מבצע פסקה ביום - מאוחד!

ויימס

New member
כן.

אווה צללה אל תוך החושך. הבית היה נקודה של אור שהלכה והתרחקה עד שהיא לא הייתה יכולה להבדיל בינו לבין שאר הכוכבים. אחרי רגע שבו היא הביטה בשמיים השחורים, קפואה, היא נזכרה במגע העץ המחוספס שבכף ידה. החנית שהיא הכינה היום.
היא הביטה אל הכיוון שאליו היא נפלה. היה שם אי ועליו עץ בודד וכמה ציפורים. כשהיא חלפה לידו, היא נעצה את החנית. היא נאחזה בחנית ומשכה את עצמה אל האדמה. העץ היה כל כך גבוה, שהיא הייתה צריכה לשכב על האדמה כדי להביט בצמרת.
היא קמה והניחה את כפות ידיה על הגזע המחוספס. היא קפצה כמה פעמים עד שהצליחה לתפוס ענף אחד, ואז הצמידה את כף הרגל שלה אל הגזע. רגל אחת, ואז את הרגל השנייה.
כשהיא הצליחה לשבת על הענף, היא תלשה את אחד מהפירות שלו, ונגסה בו.

במנו

New member
ניסיון

מיכל ישבה בחדר שלה מול השולחן והסתכלה לצדדים מהורהרת. החדר היה ריק כולו פרט לשולחן, הכיסא שעליו ישבה מיכל וטוש ירוק שהיא שיחקה בו בידה. לאחר זמן מה, מיכל הנהנה לעצמה והחלה לחייך חיוך רחב. היא הוציאה את המכסה של העפרון ושרבטה אותיות באוויר. האותיות ריחפו באוויר יחדיו עד שהתגבשו לבסוף בצורה קוסמית למילה אחת בעלת חשיבות מופתית. המילה היתה:

במנו

New member
בקריאה שניה יש לי בעיה עם התיאור

"מיכל הנהנה לעצמה והחלה לחייך חיוך רחב. " אולי אפשר להחליפה ב"מיכל התרוממה בהתרגשות".

ויימס

New member
לעזאזל,

קליף האנגר!

g l o r y

New member
טוב נו. אם את מתעקשת.

התיישבתי במיטה.
אני לא יודעת מה זה היה שהעיר אותי, ואומרים שאם אתה לא יודע ברגע הראשון לא תדע לעולם, אבל רב האנשים
עדיין מחפשים בכל מקרה. מצחיק, לא? השעון תקתק בשקט על השידה, הקיר היה אפוף צללים נעים שהטילו ענפי
העץ מחוץ לחלון. חשוך, אבל לא חשוך מדי בשבילי. תמיד הייתה לי ראיית לילה טובה. הצללים משכו אותי, היה משהו
מהפנט בתנועה שלהם על הקיר, משהו שמשך את עיני בחזרה אליהם בכל פעם שזזתי. חשתי צורך עז להצליף בזנבי,
כמו שטומיקו עושה כשהוא אורב למשהו קטן וחסר ישע. משהו חבט במזרון מאחורי.
אני בטוחה שקפצתי לגובה של לפחות שני מטרים באוויר מרוב הפתעה, ונחתתי על הרגליים, כל הארבע, סמורה כולי.
רגע- מה?

אל תאשימו אותי. אף פעם לא הייתי בשיא החדות המחשבתית שלי כשהעירו אותי משינה באמצע הלילה.
ובכל זאת, אתם חייבים להודות שארבע רגליים וזנב הם דברים שקשה לעכל בשלוש בלילה. אני די בטוחה
שהסתובבתי סביב עצמי בצורה מגוכחת לחלוטין במשך כדקה לפחות, בניסיון עקר לתפוס את הזנב שלי כדי להוכיח
לעצמי שהוא אמיתי. כמובן שלא הצלחתי. נדרש ניסיון כדי לתפוס את זנב. אפילו חתולים מבטן ומלידה מתקשים בזה
ולי היה וותק של בערך ארבע דקות שידעתי עליהן בתחום. כשנואשתי מהעניין התיישבתי על אחורי וצרחתי.
טוב, ניסיתי לצרוח. מה שיצא מהגרון שלי נשמע כמו חתול אומלל שהשאירו אותו בחוץ בגשם.
"אכפת לך להיות בשקט, בבקשה?"

בפעם השנייה בחמש דקות מצאתי את עצמי ממריאה לגובה נכבד מרוב בהלה, ואני רוצה להגיד לכם ששיער סמור זו
לא הרגשה טובה. קצת כמו החשמל הסטטי המעצבן הזה שחוטפים ממנו זרם ביום קיץ חם. נחתתי קמורה וסמורה
בחזרה על המיטה, המיטה שלי שפתאום הייתה מאוד גדולה ביחס אלי. איכשהו הצלחתי גם להסתובב. גם כחתול-
אממ, חתולה, לא הצלחתי לפענח איך חתולים עושים את זה. זה פשוט קרה.
בכל מקרה, עמדתי שם, נועצת עיניים בזוג עיניים צהובות זוהרות. ואז הבנתי על מה אני מסתכלת.
"טומיקו! אידיוט אחד, הפחדת אותי למוות!" התלוננתי ועיוויתי את האף כשהתלונה הפכה ליללה. העיניים מצמצו
באיטיות.
"את עדיין עושה המון רעש. זה באמת לא מקובל. לא מעורב בעניין אוכל ולא ריב, אין שום צורך לצעוק. את תעירי את
האנשים," הוא הסביר בשלווה. הוא הסביר! אני עומדת על המיטה עם ארבע רגליים וזנב ושפם לעזאזל, והחתול שלי
מרצה לי על נימוסים חתוליים! מי לעזאזל כותב פה את התסריט? אני גמרתי עם ההפקה הזאת!
בשלב הזה אני חושבת שדי איבדתי את זה. אם אני זוכרת נכון, ביליתי כמה דקות ביללות קורעות לב ובלעיסת כפתי
השמאלית. לאט לאט הלעיסה הפכה לליקוק. להפתעתי פעולת הניקיון הרגיעה אותי מאוד. בלי לשים לב מצאתי את
עצמי מנקה מאחורי אוזן אחת ואז מאחורי השנייה, עד שנרגעתי מספיק כדי לדבר שוב.
"טומיקו, אתה יודע מי אני, נכון?" שאלתי. הוא פקח עלי עין עצלה.
"נרגעת? כן, ברור שאני יודע. אני חתול," הוא ענה באדישות טיפוסית.
"נו?"
"נו מה?"
"מי אני?"
"את זנב ארוך."
"הא?"
"את זנב ארוך. זאת שתמיד מביאה את האוכל הנכון ואת הריבועים הקטנים שאני אוהב, וסלמון מהמקרר. זאת שנותנת
לי לכרסם את הכפה שלה ולישון במרבץ שלה. כמובן שאת חתולה עכשיו, אז דברים קצת השתנו." הוא מצמץ לעברי
באיטיות, במבט המרוצה שלו. התחשק לי לגרד מאחורי האוזן שלו, אבל זאת בעיה בלי אצבעות. כשחשבתי על זה,
באמת עשיתי את כל הדברים שהוא הזכיר, אבל לא חשבתי שכך הוא מגדיר אנשים.
"טומיקו- איך הפכתי לחתולה?" שאלתי. בלי לשים לב, התחלתי ללקק שוב כפה. אני מניחה שהייתי צריכה להיות יותר
מוטרדת מהעובדה הזו אבל אין לכם מושג כמה זה מרגיע.
"תמיד היית חתולה," הוא ענה. הורדתי את הכפה אל הסדין ותקעתי בו מבט.
"על מה אתה מדבר? עד שהלכתי לישון לא היו לי ארבע רגליים וזנב, טומיקו! ובטח שלא הייתה לי פרווה! בטח שלא-
טריקולורית. למה לעזאזל טריקולורית?" עכשיו כששמתי לב לזה הסתובבתי ובחנתי את הפרווה שעל הגב שלי באופן
מדוקדק יותר. היא הייתה ערבוביה של שחור, ג'ינג'י ולבן. "אם כבר חתולה, לא יכולתי לפחות להפוך לחתולה יפה?"
התלוננתי.
"אני חושב שהפרווה שלך בדיוק מתאימה," טומיקו ענה. צמצמתי עליו מבט.
"אם אתה קופץ עלי אני קורעת את האוזניים שלך. אני מזהירה אותך. אני אולי נראית כמו חתולה אבל עד כאן,"
הזהרתי אותו. הוא מצמץ והפנה את ראשו, מלקק כפה בארשת של חוסר אכפתיות.
"לא חשבתי על זה אפילו," הוא התגונן.
"אתה שוכח שאני מכירה אותך. מי לוקח אותך לווטרינר כל פעם אחרי שאתה חוטף נשיכות כי רדפת אחרי חתולות?"
הזכרתי לו.
"אני מעדיף לא לדבר על זה," הוא התעקש.
"בסדר, בוא נדבר על משהו אחר. איך לעזאזל הפכתי מאדם לחתול?"

אלודאה

New member
חתולי!

אהבתי מאד מאד. בעיקר זה שכתבת סיפור שלם. קבלי מחיאות כפיים על ההתמדה!
כמו כן, למה טומיקו נשמע לי מוכר?

g l o r y

New member

תודה
זה לא באמת סיפור שלם, את יודעת. זאת התחלה. והפסקתי כי שכחתי מה בעצם הסיבה שרציתי להפוך את הגיבורה לחתולה. אני יודעת שהיה לי רעיון אבל לא זוכרת למה. וגם- טוב, תסתכלי באיזה שעה כתבתי את זה.
וטומיקו יהיה מוכר לך אם את מסתובבת גם בפורום חתולים. הוא באמת החתול שלי.והוא באמת מתנהג כמו ג'נטלמן בגיל העמידה.

MeSofer

New member
סיפור חיי

אני מתיישבת ומקשיבה לשקט. שי-לי רואה טלוויזיה. ויולי... אולי גם יולי. זה לא משנה. העיקר ששקט. אני פותחת את הקובץ.

ניר התעורר בחשיכה. הוא רצה להרים את ידו ולגעת בכאב הפועם בעורפו אבל לא הצליח. הוא ניסה להזיז את רגליו אבל גם הן לא נשמעו לו. גל קור עבר בו מכפות רגליו ועד ראשו וטיפות זיעה קרה נשרו ממצחו. הוא ניסה להאט את קצב נשימותיו שהתגבר ללא שליטה ולחשוב. בבת אחת חזר אליו הזכרון. הההתרגשות שאחזה בו כשהבין שסוף סוף מצא אותה, המעבדה שבה נרקח הסם שהרג את גיא. ההרגשה האופורית כמעט שעטפה אותו כשפתח את פחית הנפט והריח המבחיל והמשכר של הנוזל שבפחית. הוא נזכר ברעש הפתאומי ובכאב העז. ובחושך. ובשקט.
מאי שם נשמעו צעדים הולכים ומתקרבים. ריח קלוש של נפט עמד עדיין באוויר. נפט.... המצית!... הוא אגרף את כפות ידיו וסובב את אגרופיו. כואב. הוא ניסה להבין את הכאב. פלסטיק? אזיקוני פלסטיק? הוא מתח את אצבעותיו ופיתל את גופו, מנסה להגיע אל כיס הג'ינס. האזיקונים חתכו את פרקי ידיו והכאב הלך והתגבר אבל הוא לא הפסיק. קול הצעדים הלך והתחזק. עוד סנטימטר. עוד אחד....

"אמא! סיימתי!" אני שומעת את יולי.

"אני באה!" אני קוראת אליה.

שני אורות נדלקים בחשיכה. עיניו החומות של ניר מביטות בי. "לא עכשיו..." הוא מתחנן, "עוד רגע. בבקשה!"

"אמממא!" צועקת יולי.

אני קמה וצועדת בכתפיים שחוחות אל קצה המסדרון.

אני עוזרת ליולי להתנקות. "אמא," היא מביטה בי בעיני התכלת שלה, "אני רעבה!"

"בסדר, אוצר שלי." אני אומרת.

אני חוזרת אל המחשב אבל המעבדה כבר איננה. ניר כורע שוב מעל גופתו של גיא ובדמעות קורא אליי שאעזור לו לנקום את נקמתו. הוא מוכן לאבד את חייו, רק שלא אניח אותו פה שוב ימים ושבועות עד לרגע השקט הבא.
אבל אני חייבת להכין ארוחת ערב. אני סוגרת את הקובץ ולרגע לא בטוחה אם האנחה שנשמעת בחדר היא שלי או של ניר.

MeSofer

New member
מסמיקה

לא היה לי את זה כתוב אבל הסיטואציה עם הילדה כל-כך לקוחה מהחיים שכל השאר כבר לא היה קשה. (ואפילו הצלחתי לגנוב עשר דקות בעבודה להעביר את זה מהראש לכתב. מרגישה גאה ומבויישת כאחד...)

snailman100

New member
זה די ברור לדעתי

יש פה אולי כותבים מוכשרים, אבל התגובות שמקבלים כאן על כל סיפור פוגעניות ומתנשאות. אני למשל מפרסם את סיפורי רק על מנת שאנשים יהנו מהם ולא כדי שיעליבו אותי. אם לא אוהבים את הסיפור שלי זה לגיטימי אבל כל אחד פה חושב שהוא דוקטור לכתיבה ורק השיטה שהוא מכיר לכתיבה נכונה. ואתם יודעים מה, כאדפ שכותב מגיל ארבע, אני יודכ שרוב סיפורי מוצלחים כמו שהם. אני לא מתימר להיות סופר ענק, אבל אני כותב לא רע ונהנה לכתוב בסגנון שלי האישי, שהוא אולי יוצא דופן, אבל רוב האנשים שקראו אותם נהנו וזו מטרתי היחידה.

לזה את קוראת "מדכאים"?

את לא באמת יודעת על מה את מתלוננת. המדכאים האמיתיים שלך, הם לא אנחנו האלים. מי שבאמת מדכא אותך, רומס את כבודך עד אפר ולמטה מזה, הם מועדוני המעריצים שלנו. את מבינה? ליצור עולם זה קל. כמה מלים קצרות, קצת דקדוק - והופ, העולם נוצר. תשאלי את אנסון, את בוב או את פרנק. מה זאת אומרת "הם מתים"? בעולם שלי הם חיים, ואפילו למדו עברית כדי לדבר איתי.

אבל - ביצירה של עולם את האל. ועדת המעריצים של האל, זה כבר סיפור אחר. הם יכולים לרומם אותך, הם יכולים לחמם אותך, הם יכולים לחמוס אותך ואת עולמם. הם אפילו יכולים להרוג אותך בשם תאוות החיים. אפילו מארקס (לא הטיפש ההוא, קארל. מארקס השני, עם השפם) התיחס לזה.

אצה, הם צופים בך.

למעלה