מהיום דיאטה!!!! מכירים את המשפט? :)

h a j b i

New member
ועשית אחלה עבודה

לאחר 25 שנה הגעתי למסקנה אחת ברורה התחום

אף דיאטנית, דיאטת פלא או קבוצת תמיכה להרזייה לא תעזור למי שלא רוצה לרזות ולשנות את אורח חייו. השינוי צריך לבוא מבפנים, ואז זה אפילו קל. אני אוהבת את עצמי, אבל תמיד הייתי בקצה היותר שמנמן של הסקאלה (Tגב אני הרבה יותר מעדיפה בחורות "עסיסיות", וגם עכשיו כשאני בירידה במשקל אני מתכוונת לשים לב ולא לרדת יותר מדי) ובין גילאים 17-23 חוויתי תקופה מאוד קשה עם עצמי, שלוותה גם במחלה די רצינית וניתוח רגל שלא הצליח והרבה חודשים במיטה, שמין הסתם הובילו גם למתח נפשי ולאכילה מוגברת ולעלייה ממש דרסטית במשקל. גם השירות הצבאי לא בדיוק עזר...
. אז ניסיתי כל מיני דיאטות וכל מיני דברים, שום דבר לא עזר.
לפני כחצי שנה, בקיץ, נחשפתי ברצינות לרעיון האכילה הנכונה, ושיניתי את התפריט שלי כולו (לא לדברים דיאטתיים, אלא לדברים בריאים ולא מעובדים), וגם התחלתי להתאמן במכון כושר יותר בשביל הנפש מאשר בשביל הגוף, ואני עכשיו כבר כשבעה קילו פחות משהייתי, ואני נהנית מאוד מהתהליך, יותר מאשר התוצאות כי כאמור אני אוהבת את עצמי גם כך. אבל אם התוצאות הן חיוביות, אני נהנית גם מהן!

EdisonGirl

New member
דיאטת השמנה

כל תזונאי שיצא לי לדבר איתו, כולל איזו כתבה שנתקלתי בה פעם, הודו: "לרזים קשה יותר להשמין מאשר לשמנים לרזות" וזה מאוד נכון. אני לא מדברת על הקטע הנפשי, אלא בעיקר הפיזי, לפחות במקרה שלי. בעבר הגעתי למשקל מאוד מאוד נמוך (הייתי מכורה קשה לאינטרנט ואכלתי בערך 0, מה שלא עוזר למבנה שלי שבין כה וכה דקיק), ורופא משפחה שלח אותי לנטורופטית. היא נתנה לי תפריט וכאלה, והצלחתי להעלות בקושי חצי ק"ג בחודש, וזה מתסכל רצח!!

בסופו של דבר מה שעזר לי- פגשתי דוגמנית לשעבר שסיפרה לי שהייתה אנורקסית וקיבלה "אנשור". היא המליצה לי על התוסף הזה במקום מה שהנטורופטית רשמה לי. קניתי את זה ישירות והתלהבתי בהתחלה מהעובדה שפחית אחת תחליף את כל תזונת היום שלי וככה לא אצטרך לחשוב על זה. התבססתי על תזונת "אנשור" במשך תקופה, ואז פתאום זה קרה- התחלתי להיגעל מהמשקה בטעם חלודה הזה ורציתי אוכל, אמיתי, והתשוקה הזו לא עזבה אותי עד היום.

מיד כשהרגשתי את זה, פניתי לחפש עבודה בתחום המזון, כי אם אני שוכחת לאכול, אז זו בדיוק הדרך להזכיר לי לאכול- להקיף את עצמי באוכל
וכך היה. מצאתי עבודה בקונדיטוריה ועליתי תוך זמן קצר 7 ק"ג מבורכים. שם זה נעצר, ואז גם הגיע הזמן שלי לפרוש מהעבודה (מסיבות אחרות).

יש לי עוד לאן לשאוף (מן הסתם, למי שיצא לו לראות אותי...) אבל אני מרוצה מהמצב הבריאותי והתחושה הפיזית

קיבלתי תפריט השבוע מנטורפותית מקסימה מחיפה ואני מתחילה ליישם. מאוד רוצה לראות את עצמי עולה עוד כ- 5 ק"ג.

בהצלחה, יקירה!

אני מכירה את המצב, יש לי חברה שגם היא בעלת מבנה גוף דקיק ולא משנה כמה היא אוכלת היא לא מצליחה לעלות במשקל, ואני יודעת שזה נורא מתסכל אותה. אני שמחה שאת עושה את זה באופן מבוקר, כי גם העלייה צריכה להיות בריאה ולא סתם לטחון ממתקים רק לשם העלייה במשקל. ותבואי מתישהו לבקר, אני אאכיל אותך כמו שצריך...
(זה הצד הפולני שלי מדבר...)

gray star

New member
פשוט כיף לקרוא אותך

אחת הסיבות שאני אוהבת להיכנס לפה :)
וואי אנשור גועל נפש כמה שתיתי ממנו לא יכולה להסתכל על זה יותר..
העיקר הבריאות :) וואו חיפה זה רחוק.. אני זוכרת שאת מת"א :) שווה את המאמץ? :)

EdisonGirl

New member
תודה

כן, גם אני. קניתי כמות די רצינית כשעוד התלהבתי מזה, וחצי מזה נזרק אחרי שעבר לו התאריך, כי פשוט לא הייתי מסוגלת יותר לגעת בזה.

יפה לך! אני אכן מת"א :) עשיתי מעין "יום כיף" בחיפה. זכיתי בייעוץ תזונתי ותנועתי בתחרות בפורום דיאטה, אז כבר ארגנתי שהכל יהיה ביום אחד, ונסעתי ברכבת
אני אוהבת את חיפה, אבל כמו כל תלאביבי מצוי, לא ממש יוצאת מגבולות העיר.

gray star

New member
:)

איזה כיף שהייתה לך סיבה לנסוע לשם :) ואיזו סיבה נחמדה :) גם אני אוהבת את חיפה :)
ומזל שיש מת"א ישירה!
אני זוכרת שפעם הכנתי עוגה כי לחברה הייתה יומולדת ושמתי בפנים אנשור שיוסיף טעם (וכי הייתי ממזרתה קטנה פעמים ספורות בחיי) והבנות ממש אהבו, אח"כ הן טענו שהן לא יוכלו לעבור בדלת הביתה חחחח

irreplacable

New member
איזה הריון מדומה? :0

קילו זה שום דבר. וגם לטרוף במסעדה באופן חד או דו פעמי זה לא נורא.
מה שמשנה זה איך את אוכלת באופן יומיומי..

ודרך אגב, באלכוהול יש מ-לא קלוריות! זה בכלל לא הפתרון..

יש לי חברה שעושה את הדיאטה המפורסמת ההיא ששכחתי את שמה, שבה אוכלים שבוע אחד רק אורז, שבוע אחרי רק מרקים, שבוע אחרי רק תפוחי אדמה וכו'... היא רזתה מלא אבל ברגע שהפסיקה, העלתה הכל בחזרה ואפילו עם קצת אקסטרה..:-\

אז לדעתי מה שכדאי לעשות ומה שאני מחליטה לעשות לפעמים ואז אני רואה תוצאות זה:
לא לשתות משקאות עם קלוריות (וכן, גם מיץ טבעי או מים בטעמים זה עם קלוריות.
להוסיף סלט ירקות\ירקות חתוכים בכל ארוחה.
לשתות כוס מים או אפילו שתיים לפני כל ארוחה.
וכמובן להוריד בכמויות..

לא שמעת על ההריון המדומה שלי???

ככה זה שנעלמים וחוזרים

בקצרה, איחר לי חודש שעבר והיו לי את כל התופעות לוואי שיש בזמן ש... כולל הכל!!!! ושאלתי בנות ורובן אמרו לי שכנראה יש לי הריון מדומה,אז התלהבתי כי אני מתה לתינוק וקראתי לזה ככה :)

רק חבל שלא יצא מההריון מדומה תינוק,מסתבר שאי אפשר באמת להיות בהריון מ"רוח הקודש"...

אני מסכימה איתך לגבי מה שכתבת... לגבי השתיה בעיקר, אני בקושי שותה ואני יודעת שמים מאוד חשוב לחילוף חומרים, בעיקר לאחת שחייבת לשתות בגלל בעיות מסויימות ופשוט לא שותה בקושי...

טיפשה כבר אמרתי?

גם אם היית יודעת שאין מצב שאת בהריון?

לא הייתי בסרטים, אבל היה לי כואב ומציק ונפוח והייתי עצבנית וזה לא היה ממוצע של שבוע כמו שאמור להיות שהוא סדיר אלא היה שבועיים ועוד בלי כלום

בחיים לא קרה לי דבר כזה...זה היה די הזוי..

העיקר שעברתי את זה :)

האמת..

שאני לא זוכרת את עצמי עושה דיאטות..אולי הקפדתי יותר על אכילה בריאה+ספורט אבל אף פעם לא עשיתי איזו דיאטת כסח\דיאטת פלא\הלכתי לדיאטנית..

דווקא לפני פסח ירדתי קילו ונראה לי שאחרי פסם אהיה 2 קילו יותר..חחחחחח

gray star

New member
דיאטת הרזייה דיאטת השמנה

יש לי כמה סיפורי דיאטה:
1. כשהייתי בי"א השמנתי כמעט 10 ק"ג כי היה לי מן פחד שאמא שלי לא תראה אותי אוכלת ותשגע לי את השכל אז אכלתי יותר מדי [בעבר זה קרה בנסיבות אחרות וזה היה קצת טראומתי- לטענתי איבדתי את טכניקת הלעיסה בגיל 13 - (הרופאים טענו שזה נפשי) ופחדתי להיחנק, עברתי כל פעם למזון יותר רך עד שלא בלעתי את הרוק, ירדתי עקב זה במשקל וקיבלתי נוזלים כמה ימים כדי לא להתייבש אז אמא שלי לא הבינה את זה ודרשה ממני לאכול אוכל רגיל.. אורז ועוף למשל, היו צעקות וכעסים אח"כ חזרתי לאכול רגיל בהדרגה עם אנשור בהתחלה והכל חזר לקדמותו]
קיצר אני לא טיפוס שיכול להרעיב את עצמו וניסיתי פעם פעמיים עם חברה לאכו לכמו בדיאטה- לא הלך כמובן. בשלב מסויים איבדתי את התיאבון אין לי מושג איך ואז קיצצתי באוכל עד שהייתי בתת משקל. ואז דיאטת השמנה (+ אנשור כמו אדיסון שגם אני לא יכולתי להסתכל על זה יותר אח"כ אבל דווקא שנסעתי באותה תקופה למשפחה בניו יורק התלהבתי שיש כל מיני טעמים שאין פה כמו בננה ופקאן וסבתא שלי שותה לפעמים אז שתינו יחד ואח"כ שלחו לי לארץ זה גם בבקבוקים ולא פחיות כמו פה) במסגרת רפואית (הנוטרים), עד שזה הגיע לעודף משקל ואכילה כפייתית- בנקודה הזאת לא קיבלתי עזרה. המשך בהודעה הבאה

gray star

New member
המשך

בקיצור הלכתי אז לכל מיני תזונאיות, נטורופטים ולא עזסר פשוט כלום עד שהחלטתי שאני באמת רוצה ונרשמתי לחוג בריכה וניסיתי לאכול יותר חלבונים ופחות פחמימות והתחלתי לרדת וכשהייתי אוכלת יותר מדי הייתי מקיאה. חבר טוב אמר לי שאם אני לא מפסיקה אנחנו מנתקים קשר והפסקתי מן הסתם כבר כמעט שנה בלי. התחלתי להשמין כי הייתי רגילה להקיא עודפים ופשוט התחלתי לאכול בריא יותר, פחות בחוץ, לא בצורת דיאטה ואני במשקל גבוה יותר אבל שומרת עליו :) אנחנו בבית רק אני אמא והכלבה ולא מבשלים אמא מעדיפה לקנות בחוץ ולא מבשלת ואחד החברים דיבר איתי על זה ובאמת הראה לי שאפשר המון דברים להכין בבית ואפילו קנה לנו מחבת מיוחדת ואמא גם הראתה סימנים של אהדה למצב החדש. אז פחות אוכל בחוץ.. פחות שוקולדים ושטויות במקום כל יום.. לא אוהבת דיאטה. פשוט לשנות אורח חיים והתוצאות באות לבד :) חשוב שיהיה כיף וטעים ולהרשות לעצמך מדי פעם גם שטויות וג'אנק :) אני כל השבוע לא הרגשתי צורך ובסופ"ש כן והרשיתי לעצמי. 4-5 ימי שמירה והשאר חגיגה? מבחינתי הרוב מנצח, או שפשוט להרשות לעצמך פינוק קטן ביום. זה האידאל.. אני פשוט זורמת עם האוכל ומשתדלת להקשיב להגיון שבעיקרון של לאכול בבית ופחות מתוקים..

למעלה