מדוע אנו מתביישים ביצר המין?

טוב,

הטענה היא שמאחוריי כל נורמה קיים היגיון\הצדקה\ביסוס מהחברה שגרם לה להיות נורמה. ההסבר הכי פשוט לדעתי הוא שלהיות פרוצה או שחקנית פורנו זה לא בדיוק נורמטיבי או מכובד, ולפיכך יש להסתיר את זה. אדם שהולך לפרוצה, מרגיש שהוא עצמו חוטא ביחד איתה, ולכן יעשה את זה בסודיות. הוא לא יפיץ את זה ברבים מתוך האינטרס שלו, אבל בתאכלס אין שום דבר שעוצר אותו מלאכול מה שבא לו. (לא חוק, ולא מוסכמות חברתית -למעט יוצאי דופן מועטים)

yaakii

New member
מה שיוצא מדברייך זה:

למה קיימת הנורמה של הסתרת היצר המיני? -תשובה: כי להיות פרוצה זה לא מכובד. אבל למה? מה גרם לזה שפרוצה המשעבדת את כוחותיה למען האחר ובכך משיגה כסף להחשב דבר שלילי, ואילו בעל עסק שגם הוא משעבד את כוחותיו וזמנו ובכך משיג כסף להחשב דבר חיובי (או לפחות ניטרלי)? מה הבסיס לכך שהמין הוא דבר שלא יאה להחצין?

מכיוון שהתפיסה היא

שפרוצה שמוכרת את גופה בתמורה לכסף, עושה את זה מתוך כפייה. אף אחת לא שואפת למקצוע הזה, ואף אמא לא תבחר את זה לילדיה.. מה שאומר שזנות מתבצעת מתוך כפייה, חוסר ברירה או הזנחה. אני מניחה שתגיד שיש עוד מקצועות לא "מכובדים", אלו שבתחתית אפשר להגיד, וזה נכון. ההבדל היחידי הוא שעל אנשים אלו לא הייתה כפייה. הם הרי בחרו את דרכם מרצונם. "מה הבסיס לכך שהמין הוא דבר שלא יאה להחצין?" קשה לי לענות על זה האמת. אמרנו כבר שאנחנו אלו שקובעים את הנורמות, כן?.. מה שעולה לי לראש זה שמין בחברה שלנו הוא בין בני זוג\פרטנרים, מה שהופך אותו לאינטימי, ולכל בנאדם יש את האינטימיות שלו. אף אחד למשל לא יגש אלי ברחוב וישתף אותי בכל סודותיו, מאותה סיבה שהוא לא יצא ערום מהבית. ובכללי, הדור שלנו הוא מאוד פתוח והסקס כבר איבד מה"אקסקלוסיביות" שלו, ככה שההחצנה עלתה מאוד בשנים האחרונות לעומת מה שהיה בעבר.

yaakii

New member
כן, אבל למה??

זו בדיוק השאלה: מדוע פרוצה הפך להמקצוע לא מבוקש (בלשון המעטה) ואילו בעלות על עסק היא כן דבר טוב? למה? ההסבר לכך שהדבר נעוץ בעובדה שהדבר הוא אינטימי מטבעו משום שהוא "מיועד" לזוג אנשים בהחלט נראה לי.

טוב זה די ברור, לפחות לי....

אני לא מתייחסת להתפתחות השיחה פה, ובוחרת לענות לך ישירות. אנשים מתביישים ביצר מיני כי יצר מיני זה דבר אינטימי, אישי, פרטי, ולא נעים לחשוף אותו בפני יותר מדי אנשים.

yaakii

New member
השאלה היא מה גרם לכך שהיצר המיני הוא דבר

אינטימי. ההסבר שלא נטעלי מתקבל על דעתי.

אז עוד פעם: אינטימיות. אני בטוחה שאתה לא

היית הולך ערום ברחוב וחושף את מה שיש לך בין הרגליים, או שהיית עושה עם חברה שלך סקס בתחנת אוטובוס?! התשובה (אני מקווה ) היא: לא! יחסי מין זהו דבר אינטימי וכך גם היצר המיני. ולא לעניין שאנשים ייחשפו "לעיניינים" שלא שייכים להם, ומכאן מתעורר גם הצורך לא לקיים יחסי מין בפומבי- כי זה מביך.

yaakii

New member
אני לא חושב שיש צורך לדבר עליי ../images/Emo9.gif

אפשר לדבר באופן תיאורטי. אני בהחלט לא חושב שאדם שפוי היה מסתובב ערום ברחוב. אני בהחלט חושב שאדם שפוי לא היה מקיים יחסים עם חברה שלו ברחוב. השאלה היא: למה? מה גרם ליצר המיני (ובאופן עוקב גם ערום) להיות דבר מבייש ושיש להצניעו? ושוב-ברור שהתשובה היא: כיך כך מקובל בחברה. השאלה היא מאין הגיעה הנורמה הזאת? במה היא שונה בנורמה המצוייה בכוכב %^$%$^ ששם נהוג להתבייש באופן מטורף מעשיית אפצ'י בפומבי? (לא באמת.
דוגמא תאורטית להמחשת העובדה שאם אין הסבר שכלי-זה מאד תמוה שיש נורמה מסויימת). ואני בטוח שלגבי אנשי הכוכב הנ"ל היית מסתכלת בתמיה על זה שמבייש אותם לעשות אפצ'י, אלא שכאן את רגילה לכך שמביישים במין ומה שקשור אליו.

סיר חע

New member
פלפלםפלפם

למרות שזה לא עונה על השאלה, אני חושבת שהדת אשמה. היא זו שחינכה מאז ומעולם שזה לא בסדר. שזה אסור ושצריך להתבייש מזה, לעשות את זה בצניעות. ולמרות זאת, למה זה קורה? אולי כדי לדכא את יצר המין, לגרום לאנשים לחיות יותר בצנעה, לגרום (נו, בעיקר לזכרים) להבין שהם לא יכולים לעשות מה שבא להם למי שבא להם. לחנך לצנעה זו שיטה מסויימת לגרום להם להיות מרוסנים יותר, שתלטניים יותר על עצמם. זה מה שזה, אני מניחה.

yaakii

New member
למה לקרוא לזה "אשמה"?

את מוצאת פגם בזה? -אני לא, אני שואל את השאלה מתוך רצון לברר, לא למצוא אשמים... TFNM הולך בכיוון שלך. רק שהדת השולטת בעולם היא הנצרות; על פי הנצרות אין איסור בראיית מראות אסורים (למיטב ידיעתי, לפחות. אם מישהו יודע אחרת-אשמח לשמוע) ולכן לא נוכל להסביר את כל הנורמות הקשורות להסתרת נושא המין.

yaakii

New member
מראות אסורים=מראות האסורים בראייה

על-פי היהדות.

אני לא רוצה להתבטא באופן אגרסיבי מדי אבל תחשו

תחשוב על זה ככה: אתה לא רוצה ללכת ברחוב ולראות זוגות מתעלסים בכל פינה. כי זה דבר אינטימי בינם לבין עצמם, ולכן בני האדם פיתחו נורמה-הסכמה כללית, שהגיוני שאנשים ישאירו את יחסי המין תחת הקטגוריה של : אישי-פרטי. זהו. ואם זו השאלה שלך אז כן- זה נורמה.

yaakii

New member
זה מתקשר למה שנטעלי אמרה.

שבאופן טבעי מתוך העובדה שמין הוא דבר שמיועד לבני זוג, הוא הפך להיות אינטימי. אבל הרהרתי בדבר וחשבתי על כך שגם שחנשי"ם (=שיחות נפש. זה סלנג מוכר או שרק אני מכיר?) הם דבר שמטבעו מיועד לזוג אנשים ואנשים לא מתביישים בו. קטע מויקיפדיה (מהערך יחסי מין): היחס למין השתנה לאורך ההיסטוריה והוא תלוי תרבות ותקופה. כך, למשל, ביוון העתיקה הייתה גישה מתירנית כלפי מין, וכך היה גם ברומא העתיקה שתרבותה הושפעה עמוקות מזו של היוונים. כדוגמאות למתירנות ביוון העתיקה ניתן לציין שהייתה קיימת שם זנות ממוסדת ואף אורגיות המוניות. כך שזה לא היה דבר המובן מאליו במהלך כל הזמנים והתרבויות שמין הוא דבר שיש להסתיר.

איך סקס ושיחות נפש זה אותו הדבר?

ונגיד שכן, אתה הרי לא תתיישב ליד מישהו באוטובוס ותפתח שיחה שיותר מסמול טוק.

yaakii

New member
יש להם גורם משותף (דימוי, לא מטאפורה ../images/Emo3.gif)

"שמין בחברה שלנו הוא בין בני זוג\פרטנרים, מה שהופך אותו לאינטימי, ולכל בנאדם יש את האינטימיות שלו. אף אחד למשל לא יגש אלי ברחוב וישתף אותי בכל סודותיו, מאותה סיבה שהוא לא יצא ערום מהבית." הטענה: מכיוון שמין בטבעו הוא דבר המשרת זוג אנשים, התפתח לכך שכל עניין מיני הוא דבר מוצנע מעייני הכל. והרי גם שיחת נפש היא דבר המשרת זוג אנשים, ואנשים לא יסתירו את עצם היותם עוסקים בשיחת נפש. (אני לא אומר שהם ישתפו בתוכן של השיחה). לעומת-זאת אנשים כן יסתירו את עצם היותם מקיימים יחסי מין בזמן מסויים.

זה כי לא תקיים

שיחת נפש עם זונה... אנשים בתוך מערכת יחסים בוגרת גם לא מסתירים את העובדה שהם מקיימים סקס. וכמו שהם לא ישתפו זרים בפרטים מתוך שיחה אישית הם גם לא ישתפו אותם במה שהולך במיטה שלהם.. לצפות בסרטים כחולים זה מעשה שעושה אדם יחיד (כעיקרון), ולכן זה דבר שמסתירים בכללי, כי הוא לא חולק אינטימיות אמיתית, הוא מדמה לעצמו אחת על חשבון אותן נשים שקיבלו תשלום על זה.

yaakii

New member
רגע, אני כבר מבולבל.

בהתחלה הכיוון היה שבגלל שמין מיועד לזוג אנשים ודווקא לזוג, ולא יותר-המין הפך להיות דבר מוצנע. טיעון זה לא יכול להתקבל מהסיבה הפשוטה שאנשים מנהלים דברים נוספים בינם לבין עצמם (בתור זוג) ולא מתביישים ולא מסתירים את התדירות והזמן של אותם דברים. דוגמא: שיחות נפש. אדם לא מתבייש (לפחות לא בנות) בכך שהוא מקיים שיחת נפש אחת לשבוע, ושהוא הוא עורך אותה במשך 5 דקות והוא מעדיף לעשות זאת בחצר וכו'... לעומת-זאת אנשים כן מסתירים את התדירות של קיום היחסים שלהם, את הזמן של היחסים, את העדפותיהם וכו'... לכן, לא ניתן להסביר את מקור הצנעת המין בעובדה שהיא מיועדת לזוג אנשים (ולא יותר), כי רואים שדברים אחרים שמיועדים לזוג אנשים אינם מוצנעים ע"י החברה. עכשיו את מתייחסת לתחום מסויים בנושא המין והוא העיסוק האישי בתחום-צפייה בחומר כחול, ואת אומרת שאדם מסתיר ומתבייש בעיסוק זה משום שזה על חשבונן של נשים ומנצל אותן. ומה לגבי אנשים שלא צופים בחומר כחול אלא סתם מתעסקים בנושא באופן אישי (רמז: הנושא הרשמי המייחד את החודש הלועזי בו אנו נמצאים), כזה שלא בא על חשבון נשים אחרות? למה הם מתביישים בזה? השירשור נעשה פחות ופחות סימפטי

פספסת אותי

שאלת למה להסתיר את הפעולה 'ללכת לזונה', אמרתי כי זו עבודת כפייה וללכת לאחת בעצם תורם לתופעה. בגלל זה הם מסתיריםאותם דברים שחורגים מהנורמה אם ההנחה היא שאינטימיות פיזית היא בין בני זוג (וככה זה על החוק היבש - זו המטרה של המדינה במוסד נישואין הרי), אז כן יסתירו את האקט עצמו מכולם, אבל לא את העובדה שזה קורה. החברה מצניעה בכך שהיא "כובלת" בעזרת נישואין את הפרטנרים זה לזו. וזה בגלל שכך יש סדר מבחינתם. בקיצור, יצר מין בתוך מערכת הוא לא מוסתר ולא צריך להיות, כמו שהעובדה שזוגות מקיימים שיחות נפש היא לא מוזרה לי. חלק מסויים בתוך המונח סקס (זנות, פורנו.. ההקצנות שכתבת בהודעה הראשית) הוא בלבד מה ש"צריך" להסתיר.

yaakii

New member
אוקיי אז הסברת למה אנשים מצניעים את הליכתם

לפרוצה, אבל איך תסבירי את זה שמסתירים דברים כמו צפייה בחומר כחול, קיום יחסים וכו'...? עובדתית, אנשים כן מסתירים את זה שהם מקיימים יחסים. אם מישהו מתקשר לזוג X והגברת עונה לטלפון, היא לא תגיד לצד השני "תתקשר עוד 10, דקות אני בדיוק באמצע..."

למעלה