מה אתם חושבים על מה שקורה עכשיו ..

RAMI TA

New member
פה נעוץ ההבדל בנינו...

אני לא מקלל את מי שלא בדעותי, אדרבא אני מעניק לו את כל הכבוד שניתן להעניק לבן-אדם, מקשיב ושומע את כל טענותיו, למה
כי זה מעניין אותי לשמוע גם את הצד השני. אולם, אנשים כמוך. רואים רק דרך אחת מבלי נכונות לשמוע את טענות הנוגדים את דעתם. לא רק שלא יודעים להקשיב לצד השני, אלא גם מקללים ופוגעים בו (הוכחה חייה, בהודעתך
). תרבות-שיחה חסרה להם באופן קיצוני. לדעתי, רצוי שיתקנו את החור תרבות-הדיבור במהרה, ואח"כ יחוו את דעותיהם ברבים. אם את מצפה שאני ארד לרמתך ואתחיל לגדף אותך, אז ממש לא. לא תקבלי את התענוג הזה ממני. ימני טהור, לעולמי עד
רמי

mayan174

New member
את שפוייה? - באיזו זכות

את מקללת אותו ? זכותו להביע את דעתו כמה שירצה!

אפרת1231

New member
כן אני שפוייה, מה שבטוח יותר ממך

זכותי להביע דעה, הרי החבר שלך, ידיד הדמוקראטיה יודע הכל, בוודאי ידע שיש את חופש הביטוי, לא?

mayan174

New member
ההתנתקות אמנם חלפה אבל זהו

קרע בעם שלא במהרה יחלוף ואם בכלל... וקל וחומר שלא צריכים להלל את אריאל שרון על כך, כי הוא היה בסך הכל בובה על חוטים בידי בוש- עובדה שהוא בעצמו אמר למתנחלים לשבת שם...

RAMI TA

New member
אריאל שרון הוא לא בובה...

ואף-אחד לא מושך לו בחוטים. זה מה שהעם רצה, ולהזכירך אנחנו חיים במדינה דמוקרטית. קרע בעם זה נכון, אבל אין מה לעשות זו אחת מההשלכות. זה יכל היה להסתיים יותר יפה במידה ו'העם' היה בוחר להיות שקול. רמי

RAMI TA

New member
במדינה דמוקראטית...

יש לראש-הממשלה כוח לפטר ולמנות שרים ביד-חופשית בממשלתו. מה לא דמוקרטי בזה

mayan174

New member
לפטר אותם בגלל דעותם הפוליטית

אמנם שיעור אזרחות משעמם אבל כל אחד יודע להגיד שלכל אדם יש זכות להביע את עמדתו ואף אחד לא יוכל להכתיב לו מה לחשוב.

RAMI TA

New member
אף-אחד לא מכתיב...

זכותו
של ראש-הממשלה (אותי שיעור האזרחות לא שיעמם, לכן אני יודע שראש-הממשלה קיבל מנדט מהעם להרכיב ממשלה איך שהוא רוצה) לפטר כל שר שנוגד לדעותיו. סורי, אבל אין כאן אף גלישה מעקרונות הדמוקראטיה. רמי

mayan174

New member
סורי, כאן אני כבר מודה בחוסר ידע

ראש הממשלה רשאי לפטר שרים רק כי הם נוגדים לעמדותיו? ועוד זה מוצג כחוק של דמוקרטיה? אני באמת שואלת מתוך סקרנות... הגיוני שלא הגעתי לזה כי אני רק בתחילת י"ב

RAMI TA

New member
אל תהיי צינית, בבקשה...

ראש הממשלה רשאי לפטר שרים כאוות נפשו והוא לא חייב הסברים לאף-אחד, מלבד השר עצמו. אין אף חוק שאומר שראש-ממשלה חייב לפתר שר שונגד את דעותיו
וגם לא יהיה חוק כזה. דבר נוסף, את ח"כים ראש הממשלה אינו יכול לפתר, יותר מזה, הח"כים יכולים להפיל את הממשלה, לגרום להתפטרותו של ראש-הממשלה. בכנסת יושבים הח"כים שקיבלו את המנדטים בדרך דמוקראטית, נכון
הח"כים אמורים לשקף את רצון העם, נכון
למה הם לא הצליחו, עד כה, להפיל את הממשלה שלפי דברייך נוגדת את רצון העם
כי, כנראה, שרצון העם הוא כן לבצע את הינתקות. בסופו של דבר, מי נותן את האו.קיי הסופי לביצוע החלטות הממשלה
הרשות המחוקקת-הכנסת, ואת האו.קיי הממשלה קיבלה בדרך דמוקראטית נקיה. רמי נ.ב מילה אישית - בשביל ילדה בכיתה י"ב את מתבטאת בצורה מרשימה מאוד...

אתה כל כך הגיוני! (ואני לא מתכוונת

לזה בתור מחמאה!!!) אין לך רגשות? יופי הרי בעצמם הם אמרו "נגיע גם לירושלים" יופי, אז תגיד שבירושלים גם יש ערבים הרי אז למה לא לתת אותה?מאוד מתאים לך להגיד, יופי. רק דמוקראטיה זה מה שבראש שלך???

mayan174

New member
גמני חושבת שהעריבם לא יסתפקו

רק בעזה... הלוואי וכן- אבל הם בטוח לא כי מי שנותנים לו אצבע- ורצה את כל היד...

RAMI TA

New member
זה ברור שהם לא יסתפקו...

אף-אחד לא אמר שהם יסתפקו. אבל, אנחנו פתחנו בצד אחד לקראת השלום, עכשיו תורם. הראנו לעולם שאנחנו כן מוכנים לשלום, הראנו לעולם שאנחנו "החבר'ה הטובים" כאן ולא הם.

RAMI TA

New member
WTF ?

אף-אחד לא מדבר כאן על י-ם. למה לא לתת אותה? כי זו בירת ישראל לנצח-נצחים. אין אף הצדקה לחלוק בשטח הארץ הזה. דמוקראטיה זה לא רק מה שבראש שלי, דמוקראטיה זו אחת מדרכיה של המדינה שבה אנו חיים ולכן, אנו מחוייבים לציית לה. רמי

-

וגוש קטיף, זה לא חלק מא"י?? נוכל להעביא את הבירה למקום אחר, כמו שגירשנו יהודים מבתיהם והעברינו למקום אחר... כנראה שלא ביקרת אף פעם בגוש כדי לדעת מהי שווה,] ואילו בירושלים ביקרת הרבה פעמיים.... גוש קטיף זה חלר מא"י, השלמה...!

למעלה