תגובתי...
"אנחנו כיצורים חיים לא בנויים למונוגמיה" מי בדיוק אמר לך את זה? עשית על זה מחקר? קראת על זה משהו מדעי שמוכיח את הענין? אל תסתכל רחוק, בוא תראה את דור ההורים שלנו והסבים והסבתות, פעם לא היה דבר כזה להתחתן אחרי כמה קשרים שאתה "צובר נסיון". בערב המאוד לא רחוק, אנשים היו נכנסים לתוך מערכות יחסים זוגיות ולא יוצאים משם. שם היתה מונגמיה אמיתית. מערכת יחסים סגורה זו אולי מונוגמיה אבל לא מעיד על צורת חיים מונוגמית, עובדה שכל בן אדם בן 20-22 כבר חווה אהבות בחייו, וכמה קשרים רצינים וכו'. זוהי לא דרך חיים מונוגמית. בנוסף לכך, התובנות האלה שהגעת אליהם ושסוקרטס מנסה להפיץ, שגברים בנויים מבחינה ביולוגית להפיץ את הזרע שלהם כמה שיותר ולכן לא בנויים לזוגיות ארוכת טווח, זה בולשיט ברמות הבולשיט המטורף. ההנחות האלה כפי שאתה אמרת, הן פרי תיאוריה הנקראה פסיכולוגיה אבולציונית, פסיכולוגיה היא לא מדע מדויק, הדברים לא נבדקו באופן אמפרי ואובייקטיבי, יותר מכך בפסיכולוגיה יש כ"כ הרבה זרמים ותיאוריות שלא תמצא תאוריה אחת שאין תאוריה הסותרת אותה. אז איך אתה בא ולוקח כעובדה תאוריה מסוימת וקובע על פיה את העולם? ברור לך שאנשים כמו סוקרטס שאומרים לך "מבחינה אבולוציונית גברים בוניים לפזר את הזרע שלהם" זו דמגוגיה זולה חסרת בסיס מוכח ומדויק, הוא משתמש בטיעונים פסיכולוגים לא מוכחים שיש בהם סתירות ומשכנע דרכם אנשים שאין להם שום ידע כלכלי בפסיכולוגיה - זה נקרא מניפולציה! אני כן מסכימה שלאדם יש יצר מיני שגורם לו לרצות להתרבות, עם זאת הטענה שזוגיות סותרת את היצר הזה, בעיקר לגברים- זה בולשיט. בתוכנית "איך להיות מאושר?" בפרק על אהבה, הראו מספר מחקרים [ לעומת הפסיכולוגיה הם מדעיים ובדוקים] שהוכיחו שגברים נשואים עושים יותר סקס מגברים רווקים. האמת? לא מפתיע. ומי שמופתע לצערי דביל. ברור לך שאדם שחי בזוגיות עם בן זוג קבוע מכפיל ומשלש את ההזדמוניות שלו לעשות סקס קבוע ותדיר מאשר אדם רוק שמנסה את מזלו בעולם הגדול. ככה שדווקא צורת חיים בתוך זוגיות מגדילה את הסיכוי לעשות סקס ולהביא לידי ביטוי את יצר המין. לגבי מה שאמרת על הזדמוניות חדשות, אני לא מבינה למה אתה חושב שזוגיות עוצרת את ההתפחות החברתית שלך. לא ברור לי למה אתה חושב שיש לאנשים פחד להתחבר עם אנשים חדשים, בכל מסגרת שנכנסתי אליה תמיד רכשתי חברים בלי שום קשר שיש לי חבר. דבר נוסף שלא ברור לילמה אתה חושב שסטוצים הם טעם החיים? זה שאתה אוהב סטוצים וזה עושה לך את זה, אין לי בעיה תפאדל. אבל למה אתה חושב שמי שלא נוהג כמוך החיים שלו מגעילים? אישית אם הייתי עושה סטוץ זה היה הדבר הכי גרוע בעולם, כי בשביל סקס טוב צריך לפתח אינטימיות וחוסר בושה עם הבן זוג. לא רואה את עצמי נכנסת עם גבר זר למיטה בחושך מוחלט כדי שלא יראה דברים שלא צריך לראות, ומרסנת את עצמי כי מה לעשות לא נעים הוא בן אדם זר. עם בן זוג שיש לי איתו פתיחות מלאה אני יכולה גם לעשות סקס לאור יום ולהיות חופשיה בהתנהגות שלי במיטה כי אין לא נעים, עברנו כלכך הרבה דבירם ביחד וכל אחד כבר פתוח עם השני בכל המישורים שלו בחיים ככה שאני אפילו לא חושבת מה הוא יחשוב ומה הוא יגיד, אני עושה מה שבא לי וההפך. יש נשים שלא מוכנות לעשות דברים מסוימים במיטה כי הם משפילים, ברור שהם יראו כמשפלים כשמישהו זר בא ואומר לך ודורש לעושת דברים כאלה, לעומת זאת אצלי אין מושג משפיל במיטה, יש מושג של לא עושה לי נעים או מגעיל אותי, שזה משהו אחר לגמרי. אבל השפלה היא בעייני המושפל, וכשאני עם מישהו שאני מכירה ואני רמגישה בנוח איתו והוא איתי ורגילים אחד לשני אני לא רואה בשום אקט דבר משפיל. לא ברור לי למה אתה לוקח סטוצים כמדד לחיים טובים וכפיים, זה שלך זה כיף וטוב זה לא אומר שזה נכון לגבי כולם. לא מובן לי למה אתה רואה חיים בזוגיות ככלא וכלוב, וחיים ברווקות ככיף. אני אומרת לךבוודאות שטעמי את כל טעמי הגלידה כמו בנות גילי, והאמת? היה לי יותר טעים מלהן, כי לי יש דובדבן והר של קצפת ולהן לא. הבעיותיות היא בגישה כמו שלך, זוגיות= כלא, רווקות= חופש ברגע שתבין שזוגיות לא מונעת ממך שום התפתחות, ולהפך רק מעצימה אותך אז אתה תשנה ואלה דברים שבאים עם נסיון חיים. החיים לא קמים ונופלים על זיונים, אולי בגיל 20 נראה לך שכל מה שאתה רוצה לעשות זה לזיין ולטעום מכל הטעמים. בסופו של דבר , התקופה הזו נגמרת מהר מאוד וכמו כל אדם אתה חווה משברים קשים ועמוקים, וברגע הזה לא יהיה לך אכפת כמה כוסיות זיינת בכל החיים שלהם ואיזה כיף היה לך איתם, כל מה שתרצה ותצטרך זה תמיכה מסוימת הבנה עזרה משהו שיעזור לך לצאת מזה, וזה לא כזה פשוט.