר בדיוק אותו זמן

רק שאנחנו צריכים להבחן גם על לינארית.

kaplanal

New member
האם זה לא היגוני להניח

שאם אדם עוסק במחקר שלא קשור בכלל לחומר שהוא מלמד,או שהוא ילמד בצורה גרוע או שהמחקר שלו ייצא מאפן? לב ווידמן הוא חוקר מצויין

maverick 42

New member
לא חייב להיות קשר ישיר

אני לא חושב שקיימת הגדרה: חוקר מעולה -> מרצה גרוע, או חוקר גרוע -> מרצה מעולה. אלו שני משתנים שלא תלויים אחד בשני...

kaplanal

New member
זה דווקא נראה לי מאוד הגיוני שזה יקרה

בסופו של דבר

ailag

New member
הם לא יכלו להגיד לו "לא"

בשביל זה הם יהיו צריכים להבין את ההסברים שלו מספיק כדי להסביר למה

אחמס1

New member
לפי מה ששמעתי מיודעי דבר, דן שכטמן

מהטכניון בעל סיכויים לא רעים. וגם, ההתלהבות מ-MOND (בעיקר בפורומים של מדע פופולרי) מוקדמת מידי. לדברים האלה אין עדיין הוכחות והם אפילו פחות מבוססים מחומר אפל, שנשמע ביזארי לכשלעצמו. אז פרס נובל בתחום ממש לא צפוי בקרוב (אלא אם תגלית מדהימה תוכיח את העניין).

אמִיר

New member
אני מסכים

גם ככה, ממה שזכור לי, פרסי נובל בתחומי האסטרופיזיקה ניתנים במשורה.על תיאוריות יותר מבוססות מזה לא קיבלו נובל (גם הוקינג למשל לא קיבל). ומבין הרשימה (מי שאני מכיר מהרשימה), השטכמן הזה נשמע עם הסיכויים היותר טובים.. למרות שאחרי הראיון שהיה איתו לא מזמן בערוץ 2, לדעתי זה קצת חבל.

Rtitan

New member
רק זה חסר...

גם ככה הוא שחצן לא קטן - אם הוא יזכה בפרס נובל, מישהו צריך להוסיף ליקום עוד ממד שיכיל את האגו שלו.

אחמס1

New member
../images/Emo6.gif

האמת שאף פעם לא פגשתי אותו, אבל לפי החברים שלו - מה שאתה אומר הוא כל כך נכון.

Rtitan

New member
יצא לי להיות בכמה הרצאות שלו...

האגו שלו היה נכנס 10 דקות לפניו לאולם, ועוזב יומיים אחריו. אבל הוא טוב - ללא ספק.

niv1990

New member
האם קיימת אפשרות לתיקון טעויות של פרס נובל?

כלומר אפשרות להענקת פרס נובל לפרופ' יובל נאמן ז"ל.

מרחף1

New member
לא

פרסי נובל אינם מוענקים לאחר המוות, ומכיוון שהם מוענקים (בד"כ) לא מעט שנים לאחר העבודה שמזכה בפרס קיבלנו תכונה חשובה למדענים - אריכות ימים.

bester

New member
הזוי

קראתי קצת על כל התאוריות והחור השחור זה מתחיל יפה אבל נגמר בצורה הזויה לגמרי עם תאוריות על גבי תאוריות גם לא אהבתי בכלל את משפט אי הוודאות גם המתמטיקה נתקעה עם משפט אי השלמות נכון שאולי ברמת המיקרו זה נראה יפה אבל ברמת המאקרו בראייה חיצונית זה נשמע קצת הזוי

noarieli

New member
תודה רבה. ממקדת את השאלה:

מועילים ומעולים אתם. אני מבינה שהכמות הגדולה של השאלות מבאסת, בעיקר לקראת תקופת בחינות. אז אהיה יותר ממוקדת. אתם בטח יודעים דבר או שניים על: 1. תרמיות המדעיות ידועות 2. שאלות מהותיות שהמדע מתאמץ בכל כוחו לפתור וטרם הצליח - בכל תחום שהוא. גם כאלה שממש על סף פיצוח וגם שרחוקות מזה. 3. פיתוחים מדעיים ישראליים פופולריים שוב תודה, והרבה.

Rtitan

New member
תרמית וחידות...

התרמית הגדולה ביותר שאני מכיר, היא אותו "מחקר" אודות היתוך מימן קר שנעשה במחצית השנייה של שנות ה-80'. שכחתי את שם החוקרים (אם אינני טועה - קוריאניים), אבל הם הודיעו על פיתוח היתוך מימן קר. זהו כמובן הגביע הקדוש של פיתוח מקור אנרגיה חילופי. הסתבר שהם לא רק טעו פה ושם, אלא גם זייפו את תוצאות הניסויים שלהם. הייתה סערה גדולה ובסופה הם שקעו אל תהומות הנשייה. שאלות מהותיות - לפחות התחומים שמוכרים לי, יהיו למשל חידת האנרגיה והחומר האפלים ביקום. מה קרה בין המפץ הגדול לזמן פלנק, ומה היה בטרם המפץ הגדול. מהי החוליה החסרה בין מולקולות דוממות, ומולקולות שידעו לשכפל את עצמן ולהעביר מידע לדור הבא.

the YOOK

New member
כבר דיברנו על זה,

שהשאלה "מה היה בטרם המפץ הגדול" היא שאלה חסרת משמעות (אם אכן אתה מקבל את התיאוריה של המפץ הגדול, כלומר את היחסות הכללית. אחרת אין בכלל שיח משותף ביננו).

למעלה