מהי משיכה?

מהי משיכה?

משיכה בין שני אנשים (הייתי אומר גבר ואישה אבל הזוגיות עברה כבר מזמן למישורים אחרים). משיכה בין שני אנשים, איך אתם מגדירים אותה? [ואני מחזיק את עצמי לא לומר דבר נוסף כי אני רוצה את השאלה נטרלית כמה שניתן]

Gilliana

New member
פרומונים ../images/Emo3.gif

בדיוק כמו שזה עובד אצל בעלי חיים, רק קצת יותר משוכלל...

Gilliana

New member
OK ../images/Emo13.gif

הגוף שלנו מפריש חומר הורמונלי מסוים שנקרא פרומון - חומר זה נועד למשוך את בני המין השני, רק שלא כל פרומון מושך כל אחד. פרומונים מסויימים מושכים בני זוג מסויימים ואחרים לא. זו הסיבה שאנו לא נמשכים לכל אחד אלא רק לבני הוזג הפוטנציאליים שמפרישים את סוג הפרומון שאנו מוצאים כמושך. אנו קולטים את הפרומונים באמצעות חוש הריח. נכון שאצל בני האדם, בניגוד לבעלי חיים, נכנסים עוד מרכיבים מלבד הפרומונים לתמונה - ביניהם התנהגות, מראה חיצוני, אינטילגנציה וכדומה אבל עדיין, הבסיס הוא אותו בסיס כאשר הנקבה תמשך לזכר שיציג את הפוטנציאל הגנטי המוצלח ביותר מבחינתה להעמדת דור המשך בריא ויציב. הזכר לעומת זאת שואף להפיץ את הזרע שלו כמה שיותר על מנת להעמיד כמה שיותר צאצאים. אז נכון שהיום הרביה היא לא המטרה הראשית המוצהרת של מין - אבל האינסטינקט הבסיסי הזה עדיין נמצא שם, אפילו בקרב בני זוג הומוסקסואלים.

Gevakumon

New member
אממ

יכול להיות שאני טועה, אבל מזכרוני הפרומונים מהווים גורם לא משמעותי ביצירת משיכה בין בני אדם, לפחות זה לא הוכח. בנוסף זה לא נכון לטעון שאצל בני אדם בניגוד לבעלי חיים נכנסים עוד גורמים, כי גם לבעלי החיים יש עוד הרבה מרכיבים שמשפיעים... לכל בעל חיים יש שיטה משלו אם זה קרבות בין זכרים או טווס שיש לו זנב יותר יפה, חרק שמגיש לנקבה "מתנה" כדי שתחליט אם הוא ראוי להיכנס למיטה שלה וכו'.. הנטיה שלנו לשים את עצמנו מעל שאר בעלי החיים לא תמיד תופסת בביולוגיה.

Gilliana

New member
יש ויש

אצל כלבים למשל - ריח נקבה מיוחמת ימשוך את כל הזכרים בסביבה ללא יוצא מן הכלל. אף אחד לא יבדוק אם הכלבה יפה, או מתנהגת יפה והכלבה לא תבחר את הזכר שיש לו חזה רחב יותר או להבדיל איבר יותר מרשים - כל מי שבא, ברוך הבא. אצל חתולים זה עוד יותר גרוע - הזכרים פשוט אונסים את הנקבות, כך שגורם המשיכה בא לידי ביטוי רק בריח שמפיצה הנקבה המיוחמת בסביבתה.

AnnabeI Lee

New member
אבל קורה המון שמישהו נעשה "לא מושך"

בגלל משהו שהוא אומר או דברים כאלה, לא? איך זה נכנס לתוך כל ההסבר הביולוגי? הדבר היחיד שאני זוכרת על פרומונים הוא בהקשר של דבורים (ואלי מקביל, אבל זה לא נראה לי מקור מהימן במיוחד
). למדיני.

Gilliana

New member
לי זה לא קרה מעולם

שמישהו שמצאתי כמושך איבד את משיכתו בעיני. קרה אמנם מה שאת מתארת - שהתנהגותו של אדם הרחיקה אותי ממנו, אבל זה לא אומר שהוא הפך להיות לא מושך בעיני - זה פשוט אומר שאני לא מעוניינת להיות בחברת אדם כזה, ולא משנה עד כמה הוא מושך.

רצון להיות קרוב זה מעניין.

אבל אני יכול לומר שיש לי משיכה לאמא שלי או לבן שלי. לא על זה אנחנו מדברים.

Master Boo

New member
אבל זה גם סוג משיכה

כמו שאתה אוהב את המשפחה שלך. אם יש אהבה למשפחה ואהבה לבני זוג, אני לא רואה סיבה שלא תהיה משיכה שונה לשניים. ואולי אפשר לקרוא לזה רצו להיות קרוב אינטימית?

אני מחפש הגדרה מדוייקת יותר

שמתייחסת לקרבה בתחום הזוגיות, תוכל לעזור לי עם הכיוון הזה?

0Pandemonium0

New member
אפשר להגדיר את זה כמשיכה לא חומרית,

או משהו כזה
אולי יש למישהו ביטוי יותר טוב, אבל אני אסביר את הכוונה שלי: אני מתכוון שאתה נמשך למישהו או למישהי מסוימת לא בגלל המראה הפיזי (גם, אבל לא רק) או בגלל הרכוש, או כל דבר חומרי, אלא בגלל עניינים שהם "מעל" העולם החומרי, כמו רגשות (אהבה), אופי, התנהגות... כמובן שיש גם משיכה לאנשים עם כסף, רכוש או פנים יפות, וזו משיכה חומרית (ואפשר גם להגיד שמשיכה לאדם בגלל רכושו היא בכלל לא משיכה אמיתית כלפי האדם, אלא כלפי הרכוש). זה קצת מבולבל, אבל אני עוד עובד על זה @_@

Free Smile

New member
לא חומרנית, אם להיות מדויק

יהיו שיגידו שרגשות הן גם חומר __ פרובו, לאן חותרים דבריך, משהו מכוון מראש או בקשה להכוונה מבחוץ?

אני בהחלט זקוק להכוונה מבחוץ

אבל אני מקווה שדווקא דרך שאלה מעורפלת אני אזכה לתובנה מקורית ממכם.

0Pandemonium0

New member
כן, בהחלט, חומרנית. מצטער.

מי יגיד שרגשות הן חומר? אתה יכול לגעת בהם? לחוש אותם בעזרת חוש המישוש? לראות אותם?

Gilliana

New member
בודאי שאפשר לראות את הלב

באולטראסאונד למשל. ומה עם הדופק שאותו אפשר למשש ולחוש?

למעלה