מדוע לזכרים יש פטמות?

נכון, בגלל זה היה כתוב...

מעפר באת ואל עפר תשוב...

lostharpy

New member
המשפט הזה לא סותר את ההנחה

שהאדם התפתח מהקוף... הוא לא מפרט בדיוק איך נברא אדם נכון?

lostharpy

New member
דווקא לא היה מזיק...

תאמיני לי שזה היה פותר הרבה ויכוחים!

פיבו

New member
שימפנזים כן "משפרים" את הכלים שלהם

ובוררים מתוך מגוון כלים קיימים. שימפנזים במזרח אפריקה שמשתמשים במקלות להוצאת טרמיטים מקינים מכינים מקל אופטימלי להוצאתם על ידי תלישת עלים שמפריעים, ענפים צדדיים וכולי. שימפזנים במערב אפריקה משתמשים באבנים לריסוק אגוזים קשים במיוחד - הם בוחרים אבן שטוחה כבסיס ואבן עגולה כ"פטיש" ואם אין בנמצא כאלו, הם משפרים אבנים קיימות.

Charles Darwin

New member
../images/Emo12.gifאפילו אני לא עד כדי כך קטנוני../images/Emo3.gif

ולא ידוע לי ששימפנזים "משפרים" אבנים קיימות. מה, הם כותשים אותם כאילו?? קשה לי להאמין... כלים כמו בתמונה נעשו לפני 2 מיליון שנה ויותר (ע"י הומינידים, לא שימפנזים...כן?). תראי לי קוף שעושה משהו כזה...

פיבו

New member
זה לא עניין של אמונה

האבנים שלהן אולי לא דומות לאלו שבתמונה שלך,אבל, למיטב ידיעתי, כלים היו גם לפני 4 מליון שנים, ויתכן והן דומות לכלים פחות "מתוחכמים" (אפרופו קטנוניות...)

Charles Darwin

New member
טוב אני רואה שקיבלת את הגרסה שלי

אם את כבר מודה שהכלים הראשונים הם מלפני 4 מיליון שנה, הרבה אחרי ההתפצלות מהשימפנזה והרבה אחרי שהשימפנזה הפסיקה להתפתח, המסקנה הבלתי נמנעת היא שהשימפנזה מחוץ לתמונה (אלא אם כן את חושבת שפשוט לקח לה כמה מיליוני שנה ללמוד את זה..). קיצר, זה עניין סמנטי אבל לדעתי העמדה המקובלת היא ששימפנזה משתמשת בכלים, אבל לא ממש "מייצרת" אותם (למשל לשימוש חוזר).

פיבו

New member
לא לקח לה מליוני שנה ללמוד

היא פשוט לא התפתחה. ובכלל השימוש בכלים אצל שימפנזים הוא עניין של תרבויות שונות. הכוונה, שימפנזים, במקומות שונים באפריקה, עושים שימושים בכלים שונים או שימושים שונים באותם כלים. לפעמים, כמובן, בגלל הסביבה (קיומם או אי קיומם של מזונות) אבל לפעמים זה לא קשור לסביבה. לדוגמה, שימוש במקל להוצאת מח עצמות מאותו טרף קיים בשימפנזים בחוף השנהב אבל לא בשימפנזים בטנזניה. ויותר מעניין, לגבי פיצוח אגוזים - קיימות אוכלוסיות של שימפנזים שחיות ממש בסביבתן של האוכלוסיות המשתמשות באבנים לפיצוח אגוזים, והן עצמן לא עושות זאת.

מה שאת אומרת בעצם

זה שמרגע שקיבלנו את היכולת לחשוב אלוהים הופיע... יוצא מזה שהאדם יצר את האלוהים ולא להיפך...

TheFinalCut

New member
שאלה

הסברת את קיומם של אלמנטים בלתי חיוניים בגוף, כפטמות אצל זכרים ועצם הזנב, כ"התפתחות לא מכוונת". לא יותר הגיוני לראות אותם כ"שארית בלתי מזיקה"? (משמע, לא משהו שהתפתח ואינו מזיק, אלא משהו שנשאר מאבות קדמוניים ואינו מזיק - ולכן ממשיך להתקיים).

Charles Darwin

New member
במקרה של עצם הזנב ברור שזה

שריד אבולוציוני (מה שהגדרת "שארית בלתי מזיקה"). לגבי הפטמות, אני לא חושב שאי פעם היה להם תפקיד אצל הזכר אז לא הייתי מגדיר אותם ככאלה.

Levos

New member
לא ממש ברור

אבל איברים מיותרים כן נעלמים. עצם הזנב עדיין קיימת כי זנב איבדנו רק לפני כמה מיליוני שנים. היונקים התפתחו לפני 250 מיליון שנה, ומאז התכונה הזאת נגררת? בשלב עוברי מתפתחים גם סידקי זימים, זה לא אומר שהתכונה צריכה להישאר לאורך ההתפתחות העוברית ולהתבטא בבוגר.

Charles Darwin

New member
תלוי באיזה שלב בהתפתחות הם מופיעים

המוטציה ש"העלימה" את הזימים מתבטאת בשלב מוקדם מאוד בעובר ולכן אין שריד בבוגר. במקרה של הפטמות, ההתפתחות היא (כנראה) מאוחרת יותר ומשאירה לנו (הזכרים) "צלקת"...

demoloc

New member
הרבה זמן חיפשתי תשובה

אבל מצאתי. העובר עד גיל 3 חודשים אם אינני טועה הוא חסר מין , הוא מפצח פיטמות , שק אשכים ומסת שרירים באזור אברי המין. אם נקבה אזי: שק האשכים הופך לשחלות אם אני לא טועה . השרירים שם הופכים לדגדגן , שהוא חסר תועלת ביוליגית ,אלא לא יותר משארית אם זכר אזי: הפיטמות נותרות,שק האשכים ממשיך לגדול. והשרירים יותרים את מנגנון פילטת הזרע. (יכול להיות שיש לי מספר טעיות בקשר להמשך ההתפתחות ,כי קראתי על זה מזמן, אבל הפתיח לפני ה"אזי" נכון)

Levos

New member
כן, לעובר יש התחלה של שני מערכות

הרבייה. בזכר המערכת הניקבית נבלמת ונבנית הזכרית, ובנקבה המערכת הזכרית נבלמת (מערכת רבייה של נקבה היא ברירת המחדל). אבל זה לא כל כך קשור לפטמות. עלה לי רעיון, שאולי בגלל שלזכרים יש תמיד כרומוזום X אז יהיו להם את כל התכונות של נקבות אלא אם כן בכרומוזום Y משתיקים אותם "בכוונה תחילה". האם בכל היונקים יש מבנה דומה של XX בנקבה ו- XY בזכר?

demoloc

New member
דווקא זה כן קשור

כי בהתחלה ,יחד עם מערכת הרבייה הלא-מוגדרת , מתפתחות גם פיטמות , אחר כך אם יש לזה שימוש (אצל האישה) הן מתפתחות , אם אין , הן פשוט נישארות שם כי הן אינן מזיקות ולא מורידה מסיכויי ההשרדות

לכל היונקים יש מבנה דומה

כמו של האדם- XX אצל הנקבה ו- XY אצל הזכר. אני זוכרת את זה מהלימודים בגנטיקה.

למעלה