מה דעתכם על תעודות ה'משתחרר בכבוד'?

הצבא מנסה לא להכניס ראש בריא למיטה חולה

תשמע הצבא כארגון רקוב מהיסוד מנסה לחסוך לעצמו כמה שיותר טירחה , אם סומנת אצלהם בעייתי הם מניחים שאתה תעשה יותר נזק מתועלת , ואף אחד לא יטרח לבדוק אם זה באמת נכון. אם החליטו שבגיל 5 היית פסיכי , אז זה מה יש .

smailie

New member
אתה בעצמך יודע שאתה מגזים ולא מדייק

יש מדיניוּת של עירעורים. נכון? לא אני המצאתי את זה שלפעמים צה"ל מסכים לשנות את דעתו, גם אחרי קביעה ראשונית. עד כאן אתה איתי? או.קיי... אני שמח שאתה מסכים איתי עד עכשיו. אז איך זה ששני קב"נים בלשכת הגיוס שללו הפרעה נפשית כלשהי אצלי והמליצו לקבל אותי כמתנדב, ובכ"ז צה"ל מסרב לקבל אותי לשירוּת עד היום? (שתי הבדיקות הנ"ל נערכו עוד לפני שנת 2000, אגב!). איך זה שפסיכיאטר אחד באזרחוּת ופסיכולוג מומחה נוסף (שעקב אחרי ההתנהלות היומיומית שלי במשך 5 שנים ולבסוף החליט לתמוך בבקשתי וכל זה עוד לפני שנת 2000!) החליטו שאני כשיר להתנדב לצה"ל ולבסוף צה"ל החליט לצפצף על חווֹת הדעת שלהם (אחרי שדרש בעצמו הצגת חווֹת דעת כאלה)?! איך זה שהפסיכי, חולה הנפש והוואנדליסט הוא היום בעל תואר ראשון בספרות ובמדעי המדינה, עם תעודת הוראה בדרך, עובד במיחשוב ובמישרה חלקית נוספת עם תלמידי תיכון ומתנדב בגוף של מעורבוּת חברתית, שאם לא הייתי מתאים מבחינה אישיותית, מזמן היו זורקים אותי משם (הקבלה הייתה כרוכה בראיונות)? איך זה שחנכתי תלמידים במסגרת פרוייקט פר"ח, מבלי שאפילו פעם אחת הייתי מועמד לסילוק משם וכל זה במשך 5 שנות לימודיי כסטודנט? אין איזה גורם שיכול להיפגש איתי בצה"ל? מה אני צריך לעשות? להפגין מול לשכת הגיוס, כדי שיתנו לי את הצ'אנס שאני ראוי לו? אני צריך לתבוע את המטומטמים האלה, שהכתיבו לצה"ל לא לקבל אותי. נדמה לי שקוראים לזה תביעת דיבה ואפשר לזכות בהמון המון כסף (במיוחד כשהתוצאות שהגעתי אליהן בחיים, למרות הכל, מדברות בינתיים בעד עצמן). יום אחד אשרוף את כל העותקים של התיק האישי שלי עד האחרון שבהם, מבלי להשאיר זכר לשקרים שיש בו. ואז, כשכבר לא יהיה כתוב שם שום דבר שמכתים אותי באופן בלתי הפיך, צה"ל יקבל אותי ואפילו אזכה לראות את ביה"ס לקצינים מבפנים. הרי גם אם קיימים סעיפי ליקוי - אפילו על רקע נפשי - עדיין אפשר להתקבל לצה"ל. לא ככה?

הדבר שהכי מוכיח שמשהו לא בסדר איתך

זה שאתה כל כך נלחם כדי להכנס לצה"ל , אתה בטח מתרגש ורוצה לתת מעצמך .. רוצה גם להיות חלק ממערכת הבטחון הישראלית. רוצה להיות חלק מהצבא הטוב בעולם ושותף להצלחות של צהל , להגיד "גם אני הייתי שם" אבל כשתכנס אתה תראה מערכת רקובה עם ערכים מיושנים , נגדים חסרי השכלה תיכונית שמחלקים פקודות לא הגיוניות , עשרות מליוני שקלים הולכים על פרוייקטים שסופם להגנב , חוסר שיוון טוטאלי בין ה"נדפקים" ל"מתקמבנים" יש לך תואר, לך תחיה את החיים .. תפסיק להסתכל אחורה , לא הפסדת דבר רוב אירופה לא מתגייסת ,רוב ארה"ב לא מתגייסת אף אחד שם לא בוכה.

smailie

New member
קשה לי להשלים עם זה

שתבין. אני כל הזמן שומע על בעלי מוגבלויות או נכויות כאלה ואחרות שמתקבלים לשירות בצה"ל. ולא שאני בא ללעוג למישהו, אבל עובדה שגם עליהם אף - אחד לא הסתכל עד השנים האחרונות... אז מה שבעצם אומרים לי, זה שאני פחות מהם ביכולת שלי להשתלב בצה"ל. אתה מבין מה כל - כך מתסכל אותי כאן? אפילו למבחנים הפסיכוטכניים לא זימנו אותי עד היום! כנראה שהחליטו מראש ש"אין טעם". והתיוג הזה, ששמים עליי X, עוד לפני שניסו אפילו, לא שונה בכלום מהיחס של המערכת אליי כשהייתי ילד. לא הייתי אפילו יום אחד, מאז כיתה א', במסגרת בי"ס רגיל!! אתה קולט מה זה?? אותם גורמים שרצו לראות אותי ממשיך להיות בעייתי ולא מצליח בכלום - צדקו... הנה, עובדה! אני מוכרח להוכיח ש"השמיים הם הגבול". לדעת שהפרק הזה ש"אני לא מסוגל" ושלא אוכל להשתלב בחברה הנורמאטיבית נמצא מאחוריי. רס"רים חסרי השכלה לא מעניינים אותי. גם באזרחות אני עלול ליפול על מצבים לא נוחים שלא תמיד יהיו נתונים לבחירתי. נכון? גם אז צריך קומבינות כדי להתקדם. לא? אז מה זה כבר משנה? אני מסתמך בהחלטה הנחושה שלי על כל אותם מתנדבים, שלא הצטערו ששירתו בצה"ל. אין ספק שגם לי לא יהיה עד כדי כך רע שם. ומה אני אגיד בעתיד לילדים שלי? שאבא לא גוייס לצה"ל כי החליטו שהוא "חולה נפש"? לא מעניין אותי "לעשות חיים", כמו שאתה מציע לי פה. יותר מטריד אותי שלא נותנים לי לתרום ולסגור פערים בחברה. אני אחד שאוהב לעזור ולתרום, אפילו להתנדב וגם לזכות להערכה על היכולות האיכותיות שלי. אם הייתי באירופה או בארה"ב באמת לא הייתי מתעקש להיות חייל (כנראה), אבל זה בהחלט לא המצב כרגע.

למעלה