מגנזיום דיאספורל-הבטחתי מידע

dodo281

New member
מגנזיום דיאספורל-הבטחתי מידע../images/Emo42.gif

עיקר הדברים נכתב כאן: 1. משחרר שרירים תפוסים=מקל על כאבים + מקל/מונע עוויתות שרירים.. 2. משתתף בייצור אנרגייה תאית= נותן אנרגייה. 3. כיוון שמרפה שרירים - לנו הפיברוטיים - מקל על השינה. המגנזיום - ידידי - מלווה אותי כבר יותר מ-3 שנים. תמיד אתי - בבית, בארנק או בארנק. המינון שאני! נוטלת - בהמלצת הרופא שלי - המתייחסת כמובן לגופי - 300-700מ"ג ליום. נוטלת סימפטומטית - כשייש צורך. לצערי - הצורך לאחרונה - יום-יומי - ואני מציינת זאת - כי לא חשתי כל בעייה בנטילה כזו - במשך 1/2 שנה. הנטילה - אוראלית: לכסניות - 100 מ"ג, או אבקה להמסה - 300 מ"ג. אני משתדלת ליטול עם/אחרי אוכל - בשל היותו ציטראט - אף כי על האריזה כתוב ליטול פשוט עם כוס מים/מיץ. המגנזיום אינו נצבר בגוף - עודפים מופרשים. לכן גם - השפעתו קצרת-טווח. לפי כל הידוע לי : אין צורך בהדיקות-דם לבדיקת רמת המגנזיום בגוף - לצורך נטילתו (אף כי יש צרכים רפואיים אחרים לביצוע בדיקות דם כאלה). אני נטטלת - אף שבבדיקות-הדם - רמתו תקינה. לפי כל הידוע לי - אין קשר בהכרח בין רמת המגנזיום בדם לרמתו ברקמות. ההקלה כתוצאה מנטילתן - מורגשת תוך 1/2 שעה - שעה מהנטילה, והיא מאוד ברורה - כך שעל מי שרוצה לנסות - ייקל מאוד לדעת האם מסייע לו או לא. יחד עם זאת - כיוון שייתכן שקיים חסר מתמשך - בהתחלת נטילה - הייתי מנסה עד שבוע ימים - כדי לדעת האם אכן יוצר ההקלה המיוחלת. אזהרה !!!! - חולי כליות חייבים בפיקוח רפואי !!! הרפואה והמגנזיום - המעט הידוע לי: 1. משמש להרפיי - בשמירת הריון. 2. משמש ספורטאים - לחיזוק אנרגיית שרירים - ובכלפ - מטפסי הרים. רפואה - כאן אצלינו - פיברומיאלגיה ומגנזיום : 1. במרפאות כאב ניתנים ערויי מגנזיום - ככל הידוע לי - סדרה של 5 ערויים - אחת לשבוע. לפי דיווחים של חברינו - ההשפעה - לאחר חודש - אינה קיימת - והטרטור.... לפיכך: אני רואה באפשרות לנטילתו - בפיקוח ישיר שלנו - בצמוד למצב גופנו - ברגע הנדרש - ייתרון ענק !!!!!! - וטיפול לא אגרסיבי לגופנו התשוש !!!! 2. בכנס במאי - פניתי לראומטולוג מאיכילוב - לאחר תום הכנס - כמובן - והעלתי בפניו עניין המגנזיום. זאת כיוון - א. איכילוב מטפלים ברבים מחברינו. ב. ניתנות - לחולים תרופות אגרסיביות שונות, ובכללן תרופות נגד אפילפסיה, נגש פקרינסון ועוד... בשעה שלפי הרצאתו למדתי שאין הם מדריכים את החולים לנטילת מגנזיום - שכ"כ מועיל, וכ"כ טבעי לגוף ולא אגרסיבי, ויכול להיות בשליטת הפציינט - להקלה סימפטומאטית. ג. איכילוב - כמרפאה גדולה - יכולה היתה לבדוק הדברים - ובאם יהיו מאמרים/תוצאות טיפוליות טובים - להפיץ העניין בקרב הקהילייה הרפואית - וקהילתנו. ד...... תגובתו - מוכר, והפניית המבט ממני והלאה... גם אח"כ שמעתי כי לא ניתן מגנזיום למטופליו. כיוון שכך -!!!!!...... ראיתי חובה לעצמי להעלות הדברים בפורום (בוואלה), אחר שהעלתי הדברים - 6 חברים נוספים - ניסו עד כה - כולם דיווחו לי על הקלה גדולה. מרביתם ניסו לאחר התייעצות עם הרופא שלהם. שימו לב - מדובר במגנזיום ציטראט !!! (להבדיל מצורות אחרות של מגנזיום) למיטב ידיעתי - 2 מוצרים קיימים: 1. מגנזיום דיאספורל של חב´ פרוטינה - אותו אני נוטלת כבר שנים. 2. מגנזיום ציטראט של סולגאר. שניהם - מגנזיום ציטרט למיטב ידיעתי - של פרוטינה זול יותר - לכל יחידת (נאמר 100 מ"ג) מגנזיום נקי !!! - שזו המטרה האמיתית - (להבדיל מתכולת המגנזיום ציטראט !!! - שתכולתו גבוהה יותר - שזה קשור לעניין ספיגתו של המגנזיום הנקי ). היו חברים שאמרו כי המגנזיום של סולגאר זול יותר. היו לי הנתונים - לא מוצאת אותם. למגנזיום דיאספורל - לפחות לשקיות - נוסף גם ריבופלאבין (צורה של ויטין בי 2). אודה למי שיביא בפנינו נתונים נוספים !
)) ולסיום - להמחשה - דוגמיות של ההבדלים בחיי - אותם גורם המגנזיום: 1. כשעומדת במטבח למעלה מ-1/2 שעה - נתפס לי קשות הגב. מגנזיום דיאספורל - מאפשר לי לחצות את השעה הבאה - להגיש - ולשבת לאכול עם בני-משפחתי !!! אלמלא הוא (ולעתים קרובות - בשילוב אופטלגין נוזלי) - האפשרות היחידה - היא לפרוש למיטה. 2. פעמים רבות שני הנ"ל (מגנזיום ואופטלגין, ואין הדבר דומה לאופטלגין לבד) היו ההבדל בין להזעיק בן-משפחה להחזיר אותי מהעבודה הביתה !!!!! בשנה האחרנה - בקביעות - התחלתי לעבוד לקאת השעה בה אחרים כבר הולכים... וכשסיימתי - בניין ריק, וצריך לרדת ! - רק לרדת - במדרגות (יש לעתים תקלות במעלית). ורק המגנזיום איפשר זאת - בלי חולשה נוראית ולעתים אף רעידה של כל השרירים - מה שלא מומלץ במדרדגות בבניין ריק....
3. לסיים לשבת עם המשפחה המורחבת בארוחה, להמשיך לשבת - מחוץ לבית - ולאפשר לבעלי לסיים ארוחה קצרה/קפה. זהו חברים יקרים
)) ומי שינסה - אנא - דווחו - כאן - בוואלה - או ישירות למייל שלי.

סמדר8

New member
היי, דודו ../images/Emo39.gif../images/Emo24.gif

מה שלומך?? איך המצברוח? האם קיבלת את מכתבי? תודה על המידע! לי יש מגנזיום אורוטאיט - (עם חומצה סטיארית) - האם אומר לך משהו? יודעת על נפלאות המגנזיום (במיוחד להקלת התכווצויות שרירי השוק בהריון) אך לא ניסיתי בצורה סדירה מעולם... שמחה לראות אותך כאן!

dodo281

New member
הי סמדר - ../images/Emo25.gif../images/Emo42.gif../images/Emo25.gif|נשיקה

Dקיבלתי את מכתבך
:- לא יכולתי לענות - מצבי הפיסי והקוגניטיבי נדפקו מהמאמץ השבוע. עדיין קשה מאוד פיסית עכשיו. נראה שגם עכשיו אאלץ לפרוש, אז בינתיים -

סמדר8

New member
דודו ../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif

ראית איזו טלפתיה מדהימה? כתבנו שתינו על תרופות הומיאופטיות בו זמנית, ללא כל תיאום!! (ראי מה כתבתי לסיוון). מקווה שאחרי מנוחה טובה תתאוששי! ראי איזה יום נפלא בחוץ! לצערי לא נטייל היום - לבני הגדול יש טורניר כדורסל (הוא הרכז של קבוצתו) ואנו - כמו תמיד - באים לעודד! הטיול הגדול מתוכנן ליום הבחירות (שיהיה, מן הסתם - קר, מעונן ואולי גשום... איזו באסה...) החזיקי מעמד! הנפילה תעבור!
בינתיים - המון

dodo281

New member
אכן סמדר ../images/Emo13.gif

ואיך היה המשחק? ונקווה שיום הבחירות יהייה מן הסתם - הביר, חמים וזוהר
אנו לא הצלחנו לצאת היום מן הבית - בעיות הגב השתלטו עלי קשות בשבוע האחרון. בקושי ישבתי - רק לפרקי זמן קצרים... לעמוד - יכולתי רק על רגל אחת - לזמן-מה - עד שהכאבים הכריעו גם אותה... וללכת - כמעט בכלל לא - גם בבית. התפתחו כאבים בברכיים, במפרקי הירך - והדובדבן - לקינוח - באגן ובמותניים. התחלתי את השבוע שחלף בחולשה תשישומיאלגית רבה + כולה ישבתי בתחילת השבוע אצל רופא אחד - כשעה - ואצל שני - שעתיים - על כסאות סבירים - אך לא בדיוק מתאימים לי, ובשעת חולשת שרירים גדולה,וזה = השילוב המנצח עבורי - או שמא אותי
וזה מה שקרה.... ובהמשך השבוע - עוד רופא... לא נורא - לא תמיד השילובים כ"כ אופטימליים
ורוב הזמן ניתן פשוט להימנע ממצבים כאלו . זו אמירתו של הגב שלי . אך גם לי עומדת זכות האמירה
: טוף!!! כרגע יושבת קצת - ומחר לא רק יום חדש - כי אם שבוע חדש, והכל ייתכן

dodo281

New member
מירלה - ../images/Emo24.gif../images/Emo141.gif../images/Emo42.gif../images/Emo6.gif

סמדר8

New member
דודו ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

מצטערת לשמוע על מצבך... את לא לבד
וצרת רבים אינה נחמה... כנראה גם שינויי מזג האוויר התכופים עושים בנו שמות... אבל - שתינו אופטימיות! אי אפשר ואסור אחרת! מלבד כאבי הגב והאישיאס שהורגים אותי - נוספו כאבי ראש איומים, שנמשכים כשבוע. לא מוכר. לא סינוסיטיס ולא מיגרנה... האקמולים לא עוזרים... התביישתי לצעוק "
"... מחכה לרופא מחר. האם גם זה חלק מה"חבילה"? אתמול בילינו יום נפלא. בקושי עמדתי על רגליי (שכואבות גם הן) אבל עודדנו במרץ (בני, ללא ספק, כוכב...) והמשכנו לבאולינג, שילדיי כל כך אוהבים. מין אתנחתא מהכל. ויום הבחירות עומד להיות קרררררר... ונצא בכל מקרה לטיול, מייד לאחר שנהייה הראשונים בקלפי... אז - החזיקי מעמד!

מיאה49

New member
יופי סמדר, המשיכי בפעילות למרות

הסימפטומים. מחזיקה לך אצבעות ומושיטה לך את כל היד.

dodo281

New member
הי סמדר - ../images/Emo24.gif../images/Emo42.gif../images/Emo25.gif

אכן סמדר - צרת רבים... צר לי לשמוע על מצבך, אך כף לי לשמוע על יום אתמול שלך
כן - כאבי הראש - חלק מהתשישות הכרונית - אפילו קשים !!! וכן - אני יודעת שאת פיברואית. היזהרי בבקשה. האטי קצת הפעילות... וכן - למזלי - במובן האחר
- אני לא לבד - המשפחה, החברלך כאן - והרופא - כמובן
אוהבת באולינג !!! את מעלה בי זכרונות - על הבאולינג הראשון בארץ...
אבל - עם הפיברו... כ"כ אהבתי - מגיל צעיר - וא"חכ לעתים עם הילדים, לעתים לבד. מה שטוב הוא שאצלינו - היום - לאחר הדרך הארוכה והמגבילה כ"כ - הם כבר יכולים לעשות כרצונם לבד. ויום הבחירות ??!?! יש לך מילה אצל השמש ?!?!? אולי בכ"ז ?!?!?

סמדר8

New member
היי, דודו! ../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

להאט? עם 4 ילדים צעירים כל כך? איך עושים את זה? היום "נודבתי" ללוות את כיתתה של בתי לפעילות מחוץ לביה"ס... גילו שזה יום חופשי שלי... איך אומרים "לא"? אני גם מעבירה, בהתנדבות כמובן, חוג במדעים היום אחה"צ לילדים מכיתתו של בני השלישי... גם לזה לא הייתי מסוגלת לסרב... ויום הורים בערב (תעודות) וחוג מוסיקה, וכדורסל... אנו גרים רחוק ואני מסיעה. אני יודעת שהקצב שלי היה הורג גם אנשים בריאים. אבל מה אני יכולה לעשות??? על טיולים א נ י לא מוכנה לוותר, בגללי. ולא, אין לי מילה איתו, שם למעלה, מעולם לא היתה... ונצא ביום הבחירות, מקסימום יהיה זה טיול בוץ... כל זה - בתנאי שכאב הראש הנורא הזה לא יהרוג אותי קודם... כל טוב

שריק 7

New member
סמדר יקרה- פעילותך הענפה../images/Emo24.gif

משמשת לי עידוד - אך ,כנראה, לעתיד. קמצוצי קמצוצים ממה שפרטת כאן ובהודעה השנייה- מנסה גם... מדוע קמצוצים? מפני שיש אצלי מצבים של חוסר כוח לאחוז בכף המרק... אבל אין לדעת את ההתפתחות העתידית במחלתי, וכל שנותר הוא לקוות לימים טובים יותר. וכמו כן רוצה להציע לך לשמור משהו מכוחותיך הרבים... אנחנו מהגזע שמוכן תמיד להתנדב. נשאלת השאלה עד כמה הגוף מקבל על עצמו.... ובעניין הטיולים - זה הנהדר והנכון לטעמי. לכן מקווה גם לטיול במכונית ביום ג´ הקרוב. במצבי עושים רק עצירות קטנות במקומות יפים/נעימים. גם למדתי מדודו שיש להצטייד בכסא, וכך אעשה. אני מקווה שבחודש הבא יעטרו כלניות נהדרות את נופי הגליל. כל- טוב- שרי

סמדר8

New member
שרי ../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo20.gif

כוחותיי הרבים?? הצחקת אותי... אני "על הפנים", ופשוט גומרת את עצמי... הרופא כועס עליי, אך בעצם גם הוא התייאש... אני מנסה לחיות "כמו בריאה" ומשלמת מחיר... רק האקופונקטורה מחזיקה אותי מעל המים. אין לי ספק, שעליי להוריד הילוך, אך אינני יודעת איך? על מה מוותרים? גם הטיולים שלנו מותאמים לי - טיולי ג´יפים. מטיולים עם תרמיל על הגב שכחתי... גם אצלנו בנגב יפרחו או-טו-טו הכלניות! ומתכננים לטייל בצפון בשיא הפריחה. שרי, הלוואי שיכולת להגיע לרופא המחטים שלי - בטוחה שהיה מצליח להעמיד גם אותך על הרגליים! אבל ראיתי שאת בעניינים, ותמצאי מישהו בסביבתך. בינתיים - מאחלת לך שכל הבדיקות יהיו תקינות, ושיש לך "רק" פיברו... זה די והותר, לא? המון בריאות

שריק 7

New member
הי סמדר- רק פיברו? קונה!../images/Emo103.gif

לצערי התסמונת הראשונה שנחתה עלי היא אי סבילות לעמידה. זו נטייה להתעלפויות בעקבות עמידה קצרה. במילים אחרות זהו "דפקט" במע´ העצבים האוטונומית. אח"כ - החולשה ועוד שלל תסמינים גופניים וקוגניטיביים וכך הוגדרתי כחולת תשישות+פיברו+בעייה אוטונומית+מעי רגיז.... ועם התרמיל הזה ממש מתקשה לצאת לדרך.... אך אני מרגישה שיפור מסויים במצב הרוח(שהיה מאוד ירוד) ומקווה שאולי אצליח להעסיק עצמי באופן תורם, ולא כמו היום. בתוך תוכי יש עוד ניצוץ רוח- נעורים, ואני מקווה לשיפור אנרגטי. תמיד כיף לקרוא את הודעותיך. ואם הייתי גרה במרחק סביר- וודאי הייתי פונה למדקר שלך. ונזכרתי---- ביקשת להזכיר לך את שאלתי אליו כשתתראו מחר והיא: האם מתאים ליטול רודיולה, כשאני משתמשת בקסנקס 0.5 מ"ג אחד ביום לשחרור מושהה.(מתפרק ביממה) ארוך מדיי? אין לי קצה חוט איך למצוא לי רופא כלבבי בהקשר החדש של התסמונות. זה משום שאני גרה בסוף העולם והמבחר מצומצם. תודה לך
שרי

dodo281

New member
הי שריק, הי סמדר - ../images/Emo23.gif../images/Emo6.gif

שריק - אז אנחנו כמעט תאומות - לבד מבעיות הגב שלי ו... ו... ו... ונא לא להתאים לתאימות תאומתית
וסמדר - אכן - "רק" !!!
פיברו - גם אני קונה . ושריק וסמדר - אם כבר לדרום - עזבו מדקר - הייתי הולכת להתבשם בסמדר

שריק 7

New member
כן, דודו, יש גם כמה ו......

אבל לא כדאי להעכיר את הרוח שקצת שיפרה צלילותה היום.... אז איזה פורום זוכה בבחירות? כתבתי לזוהרה שנראה לי שגם סמדר תומכת בתפוז. אך האמת??? מאוד חשוב שעברנו "בית-ספר" שמראה כי נוח לנו להתאחד אל פורום אחד. לי, אישית, חסר מאוד המייל הפנימי=מסר בתפוז, אחרי שעמדתי על נוחות השימוש בו. אני מקווה שעד אמצע השבוע ייחתכו הדברים ונדע מה הולך לקרות. זה ממש סימבולי ליום הבחירות שמתקרב. אגב, שמעת על מפלגה ששמה לה למטרה את נושא הבריאות??? אני לא קוראת את הפליירים שלהם ולא מאזינה לשידורי תעמולה. שנהיה בריאים וחזקים- שרי

dodo281

New member
שריק - כמה למה ?!?!? ../images/Emo6.gif

את מתעקשת על תאימות ?!?!?
טוב - אז שתינו אוהבות גליל, ושתינו אוהבות ים, ושתינו אוהבות לאהוב...
ולשתינו בנות
ושתינו אוהבות שירים עבריים ישנים... ו.... ו... ו... עכשיו נראה אותך מגלה התנגדות ל-ו...

שריק 7

New member
דודו- בסוף עוד נגלה

תאריך לידה דומה. לי יש יום הולדת בסוף יוני. ????? אוהבת מתוקים עד אימה. וכל עוד אין ספירה מרשיעה- עשיתי רק את הרגילה בצום- ממשיכה לחטוא, אבל פחות. ומה עם תיאטרון?ותשבצים? קולנוע יחודי?(לא אוסקרים!) חסר רק שתעדיפי גם את תפוז
והשאר- נעשה העשרות הדדיות... שרי

למעלה