מדהים מדהים מדהים

סקסיזם זה עוד יותר לא סקסי

אף אחד לא קבע שהגבר צריך לשלם.
ברוכים הבאים למאה ה-21.

Hermineh

New member
מדובר בנימוס מינימלי. המילה "צריך" אולי היתה

חזקה מדי. הוא לא חייב ולא צריך.
כמו שהוא לא חייב לומר תודה כשהוא מקבל שרות ממשהו או להגיד סליחה כשהוא נתקל במישהו בטעות.

לא...

לא מדובר בנימוס בסיסי.
מדובר בנורמות התנהגות שכבר מזמן עברו מהעולם.
היום נשים עובדות ולא צריכות שגבר יממן אותן.
בטח לא בדייטים ראשונים כשהוא עדיין לא בנזוג ולא חייב להן שום דבר.

ואם כבר נימוס - נימוס בסיסי זה להוציא את הארנק (הבחורה!) ולהציע להתחלק או להשתתף, ולא לחכות שהוא ישלם על ירום הודה הפרינצסה.

מיסטרמר

New member
רק פרט קטן

היא אכן הוציאה את הארנק ושמה את הכרטיס, דבר דומה קרה גם בדייט השני רק שאז סירבתי בנימוס ובדייט הרביעי זה הרגיש לי טבעי שכן יהיה חצי חצי (הדדיות). על זה הפכתי להיות פנקסן וחשבונאי.

הפוך גוטה הפוך

דווקא בזוגיות יש יותר מקום להתחשבן קצת, כי זה לא פופקורן וקולה, אלא ניהול משק בית משותף שצריך לתכנן בצורה שקולה.

לשלם את החשבון זה כמו לפתוח עבורך את הדלת או לסחוב בשבילך משהו קצת כבד -
ברור שאנחנו יכולות לבד, אבל זה יפה כשגבר עושה את זה.

ותודי שכשהוא מחבק אותך ואת מרגישה בטוחה ומוגנת בזרועותיו החסונות זה הדבר הכי נעים בעולם, וגם זה קצת סקסיסטי אם חושבים על זה....

יפה? סתם סקסיסטי.

זה נעים כמשהו של חיזור, אבל זהו זה מבחינתי.

"מרגישה בטוחה ומוגנת בזרועותיו החסונות זה הדבר הכי נעים בעולם" - נכון, אבל אלה שני דברים שונים.
ואני גם מחבקת בחזרה

רק מוסיפה - את לגמרי צודקת לגבי זוגיות.

לא התכוונתי לזוג שכבר חיים יחד ומנהלים משק בית, אלא לזוג שהוא כבר לא טרי טרי.
וגם כשגרים יחד - אפשר וצריך להתחשבן על המשא בנטל ניהול הבית, אבל על הדברים הגדולים, לא על "קניתי לך את החוברת שביקשת - תחזיר לי 20 שקל"...

זה סקסיסטי באותה מידה לדעתי

תראי, יכול להיות שאחרי שיצאתי עם בחורות תקופה
אז יש משהו שנורא מדליק אותי
בחלוקת התפקידים המגדרית

אני גם חושבת שכמו שנהוג להשאיר טיפ ומי שלא עושה זאת נראה קמצן
כך גם נהוג שהגבר ישלם ומי שלא... כנל.

הייתי קצת קיצונית קודם-

נורא מדליק אותי כשגבר מזמין אותי, אבל לא כי זה התפקיד שלו או משהו - אלא כי זאת פעולה של חיזור.
יחד עם זאת - בדייטים ראשונים אני תמיד תמיד מציעה לשלם על עצמי, ואם הקשר מתפתח - מציעה לעשות חלוקה או פעם-אני-פעם-אתה, כדי שאף צד לא ירגיש מנוצל או שהצד השני מתקמצן.
אני אישית גם אוהבת לבזבז על... צעצועים לשנינו (
), וזה לא תמיד זול, אז נראה לי הוגן שאם הבאתי צעצוע חדש - הוא ישלם על הארוחה שלפני

ולגבי החיבוק - התכוונתי שאני אוהבת להרגיש בטוחה בחיבוק שלו, אבל יודעת שגם הוא מרגיש בטוח ושלו בחיבוק שלי, כאילו הוא בבית. זה סוג אחר של תחושת בטחון, אבל הוא שם. את בטח מבינה למה אני מתכוונת

וואו אנחנו ממש מגדירים נימוס בצורה שונה

בעיני זה חוסר נימוס דוחה במיוחד לתת למישהו לשלם עליך שוב ושוב ושוב. אם הוא שילם על 3 הדייטים הראשונים זה הכי חוסר נימוס לא להגיד לו ״הפעם עלי״ ולשלם את כל החשבון.

מיסטרמר

New member
אין לי שום בעיה לשלם עליה גם בדייט הרביעי

בדייט השני סירבתי בנימוס להצעה שלה לשלם וברביעי הרגיש לי יותר טבעי שיהיה חצי חצי, לא יודע להסביר למה, ככה יצא.

יש לבוא ולומר "הפריע לי שלא שילמת על הכל" ולהמשיך הלאה ולראות איך הצד השני (אני במקרה הזה) מגיב ויש להפוך אותי לפנקסן וחשבונאי ולהפוך את זה למהות שבי, כשבעצם היא זו שמתנהגת ככה. שורה תחתונה, גם כשאתה צודק במשהו, יש דרך להעביר את המסר הזה.

Hermineh

New member
אולי היא לא העבירה את המסר בצורה נכונה

אבל נשמע שהיא ממש נסתה להעביר לך מסר גם אם יצא לה קצת עקום.
מישהי אחרת היתה עלולה לא להגיד דבר ופשוט ללכת, בלי הסברים.
אני חושבת שיש מקום לתת לה נקודות על זה שהיא הסבירה את עצמה.
אני מאוד מבינה אותה. אם היא מגיעה מרקע שבו היא מרגישה שזה חלק מכללי הנימוס שגבר שמכבד אותה ישלם על הערב, אז זו ממש אכזבה כשמגיע החשבון והגבר מתחלק חצי חצי.
אני הייתי נפגעת אם זה היה קורה לי. זה מרגיש לי שאם הוא לא מתעקש לשלם הוא מזלזל בי.

מיסטרמר

New member
שלא יהיה ספק

אני מעריך אותה על עצם זה שהיא כן פירטה, פשוט חבל לי שאנשים ממהרים כל כך מהר לשפוט ולא מוכנים אפילו לחשוב על האפשרות שאולי הם טועים.

לגיטימי שזה יפריע לה, גם אמרתי לה שאני לא מתווכח עם החוויה שלה כי זה מה שהיא חוותה, רק אמרתי לה שתיקח בחשבון שמי שהיא חושבת שאני בעקבות זה, זה פשוט לא נכון, היא לא הייתה מוכנה לקחת בחשבון שהוא טועה.

מיסטרמר

New member
היא הפכה אותי

לפנקסן וחשבונאי, כלומר זה מי שאני במהות שלי ובזה היא טעתה.

קרה אירוע, היא פירשה אותו בצורה מסויימת ומבחינתה זו האמת... ושום דבר לא יזיז אותה מזה.

Hermineh

New member
הבנתי. אולי זה היה תרוץ כי לא התאים לה

לצאת איתך שוב, או שהיא ממש לא אהבה את הקטע ההוא עם החצי חצי.
אני יכולה להגיד לך שאם היית יוצא איתי והיה קטע של חצי חצי אז הייתי אומרת לך שאני לא מעוניינת בדייט נוסף בלי לתת הסברים. זה בעיני התנהגות צורמת וזה מכבה כל אש שבערה בי קודם כלפי הבחור.

אבל אתה יודע איך זה, בתחילת קשר לפעמים כשמשהו, אפילו קטנטן, מכבה את הלהבה אז לפעמים זהו זה. באמת חבל שאי אפשר לחזור ולתקן את הדברים. דייטים זה קצת כמו ראיון עבודה. מה שאמרת אמרת, אי אפשר לחזור בזמן אחורה ולהסביר

אבל לא נורא. אחת אמרה לא, יהיו עוד הרבה אחרות שיגידו כן.

למעלה