מה דעתכם על המאטריקס?

מה דעתכם על המאטריקס?

אני יכול לראות בקלות הקבלות מדהימות בין המאטריקס לבין חיינו... גם אתם? איזה הקבלות? ועוד שאלה: באיזו מידה יכול לוחם לשחק עם המציאות שלו? שלכם בציפיה, בן

~דויד~

New member
המאטריקס

הוא סרט נפלא, הממחיש בצורה יפה את הרעיון: 1. שיש לנו בחירה חופשית. 2. שאנו אחראים בלעדים על חיינו. 3. שאנו אחראים בלעדים על המציאות של חיינו. 4. שהבלתי אפשרי הוא אפשרי. באיזה מידה יכול לוחם לשחק עם המציאות שלו? במידה שהוא מאמין שהוא יכול לשחק עם המציאות שלו.

ואם הוא מאמין שהוא יכול לעוף?

האם במקרה כזה הוא יצליח לעוף? ואם הוא מאמין שהוא יכול להפוך לחתול? - גם אז?... היכן הגבול? ואם הוא מאמין שהוא יכול לברוא עוד 10 כדורי-ארץ חדשים?... היכן הגבול??? זהו, עכשיו סיימתי את השאלה... שלך באהבה, בן

chipi

New member
אז..

אני הייתי מהר מזמינה פסיכיאטר ומהר לאישפוז

טוב, אבל אם...

... הוא יכול לעוף או להפוך לחתול, אז הוא יכול להתחמק מפסיכיאטר די בקלות

כן, אבל מה אם...

הפסיכיאטר גם הוא יודע לעוף או אפילו להפוך לכלב? הוא עלול לתפוס אותו - ואז הוא יחזיר את החתול חזרה לחדר המרופד, בנובחו עליו נמרצות. אחר כך הוא ישנה את עצמו חזרה לפסיכיאטר ויגיד לחתול הכלוא: "פויה! פויה להאמין שאתה חתול! איך בנאדם יכול להפוך לחתול?! משוגע!" והחתול ישיב: "מיאו! מיאו!" אכן, מנהל פורום דרך הלוחמים השתגע... אבל השאלה היא אם הוא יצליח להפוך לחתול או לרוח לפני שצ´יפי תשלח לו את החבר´ה עם החלוקים...

~דויד~

New member
טוב, אם אתה רוצה, תקבל:

ובכן, ידידי היקר: כאשר הלוחם מגיע לרמה שבא הוא יכול לברוא ולעשות כרצונו, הוא יבחר שלא לעשות דבר אשר איננו תואם את התכנית האלוהית.

gafni

New member
לא יכול לעוף -פיזית

כולנו בחרנו לחוות את המציאות הפיזית כדי להתנסות להנות לפתור בעיות ולתרגל מימוש תלת מימדיהמערכת הפיזית עובדת בצורה שכופה מגבלות מסוימות אחת מהן היא כראה חוסר היכולת לעוף בגוך הפיזי. אם תרשם לתחרות ריצת מרתון ולאורך כל הריצה תקטר ותצטער שאין לך רשות לתפוס טרמפ במכונית הרי שאתה לא מגובש אפילו אידיוט. אם תעלה על מכונית הרי שכבר אינך חלק מהתחרות בה בחרת להשתתף. אז נכון קשה לי אבל אני רץ. טוב צריך לרוץ ביי

יופיאל

New member
אהבתי

גפני , ממש אהבתי את הדימוי שלך. אנחנו בחרנו במגבלות הפיזיות , בחרנו להכנס למשחק , וידענו מהם חוקי המשחק. אני חושב שבאיזשהו שלב לומדים שחלק מהחוקים הם גמישים , וניתן לשנות דברים. האם אפשר לשבור את כל החוקים? אני חושב שכן.. יש אנשים עם כוחות מיוחדים , עכשיו נניח שיש לי כוחות מיוחדים , ואני יודע שהכוחות האלה הם לא שלי , הם של אלוהים ורק עוברים דרכי. האם אשתמש בהם לספק את עצמי? לא... אעדיף במקום לבזבז את כל האנרגיה הזאת בשביל לעוף , אעדיף לרפא אנשים , להשתמש באנרגיה הזאת למען אחרים ולעשות איתה דברים טובים , ולא סתם לשחק איתה. באור ואהבה , יופיאל המלאך

דעתי היא

שאני לוקחת על עצמי את תפקיד "מכשפת הפורום" באופן רשמי. אבל דעתי על המאטריקס היא שזה אחלא סרט ושקיאנו ריבס חתיך בצורה שגובלת בבלתי חוקית. אשר להקבלה לחיינו, כמעט ואין סרט, או ספר שאי אפשר למצוא בו הקבלות מדהימות לחיינו אם מתאמצים מספיק, וזה כולל את ספר הטלפונים. לגבי משחקים עם המציאות, המוטו שלי לעניין זה לקוח מתוך תעתועים לריצ´רד באך: אנחנו חופשיים לעשות כל מה שברצוננו לעשות.

וואו! מיתרוש! זהו זה - קנית אותי!!! ../images/Emo24.gif

אני מה-זה מזדהה איתך לגבי מאטריקס... גם לדעתי זה אחלה סרט אבל לא בהכרח פילוסופי יותר משום סרט אחר ומשום פיסת חיים נתונה... כל רגע בחיים או בסרט אפשר לקחת לאן שרוצים... העוצמה של הסרט מאטריקס, לדעתי, נובעת מהשפעתו על חלק מסויים במערכת האמונות או התפישות של הצופה... וכאן זה אינדוידואלי מאדם לאדם, אך אני, בתור מי שאוהב מאוד להשתמש בכל דבר לטובתו ובעוצמה מירבית, הצלחתי לשאוב וללמוד הרבה מהסרט מאטריקס... אך זוהי הבחירה שלי... לגבי משחקים עם המציאות, אני מפנה אלייך את אותה שאלה שהפניתי לדויד: היכן הגבול?? מה אי אפשר לעשות??? שלך בידידות בן נ.ב. מכשפת הפורום, אמרת? מה כולל התפקיד??? לא, כי אני, בתור מנהל הפורום, צריך להיות מעודכן בכל פרטי התפקיד החדש שלך... את לא חושבת???

תוקף תפקידי

ראשית, מתוקף תפקידי להתנגד בעוז לכל נסיון לטעון שאני חמודה/ מתוקה/ מקסימה. אני מכשפה רעעעעעה!!! שנית, מתוקף תפקידי למצוא תמיד את הטעות הלוגית בכל טיעון ולהציגה בפירוט. שלישית תפקידי להגיד תמיד ההיפך מכולם בכל מקרה שכולם מסכימים. אני חושבת שזה העיקר, אבל לפעמים אני עושה מעל ומעבר לתפקידי
לגבי הגבול... קשה. גבול ברור אחד זה שאנחנו לא יכולים לעשות דברים שאנחו לא באמת רוצים לעשות. גבול אחר הוא שאנחנו לא יכולים להכריח אחרים לעשות משהו הם באמת אינם רוצים לעשות (אבל כמה אנשים כבר יודעים מה הם רוצים?). עוד גבול אחד הוא שאנחנו לא יכולים לעשות כלום כשהאנרגיה הרגשית שלנו נמוכה. אם הרשינו למישהו לשתות לנו את הדם, יכול להיות מצב שלא יהיה לנו כוח להתפטר ממנו. חוץ מזה? הגבול נמצא במקום שבו אנו מאמינים שהוא נמצא. אם אתה באמת מאמין שאתה יכול ללכת על המים, אז תוכל לעשות את זה. אם אתה מאמין שאתה יכול לעוף, אז תעוף. אבל אם יש לך שמץ ספק, אז לא תצליח (ואז נסיון התעופה שלך יהיה מאוד כואב
)

מכשפה רעה חמודה ויקרה,

האם את באמת - אבל באמת! - מאמינה שבנאדם פיסי במציאות הפיסית הזאת יכול לעוף? להפוך לחתול? תשובות כנות ואמיתיות, כהרגלך!!! (זהירות - התכופפי -) אוהב בן

Jerald_Admonds

New member
בהחלט..

זה רק תלוי בעוצמת האמונה שלו, ועד כמה הוא הצליח להפטר מהמחסומים שבעיות של העבר שמו עליו או אי אלו התניות חברתיות שהוא קיבל מהיותו ילד.. ועד כמה הוא טוב בתימרון אנרגיות והאם הוא יודע להשתמש בהם ולבסוף יש את הקטע של לשבור את מחסום המציאות... תן לי לנסות להסביר את עצמי: כבר הבנת שנקודת המבט שלי על החיים היא שאנחנו יוצרים אותם על פי הצורה שבה אנחנו תופשים אותם. בוא נעמיק את המחשבה הזאת לרגע. נחזור לזמן שבו עם קצת מיקוד יכולנו לשנות את המציאות בעזרת המחשבות שלנו. אבל לא כולם יכלו לעשות את זה אלא רק כמה אנשים שהגיעו למצב של התעוררות מכוונת מראש או ספונטנית. והפנימו לגמרי את עצם העובדה שקסם קיים ואנחנו שולטים בגורל שלנו. והם לימדו את עצמם איך לשנות את המציאות בהתאם לרצון שלהם, וכל שיטה שכזאת הייתה אישית לחלוטין וכך גם הצורה שבה הם ראו את העולם. ואז התחילה התקופה של המאגים האגואיסטים שהחליטו שהם אלו שצריכים להנהיג את העולם אל העתיד שלו, שהם יהיו הרועים של המין האנושי. וזה גרם להם להלחם אחד בשני.. אחר כך קמו כל מיני קבוצות שמצאו מכנה משותף בין העבודה המאגית שלהם הצליחו לתרגם את השיטות שלהם לשפה משותפת, ויצאו להלחם בקבוצות האחרות שקמו:) כשרוב החיילים שלהם היו אנשים פשוטים. והמין האנושי המסכן שפעם ראה בקסם כברכה היה מוצף במיני קסמים שעפו עליהם ושדים שחגגו על האדמה. ואז בא המדע שהיה כמן אסכולה קטנה ולא מפותחת של מאגיה, שהתבססה על עצם העובדה שהמציאות קבועה ואפשר למדוד ולחקור אותה בעזרת נוסחאות וכלים קבועים שלא כמו בכישוף ייתנו אותם תוצאות לאנשים אחרים שייערכו את אותם ניסויים. בהתחלה הזרם לא תפס תאוצה כי איש לא האמין בו, אבל כמה תגליות שכן היו מיוחסים למשתנים קבועים במציאות הוכיחו את עצמם ואז אנשים החלו להאמין, ועם אמונה בא ייפוי כוח לתאוריות המשוגעות של אותם אנשים(בלי ייחוס לדברים הקבועים באמת שהבורא ייצר). וזה ייצר מן מעגל.. האמונה מחזקת את התאוריות-> התאוריות מתממשות-> מחזק את האמונה->מחזק את התאוריות וחוזר חלילה.. עכשיו למה כל המין האנושי פנה ל"דת" החדשה והמסעירה הזאת? מכיוון שזה בדיוק מה שהם היו צריכים.. קרקע מוצקה מתחת לרגליים. ולאט לאט הם התחילו להדחיק ולמחוק את העבר שלהם. לתכנת מחדש היסטוריה שלמה. והאמונה של כולם מכוונת לכך שדברים כאלו לא אפשריים, לא קיימים, ומעולם היו קיימים. מכיוון שהחוסר אמונה שלהם מכוון כלפי זה בדיוק כמו שהאמונה מכוונת כלפי המדע, המציאות הפכה לפחות דינמית וניתנת לשינוי משבעבר וזה מה שאני קורא לו מחסום המציאות, אותה שכבה של חוסר אמונה שצריך לחדור. אבל שים לב שבשנים האחרונות המדע תפס תאוצה ועכשיו הוא קצת נעצר.. מכיוון שהאנשים קיבלו מה שהם רוצים. חיים נוחים ובטוחים יחסית מהלא נודע שבהם כל אחד יכול למצוא עבודה נחמדה ולגדל משפחה ולמות מאושר. אנשים כבר פחדו לפרוץ את הגבולות של הפחד מהלא נודע ומבחוץ ויצרו לעצמם כלא יעיל שמתכנת את הצעירים לעשות כמוהם.. 12 שנות לימוד, צבא, לימודים גבוהים ועבודה. מילדות הטלוויזיה מתכנתת אותנו לחשוב שהטוב תמיד מנצח. קסם יש רק בסרטים. אחרי מנת סמים אחת מתים ואחרי כל פעם שמשתכרים מקיאים. ורק אם נלך בשביל שמוכן לנו כבר מראש אז נהיה מאושרים. בסדר, אני מודה שבלי כל זה החברה הייתה מתפרקת, יותר מידי אינדיבידואליות היה גורם לאנרכיה. בגלל זה החברה עשתה לה מקום קטן לאנשים בעלי מחשבה חופשיתעל מנת לגרות מה שנישאר מהדימיון שלנו או כדי להנהיג אותנו. אבל אני מאמין שהמין האנושי היה יכול להסתדר בצורה יותר מוצלחת. אבל עכשיו שההתפתחות הטכנולוגית האיטה קצב האנשים פונים למקורות, שים לב שהמודעות ללא נודע גדלה ויותר ויותר אנשים חוזרים לזה, האמונה חזרה והמחסום נחלש... אולי תהיה לנו הזדמנות שניה.

Jerald_Admonds

New member
הא ומכשפה

ידידה מאוד טובה שלי נהגה לשתות לי את הדם פעם וזה דווקא היה מאוד כיף:))))

chipi

New member
לישתות דם זה ערפד !

עם כבר מדברים על ערפדים תמיד תהיתי מה עושים הרופאים עם כל הדם שהם לוקחים במעבדות??? אוי איחס!!!! (עוד ליפני ארוחת הבוקר
) לחיים!!

דרדרית

New member
התשובה ברורה- ציפ ../images/Emo25.gif ../images/Emo48.gif

מה, לא ידעת? ציפ?? עכשיו התמונה ברורה... איכסס לרופאים.. איכסס למדע... איכסס לדקירות הנוראיות בשביל למצוא ת´וריד... אי אפשר לייצר קסם ארק במבט על החולה אפשר לדעת מה יש לו?? ובמבט נוסף- לגרום לו להחלים??? את זה כשימציאו - אנסה ומוכנה להיות גם שפן (או חתול) ניסיונות.....

למעלה