מדוע אנו מתביישים ביצר המין?

yaakii

New member
ממתי אנשים מתביישים במשהו שהם עושים?

אנשים לא דואגים להסתיר משהו שהם עושים, גם כאשר מדובר במשהו שהוא לא עניינים של אנשים אחרים (אלא אם כן, כמובן, הדבר יפגע בהם). מה גורם לאנשים להחליט להסתיר את ענייני המין? האם באותה להיטות הם גם יסתירו את מה שאכלו לארוחת הבוקר?

סיר חע

New member
זו הסיבה העיקרית לתופעה.

אם ל"אשמה" מבחינתך יש קונוטציה שלילית, אתה מוזמן להמיר אותה בכל מילה אחרת בעלת קונוטציה נטרלית
ממתי הנצרות אינה דעת מוצנעת? אתה יודע אילו בעיות עשה כל מוסד הכנסייה בתקופת ימי הביניים כשציירים התחילו להעיז ולצייר נשים עירומות? אני חושבת שזה לא קשור ל"דת השולטת בעולם". כל דת מושפעת מהסובבות אותה. ככה זה, אי אפשר לנטרל את זה. ולמרות שמכל דת - מלא אנשים נהיו חילונים, האיסור ההוא ושמירת הצנעה ההיא עדיין ברקע. הדת חזקה מאוד. ולכן, היא מקרינה את נוקשותה גם לאלו שמבחוץ (יחסית. כמו החילונים, ואלו מדתות אחרות). לכן הגדרתי את הסיטואציה כ"אשמתה".

הדתות מנסות להסדיר את יחסי המין

במיוחד בכדי לשמור על כוחם של החזקים בחברה. האשה נתפסה כרכוש הגבר, והאיסורים חלו בעקר עליה. בחברה מטריארכלית עתיקה זה שונה.

yaakii

New member
האיסורים נוגעים גם לגבי גבר.

למשל איסור עריות (יחסים עם קרובי משפחה).

untitled1

New member
יש את הטאבו המוכתב, ויש את ההגיון של הפרט

התפיסה של מין כחטא, כדבר טמא, שאסור לדבר עליו - זה הטאבו. העובדה שלא נעים לנו לראות אחרים באקט אינטימי (גם אם אנחנו אנשים ליברלים נטולי דעות קדומות) - היא עניין של פרטיות. זה עניינם האישי. כך שאני יכולה להגיד לך, שאין לי בעיה לצפות בפורנו. ממילא הכל שם כמעט מבויים עד כדי גיחוך. סתם הצגה שטחית לאנשים שאין להם עם מי לישון בלילה. אין לי גם בעיה לספר לך שאני צופה בפורנו, כי אני שמה זין על ההנחה המקובלת שאומרת שלא נאה לדבר על זה. (ואני מודה גם שאני מאותם אנשים שאין להם עם מי להתכסות) ולמרות זאת, אם אני אראה אנשים מתנשקים באוטובוס - אני אסיט את המבט. כי אני לא רוצה לחדור למרחב הפרטי שלהם. אז יחסי אישות בכלל. ותשמע, גם לראות מישהו בולס זה לא הכי מרתק. במקרים מסויימים יתכן שאני באמת אעדיף להשאיר את אותו אדם עם עצמו.

yaakii

New member
מדוע לראות שני אנשים שמדברים ביניהם

לא גורם לך אי-נעימות?

untitled1

New member
שיחה היא לא דבר כ"כ אינטימי

כזה הנוגע ברובד עמוק של הבנאדם. שיחה על מכאובים או פרטים אינטימיים, לעומת זאת, יתכן שתגרום לי אי-נוחות.

yaakii

New member
למה אנשים יטרחו להסתיר את העובדה

שהם מנהלים יחסים ואילו לא יסתירו את העובדה שהם מנהלים שיחה בעלת אופי אישי?

untitled1

New member
כפי שציינתי בתגובתי הראשונה

נוהג זה נובע מטאבו חברתי, ולא מהגיון פרטי. לטאבו הזה יש השפעה מועטה מאוד על חיי. אני משתדלת להתנהל לפי הרגשתי האישית ולא לפי נורמות קטנוניות, ככל שאני יכולה. ראיתי שבחלקים אחרים של הדיון אנשים מעלים את האפשרות שהטאבו נחקק על ידיי דתות, ודתות מונוטאיסטיות במיוחד. אני נוטה להסכים עם הדעה הזו. אבל האמת היא שמקורותיו של הטאבו והשלכותיו הם לא נושא שמעניין אותי יותר מדי, כי כפי שכבר ציינתי, הוא לא מכתיב את חיי. מה שרציתי להדגיש, הוא זה: מין לא צריך להיות טאבו ומקור לבושה, אבל גם לא משהו שאפשר לחלוק עם כל אחד ללא הבחנה. כמו כל נושא בחיים, יש כאן עניין של איזון, ואם נמנע מקיצוניות לכאן או לכאן - מה טוב.

yaakii

New member
הקיצוניות נקבעת על-פי המקובל.

ברגע שמקובל להתבייש במין, אז חוסר קיצוניות יהיה לדבר על הנושא, או לשתף אנשים קרובים בנושא. השאלה היא האם המצב הזה הוא לא מטופש/שלילי? איזו סיבה מהותית יש להתבייש בנוגע למין?

untitled1

New member
לא. הקיצוניות נקבעת לפי ההרגשה האישית

והיא משתנה מאדם לאדם. מטופש? לגיטימי. מה שנראה בעינייך מטופש הוא המצב האידיאלי לאדם אחר. אני מבחינתי הייתי בתקופות בהן המיניות שלי הייתה יותר מוחצנת, ותקופות בהן היא הייתה יותר מופנמת. אני לא חושבת שאחד המצבעים הוא "שלילי" או "חיובי" לעומת האחר. בכל פעם התנהגתי לפי מה שהיה נכון עבורי באותו הרגע. אתה חוזר על השאלות שלך. הסימן שאלה האחרון הוא בנוסח אחר מה שכתבת בתגובה הקודמת שלך. עניתי לך בתגובה הקודמת שלי.

yaakii

New member
ההרגשה האישית מושפעת מההרגלים.

אם היית נולדת לעולם שבו מקובל להתבייש מהתעטשות בפומבי-לא היית חושבת פעמיים, היית נמנעת מהתעטשות בפומבי. הכל עניין של הרגל. אנחנו צריכים לשים לב שאנחנו לא נוהגים בעיוורון ופועלים באופן חסר תכלית והגיון בהתאם למקובל.

untitled1

New member
אם הגוף שלי מרגיש חולה

שרע לו, לא נעים לו, שהוא סובל... אם החברה הייתה אומרת לו שזה לא נכון, והוא מרגיש בסדר - האם הוא היה מרגיש בסדר?

yaakii

New member
אם הגוף שלך מרגיש רע זה בגלל

תהליך ביולוגי שמתרחש אם החברה תרצה ואם לא. מה גורם לבושה מענייני המין?

untitled1

New member
טוב נשששמה

צודק במאה אחוז בוא נזדיין כולנו כי ממילא כל רגש אי נוחות הוא התנייה חברתית צודק מאממממיייי!!!!1111 בייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי

yaakii

New member
אן יקרה, אין צורך בפזיזות.

אם הבנת שאני חותר להשפעה לכך שהחל מהיום כולנו נתחיל להזדווג בפומבי-הרי שטעות בידך. כל רצוני בדיון הוא לתור אחר מקור לתופעת הבושה מהמין. גם אם יש מקור הגיוני וגם אם אין זה לא אמור לשנות את דרכי הפעולה שלנו. לא רמזתי לכך שאני מעוניין בשיחרור הרסן שתיארת בהודעה, כי אם ננהג ככה זה ישפיע על הרושם שנשאיר סביבנו ויפגע בנו ישירות.

MyTaoWay

New member
התשובה היא פשוטה מאוד...

היי ! אחלה פורום יש לכם פה!
קפצתי לביקור... מהראשי... להודעה של '' לכל סיר יש מכסה''... התשובה היא פשוטה- יצר המין, תמיד נחשב טאבו... רק לא מזמן... התחיל ''עידן הסקס '' או כמו שנקרא גם מהפכת הסקס... אנחנו פה במזרח התיכון, לכן הכל פה מתון... אנחנו לומדים הכל מאמריקה, אבל בכל זאת אנחנו מתונים מהם... וגם הכל מגיע אלינו באיחור... (של שנים) באמריקה בטח הכל חופשי יותר, לנו יש את הדתיים , ואנחנו (החילונים) לא רוצים לפגוע בהם, כל יצר המין הוא עדיין טאבו אצלנו... תאוות האכילה היא באופנה, בכל העולם, וכיוון שאנחנו מחקים את אמריקה, אנחנו לא נשארים מאחור... האכילה, בכלל , נהפכה לתעשייה ... המגלגלת מיליונים... הפרסומות כל אוכל בכל מקום... (במיוחד בערוץ 2... ו10.. -זאת הסיבה שאני כבר מזמן צופה בהם רק לעיתים רחוקות... כל 5 דקות פרסומות על אוכל... אוכל... אוכל...
) חרשתי מספיק...
אסיים בביטוי שחביב עליי... '' אנחנו לא חיים בשביל לאכול, אלא אוכלים בשביל לחיות ''

למעלה