מה בפינה
רמת הילדים בבית הספר

Mottek

New member
עונה

האם אתם יודעים לאיזה רמת לימודים הילדים אמורים להגיע בסוף רבעון/שנה? האם ביה"ס נותן לכם מידע כלשהוא על מה הילדים לומדים והאם הם עומדים או לא בדרישות?
כן. יש open house עם המורים בתחילת השנה שבה מדברים בגדול על מה הולכים ללמוד. חוץ מזה כחודש לפני קבלת התעודות הבית ספר שולח progress report כך שאם יש בעיה עם מקצוע מסויים ההורים יודעים וייתכן כי יוכל לתקן את הציון לפני קבלת התעודה.

כמה פעמים בשנה אתם נפגשים עם המורים? שיחות הורים אחד על אחד הורה/מורה. האם זאת שיחה שמאפשרת לכם לשאול כל מה שאתם רוצים/צריכים? האם יש דרך אחרת שאתם יכולים לדעת את רמת הילד בהשוואה לכיתה?
בתחילת השנה יש open house שבה כל ההורים באים ופוגשים את המורים ושומעים על מה הולכים ללמוד השנה, אבל זה לא הזמן לשיחה פרטנית. כחודשיים לאחר תחילת הלימודים יש פגישה 1-1 עם המורה. הבעיה עם הפגישות האלו שהם בדרך כלל מוקצבים ל10 דקות כך שלדבר ממש לעומק אין ממש זמן. לצערי אין עוד פגישה יזומה עם המורים וזה חסר לי.

האם קרה לכם שנפגשתם עם מישהו מביה"ס מיוזמתכם או מיוזמתם, לדון ברמת הלימודים של הילד שלכם? זה יכול להיות בגלל שהילד מעל או מתחת לרמה הנדרשת.
כן, לגדול התגלו קשיי למידה. נפגשנו עם הצוות החינוכי בבית הספר. יש לי רק מילים טובות להגיד על המערכת.

האם הילדים שלכם מדברים על רמת הלימודים שלהם לעומת חבריהם לכיתה, האם משווים את עצמם לאחרים בכיתה? (אני לא אוהב חשבון, זה קשה לי. אני תמיד מסיים ראשון את המשימה ב.... אני אוהב את קבוצת הלימוד שלי כי ... וכדומה)
ממש לא. יכול להיות שהבן שלי הוא פשוט לא תחרותי ולא אכפת לו מה אחרים קיבלו, אבל כששאלתי אותו שאלות כאלו הוא אף פעם לא ידע לענות לי מה ילדים אחרים קיבלו. ההרגשה שלי היא שהציונים הם שלהם והם לא משווים. כמו שבוסטון כתב יש את המבחנים השנתיים שהילדים נבחנים בהם. כשאני מקבלת את הציונים הביתה אני רואה את הציון של הילד, הממוצע של הדיסטריקט והממוצע של המדינה. ושם מראים לי בכמה הילד השתפר בהשוואה לשנה האחרונה.

האם הערכות סוף שנה מאפשרות לכם להבין את רמת הלימודים וההשגים של הילדים? האם הן מציינות מספרים או שהמורה כותב הערכה על כל פרמטר?
לא כל-כך. עד כיתה ב ההעכות הם רק במספרים. החל מכיתה ג מתחילים לקבל גם ציונים ABC וכדומה בתעודה, אבל אין מקום למורה לרשום משהו אישי.

alphadelta

New member

אני משערת שיש בי קצת מכל אחד... אגב, מאד נעים לי תמיד לראות את מספר האבות המעורבים/מתנדבים/דורשים תוספת של תכנים פדגוגים...

למעלה