מה אתם חושבים על מה שקורה עכשיו ..

ממש לא...!!!

יש להם נמלא סיבות!! הם פשוט מרגישים כמו בשואה שגירשו אותם מהבתים... אבל עכשיו י-ה-ו-ד-י-ם עושים את זה, לא גויים..! ולכן זה קשה...!!!!
אני עדיעין אופטית...! הגירוש לא היה! הגירוש לא יהיה! הגירוש עוד לא התחיל! גוש קטיף עדיין חלק מהארץ שלנו...!! בנות באולפנא שלנון התחילו לקרוע את הבגדים אתמול עם סכין..!.. והתחילו לבכות... (שתבינו כיתה ח-ט) לא נסלח ולא נשכח! יהודי ג-י-ר-ש יהודי...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111

Shani276

New member
אני מעדיפה שיהודים יעשו את זה

ולא גויים. למה? כי הסיבה לדעתי די פשוטה. כי כשגויים עושים את זה,יש הרגשה שהנה,עם אחר פגע בכבודנו כעם. אבל כשיהודים עושים את זה,תגידו מה שתגידו - שכן אנחנו ככה פוגעים בכבוד של עצמנו,שאנחנו לא פוגעים בכבוד של עצמנו - את הכבוד שלנו כעם,אנחנו יכולים לשקם.אבל עמים אחרים - לא יוכלו.אלא ההיפך.

להפך, אם היהודיים עושים את זה אז

אפילו העמים האחרים אומרים, הנה לא חשוב לכם המקום הקדוש שלכם, לא אכפת לכם להרוס אותו זה חילול ה' וגם שאנחנו עושים את זה אנחנו עוברים על עבירה ולעומת זאת כאשר הערבים ימ"ש עושים את זה הם הורסים לא אנחנו...אבל זה שאננו נותנים להם.....טוב קיצר לא נכנס לזה זה מסובך אבל רק רציתי להבהיר שלפי דעתי אסור ליהודים להרוס את זה

mayan174

New member
אסור ליהודים לעשות זאת מבחינה

הלכתית כי זה חילול ה'(לא זוכרת איפה זה כתוב בדיוק- אבל זה כתוב) ועדיף שערבים יעשו זאת כי חילול ה' עדיין יהיה אבל פאסיבי בקטע היהוד, כי היהודים לא חיללו בעצמם וגם- כך העולם כולו רואה את החיות האלו! אז שימשיכו להתנהג ככה- והתגובות בעולם לא יהיו אוהדת(דבר שהוא לטובתנו)

RAMI TA

New member
התקשרו אלי מ'בלוקבסטר'...

וביקשו שאומר לך, לאחזיר, בבקשה, את הסרט שאת חייה בו. (זה בצחוק, לא להעלב). נשמה, החזרנו את גוש-קטיף, נטשנו את הרצועה, עזה לא בידנו. קשה, לך, אולי להבין זאת, אבל זה מה שקרה. את צריכה להשלים עם זה. זה בסדר שהם מרגישים כך, אני גם הייתי מרגיש כך. אחרי-הכל הוציאו אותם מהבתים שלהם, אבל למטרה טובה
אולם, את מעדיפה, כנראה, שלא התייחס לנק' העיקרית שלי: מה יותר חשוב לך
מוות של חייל אחד(
), או העברה של 1,000 משפחות מבתיהם
ימני גאה

מה????

רמי, "הוציאו אותם למטרה טובה"- מה??? איפה המטרה הטובה פה???? לתת למחבלים שטח ממדינת ישראל זה מטרה טובה? לתת למחבלים את מה שהם מנסים כבר 38 שנים זה מטרה טובה? לתת למחבלים שירו 6000 פצמרים על האזור הזה שכל המטרה שלהם זה לקבל את השטח הזה זה מטרה טובה? לתת למחבלים חבל ארץ מדהים שהאנשים עם האמונה הכי חזקה בעולם מטפחים כבר 38 שנים? לתת למחבלים 20 בתי כנסת ושהם ישרפו אותם? איפה "המטרה הטובה" פה?!?!?!?!?!?!?!?!? ואני מסכים שעדיף לפנות 1000 אנשים במקום שחייל אחד יהרג, אבל כן זה לא ככה! אם המדינה שלנו הייתה פועלת כמו עם אחר (קח את ארה"ב למשל אחרי 11.9 שהם קרעו את האמ אמא של עירק) אז היא הייתה נכנסת בערבים האלה חזק חזק! ואז שום חייל לא היה נהרג כי לערבים כבר לא היה ביצים לצייץ! ואם אתה רוצה עוד דוגמא- כשהיה את "חומת מגן" לימדנו את הערבים את זה! וזה עובדה שאח"כ היה שקט!

RAMI TA

New member
האם שמת-לב...

שכל השאלות, הרטוריות, ששאלת אותי, בתחילת הודעתך, הן שאלה אחת
בסה"כ המילים שונות בין שאלה לשאלה, אולם, כל השאלות הן, בעצם, שאלה אחת. אתה שואל 'איפה המטרה הטובה פה
', אסביר לך. (ציפייתי לשאלה כזו) המטרה הטובה כאן, היא דבר I להגן על חיילי מדינת ישראל, העומדים על-משמר ארצנו וערי אלוקינו, בכל-יום שצבא הגנה לישראל שכן ברצועות עזה, נהרגו חיילים, למה
כדי להגן על המתנחלים. לא בגלל אף סיבה אחרת. המטרה הטובה, כאן, היא דבר II לתקן את הפגיעה בכללה, שנוצרה עם התחלת האינתיפדה. המטרה הטובה, כאן, היא דבר III לתקן את הפגיעה בכללה, שנוצרה עקב שפיכת הכסף בהתחלויות, רק בכדי להגן על המתנחלים. ואני יכול עוד להמשיך . . . אני לא הבנתי את הקשר של אחד-עשר בספטמבר להתקפת ארה"ב על עיראק. מוזר, אני לא זוכר ש'אל-קעידה' צמחה בעיראק...
אנחנו לא יכולים ל'קרוע את האמ-אמא של' הערבים וגם לא יכולים 'להיכנס בהם חזק-חזק' היות וכל
עייני העולם עלינו. אל תשכח שאת מבצע 'חומת-מגן' הוציא את הפועל אריאל שרון, זה שאתם (שוב, אני לא מכליל. כשאני אומר 'אתם' אני מתכוון לכל אלו שטוענים זאת) חושבים שהוא לא-יהודי, וכיו"ב. אריאל שרון אוהבים אותך. רמי

והאם אתה שמת- לב...

שעשית את זה בכוונה? זאת הייתה המטרה שלי....רציתי להראות לך למה לא לתת למחבלים האלה את החבל ארץ המדהים הזה עם כל סיבה שכתבתי לך- פצמרים, אמונה, בתי כנסת, וכו'... בקשר ל"מטרות הטובות שנתת פה- בקשר לסיבה מס' 1- אז אתה רוצה להגיד לי שביום שימותו חיילים בת"א רק בגלל שהם מגנים שם על האזרחים שם אז ניתן את ת"א למחבלים האלה? והבית שלך? גם תתן אותו למחבלים אם יהרגו חיילים רק בגלל שהם שומרים עליך? בקשר לסיבה מס' 2- מה הקשר? זהו? עכשיו נתנו את גוש קטיף אז נגמרה האינתפדה??? בקשר לסיבה מס' 3- אתה יודע כמה כסף גוש קטיף הכניס למדינה בכל שנה??? אני לא יודע מס' מדויק אבל אני יודע ובטוח שזה הרבה הרבה כסף! בקשר לעירק- אז יכול להיות שאני טועה וזה לא היה אחרי ה-11.9 אבל זה עובדה שארה"ב נכנסו בהם (ואני לא זוכר אחרי מה זה קרה, אולי אתה יכול להזכיר לי?) אבל הם עשו את זה! הם נכנסו במי שחיבל בעם שלהם! אז לא להכנס בערבים רק בגלל שכל העולם מסתכל עלינו??? לאמריקאים מותר ולנו לא??? כמובן שלא שכחתי שאת מבצע חומת מגן אריאל שרון הוציא לפועל, ואני מברך אותו על זה, וסתם שתדע שאני לא מאלה שאומרים שהוא לא יהודי, אבל התעלמת פה מהעובדה שאח"כ היה שקט...אז כנראה שזה השיטה! סתם מעניין אותי- אתה דתי/חילוני? מאיפה אתה בארץ?

RAMI TA

New member
זה ממש לא משנה מהיכן....

אני בארץ ומהי האמונה שלי. אבל, סתם בשביל שתדע, אני ממרכז הארץ ואני ‏מסורתי.‏ בת"א התושבים לא חיים בתוך העם הפלסטינאי. בת"א חיים בסביבה ישראלית, לכן אין צורך, כאן, בהגנה ‏מיוחדת של החיילים, כנגד התושבים. לכן, מה שאתה מתאר לעולם לא יכול להתרחש.‏ בגוש-קטיף המתנחלים חיו בתוך העם הפלסטינאי, למה זה טוב?‏ למה צריך להשקיע במקום הזה, בכדי להגן עליהם? למה? מה טוב בלהחזיק בשטח הזה?‏ למה החיילים של העם שלי (שכוללים את המשפחה שלי ובין היתר גם אותי) צריכים לעמוד בגבולות האלו ולהגן ‏על המתנחלים שיושבים שם? ל-מ-ה?‏ למה חיילים צריכים לוותר על נפשם בכדי להגן על המתחלים שיושבים שם ס-ת-ם!
‏ מה כבר נותן לנו השטח הזה שמצדיק את מוות החיילים בו?‏ טענה שגויה שלך: " אתה יודע כמה כסף גוש קטיף הכניס למדינה בכל שנה‎???‎‏ " > ‏What‏?‏ כסף? הכניסו למדינה? ‏Are you sure‏?‏ בוא ואזכיר לך משהו, המתנחלים, ואני לא מכליל
לא להתנפל עלי
, כל היום וכל הלילה לומדים בכולל. ממתי ‏ראיתם אותם 'מכניסים כסף למדינה'?‏ אתה בטח מתכוון לכל התבואה שהם מפיקים. אין למדינה צורך בזה. את כל התבואה הזו אפשר להפיק גם ‏בתוך גבולות המדינה הרשמיות.‏ מה שהמתנחלים ידעו לעשות בשטחים האלו, זה רק לאגור את הכסף של המדינה ולהותיר את המדינה ‏במגרעות על מגרעות.‏ לא, לא נגמרה האינטי-פדה. אולם, יהיה שקט לעם ישראל. בשטחים שבהם אנחנו כבר לא נמצאים ובתוך עם ‏ישראל.‏ במידה ולא יהיה שקט אנחנו נגיב ונגיב קשה מאוד.‏ כעת, לאחר ששחררנו את חלק משטחי 67, נראה לעולם שאנחנו כן נותנים יד-לשלום והם אלו שמקשים עלינו. ‏וכלן נוכל להגיב, כעת, ביד-קשה.‏ התקפת ארה"ב על עיראק הייתה רק כדי להוריד את סאדם חוסיין מהשלטון ובו בזמן למגר מעט את הטרור ע"י ‏הפחדת העמים הערביים. ‏ בדיוק, לאמריקאנים מותר ולנו אסור. למה? ככה. ‏ הם מעצמה. אנחנו בסה"כ מדינה קטנה באמצע מזרח-התיכון.‏ אנחנו נתקיף את הפלסטינאים וכל העולם יהיה נגדנו, כל העמים הערבים יגיבו במלחמה נגדנו (לא יהיה לנו ‏קשה להרים עליהם, כמו בכל שאר המלחמות) ואז מה תגידו?‏ רמי תל אביבי, מסורתי, ימני בדם, ליכודניק, בעל ראש-פתוח ואוהב את אריאל שרון...

mayan174

New member
ונראה לך שהמתנחלים לא מקריבים

את נפשם לגור שם? נראה לך שהם לא מפחדים להיות בשר תותחנים? אבל יש להם משהו חזק יותר מכל דבר אחר וזוהי האמונה בה'. יש להם אידיאלים שרק אולי לציונים שהתיישבו פה בהקמת המדינה ואולי קצת אחרי יש אותם. היום לצערנו, מעטים האנשים הציוניים שחיים בארץ ישראל. כן, אני אכן מסכימה איתך שהחיילים לא צריכים לההרג אבל עם חלק אחר בתשובתך אני לא מסכימה- זה לא ס-ת-ם. אלו המאמינים בהשגחה לא יזנחו את אמונתם פתאום כי קרתה התנתקות בניגוד לכאלה שחבו שיתחולל נס ברגע האחרון- אז לא התחולל... כנראה שלא מגיע לנו ושמהתנתנקות אנחנו צריכים ללמוד מוסר השכל על עצמנו, אולי אריאל שרון רק שליח בידי ה' ? אולי היינו עסוקים בלפזר ארס האחד מ האחד נגד השני במקום לאהוב אחד את השני? אז קיבלנו את העונש שלנו! אני מאמינה בביאת המשיח ובשביל שהוא יגיע לא צריכים רק להאמין שהוא יגיע, אלא לעשות משהו שיגרום לו להגיע ולא להרחיק אותו הרחק מכאן... אז אולי העשייה תתחיל מכך שנלמד לאהוב אחד את השני ולא לשנוא ולריב כל היום...

טוב תקשיב,

אני שאלתי סתם כדי לדעת- בלי כל קשר לויכוח הזה. מאוד כאב לי שאתה חושב שרוב רובם של המתנחלים יושבים "כל היום וכל הלילה" בכולל ולומדים ולא עושים כלום למען המדינה. בתור "מתנחל" (שונא את השם הזה) זה כאב לי. אם אתה חושב ככה אז יש לך טעות. טעות איומה. אני יגיד לך יותר מזה- אני, בתור "מתנחל", לא מכיר ש-ו-ם מתנחל שעושה את הפעולה שתיארת. צר לי לפוצץ לך את הבועה הזאת, ואין לי מושג מאיפה נכנסת אליה, אבל זה לא מה שאנחנו עושים. אנחנו מקימים את המדינה הזאת! אנחנו מחזיקים אותה! אנחנו עושים בשבילה הכל! אנחנו נותנים לה את כל ליבנו וגופנו! אני חושב שאתה מתבלבל פה בין "מתנחלים" לחרדים. החרדים הם אלה שכל היום יושבים בכולל ולומדים תורה, ולא תורמים למדינה. ואני ממש נגד חרדים, אני שונא את הדעות שלהם, אני עצבני עליהם! אבל חרדים הם לא מתנחלים! לא, לא ולא! ביום שחלום שיהיה שקט אחרי ההתנתקות יתפוצץ (שאני מקווה שלא יגיע, אבל אני לא יתפלא אם הוא יגיע) אני רןצה לראות איך נגיב...אמרת שנגיב קשה מאוד. אני מחכה לראות את זה... אני כבר רואה מה יהיה....הכל ישאר בגדר דיבורים כמו המשפט המפורסם "דין נצרים כדין תל אביב" בחתימה שלך כתוב " אריק תמשיך.." ולפי מה שאני רואה עכשיו ההמשך לצערי הוא הבית שלי ויום אחד גם יגיע לבית שלך ולעוד הרבה מקומות אחרים שכבר אי אפשר לדעת. האם זה יהיה גם שנראה שהשקט שציפינו לו לא הגיע??? טוב, אני חושב שהויוכוח הזה מיותר. אין מה לעשות....שנינו באים מרקע שונה לגמרי, אז שנינו חושבים בשני צדדים שונים לגמרי. אם אנחנו מנסים לשכנע פה אחד את השני אז לפי דעתי פה זה לא הדרך. אז אני מפסיק את הויכוח הזה ( שהוא מאוד חשוב, אבל לא לפה). אתה יכול להגיד "איזה פחדן הוא- הוא לא מתוכח כנראה שהוא יודע שאני צודק"- אז זה ממש לא ככה.... שנה טובה שיהיה לך!

mayan174

New member
חבל שרק בהקמת המדינה העם היה

ציוני ואת הבודדים שעוד נותרו ציונים כיום- מכנים בכינויים וזורקים עליהם סטיגמות... כמה חבל- בשביל שבית המקדש השלישי יבנה אנחנו צריכים אהבת חינם ובינתיים יש לנו שפע משנאת חינם!

RAMI TA

New member
אם אתם נותנים את כל גופכם...

בעבור המדינה, אז שמדינת ישראל מוציאה את צו לפינוי שטחים, כחוק
, תצייתו לו. תתגייסו לצה"ל כמו כל אדם במדינת-ישראל (לא שאתם לא מתגייס, אבל רבים מכם לא). דבר אחד נכון אמרת. הויכוח הזה לא יביא לשום מקום. אבל, זהו כן המקום לדבר עליו. אחת מעקרונות תכנית 'סוף-הדרך' היא לגשר בין דתיים לחילוניים ואחת ממלחמות 'הדתיים והחילוניים' כעת, היא מלחמת הינתקות או אי-הינתקות. שתהיה לך שנה טוב ומבורכת. רמי נ.ב הבהרה לכל חברי הפורום שקוראים את הויכחו שנוצר סביב השרשור הנ"ל: כל הנכתב כאן הוא רק בגדר ויכוח, אנחנו לא מנהלים כאן אף ריב. אף-אחד לא ירד כאן לפסים אישים. ר'

mayan174

New member
גם אני לא דוגלת בסרבנות ואני כדתייה

אהיה בשירות הלאומי בע"ה לא כי אני מתחמקת מצבא. להיפך, אני נגד כל החושבים שמדינת ישראל לא הייתה צריכה לקום וכל אלו שמזלזלים בטקסי יום העצמאות...

RAMI TA

New member
אף-אחד לא אמר שאת כן...

על-דבר כזה אין צורך אפילו לומר כל-הכבוד, היות וכל אדם
במדינת ישראל חייב בכך. לא רק שהם דוגלים בסרבנות, הם גם פוגעים בחיילי צה"ל, דבר כזה לא נראה באף ארץ מפותחת.

אני אומרת

שלהציל חיים של חיילים, ואפילו אם זה לא הרבה כמו שאמרת לי פעם, אפילו אחד זו מטרה טובה. אני חושבת שלעשות צעד לקראת השלום זו מטרה טובה. אני לא יודעת מה איתך.

כאלק ימיני, שמאלני גאה!

הפלסטינאים רוצים את כל ארץ ישראל...! הם אמרו את זה בעצם.... הם אמרו שהם לא רוצים את הגוש, הם לא ינוחו עד שייקחו לנו את כל הארץ..! אבל הממשלה המושחטת שלנו אמרה שהם "לא מתכוונים לזה..." " הם יישנו דעתם" אז אני ישאל אותך שאלה: מה אתה מעדיף: מוות של 10 חיילים. או לחיות מאמריקה, ושכולם א"י תלקח לפלסנאים...???? כדי לחיות בא"י ה-ש-=ל-מ-ה צריך להילחם, כדי להילחם צריך להקריב.... אמריקה כל כך צודדה בנו שנגרש יהודים מהבתים, אבל כאשר הם נילחמו עם עוד עם הם נתנו להם מקומות??? לא, הם הפציצו אותם!! זה מה שאנחנו צריכים לעשותצ... אמריקה יודעת רק להטיף מוסר בלי לעשות זה לעם שלה... שרון (יימח שמו וזיכרו) רוצה למסור למחבלים גם את יהודה ושומרון... מגיע למחבלים את הארץ הקדושה שלנו?????

RAMI TA

New member
אמרת משהו כל-כך נכון../images/Emo70.gif

''כדי לחיות בא"י...צריך להקריב....'' אחת מההקרבות שלנו היא פינוי השטחים. את לא יכולה לקבוע ולאמר לי מה אני. אני יודע שאני ימני וזהו מה שאני. ימני ולא שמאלני, ממש-ממש-ממש לא שמאלני. את רוצה לחשוב שאני שמאלני, בבקשה...אני לא אמנע ממך זאת. רמי

למעלה