מהם הספרים שעיצבו את חייכם

"והיום איננו כלה" של אייטמטוב

מי שקרא יודע במה המדובר... וכמובן "הנסיך הקטן" שכולם כבר הזכירו אותו, אבל ביידיש. אחחחחחח איזה תענוג.

taya

New member
הוו, התשובה ברורה.

למרות שממרום 13 שנותיי אני לא בטוחה שהתשובה שלי תהייה תקפה עוד חצי שנה, אבל הספר שאליו אני משווה את כולם כרגע, הוא ללא ספק - התפסן בשדה השיפון. זה ספר פשוט, קצת חסר פואנטה, ואין מסר ממשי. אבל כל כך מקסים. ותביאו לי נערה אחת, רק אחת, שלא התאהבה בדמות הראשית :).

ציפי ג

New member
אני ממש לא התאהבתי בדמות הראשית

וגם לא בספר, למען האמת. המליצו לי עליו לקריאה חוזרת כ"כ הרבה אנשים, וניסיתי כמה פעמים, ולא התחברתי אליו.

עופר ב.ה

New member
עלי להודות שגם אני

לא התאהבתי בדמותו של הולדן קולפילד ולא בספר. אני חושב שיש משהו מאוד ילדותי ושטחי באמירה שעולם המבוגרים הוא עולם השקר והזיוף, ובילדות נמצאים החוכמה והאמת האמיתיים, המזוקקים. זו, אגב, הסיבה שאני לא משתגע על "הנסיך הקטן" (כל דמויות המבוגרים על הכוכבים השונים נלעגות ו/או מגוחכות. גם מדליק הפנסים, אליו יחס המספר חיובי), אך אני מעדיף אותו בהרבה, גם בזכות אופיו הפיוטי וגם בזכות האוניברסליות, שאינם קיימים שניהם בתפסן. עוד משהו - בתפסן המסקנה היא הקפאת הילדות. בנסיך הקטן life goes on. עופר

עופר ב.ה

New member
אני חושב שהרבה מתבגרים

מרדנים (
) ומרדנים בפוטנציה אוהבים אותו מתוך הזדהות עם הגיבור. הוא גם נכתב בשפה שבזמנו, ותקני אותי אם אני טועה, לא היתה כל כך מקובלת בספרות כמו בימינו, מה שתורם לאמינות, ולתחושה שהולדן קולפילד זה בעצם אני, הקורא. עופר

עופר, עופר....../images/Emo121.gif

אני אמנם דודתך ה"זקנה" (איזה אאוטינג היסטרי לשנינו
) אבל לא עד כדי כך זקנה...היו כמה ספרים שנכתבו בשפה "עכשווית" אפילו בזמני...

עופר ב.ה

New member
זקנה? חס וכרפס!

ייתכן שניסחתי את דברי לא נכון. כשדיברתי על השפה שהיתה ייחודית בעולם הספרות, כיוונתי לתקופת יציאת הספר (1951, כמדומני), שזה הרבה לפני שקראת אותו, ואף הרבה לפני שנולדת. איפהשהו קראתי שספר זה הוא אחד החלוצים בהינתקות משפה תקנית, שלא לדבר על גבוהה ר"ל, בספרות. אני לא יודע אם זה נכון. בכל מקרה, כתבתי שזו רק אחת הסיבות שהוא גרם להזדהות כזו. אני מניח שבהמשך השפה הטבעית עדיין היוותה (ומהווה עד היום) אחד הגורמים להתחברות אל הספר, אם כי היא כבר הפסיקה להיות ייחודית. עופר

לא אהבתי את התפסן ..ייתכן כי הסיבה

הינה דווקא -גילי המופלג ( נו טוב..לפני כמה שנים, ליתר דיוק..בסביבות ה-35 שלי...) וייתכן כי אם הייתי קוראת אותו בגיל עשרה - אזי היה יותר רלוונטי למרדנות ..היום כנראה שפטתי אותו אחרת..

אני לא הצלחתי לקרוא אותו בכלל.

ניסיתי פעם אחת, בצבא, והתייאשתי. הבת שלי קראה אותו לא כל כך מזמן (כשהיתה בת 16) ודווקא נהנתה.

hunky@dory

New member
ואם כבר מדברים על קלאסיקה

1984 הוא השיפון האישי שלי אורוול שלי
בזה הרגע נתתי לג´ורג´ אורוול נשיקה אני מתחילה להתמוגג אז אני אשגר

מ.ה.

New member
גם כשלון שלי

לאחר התלהבותי החוזרת והבלתי מוסתרת ממלכוד 22 המליצו בפני על התפסן המפורסם. מעט מאד ספרים לא הצלחתי לסיים וזה אחד מהם. הראשון היה "מובי דיק".

hunky@dory

New member
חשדתי במשהו ../images/Emo6.gif

האותיות ב ו ה שהופיעו להן במקריות קונספירטיבית
ענבל זה בסדר גם אחותי הקטנה עשתה לי בושות בפורום שלי אבל מחקתי אותה

אושר מ

New member
איזה פורום את מנהלת? (עופר, הנה עוד

לרשימה) ובאשר לעופר וחנה - ממה שזה נשמע, לא נראה לי שיש להם בעית יחסים של בושות...

hunky@dory

New member
אחותי

הקטנה ביום שפתחתי את הפורום באתי אליה הביתה נכנסתי אליה לחדר של המחשב ועמדתי לה על הראש שתכתוב הודעה אז היא כמו ילדה טובה ( רעה ) ביישה אותי וכתבה הודעה "ענבל די להציק לי אני לא אשמה שאף אחד לא רוצה לכתוב בפורום שלך"

hunky@dory

New member
לא להתרגש כבר כותבים ../images/Emo13.gif

בסוף אבו דני מאקטואליה יבוא וגם יציף

hunky@dory

New member
היחה לי חשיבה מאד ראדיקלית

במה שנקרא ´שנות ההתבגרות´ ולא מצאתי שום דבר בשיפון חוץ מי וימחלו לי גיבוב של ססמאות הראדיקליזם שלי עם כבר מומש ביצירת המופת סאמרהיל ספר ראדיקלי על חינוך פתוח שמראה כיצד לחינוך פתוח והיעדר כפיה בגיל הילדות יש השפעה על מבנים דמוקרטים/לא דמוקרטים בחברה נו טוף אני שייכת לזרם הראדיקליזם המעשי. זה שמתרגם את הראדיקליזם שלו לא להצהרות אלא לעמותות

hunky@dory

New member
הנה עוד אחת יוצאת מן הארון ../images/Emo8.gif

אחת שלא התלהבה מן הגדולות והנצורות של התופסן ... דטס מואה ענבל

.inbal

New member
מצטרפת ...

גם אני לא הבנתי מה רוצה הספר הזה חוץ מלהגיד אותו הדבר הרבה פעמים... נטשתי אותו באמצע ולא עזרו המחאות של מעריציו שהקיפו אותי.. גם לא עזר שסיפרו לי את הסוף...

למעלה