בשביל מה לעבוד עקום?
יש לך מספיק כסף היום כדי לשלם משכורת מכובדת מאוד לקרביים. אם נדמיין שיש 15 אלף קרביים, וכל אחד מהם מקבל 15 אלף שקל לחודש במשך שלוש שנים, למדינה זה יעלה 2.7 מיליארד שקל בשנה. ללא ספק סכום שהמדינה מסוגלת לעמוד בו, במיוחד עם תוספת התוצר שתקבל אם תקטין את מספר הג'ובניקים באחוז גדול. אני מדבר על הטבה בגובה 540 אלף שקל. אתה מציע הטבה בגובה 126 אלף שקל. אז קודם כל, אני חושב שאפשר להסכים שאני יותר פטריוט ממך. שנית, למה לתת הטבות? זה עקום ודבילי. אם אתה רוצה לתת כסף לחיילים, תעביר להם את זה לחשבון הבנק. בשפה פשוטה קוראים לזה "משכורת", וזה הביטוי הנעלה ביותר להכרת תודה שמדינה יכולה להעניק לאזרחיה. הצעתך להעלאת שכר הלימוד למי שלא שירתו בצה"ל לוקה בנקודות הבאות: 1. היא מפלה לרעה ערבים, חולי סכרת, חרדים, חולי קרוהן, נכים, נשים נשואות ובאופן כללי אוכלוסיות חלשות שהיום לא מתגייסות בגלל שהן חלשות ולעולם לא ילכו ללמוד כי העלית את שכר הלימוד. 2. היא מרומזת ולא ברורה מספיק, לטעמי לפחות. כשחייל שאינו ציוני נלהב בא לבדוק אם הוא מתגייס או לא, אתה חושב שהנחות בארנונה יהוו שיקול? 3. היא לוקה בנקמנות מגעילה וילדותית. במקום לשפר את איכות החיים של האוכלוסיה המועדפת עליך, אתה מדבר על הורדת איכות החיים של כל השאר (הם ישלמו 40 אלף שקל לשנה! נראה אותם, החארות!). זה נשמע כמו ההצעות הציניות של אנשים פה לכרות את יד ימין של כל מי שלא שירת בצבא. השיטה לשיפור מצבם של המשרתים בצבא פשוטה, בדוקה ואין בה שום דבר חדשני: אתה ממסה את כלל האוכלוסיה ומעביר כסף, באמצעות משכורת, למי שמשרת בצבא. זה עדיף בהרבה על רשימה ערטילאית שמתעדכנת מדי פעם של הטבות לחייל המשוחרר ואף אחד לא באמת בטוח מה כתוב בה, זה לא מריח מאפליה, הציונים שמתגייסים לצבא לא מרגישים שהם נדפקים ובאופן כללי כולם שמחים. זו האידיאולוגיה של מי מתושבי הפורום הזה שקוראים להפיכת צה"ל לצבא מקצועי עם משכורת, אך משום מה אתה מתעקש לראות בהם עוכרי ישראל וטרולים וכו'.