מדהים מדהים מדהים
הצלחתי להיכנס עוד קצת לתוך המוח הנשי ואני מקווה שמדובר רק באותה בחורה ספציפית. זה מה שקרה.
יצאנו ל4 דייטים והרביעי היה לא-משהו בלשון המעטה. הסרט היה מרוח מדי והמסעדה עשתה פאשלה בחשבון. אבל שום דבר לא הכין אותי לסיבה שבגללה הבחורה לא רצתה להיפגש שוב. לטענתה, אני עוסק בפנקסנות, היא כמובן עטפה את זה במילים יפות, שהיא רגילה ל"רוחב לב" ו"נתינה". רק כאשר התעקשתי קצת יותר להבין למה הכוונה, הבנתי שבסופו של דבר, מה שהפריע לה, זה שלא שילמתי על הארוחה אלא התחלקנו חצי חצי והוספתי את הטיפ על הכרטיס שלי (אני מזכיר שמדובר בדייט רביעי). היה מדהים לראות איך היא מתפתלת מסביב והעיקר לא לומר "לא שילמת עלי". זה הגיע לדברים אבסורדיים:
1) הלכנו לסרט שאתה רוצה בשעה שאתה רוצה - שכחה ששלחתי לה הודעה עם הסרט והשעה כדי לראות אם מתאים לה והיא אמרה שכן.
2) הלכנו למסעדה שאתה רוצה - נכון, היא רצתה ללכת למסעדה אחרת ואני הסכמתי אבל אז היא התרצתה והסכימה ללכת למסעדה שאני הצעתי. רק בדיעבד הסתבר שיש לה היסטוריה לא נחמדה עם אותה מסעדה ולכן האמוציות.
3) הזמנו את המנות שאתה רוצה - המנה הראשונה הייתה מה שאני רציתי אבל המנה העיקרית הייתה מה שהיא רצתה אחרי שביקשה שאעזור לה כי היא לא תאכל את כולה. יותר מזה, הזמנו מנה שאני לא רציתי (פיקנטי) כי זרמתי איתה.
עכשיו לך תסביר לבחורה שמאשימה אותך בפנקסנות, שזה מה שהיא עושה בעצמה. רק אחרי שהיא הבינה שכל הסיפורים שלה, לא מחזיקים מים, היא ניאותה לומר שהיא רגילה לרוחב לב ונתינה (שוב, מילים מפוצצות ל"לא שילמת עלי") וכשיוצאים אז פעם אני משלמת פעם הצד השני משלם ומאוד הפריעה לה העובדה ששילמנו חצי חצי וזה הופך אותי לפנקסן וחשבונאי. שוב, בלי לשים לב שבכל השיחה הזו, היא יוצאת בדיוק כזו, הפוסל, במומו פוסל?
מהצד זה היה נראה שהיא מחפשת בכח משהו, וכשקרה משהו שהתאים לה לתיאוריה, קפצה עליו כמוצאת שלל רב ואמרה לעצמה: יש! תפסתי אותו!. בהתעלם כמובן מכל שאר הדברים שמראים את ההיפך. כמו שאומרים: אם העובדות לא מתאימות לתיאוריה שלך, זרוק אותן לפח. אני מאוד מקווה ש(א)נשים פה לא עושים את זה כשהם יוצאים לדייטים ואני מקווה שמדובר בבחורה "מיוחדת", לאו דווקא במובן החיובי של המילה. ואני עוד רציתי להזמין אותה למסעדה עם שירות ואוירה קצת יותר נורמליים כדי לכפר על הדייט הלא טוב שהיה לנו, מזל שהיא העלתה את זה לפני כן, הפסד שלה.
זהו, סתם לשתף...