הספרים שעיצבו את חיי
ובכן, הרבה מהספרים שקראתי, אהבתי והתחברתי אליהם היו ספרים שמאד עיצבו את מה שאני היום ואת תפיסת העולם שלי. הראשון והחשוב ביותר הוא כמובן "הנסיך הקטן", שכבר אוזכר פה. תמיד שהייתי מסכנה או עצובה והרגשתי שכל העולם נגדי או משהו כזה, הייתי לוקחת וקוראת אותו, במיוחד את הקטע העצוב בסוף, ופשוט הייתי בוכה..... ותמיד אמרתי לעצמי, ברגעים הכי קשים, שיש לי שושנה, פשוט עוד לא מצאתי אותה. כמו שלנסיך יש אחת גם לי יש שושנה שהיא רק שלי ואני אחראית לה- וככה גרמתי לעצמי להיות חשובה יותר בעיני עצמי, וכבר הרגשתי טוב יותר. הספר המדהים הזה הוא הספר פולחן שלי- כתבתי גם הרבה מאד שירים שהושפעו מהספר החכם הזה. ספר אחר שהושפעתי ממני ולמדתי ממנו המון הוא "עולמה של סופי"- ספר פילוסופיה יפהפה שהכניס אותי מהרגע שהתחלתי לקרוא אותו לעולם הקסום והמרתק של הפילוסופיה ותולדותיה. עוד ספר הוא "מכתבים לתיאו", מעין אוטוביוגרפיה לא מודעת של וינסנט ואן גוך- מכתבים שכתב לאחיו ומהם ניתן ללמוד על חייו- אחד מסיפורי החיים העצובים, המייאשים והמרתקים ביותר שהכרתי, מה שגרם לי להתעניין בכל פרט בחיים של הצייר הבודד, המסכן והגאון הזה. "בעל זבוב" המצוין הוציא אותי מהתמימות שהייתי שרויה בה עד שקראתי אותו, ועד כמה שזה היה קשה היתה לזה חשיבות גדולה מאד. זה ספר שבהחלט צריך לקרוא כדי להבין באיזה אבסורד העולם הזה שרוי וכמה שהספר הזה אקטואלי גם היום. "אלה תולדות" לימד אותי להתייחס לפרט בכל דבר גדול (התמקדות על אשה ובנה לאורך תקופת מלחה"ע השנייה באיטליה, למי שלא קרא- קשה אבל מומלץ). אני יכולה להמשיך ולהמשיך עוד מלא ספרים שקראתי והשפיעו עליי- כל ספר שהתחברתי אליו, כמו שאמרתי, השפיע עליי.. וזה מה שעושה ספר טוב בעיני.