0_0 0_0 0_0
הוא זכר, למשל, את אבא שלו חוזר הביתה, מספר לו שהוא ניצח, מרים אותו ואומר שמעכשיו הכול יהיה יותר טוב, יהיה להם בית יפה, תהיה לו עבודה טובה, ויעקב יוכל לאמץ כלב. הוא גם זכר את אבא שלו חוזר הביתה מבלי להגיד שום דבר, מתיישב על הרצפה ובוהה באחד הקירות , שותה.
הוא זכר שחורף אחד, הגיע איש עם דוב מאולף לכפר שלהם. הדוב נראה מלוכלך ועייף, והוא היה קשור בשלשלאות. יעקב חיכה עד שדעתו של המאלף הוסחה, ואז הוא זחל מתחת לרגלי האנשים. הוא התקרב אל הדוב והניח את כף ידו על הפרווה המחוספסת.
אבא שלו משך אותו, הרים אותו, והתרחק מהקהל. הוא הניח אותו על הקרקע, וסטר לו כל כך חזק שהוא נפל. אחר כך הוא גרר אותו הביתה מבלי להגיד שום דבר.
הוא תהה איזה עונג אנשים עשירים בכלל יכולים להפיק מזיכרונות כאלה, אבל סביר להניח שאפילו לזה היה קהל יעד. הרגעים השבריריים והקסומים שבהם התמימות שלך מתנפצת לבלי שוב, או משהו כזה.
"יעקב," לחש קול צרוד סמוך לאוזנו.
"כן."
"אני כל כך מסריחה. רחרחתי את בית השחי שלי עכשיו, וזה היה כמו לרחרח כלב מתחת לזנב."
הוא ניסה שלא לחייך. "את יכולה להתקלח."
"אני יכולה לנשק אותך?"
הוא מצמץ. "לא."
"אבל אני אף פעם לא נישקתי בחור."
"אני כן. יהיה לך זמן לזה כשתגדלי."
"אם," היא אמרה בקול נמוך וצרוד. יעקב חשב שזה לא נשמע דומה לו בכלל. "החברה שלך רוצה להרוג אותי, ואתה פשוט מנמנם לך שם," היא חבטה בכתפו קלות.
הוא התיישב, והביט בה. הוא עצם את עיניו לכמה רגעים, מניע את שפתיו בדממה.
כשהוא פקח את עיניו שוב, הוא אמר, "אני אדבר עם מכשפה. היא לא רעה, היא בסך הכול רוצה להגן על העיר. אנחנו יכולים לשכנע אותה, אנחנו פשוט צריכים להגיד את הדברים הנכונים. את רק ילדה, והאנשים שגידלו אותך לא היו טובים בזה."
היא פתחה את פיה.
הוא זקר את אצבעו. "אני יודע שאת לא חושבת ככה, אבל זה מה שאנחנו צריכים להגיד. אני אשמור עליך ואדאג שלא תעשי שום דבר רע. אני אלמד אותך איך לעבוד, ואת תעזרי לי. את רק צריכה לעשות מה שאני אגיד לך, הכול יהיה יותר טוב."
הייתה לו תחושה לא נעימה שהוא מזכיר לעצמו מישהו.
"אני לא ילדה," היא שילבה את זרועותיה. "אני אישה מבוגרת ושקולה בדעתי."
"אז תשקרי בנוגע לגיל שלך," אמר יעקב בחיוך מתוח. "כמו עכשיו."
היא חיככה את סנטרה בידה, וחייכה. "בסדר, כן! כן! אני מסכימה!"
היא רכנה אליו ונישקה אותו. השפתיים שלה היו רכות, חמימות, ובעלות טעם מרומז של קיא. כשיעקב אחז בכתפיה בניסיון להדוף אותה, היא החליקה את הלשון שלה פנימה, ונשכה את הלשון שלו. דם חם הציף את הלוע שלו. היא כרכה את זרועותיה מסביב לצווארו והוא הרגיש את השרשרת שבין פרקי ידיה מתהדקת סביבו. הגוף שלו הגיב לפני שהוא הספיק לחשוב, האגרוף שלו פגע בצד שלה, והוא הרגיש צלע נשברת.
הוא צלע אל הצד השני של החדר. תחושה חמימה מילאה את פנים הפה שלו כשהרונה התחילה לרפא את הלשון שלו. מוח עצם עמדה לרגע על המיטה כשכף ידה מונחת על צידה, מביטה בו בעיניים מוצרות. דם טפטף מהסנטר שלה.
הוא נגע באקדח שלו- לא, הוא חשב. מה אני עושה?
"סליחה," הוא התנשם.
היא הזדקפה והתמתחה.
"לא רציתי להכאיב לך," הוא אמר. "את יכולה להירגע?"
"אתה תגיד לי מה לעשות?" היא נהמה.
היא קפצה ונתלתה על המקרר עד שהוא נפל.
"אתה אפילו לא שמת לב שיש עליך קללה," היא צרחה, "ואתה תגיד לי מה לעשות?"
הוא יצא מהקרונית ונעל, נשען על הדלת. הוא הרגיש כמה חבטות כשמוח עצם רצה וזרקה את עצמה כנגד הדלת.
הוא נכנס לתא הנהג, וישב בכסא במשך כמה דקות, מביט בשביל שלפניו מבלי באמת לראות אותו.
"זה היה... רשלני," הוא לחש. הוא התניע והניח לקרונית להסתובב.
כשהגיע הזמן, הוא שלף את מכשיר הקשר שלו. תנסה להישמע כן, הוא חשב.
"שעה עגולה," הוא אמר. "הכול בסדר. אנחנו חוזרים."
בערך באמצע הדרך הוא שמע את הנשימות שלה דרך מערכת התקשורת.
"היי, אדוני?" היא לחשה.
הוא הקדיש כמה רגעים למחשבה על הקול שלו.
"כן?" הוא אמר לבסוף, בעדינות ככל האפשר.
"אני רוצה לשיר לך שיר."
"אני אשמח לשמוע אותו," הוא אמר.
"זו שעת חצות והתנים נוצצים, הכוכבים מייללים," היא שרה בקול נמוך, "ויעקב לוקח אותי הביתה. יש!" היא מחאה כפיים. "תודה, יעקב!"
"אין על מה, פרח."