מאתגרת את חובבי המדע. ותודה..

niv1990

New member
מוסיף על מה שכבר נאמר:

הבעיה הפסיכופיזית - גם אם היא לא ניתנת לפתרון, יש עוד הרבה לאן להתקדם לדעתי בבחינת הקשר בין המוח לתודעה. סוף היקום - עוד שאלה שדי קשורה להתחלה שלו. חלקיקים - חלקיקים שצריך עוד להפריך\לאשש, ואולי את כל המודל. מציאת מודל שיתאר את כל הכוחות בשדה אחד. למה היקום מאיץ? (שאלה כללית יותר לשאלת האנרגיה האפלה, שהיא תשובה אפשרית להבנתי). " ההמצאות הטכנולוגיות ששינו את פני העולם" אש (והתוצאות), ביגוד, נשק (מחנית עד אבק שריפה) גלגל, קיטור, לייזר, מוליכים למחצה, חשמל, חקלאות - ביות, כתב, עיבוד מתכות, פלסטיק ותרכובות דומות, אנטיביוטיקה, עדשה - טלסקופ, מגנט-מצפן, שעון, ספינה, מטוס, אנרגיה גרעינית, קרינות לא נראות (רנטגן ורדיו), תקשורת של כבלים וקרינה, לווין , אינטרנט וישעוד הרבה... (לא לפי סדר כלשהו חוץ מאסוציאציות). התגלו במקרה: חשמל (אני חושב שהוא התגלה פעמיים במקרה), אש (לא יודע, אבל אני לא רואה אפשרות אחרת), קרינה, אנטיביוטיקה, טלסקופ לפי הסיפור על גלילאו (לא הייתי מסתמך על זה), תסיסה של דגנים, ניילון - ואני חושב שיש עוד הרבה. ההכלאות המוזרות בעולם - כאלו שקיימות או תאורטיות? אפשרויות לסוף העולם - האינטרנט מוצף בהן: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3087796,00.html ההמצאות המסוכנות ביותר למין האנוש: אנרגיה גרעינית, מוצרים שגורמים לכריתת עצים ופגיעות אחרות בסביבה. שגיאות מדעיות בקולנוע ההוליוודי: קשה לי לזכור מתי ראיתי סרט הוליוודי בלי כאלה... נפוצות זו ההנחה שהחייזרים מאוד דומים לנו, והשפעות על גוף האדם שבאופן מאוד מקרי מעניקות כוחות על. סיבות לכך שאנחנו לא לבד ביקום http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%95%D7%A1%D7%97%D7%AA_%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%99%D7%A7 הסברים לאינטואיציה: אבולוציה של אנשים, שהתרחשה בסביבה של גדלים, מסות, אנרגיות וכו' מסוימות, ומטרתה היא שרידה. מקווה שעזרתי.

Rtitan

New member
בקשר לטעויות של הוליווד: תיכף תגיד לי...

ש"ארמגדון" לא מציאותי!! רגע, אם אתה עומד על רסיס אסטרואיד בחלל ומעבורת שמיועדת לטיסה רגועה מאד בגובה 400 ק"מ עושה חראקות סביב הירח, כשהיא תעבור לידך לא תשמע "ווווששששש" חזק כזה? מה עוד? תיכף תגיד לי שסנטה קלאוס לא קיים...
עכשיו ברצינות? למשל בסרט הזה - הדבר היחידי שהיה קרוב למציאות היה הקוסמונאוט הרוסי... הדמות מבוססת על קוסמונאוט שלא הורידו מ"מיר" 460 יום בערך, כי המסכן נתקע למעלה עם התפוררות בריה"מ. האמריקנים לקחו אותו טרמפ חזרה למטה.

למעלה