מהי משיכה?

ועל איזה חופש אתה מדבר?

הרי עצם היות חלק מהחברה גורם לך לוותר על אפשרויות, מונע ממך חופש מוחלט.

boya ka

New member
קטע שנוי

יש מקרים שבהם מוותרים על החופש, בשביל שהאחר יהיה מאושר. אני מדבר על לעשות כל פעולה שמתחשק לי לבצע, מתי שבא לי.. בלי גורמים שמצרים עליי ומונעים ממני לבצע את אותה הפעולה, הפעולה מן הסתם תהיה למטרה מופשטת ולא לסיפוק עצמי מיידי, כי אז זה לא יהיה חופש, זה יהיה סוג של שירות לתשוקה העצמית. חופש נותן לי את היכולת לבטא את עצמי בשביל האחר בצורה המקסימלית שתקדם את שנינו. וכן אני מודע שכל ההסברים על חופש, הם ההפך הגמור מחופש.

boya ka

New member
החופש שווה

ראייה מדוייקת של אירועים בלי גורם האשלייה, ראיית אנרגיה כמו שהיא זורמת. כמו הראייה של "הנתונים" בסרט המטריקס.

boya ka

New member
ובעזרת הראייה

טיפול ותגובה לאירועים בצורה הטובה ביותר, לפי כלל ההתנסויות שלך עד אותו הרגע. עוזר לך ללמוד מטעויות, ולהתקדם ולראות מעבר לתפיסה הרגילה שלך.

boya ka

New member
אמצעי תגובה

יעילים להתמודדות יומיומית עם המציאות, המטרה היא לדעת עד אינסוף, ולראות כמה שיותר ממה שיש לעולם הזה להציע. היעד סופי, האידיאל הוא חייה ותן לחיות. מצטער על התגובה האיטית, הייתי מרוחק מתקשורת בשבוע האחרון.

boya ka

New member
זה גם בסדר..

בכל מקרה הכל אשלייה, זאת הדרך להביע את החופש שלך..

boya ka

New member
ומה אם..

אושר של אחד הוא ההפך בשביל האחר ? איך היית בוחר לפעול במקרה כזה... היית ממשיך להיות מאושר ? או שהיית בוחר בחופש ? אי אפשר לבחור באושר מתוך חופש ?

shikma r

New member
בטח שאושר

אם אני מאושרת בכלא, אני ארצה להישאר שם,כי זה האושר וההנהאה מבחינתי. חופש זה דבר יחסים וסובייקטיבי. בשבילי חופש זה להיות בחדר לבד אם המוזיקה,בשביל אדם אחר זה לצאת,לטייל, להיות עם אנשיפ והכל,והחופש שלי יכול להיראות לו ככלא ובכעינוי. והבוגד מ"מאטריקס" (שאני תמידדדדדדדד שוכחת את שמו) חושב כמוני. גם הוא העדיף לחיות ב"כלא המאטריקס" ולא להיות חופשי. הוא העדיף לחיות בכלא,כשהוא מאושר מאשר חופשי ותמיד במלחמות וסכנה לחייו בכל רגע.

0Pandemonium0

New member
להיפך, משיכה היא נגד הרצון.

כמובן, יכול להיות גם שאני נמשך למישהי ורוצה את זה, אבל יכול להיות גם שאני נמשך למישהי ולא רוצה את זה. לפעמים אדם פוגע בנו ואנחנו עדיין נמשכים אליו, גם אם זה הדבר האחרון שאנחנו רוצים. זו המשיכה, זו האהבה, אלה הרגשות.

boya ka

New member
קשה לי להסכים..

השאלה כמה מחוברים לרצון, משיכה שהיא נגד הרצון, זה כמו לנסות לחבר מגנט הפוך, בשלב מסויים תגיע דחייה. משיכה לאדם שפוגע בנו, זו התעללות עצמית וביזבוז זמן.. אלא אם כן אנחנו נהנים להיפגע ולא להתקדם לשום מקום. רגשות לפעמים מוליכים אותנו לא בדיוק לאן שהרצון האמיתי שלנו מוביל אותנו.

0Pandemonium0

New member
זה בדיוק העניין.

"רגשות לפעמים מוליכים אותנו לא בדיוק לאן שהרצון האמיתי שלנו מוביל אותנו." מה לעשות שאהבה היא רגש, ושהיא גורמת משיכה? אז לפעמים נמשכים גם למישהו שלא רוצים להימשך אליו. אתה יכול להגיד שבתת-מודע, עמוק בפנים, או אפילו באיזשהו חלק של המודע, כן רוצים, אבל אני יודע שיש מקרים שזה לא נכון. "אני יודע" פירושו: "הייתי שם".

boya ka

New member
אהבה זה מונח מופשט

אהבה זו הרגשה כמו שאמרת, וכל אחד יכול לפרש אהבה אחרת, יותר מזה האחד נותן אהבה x ומצפה לאותה אהבה חזרה, השני נותן אהבה y ומצפה לאותו היחס בחזרה, איפשהו בדרך תהיה אכזבה. היית שם, מבחינתי זה הרגשתי ככה.. זו עדיין יכולה להיות אשלייה, אפילו שהאמנת בכל לבך שאתה מרגיש ככה. אהבה היא חופשית, בלי תנאים ובלי ציפיות. ואהבה זה לאו דווקא למישהו או משהו, אהבה זה מצא הוויה, ואין צורך שאובייקט מסויים יגרום לנו להרגיש טוב בשביל שנאהב אותו, אוהבים כי סבבה והכל בא טוב, אין צורך לשפוט אובייקטים ולתת להם יחס בהתאם לשיפוט. אתה צריך לבדוק עם עצמך למה נמשכת לאותו אובייקט שלא רצית להימשך אליו, משיכה מינית, או משיכה מתוך הערכה לתכונה מסויימת באותו אובייקט. ואם בא לך לזרום ולפרט על כל זה, תרגיש חופשי.

shikma r

New member
כן.לפעמים זה מערער את ההגיון

ועולה על הפגמים. אולי אהבה מעוורת,אבל כשזה מגיע למשיכה,אתה יכול לראות מעולה אבל המשיכה תתגבר בכ"ז. במצבים בהם אדם בעל היסטוריה משותפת איתי יכול להיות בלתי נסבל ברגע,אבל אני עדיין אמשך אליו,פיזית, כך שברגעים קריטים ואינטימיים ההחלטה האם להיות איתו או לא,עלולה להתערער וברוב המקרים היא גם תהיה מוטעית לטווח הארוך,ואני אדע את זה,ואזכור את זה בכל רגע,אבל המשיכה תתחזק עם כל רגע נתון,כלומר אני נכנעת למשיכה,למרות הידיעה שהיא עושה לי לא טוב, ושאם הייתי יכולה להחליט הייתי מפסיקה את המשיכה. זה קשור המון לכימייה בין בני אדם,והאדם מתקשה בדרך כלל לשלוט בצרכי הגוף שלו,אז אנחנו נכנעים. ממה שאנחנו נהנים ממנו,היא לא המשיכה,אלא הנגזרות והתוצאות :)

למעלה