מהי ההגדרה של תזונה צמחית?

1winnie

New member
הדברים שלך מגוחכים, אבל זה לא פלא

ועם רמה כזאת, קצת חסר טעם הדיון בתור אחד שטרח לכתוב שצמחוני הוא אחד שאוכל רק מן הצומח - אז אתה לא צמחוני מים ומלח הם לא מצמחים = אתה לא צמחוני לפי ההגדרה שלך כל דבר שתוסיף, הוא טיפשי, כי אתה בעצמך כתבת את זה. זה לא מעניין אותי שזה ניטרלי כי אתה זה שהגדרת את ההגדרה לא מתאימה, וזה גם לא מעניין אותי שכולם שותים מים. זה אפילו שטות לכתוב תירוץ ילדותי כזה. חשבתי שאתה קצת יותר מבין משפטים פשוטים, אבל לצערי טעיתי. "השטות הכי טיפשית ששמעתי בחיי,שונא בני אדם בגלל אהבת חיות???" אתה צודק - הדבר הכי טיפשי שנתקלתי בו לאחרונה הוא חוסר ההבנה המשווע שלך!! זה לא מה שכתבתי. אבל נראה לי חסר טעם להסביר, כי לא עושה רושם שאתה מסוגל לקלוט לצערי... ותעשה לעצמך טובה ולכולנו - אל תזכיר את חז"ל כאשר אין לך מושג על מה אתה מדבר. לא רוצה להעליב אותך (למרות שאתה לא בוחל לעשות את זה בפורום) - אבל אתה פשוט מראה על בורות מוחלטת (!) בכל הקשור לחז"ל. אז לפחות תימנע מלצטט אותם, ותחסוך לעצמך בושות. אתה בוודאי לא מעל כולם, שלא יהיה לך שום ספק והגיע הזמן שגם אתה תבין את זה, ותספיק להטיף פה לאנשים!! וזה גם בניגוד לחוקי הפורום. להגיד לאנשים שהם משקיטים את מצפונם?? זאת חוצפה מדרגה ראשונה, וזאת התנשאות! ואל תדבר על מוסר, כל עוד אתה לא יודע לכבד דעות של אחרים אלא רק להטיף להם.

מה שאני יודע על חזל לא תדעי בכלל

בושות עלק חחחח. יש הבדל בין דיעות לעובדות,בעניין של עובדות לא מתייחסים בכלל לדיעות.

1winnie

New member
ברוך ה' - כי לצערי אין לך מושג

וזה בהחלט בושות שאין לך שמץ על דברי חז"ל קצת מחשבה לא תזיק לפני שאתה מראה שאין לך ידע

מעניין למה לך מציק ההגדרות ואת מתעצבנת ואני

בכלל לא,למישהו מציק משהו במצפון? אולי כי את עדיין אוכלת "מזון" מהחי...

1winnie

New member
אני פשוט מרחמת עליך

להתעצבן ממך? אתה רק מעורר רחמים, ולא דבר אחר אתה מלא מרירות, טינה והתנשאות על אחרים אדם שלא יודע להודות על טעויות של עצמו - כפי שהוכחת פה בהכרזה והקביעה שלך, שאתה בעצמך לא עומד בה - כי אתה כמובן לא צמחוני לפי ההגדרות שלך, הוא אדם פטאתי ולא יותר. הייתי צוחקת, אבל זה יותר מעורר רחמים

הטעויות הן שלך בלבד

תרחמי על בעח לא עליי,אני לא מאלה שנרצחים ומעונים בשביל גופות והפרשות למיניהם.

1winnie

New member
אתה אמור להיות יצור עם תובנה

ולמרבה הצער אתה מראה פה כמה זה פשוט לא נכון ככל שזה קשור אליך וזה דבר מצער ביותר! ואדם שאין לו תובנה הוא אדם שצריך לרחם עליו, אז כן - אתה מעורר רחמים. לכן גם אין פלא שאתה מתנהג בצורה מגוחכת לגמרי, ומנסה להסיט את הנושא ועובר לרחמים על בעלי חיים - שזה דבר לגמרי אחר.. דבר שהוא כלל לא עניינך מה היחס שלי לבעלי חיים או היחס של כל אדם אחר תדאג לעצמך ואל תדחוף את האף שלך לחייהם של אחרים ולמוסר שלהם! אדם ששלם עם דרך חייו לא מתעסק כל הזמן בלהטיף לאחרים ולהתנשא מעליהם ולהכריז בכל דרך אפשרית כמה אחרים לא חיים בצורה מוסרית. ואתה גם האחרון שיכול לדבר על מוסר, הרי אתה בעצמך לא עומד בקריטריונים שאתה קבעת פשוט מגוחך

בטח שצריך להתערב למי שפוגע באחרים

אחרת עזבי תאנסים,תגנבים והרוצחים וכן הלאה,עזבי אותם לנפשם,בבקשה לא להיות צבועה.

1winnie

New member
תפסיק להסיט את הנושא

ותפסיק להטיף מוסר לאחרים דאג למוסר שלך קודם, ותתנהג לפי כללי החברה בה את חי אתה מדבר על צביעות?? אתה הדגמת פה צביעות לשמה. הגדרת הגדרות והטפת מוסר למי שלא עומד באותן הגדרות כאשר אתה בעצמך רחוק מלעמוד בהם! אז קודם כדאי שתטיף מוסר לעצמך, לפני שאתה "דואג" ונטפל לחיים של אחרים

כפי שאמרתי ההגדרות לא מעניינות בכלל

אלא רק המעשים. אני לא חי לפי "חוקי/כללי" מעוותים שנמציאו מין אחד כי ככה נוח לו. אני חי רק לפי עקרונות הצדק והאמת,הטוב והמוסר האבסולוטיים,מה ששנוא עליי לא אעשה לאחרים. אם אדם לא מוכן שייעשו עליו את הזוועות שהוא גורם לאחרים,איך ובאיזו זכות יעשה זאת לאחר? זהו שאין לו זכות כזו,אלא חובה עליו לא לפגוע באחר כמו שלא רוצה שייפגעו בו. שלא נוח לך אז את מנסה לברוח מהמציאות זה לא יעזור בגרוש. לא אכפת לי בכלל איך כל אדם יחיה וזאת בתנאי שאינו פוגע באחרים במכוון עקב כך,אחרת כן צריך להתערב ולכפות עליו,כדי שהוא לא יכפה על אחר לסבול ולמות,כמו שכופים על גנב לא לגנוב ועל אנס לא לאנוס ועל רוצח לא לרצוח יש מבין? או יש צביעות והכחשת האמת והמציאות הקיימת?

1winnie

New member
לא איכפת לך - כי חסר בך רגש אנושי

אתה יצור שמלא טינה לבני מינו - לאנשים ואתה מפגין את זה פה ללא הרף ולמי שאין רגש כלפי בני מינו, בוודאי שאין לו אהבה כלפי חיות כך שהכל צביעות - כל הדיבורים ודברי ההבל שלך

שוב פעם בריחה ללא מענה לתוכן הדברים

כנראה שהצביעות חוגגת ואין מה לומר על האמת שמוטחת בפנים,אולי המראה תעזור להתבוננות עמוקה יותר.

ואת סותרת עצמך ומוציאה דברים מהקשרם

אני לא אוהב רעים וכן אין לי רגש כלפיהם. האם את אוהבת את בני מינך,אילו שרוצחים וגונבים ואונסים?

1winnie

New member
אתה סותר את עצמך - כי אתה בכלל לא צמחוני!!

חבל לבזבז את הזמן אין בעיה לדון על דברים כאלה עם אנשים רצינים, אבל אתה לא כזה אתה רק מטיף לאחרים, בעוד אתה בעצמך לא עומד בקריטריונים שקבעת = אתה צבוע

היה ידוע שלא תוכלי לענות למציאות הקיימת

ואני צבוע? אוי איך הצביעות חוגגת ממך זה משהו רציני ביותר. יצר הצדק נטוע הכל אדם ואדם וכאשר הזוועות ליד האדם והוא רואה אותם רק שטנים יוכלו להישאר אדישים לכך,כמו שאמרה פילוסופית אנגליה אדם שרואה זוועות כאילו ואינו משתנה הוא מלאך המוות ואין בו צלם אנוש. אהל הרוב לא רואים את הסרטונים שלא נדבר על ללכת לבתי מרצחיים ומחנות השמדה כדי לראות הזוועות הם מתחבאים מאחורי פרגוד מהפחד והזעזוע של הזוועות ולא "מסוגלים" לראות,אדם שעושה מעשים רעים מן הראוי שיראה אותם ולא יתחבא מאחור. אילו הקונים גרועים יותר מאילו המענים ואילו שהורגים את בעח,כי הכוח בידו של הקונה לעצור את הרצח הבא או להמשיכו.

pix37

New member
ההגדרה תלוית תרבות

בישראל ההגדרות המקובלות הם כמו שפורטו לעיל. צמחוני - לא אוכל בשר דגים או פירות ים (מה שהיה חי פעם) טבעוני - לא אוכל מוצרים שמקורם מהחי (חלב ביצים מחלוקת לעניין דבש) במזרח ארופה וחלקים מארה"ב צמחוני הוא שלא אוכל בשר יונקים ולכן בקרב העולים החדשים יהיו אנשים אשר יגדירו את עצמם כצמחונים למרות שהם אוכלים עוף או דגים. לפני כמה שנים כל הארץ התפוצצה מצחוק על איזו דוגמנית (כריסטין) עולה מברה"מ אשר הצהירה בתכנית טלויזיה שהיא צמחונית, וכאשר היא נשאלה מה היא אוכלת ענתה "פרגיות". מבחינתה היא אכן צמחונית אך על פי ההגדרות המקובלות בישראל היא פשוט נחשבה מטומטמת. הגדרה נוספת שפספסתם היא "פירותניים" FRUITERIAN, אשר הינה צורה קיצונית יותר של טבעונות. ואשר המאמינים בצורה הזו סבורים כי גם צמחים הם חיים ולכן הם יאכלו רק חלקים מהצמח אשר מעצם טבעם נועדו להאכל על ידי "טורפים" בעיקר פירות. הם לא יאכלו חלק מהצמח אשר יחייב את "הריגת הצמח" כגון תפוח אדמה או את הגבעול של הצמח עצמו.ולכן הם לא יאכלו חיטה.

למעלה