מהם הספרים שעיצבו את חייכם

rain6

New member
הולדן

כן, הולדן קולפילד-להתאהב בו ללא ספק. אבל- האם היית מסוגלת באמת להתאהב במישהו כמוהו? אני כן, אבל זה ממש לא מומלץ. אני לא יכולה לחשוב על ספר שעיצב את חיי. בכל אופן, התפסן תמיד יותר טוב בפעם השנייה שקוראים אותו. ולדעתי המסקנה היא לא שצריך להקפיא את עולם הילדות- בסוף הולדן מבין שאין ברירה, שאי אפשר להקפיא את הזמן ש"חייבים לתת להם ליפול". זה מה שאני הבנתי.

טוב הרשימה ארוכה.

רשימת ספרים שאהבתי תהיה באורך קילומטרים. גם ספרים שמיצגים עבורי זכרונות ונוסטלגיה יש המון. כך גם לגבי ספרים שהשפיעו עלי ועיצבו את השקפת עולמי. בכל זאת אני אצין כמה ספרים שמאוד השפיעו עלי - שבט דוב המערות על, המשכיו השונים - קקראתי את הסדרה הזאת לראשונה בכיתה ד´ ועשרות פעמים נוספות מאז,ומאוד הושפעתי ממנה. עילה היתה הגיבורה שלי ולמדתי המון מספרים אלה. קודם כל למדתי מהספרים האלה שאסור לוותר, שצריך לנסות לשנות, שמוסכמות זה דבר שצריך לנסות ולשבור אותו. ששוני בין אנשים לא צריך למנוע היווצרות קשר ביניהם אלא להפך רק לעודד אותו. למדתי לנסות ולפתח רעיונותחדשים, לא לקבל כל מה שהחברה רוצה ממני,שלהיות שונה ולמרוד זה דבר חיובי, ועוד דברים רבים. ספר נוסף שמאוד השפיע עלי היה "לא בלי בתי" קראתי אותו גם בכיתה ד´ והוא חיזק מאוד את האידיאולוגיות הפמיניסטיות שגיבשתי בכיתות ב´ וג´ (אני יודעת שאני מוזרה...). אני צריכה לחשוב על עוד ספרים, אבל אני כמעט בטוחה שלהדועה הזאת יהיה המשך.

yondy

New member
שאלה כייפית!!! ../images/Emo13.gif

מהילדות המוקדמת: כל ספריה של הרוזנת דה סגיר (ממנה למדתי להצטלב בגיל 8
). כל ספרי דבורה עומר שלישית ספרי הילדים של נתן אלתרמן חוברות הקומיקס "פופאי", כל ספרי "מצעד הפזמונים" שיצאו בסוף שנות השישים והיו של אחותי...., ספרי החידונים של שבח וייס ושמוליק רוזן.... ועוד.. מהנערות: 1."האורות" של ראובן קריץ (יודעת עד היום קטעים שלמים בע"פ), ושאר ספריו שהצלחתי למצוא מידי פעם. 2. שאול ויוהנה/ נעמי פרנקל 3. מרד הנפילים 4. שורשים/אלכס היילי 5. בית התענוגות/קסווירה הולנדר 6. מכתבי יוני 7. צפורים מתות בסתר 8. דברים שצריכים לעבור 9. מילכוד 22 וזן ואמנות אחזקת האופנוע, כל אלה ועוד, אצלי על יד המיטה עד היום.

peace and love

New member
הראשון- התפסן של סלינג´ר כמובן...

חוץ ממנו, "כל החיים לפניו" "זכרונותיה של גיישה"

כמי שגדלה על הרפתקאות קופיקו,../images/Emo6.gif

השביעיה הסודית וחסמבה בילדותה - אפילו העלאת השמות האלה היום תיכף מעבירה אותי לשם, לשעות הארוכות האינסופיות והנפלאות שהייתי מבלה עם ידידי הקסומים בין הדפים,כלכך מלאי חיים היו דמויות אלו עבורי....בחטיבה אני זוכרת כמותירי רושם עז ועמוק -- פלורנס נייטינגל, הלב, טוד, וסאמרהיל , ביניהם גם רומנים רומנטים מדי פעם, ואחריהם בצבא ובבגרותי-- את הרמן הסה, גימס גויס היינריך בל סול בלו לצד גייל שיהי- ומעברים שלה.. והרשימה מאוד מאוד ארוכה..ונעימה למזכרת...

yondy

New member
גם אני, גם אני!!!

קופיקו, צ´יפופו, חבורת פופיק, דפי תמר... איזה נחת!!!

..ו סידרת הטלוויזיה - נפל נוראי -

הטלוויזיה הג ר ו ע ה - קופיקו -- ריחמתי על כל אותם אלפי ילדים שלא זכו ליהנות מהרפתקאות הדימיון שאנו זכינו להם - בדמות הספרים הנהדרים הללו.......אח...אח.. אח...

לאה_מ

New member
אני ממש לא שותפה לדעה שלכן על

הספרים האלה, למרות שגם אני קראתי רבים מהם בילדותי. עומר קורא אותם מדי פעם, ומכיוון שאני קוראת את כל הספרים שהוא קורא, אני מגיעה מדי פעם גם לאיזה קופיקו, וזה פשוט נורא. השפה איומה, המעשים נוראיים, הספר ממש אדיוטי, וגם - איך הילדים אף פעם לא שמים לב שזה קוף??? אפילו בתור ילדה זה נראה לי לא הגיוני...

לא קראתי את הסידרה בערך 35 שנה..

פחות או יותר כמה שנים,אינני זוכרת דבר מהעלילה, או מהמעשים, אבל כדרכן של ספרי ילדות - יש לה את "הריח" - ריח הילדות, הציור המלווה דרך אגב, זכור לי מצויין- ממש חרוט בי, כך שאני זוכרת את "התחושה" של לקרוא בו, היום כשאני עוברת על ספרי ילדות אחרים שישנם בבית וזכורים לי - אני רואה את השפה - והיא באמת נוראה ( אני מודה שכרך של קופיקו- לא נמצא בביתי מזה עשרות שנים ) בהמון ספרים - שירים שחרוזיהם - לא הולכים לשום מקום אלא רק חוזרים על עצמם בהגיות מטופשות ובלשון ענייה- ואני קוטלת את רבים מהם- ועדיין הם זכורים בזכות ה"ריח" המיוחד של הילדות...ברור שהיום בזכות המודעות הרבה לשפה, לטעמים לאיכות ולביקורת שלנו - הרי הספרות הזו יוצאת נשכרת,ובעיקר ילדינו..

היו כל כך הרבה, קשה לדעת מאיפה

להתחיל. אז נתחיל מהתחלה. לספר הראשון שאי פעם קראתי בעצמי קראו "תמר ואילנה" ואבא שלי מספר שהוא פשוט תפס אותי קוראת בעצמי למרות שהייתי בת 5, את מה שלא ידעתי בע"פ. אז הוא החליט שזה הזמן ללמד אותי לקרוא באופן מסודר. הספר הראשון שממש השפיע עלי היה "האקלברי פין". זה היה הספר ה"רציני" הראשון שקראתי בעצמי, בקיץ בין כיתה א´ לב´. הוא גם הספר שביסס אותי עוד יותר כתומבוי וגרם לי להרגיש שחבל שאני לא בן, כי הבנות בספרים תמיד עשו דברים משעממים. הספרים של נורית זרחי השפיעו עלי מאד, ובעיקר הספר "משושים" שקראתי בגיל 8 נדמה לי. היא תמיד כתבה על חוויות של אאוטסיידריות, ומאד התחברתי אליהם. היא גם היתה מודל החיקוי הראשון שאני זוכרת ובטח לפחות חלק מהסיבה שאני רוצה להיות סופרת. היה ספר של יהונתן גפן "ילד הכרובית" שגם מזכיר באופיו את "משושים" מבחינת התחושה של אאוטסיידריות וגם אותו קראתי בסביבות גיל 8-9 חוץ מזה יש את הספר "אורה הכפולה" שהוא אולי ספר הילדים האהוב עלי ביותר, והסיבה שעד היום יש לי אובססיה לתאומים
(קראתי אותו אולי 30 פעם מגיל 8 ועד היום) יש כמובן את "אי הילדים", שהיה פשוט ספר מדליק והיו בו לשם שינוי דמויות של בנות שממש אהבתי ואת "נשים קטנות", שריגש אותי מאד ובזכותו בפעם הראשונה התחברתי לחוויות "נשיות" בספר (והנה הגענו לגיל 10). בגיל 11 וחצי קראתי את "1984" בעקבות משהו שהמחנכת שלי אמרה על סיפור שכתבתי. קראתי אותו שוב אחרי שנתיים ואחרי ארבע שנים. אני רוצה לחזור לקרוא אותו שוב מתישהו בקרוב. בגיל 12 קראתי את כל הסיפורים שיכלתי למצוא שנכתבו ע"י אדגר אלן פו וארתור קונאן דויל. הייתי נחושה בדעתי להיות בלשית כשאגדל
מאז אני פחות זוכרת השפעות ממש רציניות: בגיל 14 וחצי מאד הושפעתי מ"אנטיגונה" של סופוקלס. בגיל 16 מהספרים של ריצ´ארד באך, בעיקר "אחד". בגיל 19 מהספר "איך ניצחתי במלחמה" של רקפת זוהר. בגיל 25 גיליתי את וירג´יניה וולף, ואת ההשפעה שלה אני מרגישה עד עכשיו. ואני מתה לדעת מה העתיד צופן לי...

למעלה