מדוע הליכוד עדיין בממשלה ?

mean girl 16

New member
מצע לחוד ומציאות לחוד.

הסלוגן החדש של קדימה? סתם נדבוש אני צוחקת

אולי עיוותו את רצונך אך לא את רצון

הבוחרים . אתה לא מתבייש לטעון טענות משוללות כל יסוד כאשר המציאות מוכיחה ההיפך ? למי הסקרים נותנים היום 40 מנדטים בקירוב ולמי 15 בקירוב ? מי שעיוותו את רצון הבוחרים אלו גנבי המפלגות של פייגלין שהיטו את הכף במשאל המתפקדים כאשר הם לא מצביעי ליכוד כלל וכלל, אם הסיפור היה נגמר אז לא היה לך מה להגיד היום .

Archibald

New member
במדינה הזאת יש ב-ח-י-ר-ו-ת שבהם

העם נותן מנדט למפלגה מסוימת ולא לפי ה'סקרים' של מינה צמח

אתה מפרש את רצון הבוחרים כרצונך

והאמת היא שזה לא כך . הסקרים רק מוכיחים זאת . רוב ה 40 מנדטים שקיבל הליכוד לא מסכימים איתך, היום זה מוכח ויוכח בבחירות , אתם עשיתם הרבה רעש זה הכל, הרי גם אם תוצאות הסקרים היום יתממשו פחות או יותר בבחירות אתה לא תשנה את שקריך . אל תנפנף בתוצאות הבחירות הקודמות כחיזוק לדיעותיך לי זה היה ברור אז וברור יותר היום שהמורדים בליכוד הם המיעוט שבעזרת הגנבים של פייגלין הצליחו לעשות חיים יותר קשים לראש הממשלה . מה הם שוים בדיוק היום כולם רואים ומברכים שפטרנו.

Archibald

New member
מה לא ברור כאן? הבוחרים נתנו

לליכוד 40 מנדטים - איזו עוד אינדיקציה לרצון העם אתה צריך. אגב, האם ערכת משאל בקרב בוחרי הליכוד כדי לדעת האם הם רוצים שמפלגתם תפולג?

למען הדיוק,העם נתן לליכוד 38 מנדטים

ומי שמדבר על כלנתריזם וניגוד לרצון הבוחרים, שיסביר לי מדוע הצטרפות שני הח"כים של ישראל בעליה לליכוד (ועל ידי כך הוספת 2 ח"כים לליכוד לכדי 40) אינה כלנתריזם. מדוע התפלגות שליש סיעה לפי החוק הוא כלנתריזם, והצטרפות 2 ח"כים של סיעת ישראל בעליה לליכוד אינו כלנתריזם?

mean girl 16

New member
זה לא כרצונו, האמת..

שרון טען אז, באותה תקופה כה רחוקה ש"דין נצרים כדין תל אביב" ועל זה אנשים שהצביעו "מחל" הסתמכו בעיקרון. כך שיש אמת בדבריו.

אני לא שמעתי זאת ../images/Emo70.gif אבל שמעתי הרבה

פעמים " ויתורים כואבים " "דין נצרים כדין תל אביב"! נכון בתל אביב שומרים על החוק וגם בנצרים צריך לשמור על החוק הבין לאומי . ההתישבות ברצועת עזה היא לא חוקית וגם ביו"ש. בכלל שרון היה לפני הבחירות האחרונות עמום לגמרי כמו שהוא היום ובכל זאת נתתם לו 40 מנדטים . זה רק קישקוש שנמאס לשמוע אותו שהוא גנב לכם את הקולות, רוב מצביעי הליכוד מסכימים איתו, שאם לא כך קדימה הייתה מפלגה קטנה בהרבה . אתם רק קומץ קטן רעשני קשקשני ושקרני .

מיקi

New member
כמה חול אפשר לזרות ????

רק בישראל !!! רק בישראל, מפלגה עושה משאל בקרב מתפקדיה, ואלו שמקבלים את תוצאות המשאל ופועלים על פיו נקראים מורדים !! מעניין אני הייתי בטוח שמי שלא מקבל את חוקי המשחק, ופועל בניגוד גמור לתוצאות משאל מתפקדים שהוא עצמו הצהיר שיקבל את תוצאות המשאל, הוא המורד !!!

פלטרון

New member
ולי יש פרשנות נוספת..

העם נותן מנדט(ים) למפלגה מסויימת. ההליך הדמוקרטי בתוך המפלגה נותן ייצוג לאנשים מסויימים. חלק מהמצביעים למפלגה, מצביעים בשל אותם אנשים. הנחת היסוד היא שאם הכל כשורה, אז אין יותר דמוקרטי מלטעון ש.. כל ח"כ מייצג לא מפלגה, אלא את דעתו שהיא חלק מדיעת המצביעים. אתן לך דוגמא מימים עברו - לדוד לוי היו את ה"חבר'ה" שלו בליכוד. מצד שני, חלק ממצביעי הליכוד היו אנשים תומכי דוד לוי. מה אני אומר בעצם - אם דוד לוי היה רוצה לעזוב את הליכוד, הוא לא היה מעוות את רצון הבוחר. כי חלק מהבוחרים הצביעו לליכוד בגללו. ההנחה היא שהכל מייצג כשורה. וגם אם לא.. לא נורא. הכל נעשה דמוקרטית, כלומר אם מפלגה החליטה לתת לקבוצה מסויימת ייצוג מעבר לאחוז היחסי של מצביעיה .. זאת החלטה דמוקרטית שהתקבלה כדין. זכותם (לדעתי) של אותם אנשים לקחת את ה"כיסא" שלהם וללכת יחד איתו.

שכחת פרט חשוב

העם נתן לליכוד בראשות שרון40 מנדטים ,אילו נתניהו היה עומד בראש הליכוד , אין שום סיכוי שהליכוד היה מגיע למספר הזה. המותג "ליכוד" לבד שווה הרבה פחות מנדטים , ובבחירות הקרובות אנחנו נדע את התשובה.

Archibald

New member
לא מצביעים בארץ בבחירות אישיות

העם נתן למפלגת הליכוד 40 מנדטים כדי שהיא תממש את התחייבויותיה ואת מצעה - מה לא ברור כאן? וכל עיוות של הרכב הרשימות בכנסת הוא עיוות רצון הבוחר - חד וחלק.

יש חשיבות עצומה לראש הרשימה

נכון , בישראל מצביעים למפלגה , אבל זה ברור שמה שמעניין את הבוחר הוא מי עומד בראש הרשימה , כך שבמידה מסוימת אנשים מצביעים לפי ראש הרשימה. אתה חושב שב -1992 העבודה היתה מקבלת עם פרס 44 מנדטים?? אתה חושב ששינוי ללא טומי לפיד היתה מקבלת ב -2003 15 מנדטים? הליכוד ללא שרון היה מקבל 40 מנדטים? ש"ס ללא אריה דרעי בראשה היתה מקבלת 17 מנדטים ב -1999?

Archibald

New member
כן, כך אני חושב.

אנשים מצביעים מסיבות רבות ומגוונות, והאדם העומד בראש הרשימה הוא לא החשוב בהן. פרס ב-84 קיבל 44 מנדטים. שינוי קיבלה 15 מנדטים למרות טומי לפיד, שכידוע, סיגנונו לא ממש פופולארי בקרב קהל בוחרי שינוי.

Ann6020

New member
לא מדויק

לפי הגישה שהבוחרים מצביעים למפלגה ולא פרסונלית, מדוע אם כן צריך להציג רשימת מועמדים לחכים לפני הבחירות? הרי ברור שהבוחרים מצביעים גם עבור רשימה וגם עבור מועמדים. יש על כל משבצת במפה הפוליטית יותר ממפלגה אחת ובין היתר ההחלטה למי להצביע נעשית לפי המועמדים ובמיוחד המועמד לראשות הממשלה. על פי חוק מותר לסיעה לפרוש והבוחרים צריכים לקחת את זה בחשבון כשהם מצביעים. מאחר וכך ומאחר ובכל זאת הצביעו לליכוד לא נראה לי משהוא לא מוסרי בפרישה של קדימה.

Archibald

New member
מטעמי יעילות שילטונית, כמובן.

מה זאת אומרת על המצביעים לקחת בחשבון פרישה? אגב, האם מודיעים להם לפני הבחירות מי יפרוש
, ועל רקע מה יפרשו ?

surfEU

New member
עזוב, הוא חושב שהמפלגה היא מעל הכל

כנראה שגם מעל הדמוקרטיה הוא טוען, שלמנהיג מפלגה אין יכולת להביא מצביעים הרי ידוע בכל מדינה מערבית שזה לגמרי לא נכון תראה בארה"ב שהרבה דמוקרטים מצביעים למנהיג רפובליקני מתון (ראש עריית ניו יורק, הרפובליקני) והרבה רפובליקאים מצביעים למי שהם חושבים שיעזור לכלכלה (ראה קלינטון) לדעתי הוויכוח הוא תפל מכמה סיבות 1. זה לא ישנה את המצב 2. שרון פעל בצורה דמוקרטית 3. מי צודק? רק אחרי הבחירות נדע

surfEU

New member
זכותך לחשוב כך

האמת בקרוב נדע, אם אתה צודק או טועה האם המפלגה היא מעל הכל (ואז הליכוד יזכה בבחירות) או המנהיג הוא החשוב, ואז קדימה תזכה

mean girl 16

New member
או האם עם ישראל הוא עם טיפש

שלא לומד מטעויות. גם את זה נלמד. אם לא מייד אז בעוד מספר שנים.

למעלה