הנושא טעון רגשית ושכלית הויכוח הוא בעצם ויכוח תיאורטי, כי זה לא שייך לתוכנית הלימודים אז אין לי ממש אפשרות ללמד אותו בחטיבת הביניים. אבל אם הוא היה מקצוע בחירה בחט"ב גם אז לא הייתי מלמדת אותו בגיל הזה. אני בהחלט לימדתי אבולוציה (כשליחות!) בחטיבה העליונה. ואתה בהחלט יודע, שאין הרבה מורות שבוחרות ללמד את המקצוע הזה.
כבר דיברנו בכל השרשור הזה, שילדים לא תמיד מסוגלים להבין את מה שאומרים ולומדים בכיתה, כי אין להם בגרות נפשית כדי ללמד חומר שסותר את אמונויתיהם והאמונות של הבית. גם אין להם מספיק ידע בביולוגיה כדי שאוכל להסביר להם היטב את החומר. והיה ואני אגיד דברים הסותרים את האמונה, התלמידים יכולים לפרש את זה בצורה שלא אמרתי ולך תוכיח שאין לך אחות. אני לא אקבל שום גיבוי מהמערכת ,במידה שיהיו תלונות. גם אם לא יהיו תלונות ויהיו כשלונות במבחן, משום שהתלמידים לא הבינו את החומר, גם אז יהיו תלונות. אגב, צריך גם ספר לימוד טוב לנושא, וגם זה חסר. אילו היה נניח ספר טוב, היה לי גיבוי כתוב. אני חושבת שהוראת האבולוציה היא מאוד חשובה בחטיבה עליונה , אבל לצערי הרבה מאוד מורות לא רוצות ללמד את הנושא . הרבה מהן דתיות והרבה מהן חושבות שזה סותר את התנך וכמעט כולן לא מספיק משכילות כדי ללמד את הנושא. אין ספר לימוד טוב ומה שיש זה גרוע מאוד. לא עושים השתלמויות בנושא. זה קצת תפוח אדמה לוהט, שיש לי הרגשה שלא רוצים לנגוע בו. אני בהחלט נגעתי ולימדתי לעומק וגם טוב. בחטיבה העליונה לא היתה לי בעיה , אפילו לא עם התלמידים המאמינים מהבית. בחטיבת הביניים- הגיל צעיר מדי מכדי שהם יבינו באמת. זו דעתי. הם יכולים לפתוח משוואות עם שני נעלמים , אבל ללמוד אבולוציה - לא בגיל זה. אני הייתי מורה כל השנים וזו מסקנתי. החומר גם קצת תיאורטי לגיל הזה וצריך קורס עם ניסויים , משהו חוויתי. היום התלמידים כל כך עסוקים בטלפון הסלולרי בשיעורים שלהם ( מלחמה אבודה) שלך תמשוך אותם לנושא תיאורטי. כמובן כשיש בכיתה לוח חכם ואפשר להראות מצגות זה יותר טוב. לי לא היה לוח כזה והלוח שהיה בחלק מהכיתות, היה מאד לא ידידותי ולא היה נוח להשתמש בו. היו עם זה אז הרבה בעיות (גם היה קשה לקבל כיתה עם לוח חכם). לדעתי כדאי להתמקד בחטיבת הביניים במקצועות קדם חשובים יותר מהוראת האבלוציה.
אגב , חשבתי שהנושא הזה כבר סגור. כנראה שאנחנו לא נשכנע זה את זה. לדעתי אני מייצגת את רוב המורות של חט"ב ומעט מורות מחט"ע. לא עשיתי סקר, אבל מעט מורות יסכימו ללמד אבולוציה גם אחרי השתלמות. לא ששואלים אותנו, אבל זה מראה על הלוך רוח.