מאתגרת את חובבי המדע. ותודה..

the YOOK

New member
אבל גם אם זה נכון,

אין לזה משמעות פיזיקלית עבורינו (והמודל נשמע לי ממש מטופש- לפי מודל זה ניתן לייצג את הזמן לא כמתחיל מנקודה מסויימת, דבר ששוב סותר את היחסות הכללית).

niv1990

New member
היחסות הכללית טובה לגדלים מסוימים

אני לא חושב שיהיה בהכרח נכון להחליט שהיא האמת המוחלטת גם במצבים קוונטים (ובטח מתחת לגודל וזמן פלאנק). אם אני לא טועה זה אפילו שגוי. בכל מקרה השאלה חסרת משמעות לדעתי לפי המודל של המפץ הגדול, אך כל מודל אחר שמכיל את "הולדת היקום" והזמן ונשאלים על מה שקרה לפניו. אני לא חושב שזה המקרה ביקום שהוא תוצאה של יקום אחר למרות שיכול להיות שפה היא חסרת משמעות כי היא לא מדידה. פה אם הבנתי נכון הם טוענים שיש מדידה, או לפחות אפשר להסיק משהו בעזרת אי הודאות: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2007-07/ps-whb062907.php אין לי מושג אם הוא צודק

Rtitan

New member
תלמד להיזהר... ../images/Emo13.gif

אני זוכר כמה מקומות שבהם קראתי על אנשים שאמרו על משהו שהוא חסר משמעות... וקצת זמן אחר כך, הסתבר יש משמעות. איש מדע, לעולם לא פוסל שום אפשרות - על פי הפיסיקה המוכרת לנו כיום, זו שאלה חסרת משמעות... חזור אלף שנה לאחור וכמה דברים שלגביך הם מובנים מאליהם, היו אז מאד חסרי משמעות
זהירות בקביעת כאלו "אמיתות"...

the YOOK

New member
ולכן סייגתי,

שזה אם אתה מקבל את תורת היחסות הכללית. (ואני עדיין לא רואה שום אפשרות במודל יחסותי שלשאלה הזו תהיה משמעות- כמו שציינתי פעם, זה כמו לשאול "מה יש מעבר לקצה היקום", רק שליקום במקרה אין קצה).

spake

New member
אני מקבל את תורת היחסות הכללית

ועדיין אני חושב שזה לא חסר משמעות.......... כבר אמרתי את זה פעם הכל בפיזיקה נכון עד קירוב מסויים...ברגע שאתה יוצא מהגבול שלך ומהנחות היסוד שלך אז חבל לך על הזמן....

the YOOK

New member
אז...

אתה מקבל את הסימטריות של תורת היחסות (שקילות מערכות אינרציאליות וכיוונים במרחב) כקירובים עד גבול מסוים? ואיפה בדיוק יכול להיות גבול כזה?- או שמהירות מעבר המידע בריק לדעתך היא לא סופית בגבול מסויים? אני לא מבין איך אפשר לקבל את ההנחות האלו עד גבול מסויים, באמת שלא.

Alkhimey

New member
->

הייתה תרמית בנושא סינטוז היסוד ה 118, היו גם כמה בתחום הנדסה גנטית. פיתוח ישראלי (בחלקו) פופולרי הוא אלגוריתם ה RSA, יש גם את תוכנת השחמט ג'וניור, והמחשב הביולוגי של אהוד שפירא (נדמה לי היה בספר השיאים של גינס).

אחמס1

New member
RSA איננו פיתוח ישראלי

לא כל מה שמעורבים בו ישראלים אוטומטית הופך לישראלי.

Alkhimey

New member
לפי ההגדרה שאני מכיר

פיתוח ישראלי זה פיתוח שאחד ממשתתפו הוא ישראלי.

אחמס1

New member
אם כך, LHC הוא פיתוח ישראלי, NASA הוא ארגון

ישראלי כמו גם רשתות NBC ו-CBS, מיצובישי, הבורסה, מייקרוסופט, ג'נרל אלקטריק, יאמאהא, IBM. למעשה כמעט כל ארצות העולם הן שטח ישראלי תחת כיבוש, מכיוון שלפחות אחד מתושביהן הוא ישראלי. ויותר ברצינות - די לפטריוטיות מוגזמת. מדינת ישראל לא צריכה לקבל קרדיט על מחקרים שלא מימנה ועל תגליות שביצעו אזרחיה כאשר עבדו במדינות זרות.

the new L

New member
מה גם שRSA פותח לראשונה

על ידי המודיעין הבריטי בכלל. RSA פשוט גילו אותו מחדש והיו הראשונים לפרסם.

הייתה תכנית מעניינת...

בערוץ 8 על האיש שמאחורי ה- RSA, המתמטיקאי קליפורד קוקס, שלא זכה להערכה המתאימה.

niv1990

New member
כמה תרמיות שאני לא זוכר את שמן

אבל זוכר את הסיפור: 1. מדען יפני טוען שיצר עוברי אדם משובטים, כנראה ללא ביסוס (גילו כשעשו במעבדה שלו בדיקות מטעם ועדת האתיקה בנושא אחר). 2. נטען על משלחת של אסטרונומים שצפתה באנשים ירוקים על הירח, לא יודע עד כמה זו תרמית מדעית, אבל זה הופיעה בעיתון בארה"ב. 3. עוד משהו שאני לא בטוח, אבל מאמר שפורסם על ידי מישהו (שיסלח לי, אני לא טוב בשמות) שפירסם מאמר עם טעויות סגנון חט"ב, כדי להראות שעורכי המגזין התיחסו רק להתאמת המאמר את דעותיהם, למרות שהוא היה שגוי. 4. עוד תרמית, מאמר שפורסם בנאגליה נדמה לי (לא הייתי סומך עלי פה), שטען לחומר מסוכן שנמצא במי השתיה - דו מימן חמצני או משהו כזה. - פה ממש לא להסתמך עלי ללא בדיקה נוספת. חיפוש קצר בגוגל העלה: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%A8%D7%9E%D7%99%D7%AA_%D7%94%D7%99%D7%A8%D7%97_%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C%D7%94 זה 2 אני חושב. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3241710,00.html פה מתיחסים ל4 ו3. אני אכתוב עוד אם אזכר.

אחמס1

New member
דו מימן חמצני (Dihydrogen Monoxide)

הוא אכן כימקל מסוכן ביותר המצוי במי שתייה ובמשקאות נוספים. אפילו תהליכי הזיקוק המחמירים ביותר לא נפטרים מכל העקבות שלו וכתוצאה מכך, מים "מזוקקים" מכילים כמות לא זניחה של דו מימן חמצני. החומר הוא לרוב נוזלי, חסר צבע וריח. משמש בתעשיה הכימית והגרעינית. רוב הקורבנות שלו מתו כתוצאה משאיפה לריאות. הנה אתר שמסביר יותר על הנ"ל, רוב מה שכתוב שם אכן מדעי ואמיתי: http://www.dhmo.org/facts.html#DANGERS

niv1990

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo45.gif

טרוריסטים משתמשים בדו מימן חמצני, האם אתה תומך בטרוריזם?

כותב 485

New member
../images/Emo6.gif וכבר שמעתם על דלק המכוניות החדש "אתנול"?

קראתי כתבות בשני צהובונים יומיים, וגם ראיתי בערוץ דיסקברי תוכנית, כל אלה משבחות את הכימיקל המופלא הזה ומפרטות את תכונותיו ואת העובדה שזה קשור איכשהו לאלכוהול מבחינה כימית ומייצרים אותם באופן דומה. ובכל הנ"ל, עם כל הפרטים הנכונים והחשובים, אין ולו שמץ של סימן שהכותב מבין שאתנול זה פשוט בדיוק, אבל בדיוק, אותו דבר כמו אלכוהול לשתייה. מילא הצהובונים, אבל בדיסקברי לא אמורים להיות עורכים מדעיים שבטוח מבינים את הקשר?

אחמס1

New member
אחוז גדול מאוד מתאונות הדרכים נגרם עקב תמיסה

של דו מימן חמצני ואתנול שמשמשת סם נרקוטי

noarieli

New member
תודה יקירים. החומר מיועד ל -

זו לא אמורה להיות כתבה, זה בעצם חלק מראיון עבודה שלי בנושא תחקיר. אם הכל ילך כמו שצריך מתוך החומר הזה נתקדם לעבר תכנית טלוויזיה. תודה שוב ואשמח לעוד תשובות.

למעלה