מהי משיכה?

Free Smile

New member
כוונתי היא שיש חומר כימי שקשור לרגש

לא עשיתי דוקטורט בנושא אבל אני מאמין (מבלי לחוש בו) שיש חומר שמופרש כשאנו שמחים, למשל

0Pandemonium0

New member
ואני חשבתי שאנדורפינים הם רק משככי

הכאבים של הגוף... בכל מקרה, יש כאן בלבול. החומרים האלה שמופרשים הם לא שמחה, הם הגורם לה. והחומרים שגורמים לעצב הם לא עצב, אלא הגורם. עצב הוא התוצאה וההיפך משמחה. יותר מזה אני לא יכול להגיד.

Gilliana

New member
לא, הם לא רק משככי הכאבים

והם מופרשים בכל מיני מצבים, לא רק שמחה - ומעבר לזה אתה צודק. אם זה לא היה ברור מספיק ממה שכתבתי, איתך הסליחה.

boya ka

New member
מיגנוט

כמו שזה נראה לי, סוג של מגנוט.. עכשיו נשאלת השאלה איך נוצר המגנוט הזה ? ואיך אפשר לגרום למשיכה גדולה יותר או פחות ?

shikma r

New member
או למה לעזאזל משיכה גוברת על הגיון

לא רגש. משיכה. שמישהו יענה לי אני אלך לטפל בעצמי בצד אח"כ

boya ka

New member
ממ..

בניסיון להגדיר כל אחד מהשלושה, יוצא לי משהו כזה: הגיון: הסבר שמניח את הדעת, מיינד או איך שתרצו לקרוא לזה.. ויש עליו הסכמה חברתית, או הוכחה מדעית בעקבות ניסוי וטעייה... יעני אנחנו משוכנעים שציפור זה ציפור בגלל שהיא עושה קולות של ציפור ועפה כמו ציפור, אז סבבה הגיוני שזאת ציפור. רגש: תחושה גופנית/רוחנית בעקבות גירוי של אחד מהחושים, או הבעה מקובלת בעקבות שדר שקיבלנו וע"פ ההגיון אנחנו נמשכים להרגשה כזאת או אחרת.. לדוגמא ראיתי בחורה מושכת מאוד, "נדלקתי" והרגשתי משיכה אלייה, באותו רגע המשיכה הייתה מינית, ולא ממש חשבתי על התמונה השלמה. ויש משיכה אחרת, שמגיעה מתחושה שהאחר/ת נותנים לנו, במקרה ויש בהם תכונת אופי שאנחנו מעריכים ושואפים לרכוש לעצמנו, אנחנו רוצים להיות בקרבתם מאחר והם משרים אווירה טובה על הסביבה ונוחות. עכשיו אחרי שכתבתי את כל הבולשיט הזה, למה המשיכה גוברת על ההגיון? אולי יש משהו מעבר להגיון, וההגיון שקיים עבורנו הוא מין הגנה, שעוזרת לנו לשמור על עצמנו ולא להיפגע.. מין הסבר שמניח את הדעת לגבי משהו שאנחנו ממש פוחדים לדעת, עד שאנחנו גורמים לעצמנו לשכוח כבר מה נכון באמת, יוצרים סוג של אשלייה שנוח להאמין בה. המושג משיכה מכיל בתוכו כלכך הרבה, אני מניח שאפשר למלא כמה דפים רציניים בפירוש שלו ועדיין לא להגיע לתמצית העניין...

Master Boo

New member
גוברת היא לא. לא תמיד.

מתנגשת כן, בד"כ

Gilliana

New member
בדיוק מהסיבה ש...

מדובר ביצר מבוסס הורמונים ופרומונים - אינסטינקט המין, בדומה לאכילה ושינה, נוטה להתגבר על כל דבר אחר.

Gevakumon

New member
למה לחפש הגדרה

למה לנסות לקחת דבר שהוא מובן מאליו ולנסות בכוח לדחוק אותו לפרומונים אנדרופינים קירבה וריחוק, יש דברים שדווקא ההגדרה הכללית היא שתופסת אותם הרבה יותר טוב מה"הסבר" להם.. זה כמו לנסות להגדיר בננה במשוואה מתמטית, אפשר לעבוד על זה יום ולילה ובסוף לצאת עם משהו, אבל אותו משהו יהיה הרבה פחות ברור מלהגיד "זה בננה".

אני לא ביקשתי פרמונים אנדרופינים

אבל אני לא מצליח למצוא את ההגדרה הפשטנית הזו. יש לך?

miss mcmillan

New member
אני חושבת ../images/Emo3.gif

שמשיכה היא הכרה והערכה עמוקה (אולי גם עניין וסקרנות) ליופי, לטוב, ול"אדם" שבאדם מסויים, בנוסף לתחושה עמוקה שיכול להיות לך טוב איתו.

shikma r

New member
טוב במובן מסויים אבל גם יכול להיות

שהוא עושה רע,אבל אנחנו מתעלמים ממנו.בגלל המשיכה\רגש

את צודקת!

וואו זה מאוד נכון, משמע שמשיכה היא לאו דווקא שמישהו עושה לנו טוב. אז מה זה כן?

boya ka

New member
כח

משיכה היא לאו דווקא למישהו, בהנחה שנמשכים לאובייקט, ואותו האובייקט.. בין אם זה בנאדם יפה, דפוס התנהגות שלילי או בגד יפה עצם המשיכה היא מתחושת הסיפוק שאותו אובייקט נותן לנו. אם הסיפוק מגיע מבנאדם יפה, ואותו אחד פוגע בנו.. מי שנוח לו לחיות באשלייה שילך על זה. אם הסיפוק מגיע מדפוס התנהגות/מחשבה שלילי, צריך להתבונן ולהבין מאיפה נובע אותה משיכה שלילית. אם הסיפוק נובע מבגד או כל רכוש אחר, עוד פעם מי שנוח לו שיהנה. לסיכום הייתי אומר שמשיכה היא רצון.

למעלה