מדוע לזכרים יש פטמות?

Levos

New member
מדוע לזכרים יש פטמות?

הרי תמיד הנקבה הייתה זו שהניקה את הצאצאים. (דרך אגב, האם לזכרים של יונקי הביב יש פטמות גם כן?) ולפני התפתחות היונקים לא היו פטמות כלל. אז מדוע התפתחו פטמות גם אצל זכרים, ואם היה להם פעם שימוש מדוע הוא שרד לכל אורך קיום היונקים.

זה כמו שתשאל...

למה יש אצבעות ברגליים... זה חלק מהתפתחות הגוף

Levos

New member
לאצבעות הרגליים יש חשיבות

אם תלכי יחפה אז תראי שאצבעות הרגליים עוזרות ליציבה.

Charles Darwin

New member
תסלחי לי אבל זו תשובה מעמיקה?

הזכר לא צריך פיטמות ואין שום סיבה שיהיו לנו פיטמות אם מישהו "תיכנן" אותנו. הסיבה היא שהתפתחות הפיטמה מתרחשת בשלב עוברי מוקדם, כשאין הבדל מורפולוגי ברור בין זכרים לנקבות (יש הבדל גנטי). בהמשך הפטמות מתפתחות יותר אצל נקבות אבל המבנה הבסיסי נשאר גם אצל זכרים. הפטמות אצל הזכרים אינן פונקציונליות ולמעשה אין שום הגיון שבכלל יהיו (כמו הרבה דברים, למשל עצם הזנב). זה מה שקורה כשיש אבולוציה לא מכוונת; מתפתחים דברים לא חיוניים ולפעמים לא רצויים. למשל לרוב בני האדם מעל גיל 50 יש בעיות גב, כי באיזשהו מקום אנחנו לא ממש מותאמים להליכה על 2.

Charles Darwin

New member
בתשובה שלי הרחבתי גם בנושא של

מבנה הגוף והאם זה מעיד על בריאה מכוונת או אבולוציה לא מכוונת (שיש בה אלמנטים אקראיים)..?

אלוהים יצר אותנו בתוך הטבע-

אל תשכח!! גם לזכרים של יונקים אחרים יש פיטמות. אולי אתם צודקים בתיאוריות שלכם על מערכת המין הנקבית והזכרית.

Charles Darwin

New member
לא הבנת אותי

התכוונתי שעצם העובדה שיש בגופנו דברים מיותרים מעידה שלא "תיכננו" אותנו. זה כמו שלא תמצאי במחשב מעגל חשמלי שלא קשור לשום דבר ואין לו שום פונקציה, נכון? כי מה ההגיון להשקיע משאבים במשהו שאין לו שימוש?! אבל זה לא סותר את תורת/תיאוריית האבולוציה כי מדובר בתהליך שהוא בחלקו מקרי ושאין בו יצורים מושלמים...

הכוונה בתנ"ך היא אחרת

אנחנו תוצר של הטבע, שנשמרו בנו סימנים שלו. אלוהים יצר אותנו מהרגע שהתחלנו לקבל מחשבה, כי בכל זאת אנחנו יותר מפותחים משאר החיות.

Charles Darwin

New member
כנסי בפנים

תראי, בני אדם הרבה יותר חכמים משימפנזים. זה נכון. אבל זה לא שבוקר בהיר אחד שימפנזה התעוררה לגלות שהיא אדם (ו/או חוה). היו הרבה דרגות ביניים. למשל, ההומיניד (=דמוי אדם) הראשון שהלך על 2 (נגיד לפני 4 או 5 מיליון שנה). אח"כ ההומיניד הראשון שהכין והשתמש בכלים (נגיד לפני מיליון או שני מיליון שנה) (אגב, גם שימפנזים משתמשים בכלים, כמו מקלות וכד', רק שהם לא מכינים אותם במיוחד). אח"כ השימוש המושכל באש (נגיד לפני 800,000 שנה). אח"כ בגדים וכו' וכו' וכו'. אז באיזה שלב אלוהים יכול היה להתערב? האם ה"קוף" שהלך על 2, בנה כלים והתלבש, היה לפני ההתערבות? או שמא אלוהים התערב לפני תחלית השימוש באש, אבל אחרי תחלית השימוש בכלים פשוטים??? אין שלב כזה שפתאום הקוף הפך לאדם ולכן אין איפה "לתקוע" את ההתערבות השמיימית...

lostharpy

New member
אז רק אחרי שהאדם סיים את

ההתפתחות שלו אלוהים ברא אותו?

lostharpy

New member
אז איפה את שמה את הגבול?

קוף שלמד להלך זקוף הוא אדם? קוף שלמד להשתמש בכלים? אש? מתי השלב שאת אומרת שהיתה בו התערבות עליונה?

בשלב הסופי ביותר

אני לא כל כך בקיאה באבולוציה של האדם והשלבים השונים. אני אומרת שאלוהים יצר את האדם כאשר היו התנאים המתאימים לכך, בשלב הסופי. זה הכי מתקבל על הדעת.

lostharpy

New member
אז כשאדם היה כבר אדם?

רק אז אלוהים נזכר לברוא אדם? איך זה בדיוק מסתדר עם התיאוריה שבתנ"ך?

לא, אחרי שה' ברא את החיות

שהיצור שאת מדברת עליו כלול במילה חיות, רק אז הוא ברא את האדם, שהוא נזר הבריאה.

lostharpy

New member
כן, ממש יצור עילאי אנחנו...

יצור? אני מדברת על קוף שהתפתח למשהו קצת שונה, את לא תקראי לזה אדם אבל בסופו של דבר זה מה שיצא, איך שלא תהפכי את זה את צריכה להבין שאדם לא נברא מכלום בסופו של דבר כולנו אותם אטומים כמו כל מה שסביבנו.

למעלה