מדוע אנו מתביישים ביצר המין?

yaakii

New member
מדוע אנו מתביישים ביצר המין?

...אתם נכנסים למסעדת בשר ובאחד השולחנות יושב לו הר-אדם ונוגס בלחמנייה המחביאה שני המבורגרים
. תוך כדי לעיסת הבלילה הדוחה בפה פתוח, הוא תוחב פנימה צ'יפס ושותה שלוק קולני מכוס הקולה. מכירים? -גם אם בפחות הקצנה, אני משוכנע שכל אחד נתקל בסיטואציה הזו, אם לא פעם ביום אז מדי פעם. למעשה, כל אחד מאיתנו הוא גם אותו איש במובן אליו אני חותר בהודעה. -איננו מתביישים בתאוות האכילה שלנו. אנחנו נוהגים לאכול מתי שמתחשק וכמה שמתחשק, בפני מי שמתחשק לנו. (עם גבולות מסויימים, מועטים). לעומת-זאת לא נתקל באדם אשר צופה בחומר פורנוגרפי קבל עם ועדה. כמו כן, אדם שהולך לפרוצה מתבייש בכך ולא יחשוף זאת. מה הופך את יצר המין ליצר שאנו מתביישים להראות כי אנו ניכנים בו, ואילו תאוות ויצרים אחרים, כמו תאוות האכילה והכבוד אינם מהווים גורם מבייש?

Dragonaut

New member
מעבר לכך

שהשאלה מתבססת על הכללות גסות- חוקים ונורמות. אותו אדם האוכל בהפגנתיות לא יעמוד למשפט, לעומת האדם הזה שמסתובב עם מעיל גדול ונוגע בעצמו מול שכבת ד' של ביה"ס היסודי הקרוב לביתך. אנחנו לא אמורים להתבייש באף יצר, זו הנורמה לתוכה גדלנו. מערכת חוקים הגורמת, כתוצאה סופית, לכך שאדם המסתובב עירום ברחוב זה ביג דיל. הייתי ממליץ לך על יום במרכז ת"א, בד"כ ניתן להתקל שם בשלל טיפוסים שלא מתביישים באף אחד מן היצרים שלהם. לא מחזה מלבב, אבל מכניס לפרספקטיבה.

yaakii

New member
אני לא מדבר על סיפוק כזה שמביא לעבירה חוקית.

בכוונה הבאתי דוגמאות של צפייה בפורנוגרפיה וכד'. לגבי חוקים ונורמות- השאלה היא מדוע הנורמות שקיימות הן כאלה. מלבד-זאת, אנשים רבים אינם מצייתים לנורמות מסויימות (ולא צריך ללכת למרכז ת"א לשם כך). נורמות כמו לבוש מקובל, שעות שינה מקובלות. לעומת-זאת האנשים שאינם מצייתים לנורמות בנוגע לתאוות המין מועטים ביותר. על כל 10 פריקים שמסתובבים עם מכנסי דייגים, סנדלים, חולצה ורודה וכובע ירוק (אני מניח שתוכל לחשוב על תיאור מסוגנן יותר, בתור מישהו שייצא לו להיות במרכז ת"א
) יש אולי 1 שינהג בפומבי נגד הנורמות בנוג למיניות. וזאת אני כן יכול להעיד בתור מישהו שהיה לא פעם במרכז עיר מגוריי. "לא מחזה מלבב" מראה רק על כך שאתה מציית לנורמות החברה באופן עיוור. מדוע אדם שילך למסעדה יוקרתית ויאכל את האוכל הטוב ביותר (ואין צורך בדוגמא קיצונית כמו זו בהודעה הקודמת) לא ייקבל ביקרות בנוסח "לא מחזה מלבב במיוחד"? מה ההבדל? האם האדם שמספק את תאוות האכילה הבהמית טוב יותר מאדם המספק את תאוות המין?

yaakii

New member
יש גם כאלה שאין להם יצר מיני.

אני לא מדבר על מקרים חריגים... אצל הרוב המוחלט זה המצב.

TFNM

New member
...

אני מאמין שזה הולך ככה. הכל נורמות שאנו קבענו לעצמינו. תינוקות מפליצים ומחרבנים חופשי ולא יודעים שזה לא "מקובל בחברה" למעשה,בני אדם הינם היצור היחידי שיש לו את רגש הביישנות,לחיות אחרות יש רק דרגות שונות של פחד וחשש,אבל רק לבני האדם יש את רגש הביישנות. אפשר אולי לומר שהדת עיצבה את החברה ובגללה אנו כל כך מתביישים ממין,שכן תאוות בשר היא חטא.

yaakii

New member
מה עומד מאחורי הנורמה הזאת?

מדוע ראתה האנושות לנכון להסתיר יצר זה ולעומת זאת יצרים אחרים לא? הבושה היא תכונה שמאפיינת גם חיות, לא? בדיוק אתמול יצא לי לעמוד ליד כלב/ה שהתפנה והוא/היא הפסיק/ה ברגע שראה אותי. הדת לא יכולה להוות הסבר למקור הבושה בנושא, משום שתאוות בשר היא לא חטא. החטאים על-פי הדת הרווחת בעולם (נצרות) הן רק בגדר גילוי עריות.

TFNM

New member
...

שאלה מעניינת אם לחיות יש רגש ביישנות,מישהו צריך לבדוק את זה... תאוות בשר היא חטא ללא מחילה ע"פ הנצרות. אני מאמין שמכיוון שמין הוא דבר שמעסיק את האדם כל כך הרבה מאוד הגיוני שהוא יגרום לו לחטוא או ימלא חלק גדול בחייו יותר מאשר הכנסייה תרצה. תאוות בשר היא מעבר למידות הטובות של יצר מיני ובגלל זה אני מאמין שהכנסייה ראתה לנכון לאסור על קיום יחסי מין...גם הקוראן והיהדות מתייחסות ליחסי מין באופן דומה,אני אישית מאמין מאותה סיבה ואני חושב שכנראה שיש עוד. השאלה שלך מעלה עוד הרבה תהיות מעניינות,בנוגע למה היא בושה,אם היא קיימת רק אצלינו,ומה המטרה שלה? נראלי שעלית פה על משהו מעניין

yaakii

New member
הנצרות אינה אוסרת קיום יחסי מין,

שהם תוצאה מתאוות בשר. תאוות בשר הנחשבת לחטא היא כזו שמובילה לאיסורים כמו גילוי עריות. על בושה ומקורה אפשר לקרוא כאן. בערך לא הוכרו חיות, מעניין למה, כתבתי על זה בספר אורחים של ויקיפדיה מקווה שתהייה התייחסות. בהחלט נושא מעניין שאני מניח שאפשר להרחיב בו עוד הרבה.

TFNM

New member
...

תאוות בשר היא חטא,וזה כולל כל יחסי מין מחות לנישואין או עבודות "שיפור עצמי" http://en.wikipedia.org/wiki/Lust הכל נורמות שבנינו לעצמינו...הנורמה של לבוש התחילה עוד לפני התנ"ך ולפני סיפור אדם וחווה...אין לי מושג מתי התחלנו להיתלבש ולהחליט שכפות ידיים זה בסדר וחזה של גבר זה בסדר ודברים אחרים לא... בושה הוא רגש מאוד מאוד...מסובך. הוא משמש לענישה ולהרתעה,במובן מסויים הוא מקביל של הפחד,למה דווקא את יצר המין אנו מסתירים ומתביישים בו? כי אלו הנורמות של החברה ותו לא,למה אלו הנורמות של החברה? כנראה בגלל הדת,למה הדת הנחילה את הנורמות האלה? מכאן ניתן להעלות השערות הגיוניות רבות.

TFNM

New member
נ.ב

"עולמה של סופי" זה ספר עבה (אני קיוויתי שהוא יהיה ספר עם פחות עמודים והספרנית הביאה לי בטעות את "בחירתה של סופי", אני נבהלתי מכמות הדפים שלו ונרגעתי שראיתי שזה לא הספר,ואזד הספרנית הביאה לי את עולמה של סופי...ספר יותר עבהP:)

yaakii

New member
הדת (הנצרות) יכולה להסביר את ההמנעות

מקיום יחסי מין בפומבי, אך לא התעסקות בנושא וצפייה בסרטים ואתרים כחולים.

TFNM

New member
אתה יכול להשמיט את המילה "בפומבי"

יעשה את ההודעה יותר מדוייקת

TFNM

New member
../images/Emo13.gifindeed

דיון פילוסופי שבו מגיעים להסכמה (לי זה נדיר!),להיסתכל מהחלון לבדוק אם חזירים התחילו לעוף?

yaakii

New member
מכאן ועד חזירים מעופפים-המרחק רב:

לא הגענו לכלל הסכמה
הנצרות יכולה להסביר את העובדה שאנשים ישכרו שירותי פרוצה לעין כל. היא לא יכולה להסביר את מקור הבושה בצפיית חומר פורנוגרפי ועוד דברים אחרים הקשורים למין שאינם אסורים על-פי הנצרות והחברה בכל-זאת דוחה אותם. מה, אם כן, מקור אותן נורמות?

TFNM

New member
$%^@#$@#$

הסכמנו שהנצרות אומרת שכמעט כל דבר שקשור למין הוא חטא רשע שטן רוע גיהנום מכאן ועד לנורמה של להתבייש ממין אין הרבה מרחק

yaakii

New member
אז זהו-

שלא... לגבי היהדות הייתי מסכים איתך על אמירה ש"כמעט כל דבר שקשור למין הוא חטא רשע שטן רוע גיהנום" אך לגבי הנצרות הגבול הוא מאד רופף ולא קפדני. אני מניח שניתן גם לבדוק את הדבר: האם לפני כאלפיים שנה (-תחילת הנצרות) מין באמת היה דבר שקיבל פתיחות גדולה יותר. אבל זה נושא לדוקרטורט.

TFNM

New member
אבל אבל אבל

תאווה זה חטא,זה עובדה. ואתה בעצמך אמרת שהנצרות יכולה להסביר את ההמנעות לקיים יחסי מין מחוץ לנישואין. זה לא הרבה מין,זה מין למטרות רבייה,בתחילת הנצרות איפלו עוד לא חשבו על השימושים השונים של מעי עז. בתחילת הנצרות מין לא היה משהו שהתייחסו אליו בפתיחות ככה הידוע לי...היוונים/רומאים עשו אורגיות על ימין ועל שמאל...אבל שישו לקח איתו לדרכו זונה ונישק אותה ב.... (דווקה איפה שהוא נישק אותה היה החלק הקרוע במגילה ויש וויכוח אם זה היה במצח או בפה...כן אני רואה נשיונל גיאוגרפיק בשעות מוזרות בלילה!) אנשים מאוד התנגדו לו ובזו לו כי הוא לקח עימו זונה. (אין לי מושג אם לאישה או סתם כיד ימינו לדרך...לא נראלי שמישהו יודע) אבל תכ'לס....מאוד לא אהבו את זה שהיא זונה. אתה הודית שהנצרות מסבירה למה אנשים נרתעים ממין מחוץ לנישואים ומכל מין שהוא לא בטוח הנישואים.... מפה הדרך ליצירת נורמה של "מין זה דבר שלא מדברים עליו" לא רחוקה

למעלה