הרוב שם חמאס חוץ מאלו שהם תומכי פאתח שהם נאצים כמו ואולי יותר מהחמאס.
אתה אולי תופתע, אפילו בישראל תמיכה בחמאס זה לא פשע שהעונש עליו הוא עונש מוות או גירוש. מבחינתם מדובר בתמיכה בתנועה פוליטית לגיטימית וצבא שלהם, בדיוק כמו שאתה ואני תומכים בצה״ל ובמפלגות שאנחנו תומכים בהן (כולן ציוניות).
מה אתה עושה כדי לשנות את דעתם? בינתיים אתה רק מחזק את התמיכה הזאת שלהם.
אין שום סתירה , אחרי ה 7 באוקטובר יותר ישראלים תומכים בהתשיבות היהודית ביו"ש, זה מה שמקטין את הסיכון לעוד טבח בישובי השרון.
פעם אחרונה שבדקתי אין שום ״התיישבות״ בין קלקיליה וטול כארם לבין יישובי השרון בישראל. רק אומר.
מה שההתיישבות כן עושה (ועשתה גם בעזה) זה בזבוז משאבים אדיר לאבטחת המתיישבים עצמם. הרי כבר דיברנו על כך שהזזת הכוחות ליו״ש תרם רבות ליצירת פרצת האבטחה בעזה. המשאבים של צה״ל בסופו של דבר מוגבלים, ובזבוז פלוגות וגדודים על אבטחת מטורללים כמוך מונע מהפלוגות והגדודים לאבטח את כפר סבא וכפר עזה.
להמליץ לנו להלחם איתם רק בשדה ההסברה ולא לכבוש את עזה ולהמשיך לספוג טילים זה או טיפשות או תמיכה בחמאס, זה בטח לא תמיכה בישראל, לא חושב שתמיכה בישראל זה להמליץ לנו לספוג טילים ולהיות נחמדים לעולם ולחכות שהעולם יטפל בהם.
עדיף לך שהעולם ״יטפל״ בהם מאשר שהעולם יתמוך בהם. בינתיים אתה דוחף את הועלם לתמוך בהם. שתי מעצמות כבר תומכות בהם בפירוש (סין ורוסיה), ומעצמות נוספות בדרך. אתה
חייב שהעולם יתמוך בך, וכל מה שאתה עושה בינתיים סותר את הצורך הזה.
הנרטיב שלהם מענין לי את הת** , אני לא מהאו"ם ולא מחויב לניטרליות דבילית ,
ברור שלא, אף אחד לא אומר שאתה מחויב לקבל את הנרטיב שלהם.
איתם אנחנו מדברים רק דרך קנה הרובה ( כמו שקורה עכשיו בעזה וביו"ש ). לפני ה 7 באוקטובר עוד היו אצלינו טפשים שהאמינו ב"תהליך מדיני", היום חוץ מהשמאל הקיצוני ( כמוך ) מבינים שעם הפלסטוינים מדברים רק דרך קנה הרובה, או בחדר החקירות של השב"כ.
זה בדיוק המצב שהם רוצים. כמו שאמרתי - אתה בעיקר עוזר להם, לא לעצמך.
ולכן יש לנו את צה"ל שמכסח להם את הצורה ומסביר להם יפה שאנחנו לא מתכוונים לזוז מפה.
צה״ל עושה את מה שצה״ל יודע לעשות, השאלה היא אם זה מה שצריך לעשות, באיזה קנה מידה ולאיזו תקופה. אין לי ספק שצה״ל יכול לכבוש את עזה ולשטח אותה לחלוטין, אבל צה״ל הוא בסך הכל כלי אחד במגוון הכלים שיש לנו להשגת המטרה. ומהי אותה המטרה? הבטחת המשך קיומה של מדינת ישראל. האם ביצעו פשעים נגד אנושות, רצח עם, ואובדן תמיכה עולמית מקדמים אותך לעבר המטרה הזאת? לא. הם לא.