מדוע אנו מתביישים ביצר המין?

הנצרות אינה תורתו של ישו.

ישו היה יהודי וישראלי. והנצרות כוללת בתוכה השפעות מתרבויות עמי אירופה, שהיו לבושים היטב, במיוחד בחורף, וזה יוצר מרחק מן הגוף. קחו בחשבון שהם גם לא התרחצו ,ולא החליפו בגדים. לא היו תנאים לזה. איזה ריח. לא היה נעים להתקרב אל הזולת. לא היה רופא שיניים, וגם מן הפה עלו ריחות בלתי נסבלים. יש תרבויות שהמציאו את הרעלה בכדי להסתיר את השיניים הרקובות. אבל יש תרבויות שהמין בהם הוא משחק ילדים. בארצות קו המשווה , כמובן. אצל האינוויט (האסקימוסים), הכנסת אורחים כללה גם מתן האשה לבילוי לילי. ובשבט הטיבטי שחי במסורת מטריארכלית, היו חוקים שונים בהחלט. האשה יכלה לתת ביטוי למיניות שלה ללא הגבלה, ועוד קיבלה עידוד חברתי ודתי לכך.

yaakii

New member
אני מצטט:

על פי הנצרות, קיום היחסים הינו רק לשם הולדה והתרבות, ואסורים יחסים לשם הנאה בלבד. מכלל לאו אתה שומע הן. יעני: מזה שכתוב שיחסים לשם הנאה בלבד אסורים אתה מבין שיחסי מין שאינם לשם הנאה בלבד, אינם אסורים. זה שאחד מ-7 החטאים זה "תאוות בשר" לא הפוך את המין לאיסור. השאלה היא (כמובן, על-פי הנצרות) האם יחסי המין הם למטרת הנאה או לא. הקביעה שלך: מפה הדרך ליצירת נורמה של "מין זה דבר שלא מדברים עליו" לא רחוקה נתונה למחלוקת. עצם זה שהבסיס הוא ההתר לקיום יחסי מין וישנן גזרות מסויימות המגבילות את התחום (יחסים מחוץ לנישואים וכו'), מעורר דפוס חשיבה טבעי שכל מה שלא אסור-יבורך.

TFNM

New member
...

אז אם כל מה שלא אסור יבורך,ומין זה דבר שאתה יכול לעשות רק עם אשתך,רק במסגרת הנישואין,ורק למתרות רבייה. אז כל תשעה חודשים אתה $##$#$ זה עדיין לא הרבה מין.

yaakii

New member
אם תקפיד על תחביר וניקוד הולמים...

אוכל ואשמח להתייחס לדברים. לא הבנתי מילה

TFNM

New member
אם אתה מפמפם את אישתך פעם ב9 חודשים

זה לא הרבה מין!

yaakii

New member
"לא הרבה מין" זה דבר שנתון לדיון ומשתנה בהתאם

לעייני המתבונן. בכל מקרה, מדובר על יותר מאחת ל9 חודשים, כי לא כל יחסים מסתיימים בילד (לא כל יום חלום מסתיים באסון
). וחוץ מזה שגם אם זה מעט מין, עדיין נקודת המוצא היא שמין הוא דבר חיובי (למטרות מסויימות), אלא שיש לו הגבלות. לכן כל דבר שלא הוגבל אמור להתפש כדבר מותר.

TFNM

New member
..

אבל הנצרות כל כך מדברת על חטאים ושדונים שמענגים את עצמם ולא תחמוד ולא לפני הנישואין ולא עם יד ימין. ושמותר ל#@#$ זה רק על מנת התרבות. יש הרבה בנצרות על שמין זה חטא. אני מניח,ואני מאוד חושב שזה הגיוני. שמרוב שחפרו להם במוח על שמין זה לא דבר טוב,ושאנשים עשו את זה רק למטרה אחת....אנשים לא דיברו על מין כל כך הרבה. שיחה שלא נדמה לי שהתקיימה איי שם במאות השנים הראשונות אחרי צליבת ישו "תגיד רחבעם,בחודש הזה בשנה שאפשר לעשות את האישה,מה התנוחה האהובה עליך?"

yaakii

New member
אני לא מבטל בהנף יד את דבריך,

בכל מקרה אותי זה לא מספק ההסבר שהצנעה בנוגע לכל ענייני המין מקורה בנצרות. אין טעם להמשיך בדיון משום שלאף אחד מאיתנו אין ראיות לדעתו.

אייני

New member
האמת שהנצרות דווקא כן לא אוהבת יחסי מין

ומכל סיבה שהיא. פשוט יחסי מין שנועדו כדי להוליד תינוק הם בבחינת "רע הכרחי". למה לדעתך הנצרות כ"כ מהללת את מריה הבתולה? כי היא זכתה להוליד תינוק - ללא קיום יחסי מין. היא לא נפגעה מ"החטא הקדמון", אם שמעת את צירוף המילים הזה, שיחסית מאוד פופולרי בנצרות. החטא הקדמון זה חטא אכילת פרי גן העדן - שהוביל בעצם להכרה במיניות האדם ולתחילת קיום יחסי המין בעיני הנצרות.

yaakii

New member
ההנזרות ממין היא מעלה, על-פי הנצרות

אך אין זה מחייב שאי ההנזרות זה גרעון. אכילת הפרי לא נחשבת לחטא משום שאז הגיע האדם להכרה במיניות. האדם וחווה הזדווגו כבר לפני כן. אלא שהאכילה גרמה להם להתבייש בגופם הערום. ללא מין לא יהיה קיום לאנושות. "הנצרות כן לא אוהבת יחסי מין" היא לא טענה שניסיתי לפרוך. השאלה היא מתי-לפעמים המין הוא הכרחי ואז הוא דבר חיובי, ולפעמים הוא לא-ואז הוא נתפש כשלילי.

אייני

New member
המפף

יקי, תקרא פשוט לפני שאתה מדבר http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%97%D7%98%D7%90_%D7%94%D7%A7%D7%93%D7%9E%D7%95%D7%9F בהצלחה

yaakii

New member
אכילת הפרי לא נחשבת לחטא משום שאז הגיע האדם

להכרה במיניות.

אייני

New member
תתעלם מהתגובה הזאת, היא בכלל נשלחה בטעות

לא קשורה לכלוםXDDDDD

יש לי הסבר לתופעה

כשהתינוק קטן, משתדלים למנוע ממנו לגעת בחלק הגוף התחתון , כדי שלא ילכלך את אצבעותיו. האיסור הזה מוטבע חזק מאד בתודעה. וכיוון שהנגיעה בחלקים אלה קשורה בתחושות מיניות, הפירוש הוא שהאיסור הוא בהנאה ממין. וזה פירוש שכבר טבוע דורי דורות במין האנושי. כשמגיע דור חדש של תינוקות, ההורים מתנהגים על פי החוקים שנצרבו בזכרונם, גם מבלי לחשוב. לעיתים , אפילו אם דעתם ליברלית ומתירנית, יתקשו להעביר מסר משוחרר לילד, כי בתוכם הם אסורים. וכך מדור לדור. בדור האחרון הדברים משתנים.

התאור שנתתי

הוא מעגל של מתחים החוזרים על עצמם ומתחזקים יותר ויותר. אנחנו עכשו כבר בתהליך הפוך. ראי בקישורים שלי. http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=tm1 ובודאי שגם להתקדמות הטכנולוגית יש חלק בשינוי. מים זורמים בכל בית, בטמפרטוה הרצויה ,ומיד.וחיתולים חד פעמיים שינו הרבה מאד בגישה שלנו אל הגוף. ובודאי אחרים יצביעו על גורמים נוספים.

למעלה