מה דעתכם על תעודות ה'משתחרר בכבוד'?

מה דעתכם על תעודות ה'משתחרר בכבוד'?

צה"ל תכנן לפני חודש בערך להתחיל בהנפקת תעודות 'משתחרר בכבוד' בכדי לעודד ולעלות את המוטיבציה בקרב חבר'ה צעירים להתגייס לצ.ה.ל. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/678/300.html מה דעתכם על התכנית הזו של צה"ל? ואילו דרכים נוספות צה"ל יכול לאמץ בכדי לעודד אנשים להתגייס? אני מאמין שצריך להלחם בתופעה החמורה של השתמטות בכמה ערוצים, ולא רק באמצעות סנקציות כנגד המשתמטים אלא גם באמצעות פעולות לעידוד צעירים להתגייס וזריעת הבנה שאדם שבוחר להשתמט מצה"ל(ואין לו סיבות מוצדקות), הוא אזרח לא תורם לחברה.

respecta1

New member
זה דבר קטן ולא ממש משנה..

ומוטיבציה לחיילים? אין דרך אחרת חוץ מחינוך מגיל 0 לאהבת המדינה.. פשוט מאוד. כל ה"מורעלים" (מילה מטומטמת) באים בגישה שלא משנה כמה זה קשה אם מבחינה של מערכת קשה ואם מבחינה של כמובן תנאים קשים ..שאם אני לא אעשה את זה, מי כן.. וצריכים להכניס את הגישה הזו בכולם, כי בסופו של יום זה נכון.

אהבתי תתגובה, אהבת המדינה, אני חושבת

שלכל הלוחמים קשה אפילו שהם מורעלים, אבל יש מטרה מדינה ארץ אדמה.

S h a y D u

New member
"חינוך מגיל 0 לאהבת המדינה..." ../images/Emo6.gif

מעט מצחיק אותי לראות כיצד אנשים כמוך קושרים את גיוס החובה לצה"ל ל'אהבת המדינה'... בעיקר מפני שהצבא הכושל שלך אינו מורכב מפטריוטים בכלל. כמעט כולם שם שמים **ן וכלל לא משקיעים, העיקר להשתחרר כמה שיותר מהר ולהגיע הביתה. כי התרבות הישראלית שלך היא זולה ונבובה. אני בן למשפחה ציונית ומסורתית עם זיקה לדת. כל בני משפחתי שירתו בצה"ל (שני אחיי הגדולים השתחררו בדרגת רס"ן, ויש לי גם דוד תא"ל), חונכתי מגיל 0 לציונות, יהדות, שמירת מצוות ואהבת ישראל. אני איש ימין לשעבר. הייתי פשוט ילד נלהב כשעליתי ארצה מארה"ב. מאז ומתמיד, חיכיתי בקוצר רוח ליום בו אוכל לשרת בנאמנות ובמסירות באחת מיחידות השדה של צה"ל. והפלא ופלא! האידאולוגיה הפולוטית שלי והשקפת העולם שלי השתנו. אני משתמט. וכנראה שלא אשרת בצה"ל לעולם. איך אתה מסביר את זה?! (כי סוציופטיות זה לא, אני מבטיח!) ובוא נשמור על האבחנה... האג'נדה שלך ושל דומיך אינה מושתתת על ציונות ו'אהבת המדינה' אלא על נסיון ליצור "שוויון בנטל" בקרב האזרחים. כלומר, להפיל את תסכולך ברמה הפרסונלית כמי ששירת בצה"ל (כמי ש"שנשא בנטל"), על אלו אשר בוחרים/בחרו שלא להכנס למסגרת הזו או שהושמטו מסיבות כאלה ואחרות, ע"י חיובם לשרת בו בכפייה ולהוליכם שולל. (אחרת, היית דואג גם לכלכלת המדינה וזכויות אזרחיה שנפגעות לא פחות מביטחונה)

respecta1

New member
איך אני מסביר את זה?

הכל קל בתיאוריה, ברגע שביקשו ממך אשכרה לעשות משהו בנידון אתה בורח מאחריות, וזה כבר מספר תכונות אופי שרק חינוך שונה היה יכול לעזור.

S h a y D u

New member
לא בהכרח.

מי שבחר לברוח מהאחריות של שירות בצה"ל, לא בהכרח יברח מהאחריות לעשות שירות לאומי או מהאחריות לתת מעצמו למען הזולת בדרכים אחרות - ככזה, גם הוא חונך לתת מעצמו למען אחרים, ולא רק לקבל.

respecta1

New member
שיתרום לאחרים בדרכים אחרות

בזמן הפרטי שלו, לא כשהוא צריך למלאות את האחריות הכי גדולה שלו כאזרח ולתרום 3 שנים שלו למדינה.

S h a y D u

New member
תגובה

ומי שמך לקבוע שדווקא שירות צבאי הוא האחראיות "הכי גדולה" שלו כאזרח?

respecta1

New member
כמו תמיד, נתפסים לקטנות

משנים נושא ומעגלים פינות.. פשוט נראה שחצי מהאנשים פה הם בשביל ויכוח לשם הויכוח שניה, יש משהו יותר גדול מאשר לעצור את חייך למשל 3 שנים שלמות ואותם לתרום למדינה?

Eternal Thought

New member
לעצור את חייך לארבע שנים?

או אולי חמש שנים? אבל בכל מקרה אתה מבלבל בין התרומה שתיתן לבין מידת ההקרבה שנידרשת ממך. עצם העובדה שאתה נתון לשירות המדינה כעבד או רכוש למשך כך וכך זמן לא מבטיחה שתתרום את התרומה הגדולה ביותר שאתה יכול.

respecta1

New member
לא דיברתי על אף תרומה

עזוב לרגע שאין פה שאלה שזה הכי תורם שאפשר.. זו האחריות הכי גדולה כאזרח - ללא ספק..

Moridin

New member
מה הכי תורם שאפשר?

זה שאתה יושב שלוש שנים במשרד ומכין קפה לאיזה אל"מ תורם למדינה איכשהו? לא אתה ספציפית, מישהו אחר. הוא רק יושב במשרד כל היום, מעביר את הזמן ואוכל את תקציב הביטחון בזמן שהוא לא מייצר שום הכנסה למשק והוריו תומכים בו כלכלית. איזו תרומה עצומה. זה שהוא מקריב שלוש שנים מחייו לא אומר שלמדינה יוצא מזה משהו.

respecta1

New member
קודם כל שוב..

לתת למדינה שלוש שנים מחייך זה הרי החובה הכי גדולה שאזרח פה צריך למלאות.. ובקשר למה שאמרת, כן, זה שאתה יושב שלוש שנים במשרד מסדר ניירת ומכין קפה לאל"מ תורם למדינה.

respecta1

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

איך? בזה שאתה עוזר לאל"מ, בזה שאתה מסדר את הניירת לצורה יעילה - מצב הפוך, אין מי שיסדר ניירת ויעזור לאל"מ בנושאים טכנים, האל"מ לא יוכל לבצע את תפקידו.

Moridin

New member
אידיליה ממש

אף אחד לא מבזבז את זמנו לריק - כולם תורמים איכשהו למאמץ המלחמתי, הא? גם אחרוני הפקידים שאחראי על קורסי גמו"ש לנגדי משמעת ("הכרת המחשב לנגדים") תורם איכשהו! אף אחד לא מבוזבז לריק! כל אחד עושה את מה שהוא יכול, וביחד ננצח!!!11 ...אלא שחשיבה כזו עובדת בתאוריה (וגם אז לא ממש אלא רק בערך). כל מי ששירת בצבא יודע עד כמה זה לא נכון. בעולם האמיתי, יש המון ג'ובניקים שעסוקים ב-"עבודות יזומות" שיצר בשבילם הצבא, כי מאוד נוח לו ליצור אבטלה סמויה, ובמידה מסויימת זה אפילו נכפה עליו ע"י אזרחים שחושבים שחייבים לגייס עוד ועוד אנשים בכפייה. אתה תתגייס ותגלה שזה המצב.

אם הצבא החליט לגייס אותו , סימן שהוא עוזר

יודע מה? הלוואי והצבא לא יצטרך אנשים ושנוכל לחיות כאן בשקט . בינתיים מסתבר שהצבא זקוק לכולם , גם בתפקידים לא קרביים.

למעלה