מהי משיכה?

boya ka

New member
רצון

להיות קרוב, רצון להתקדם לעבר מטרה יוצרים משיכה לאותו אובייקט. כח הרצון הקולקטיבי, מפגיש אנשים באותן נקודות זמן וחלל.. הם נמשכים אחד אל השני מתוך התכווננות עדינה, שלא ניתנת להסבר שיניח את הדעת. ואז אנחנו מגדירים את הפגישות האלו בתור צירוף מקרים, בלי לדעת שבתת-מודע התכוונו לשם. עצם ההתכוונות שלנו לאובייקט, נועדה למילוי סיפוק, השאלה נניח שהגענו למושא הערצתנו או משיכתנו אנחנו מרוצים ? הדרך מאירה פנים לכוונה לא אנוכית, ובשביל כזאת כוונה, אני מאמין שצריך לאבד חשיבות עצמית ורצון לסיפוקים מידיים, על מנת להגיע עמוק יותר לרגע הזה.

ומה הם אותם דברים

עמוקים שנמצאים מעבר לסיפוקים המידיים? מהן אותן מטרות נעלות, בעיניך?

boya ka

New member
ראייה

ישירה של אנרגיה, ניתוח נתונים במהירות גבוהה, ויכולות תגובה אופטימלית. המטרה בעיניי היא לחיות בהווה, חופשי. ולהגיע אל מצבי מודעות עמוקים יותר, ובדרך לעזור לאחרים להגיע לחופש.

boya ka

New member
שאלה טובה.

לדעתי האושר הוא אמצעי בדרך לחופש, לא סתם אומרים שצחוק משחרר.

boya ka

New member
חופשי..

הייתי בוחר להיות מאושר
ונניח שיכולתי לבחור רק באחד, חופש!

boya ka

New member
מהו אושר ?

חופש מבחינתי זה לעשות מה שבא לי מתי שבא לי, אם זה לצחוק או להפליץ, ולהרגיש בנוח עם הכל. זה לא נראית לי שאיפה לסבל ותסכול, אבל ברור לי שסבל ותסכול הם חלק מהדרך אל החופש.. השאלה איך להפוך להיות חופשי ? היית רוצה להיות מאושר, תלוי ומושפע, בלי לדעת איך ולמה ? זה לא מריח לי כמו אושר במלוא הפוטנציאל שלו.

ועכשיו אנו חוזרים לסרט

בסרט "מאטריקס" הדמויות שבוחרות לפרוץ מן האשליה, מן המאטריקס אל חופש, נתקלות בפרדוקס בין חופש לאושר. הן אמנם חופשיות מן העולם שנכפה עליהן, אך העולם שאליו הן מתעוררות הוא אפל, עכור ופאסימי מאוד- ראשית הן מתעוררות באינקטבטור, מחוברות לכשירים; שנית הן נדהמות לגלות שהאנושות משועבדת למכונות, שלישית הן מגלות שהאנושות כחברה פורחת (כפי שהן הכירו אותה מן האשלייה) לא קיימת מעל ל-100 שנים. האם החופש הוא בהכרח אושר? מה קורה אם האמת והחופש אינם כל כך חיוביים?

shikma r

New member
אז כמו שאמרתי..

אני אעדיף את האושר על פני החופש,ואת השקר על פני האמת. אם השקר גורם לי לאושר אמיתי, אני אשמח לחיות בו. עם כל הצביעות העלולה להתעורר מכך, וגם אם זו תהיה אשליה.

boya ka

New member
מסתורי זה מחמיא ../images/Emo112.gif

אבל אתם אלה שחדשים כאן, אני תמיד הייתי פה
בקשר לסרטים של המטריקס, התאורייה נחמדה.. והדרך שלהם להעביר אותה מדליקה... אבל (וחייב לבוא אחד כזה) אני בטוח שהרעיון מובן אחרת עלידי כל בנאדם. ההשפעה העיקרית על התפיסה המטריקסית שלי היא מהספרים של קרלוס קסטנדה והמשנה של דון חואן על התפיסה האנושית, ספרים מטורפים ביותר, שעד היום אין לי מושג עד כמה הם אמינים.. מה שכן הם שינו לי את התפיסה לגמרי..... יש גם קצת השפעות מהיהדות והקבלה, שהשפיעו ומשפיעות על כולנו אם נרצה או לא, ןכל זה ביחד משתלב לי לסלט גדול בראש של מטריקס מציאות אשלייה ופחד מטורף.. נעים מאוד אני בועז

אני חולק עליך

לדעתי יוצרי הסרט שואבים את התזה שלהם מ"חיפוש אחר המופלא" של פ.ד. אוסטרובסקי. ואתה עדיין לא ענית לי לשאלה.

boya ka

New member
יותר מזה...

אני מבין את החשיבות של האושר, לעומת החופש שיכול להיותת קר. אם מסביבי לא יהיו מאושרים, אז מה החופש יעזור לי..

boya ka

New member
החופש מקדם אותך

אושר נחשב לא פחות, בסופו של דבר וקצת ממרחק אני מבחין בשניהם כאחד, פשוט עניין של הגדרות, עדיף לא להגדיר חופש.

למעלה