מנסיון
אם את מרגישה לא נח בתגובה שלך, כל תגובה שתגיבי תראה כאילו את מסתירה משהו.
לעומת זאת, אם את עונה בצורה ניחוחה, לא שמים לב גם כשאת מסתירה משהו.
אינך רוצה לספר על מוצאו של בנך, כי את רוצה להסתיר את סיפורו עד שיגיע לגיל בו יוכל להחליט בעצמו מה לספר ולמי. ההסתרה היא עובדה, השאלה היא כיצד את הולכת להתמודד איתה. האפשרויות שעומדות בפניך די מוגבלות אם אלו אנשים שאינך רוצה לענות להם בנבזות. אבל לפני כל דבר אחר, את צריכה ללמוד להיות גלויה בנוגע לכך שאת מסתירה מאנשים מה שרק זכותו של בנך להחליט על גילויו. ברגע שתרגישי נח עם אותה הסתרה, גם דרכך תמצא לך בקלות. כל עוד את מסתירה את עובדת ההסתרה ואינה מרגישה נח איתה, כל תשובה שתתני תהיה מואלצת, ותגרור מייד גל של שאלות המשך המנסות לברר מה בדיוק את מסתירה ולמה.
לפני האימוץ כתבתי בשם המשתמש הרגיל שלי בפורום הבית שלי כמעט על כל שלב בירוקרטי שעברנו, על הנסיעות שנסענו, על הקשיים כשאוריאל נסע לבדו לקזחסטן, והכל מבלי לאזכר את האימוץ. לאחר השלמת האימוץ כתבתי במשך כחצי שנה על אירועי חיינו בצורה גלויה, למעט האימוץ. לאחר שזיו הגיעה הביתה היא זכתה לכינוי כאוס, כי פשוט זה השתלב לי בסיפורים שסיפרתי על קורות חיינו, מבלי לכתוב שמדובר על ילדה. מכל עשרות מכריי הוירטואלים הקרובים, רק אחת שמה לב לכך שהתרחש שינוי כלשהו ותהתה על כך מדי פעם. כאשר הוצאתי את כאוס מן הארון וחשפתי שמדובר בילדה בשר ודם בת שלוש וחצי בערך, התחוללה מהומה קלה, שמחה ומלאת ברכות, אך מהומה. אנשים פשוט לא הבינו מאיפה היא הגיעה.
לכן, אני משוכנעת, שניתן לסנן מידע מבלי למשוך תשומת לב, אך הדרך היא אישית לכל אחד בנפרד, ורק את יכולה למצוא את דרכך שלך.