מגורים ב-GTA

סנסה25

New member
מה מחירי הבתים?

אנחנו משפחה של 5 זוג + 3 ילדים
אין לנו בעיה להצטופף בהתחלה בדירת שני חד' שינה כי יש לנו ילדים קטנים מאד ומקסימום אפשר להשתמש בסלון אבל זה לא פתרון לטווח ארוך
אני משערת שהמחירים בדאונטאון מאד גבוהים. האם יש גם בתים פרטיים באזור? כי הבנתי שאין דירות 4-5 חדרים כמו בארץ?
מה אתה עושה בחורף ובכלל לגבי קניות בסופרמרקט כשצריך לסחוב הרבה שקיות? לוקח מונית?

פורטי40

New member
תשובות

בדאונטאון, מחיר הבתים הפרטיים נע בין 800 אלף למיליון וחצי דולר קנדי.
דירת קונדומיניום של שני חדרי שינה עולה בערך 400 אלף עד 800 אלף . אבל יש דמי אחזקה חודשיים של 500-1000 דולר.
אני קונה לעיתים קרובות בכמויות קטנות יותר או משתמש בעגלת קניות, או מונית/אוטובוס. לא משנה חורף או קיץ.
בחוף אין ממש בעיה, אלא עם כן יש קרח (לא שלג) על המדרכה, ואז אפשר להחליק ולמעוד.

PuffDragon

New member
שימי לב שכל מי שענה לך לגבי חיים בלי רכב הוא בלי ילדים.

לנו יש שני ילדים. אמנם מעולם לא גרתי ב DOWNTOWN טורונטו אבל דעתי הלא מלומדת היא שעם שלושה ילדים קטנים יהיה לכם מאוד קשה להסתדר בלי רכב, לא משנה איפה תגורו.

סנסה25

New member
עוד שאלה בקשר לנדל"ן

אז נראה על-פי התשובות שאם נגור בעיר פרברית נהיה חייבות רכב, לפחות אחד מתישהו
אם נחליט לגור בדאונטאון טורונטו לא חייבים רכב אבל הבתים מאד יקרים והדירות קטנות וכוללות דמי אחזקה גבוהים

הסתכלנו קצת על העיר טורונטו. קשה לנו למקם שם את הדאונטאון. יכול להיות שזה איפה שהאגם? בכל מקרה הקשנו סכום מקסימאלי של בית בMLS ויצאנו עם מגוון לא קטן של בתים כאשר הרבה מהם ממוקמים באזור הקרוי SCARBOROUGH שמחיפוש בויקיפדיה הבנתי שזה התחיל משכונה ועכשיו זה ממש עיר! יש שם מעל לחצי מיליון תושבים. בתי הספר על-פי הדירוג לא רעים. מישהו מכם גר שם או מכיר את המקום? זה מוזר אבל נתקלנו גם במודעה על בית במחיר של 169,000 דולר (נשמע יותר מדי טוב מכדי להיות אמיתי) אבל יש גם בתים במחיר סביר ביותר של 350,000-500,000 דולר כאשר מדובר על בתים עם שלושה חדרי שינה. יש שם אחוז גבוה של אסיאתיים והודים אבל גם בריצמונד היל וגם בווהאן. לפי התגובות כאן הסינים דוחפים את ילדיהם למצוינות אז נראה שזו דווקא חברה טובה, לא?
ועכשיו השאלה היא אם באמת זה אפשרי לגור בטורונטו העיר מבחינת המחירים וכך להיות יותר קרובים למרכז העיר, איך זה שרובכם בחרתם לגור דווקא בערים פרבריות משעממות למוות? כלומר כל אחד ונטיית ליבו אבל מהיכרותי עם אופי החיים בישראל אזור פרברי בישראל עדיין יותר עירוני ומעניין מאזור פרברי ב-GTA

michaelbl

New member
אכן טוב מכדי להיות אמיתי

סקרבורו זה הרלם של פעם. שם גרים האסייתים שאין להם כסף לקנות באיזורים של הלבנים. זה כמו שכונת עולים ענקית, מלא מוסלמים, דקירות, יריות.
זה לא גוש דן שצפון זה טוב ודרום זה רע, טורונטו באמצע ומסביבה מכל הצדדים יש פרברים כשיש יותר טובים ויש פחות. גם טורונטו היא לא כולה אי של טוב, יש שם איזורים מחורבנים.
&nbsp
לגבי מה שכתבת על תואר בחשמל שמצריך פיזיקה, אז בתור בוגר תארים בחשבל ובהנדסה אזרחית (אל תשאלי למה) מהטכניון אני יכול לומר בודאות מלאה שיכולתי לסיים את כל אחד מהתארים עם פחות מעשרה אחוז מהפיזיקה הרלוונטית (2מ לחשמל, 1מ לאזרחית) ובלי ללמוד בכלל את השניה, ובטח שלא הייתי צריך תרמודינמיקה

PuffDragon

New member
ד"א, יש סיבה למה אתם נעולים על טורונטו?

יש הרבה ערים מאוד נחמדות בקנדה, עם מחירי נדלן שפויים ובלי פקקים אינסופיים.
Kitchener, Waterloo, London, Ottawa ויש עוד כמה.

סנסה25

New member
לגבי אוטווה אנחנו חושבות שביא מקום יותר נחמד מטורונטו אבל

אם נתקעת באוטווה בלי עבודה אין לך כלום ליד חוץ ממספר עיירות קטנות או את מחוז קוויבק דובר הצרפתית. המרחק משם למונטרול הוא 199 ק"מ ומשם לטורונטו 450 ק"מ.
קיצ'נר גם נחמדה, קרובה לווטרלו וגוולף אבל אלו שתי ערים קטנות יחסית. לקיצ'נר יש תחנה בגו אבל המרחק 107 ק"מ עד טורונטו זה כמו מחדרה לירושלים
המרחקים בין ערים בקנדה הם עולם אחר מבישראל איפה שאפשר לגור באופקים עם מחירים של אופקים ותוך חצי שיה ברכבת להיות בת"א. כנראה שזה גם ההסבר למחירים הגבוהים ב-GTA - זה מטרופולין ענק עם הרבה אפשרויות והקנדים גם מבינים את זה ולכן המחירים בהתאם.
אילו היינו באות עם הצעת עבודה מסודרת באוטווה בכלל לא הייתה שאלה אבל כשאתה לא יודע איפה תעבוד וצריך להמר על משהו אז מחפשים איפה סטטיסטית הסיכויים הטובים יותר

ymusafi

New member
לא תמיד נכון

אני חיפשתי עבודה גם באוטווה וגם בטורנטו, עם מספרי טלפון מקומיים וכתובות מקומיות. בטורונטו היו פי עשרה יותר משרות (ואפילו זו הערכה שמרנית), בסופו של דבר היה לי רק ראיון אחד בטורונטו שלא הבשיל, מול 4 ראיונות שהניבו 2 הצעות עבודה באוטווה

סנסה25

New member
איפה גרת בזמן שחיפשת עבודה? בין טורונטו לאוטווה יש חתיכת

מרחק. זה גם תלוי בתחום

ymusafi

New member
גרתי באיזור אוטווה, ונסעתי לטורונטו שהייתי צריך

זה היה אומנם שקר קטן, אבל בקו"ח ששלחתי למשרות בטורונטו ציינתי כתובת וטלפון של טורונטו.
זה הכל שאלה של ביקוש והיצע, בטורונטו יש גם הרבה הרבה יותר מבקשי עבודה

פורטי40

New member
דאונטאון זה בסביבת הצטלבות הרחובות BLOOR ו YONGE

חצי קילומטר צפונה משם ובערך שני קילומטר דרומה משם. וגם קילומטר מזרחה וקילומטר מערבה משם. אני גר בדאונטאון.
סקרבורו סופחה לטורונטו טורונטו לפני כעשר שנים, אבל היא לא "מרכז עיר" לפי אמת מידה כלשהי.
אני תמיד אהבתי מרכזי ערים , עד כדי כך, שהייתי מוכן לנהוג לעבודה במכונית 35 ק"מ בכל כיוון כל יום , גם בשלג וקרח וחמסין וגשם . עכשיו אני כבר לא זקוק לנהיגה, משום שאיני עובד עוד בפרבר ההוא.

BreakingBad11

New member
רוצה לשאול משהו לגבי ביה"ס

האם יש אפשרות לגור באזור מסוים אבל לרשום לבית ספר באזור אחר? כמו כן מה קורה אם נשכור דירה לתרופה באזור X, הילדים ישתלבו בבית הספרואז נעבור דירה באותה עיר אבל שכונה אחרת. האם במצב זה יש אפשרות שהילדים ימשיכו ללכת לאותו בית ספר או שנהיה חייבים להחליף?
אני יודע מאנשים אחרים שבישראל ניתן להשאיר באותו בית ספר אבל האם זה אפשרי גם שם?

michaelbl

New member
אין אפשרות ואין הקלות

הם ישרים כמו פלס. הדרך היחידה להשאיר ילדים באותו בית ספר היא אם לא תספר לאף אחד על המעבר ותשאיר את הכתובת הישנה

BreakingBad11

New member
זה אפשרי מבחינה חוקית בכלל?

איפה בכלל מעדכנים כתובת?
לא יעלו עלינו אם נעשה את זה?
אני גם תוהה לגבי משלוח מכתבים - לפעמים שולחים הודעות מבית הספר ואנחנו ככל הנראה לא נקבל אותן

PuffDragon

New member
לשקר לבית-ספר זו לא עבירה פלילית

אם יעלו עליך, לא תבוא משטרה לעצור אותך.
הילד יעבור לבית-ספר אחר, זה הכל.
&nbsp
לגבי מכתבים, אצלנו הכל באימייל, לא שולחים כלום בדואר.

michaelbl

New member
גם אצלנו הכל במייל

ויש אצל הילדים שלי בכיתה ילדים שעברו אבל לא עידכנו כתובת

למעלה