מה דעתכם על תעודות ה'משתחרר בכבוד'?

או

שהמדינה תשקיע את כל הכסף שאמרתם בעזרה כלכלית לקשישים, נכים, חינוך לילדים, מערכת בריאות טובה- במקום סתם לשפוך כסף. בחייאת.

EmGee

New member
זה לא דבר אחד תמורת השני

לדוגמא שכר לימוד באוניברסיטה עולה 40,000 שקל לשנה לסטודנט. המדינה מסבסדת מתוך זה 31,500 שקל. אם במקום לסבסד את השכר לימוד לכלל האזרחים היא תסבסד 100% למי שסיים שירות צבאי מלא (או לאומי באותו אורך) וכדי למממן את זה היא תוריד את הסבסוד של אלו שלא שרתו את המדינה ובזמן זה היו יכולים לחסוך את הכסף הזה. אותו עקרון כלפי השטחים לבניה. לגרום למי שלא שירת לשלם יותר ובכך לסבסד את מי שכן שירת. לא כל דבר חייב לקבל טיפול נקודתי. ברור שהמדינה מוציאה הון תועפות על שטויות, אבל לתגמל את אלו שכן תרמו למדינה תרומה שאין כמותה זה ממש לא שטויות. וכמה שזה אולי ישמע לך מתנשא-רק מי ששכב בבוץ למען המדינה וזרע באדמה שלה דם וזיעה יכול להבין את זה.

ואם אין לי רגליים

אז שאני פשוט ארקב? כי גם ככה לנכים קשה להרוויח שכר לימוד, אתה יודע זה תמיד דבר אחד תמורת השני, כמ ושעכשיו הון תועפות הולך על הצבא ועל לכלכל את כל הג'ובניקים המיותרים שבו, במקום למורים, לניצולי השואה ולחולי הסרטן

EmGee

New member
למה לקפוץ למקרים החריגים?

כמה אנשים שלא עושים צבא באמת לא יכולים לעשות צבא? ממש מעטים. ולמי שבאמת אין רגליים או שהוא חולה סרטן יש גופים מתאימים במדינה שדואגים לרווחה שלהם. למי שלא עשה צבא מטעמים של פצפיזם/דת/ערבי/אגואיזם אין שום סיבה שהמדינה לא תקח ממנו על חשבון אלו שכן עזרו למדינה. נכון ההצעה הזאת מפלה אנשים במדינה. אני מסכים איתך. מה שאני לא מסכים איתך זה הקביעה שהיא לא צודקת. כי כשאני הזלתי את דמי (שזה שווה ערך להרבה יותר מ50 שנים חינם באוניברסיטה) למען בטחון המדינה היו לא מעט אנשים בעם הזה שהעדיפו להגיד לקב"ן שקשה להם וחגגו בחממה. ותעני לי רגע, את היית בצבא?

Moridin

New member
בשביל מה לעבוד עקום?

יש לך מספיק כסף היום כדי לשלם משכורת מכובדת מאוד לקרביים. אם נדמיין שיש 15 אלף קרביים, וכל אחד מהם מקבל 15 אלף שקל לחודש במשך שלוש שנים, למדינה זה יעלה 2.7 מיליארד שקל בשנה. ללא ספק סכום שהמדינה מסוגלת לעמוד בו, במיוחד עם תוספת התוצר שתקבל אם תקטין את מספר הג'ובניקים באחוז גדול. אני מדבר על הטבה בגובה 540 אלף שקל. אתה מציע הטבה בגובה 126 אלף שקל. אז קודם כל, אני חושב שאפשר להסכים שאני יותר פטריוט ממך. שנית, למה לתת הטבות? זה עקום ודבילי. אם אתה רוצה לתת כסף לחיילים, תעביר להם את זה לחשבון הבנק. בשפה פשוטה קוראים לזה "משכורת", וזה הביטוי הנעלה ביותר להכרת תודה שמדינה יכולה להעניק לאזרחיה. הצעתך להעלאת שכר הלימוד למי שלא שירתו בצה"ל לוקה בנקודות הבאות: 1. היא מפלה לרעה ערבים, חולי סכרת, חרדים, חולי קרוהן, נכים, נשים נשואות ובאופן כללי אוכלוסיות חלשות שהיום לא מתגייסות בגלל שהן חלשות ולעולם לא ילכו ללמוד כי העלית את שכר הלימוד. 2. היא מרומזת ולא ברורה מספיק, לטעמי לפחות. כשחייל שאינו ציוני נלהב בא לבדוק אם הוא מתגייס או לא, אתה חושב שהנחות בארנונה יהוו שיקול? 3. היא לוקה בנקמנות מגעילה וילדותית. במקום לשפר את איכות החיים של האוכלוסיה המועדפת עליך, אתה מדבר על הורדת איכות החיים של כל השאר (הם ישלמו 40 אלף שקל לשנה! נראה אותם, החארות!). זה נשמע כמו ההצעות הציניות של אנשים פה לכרות את יד ימין של כל מי שלא שירת בצבא. השיטה לשיפור מצבם של המשרתים בצבא פשוטה, בדוקה ואין בה שום דבר חדשני: אתה ממסה את כלל האוכלוסיה ומעביר כסף, באמצעות משכורת, למי שמשרת בצבא. זה עדיף בהרבה על רשימה ערטילאית שמתעדכנת מדי פעם של הטבות לחייל המשוחרר ואף אחד לא באמת בטוח מה כתוב בה, זה לא מריח מאפליה, הציונים שמתגייסים לצבא לא מרגישים שהם נדפקים ובאופן כללי כולם שמחים. זו האידיאולוגיה של מי מתושבי הפורום הזה שקוראים להפיכת צה"ל לצבא מקצועי עם משכורת, אך משום מה אתה מתעקש לראות בהם עוכרי ישראל וטרולים וכו'.

Moridin

New member
עכשיו הם יהיו משוכנעים שאנחנו אותו בן אדם

אני מקווה שאתה לא מגיב לי ברגע זה ממש כי אז זה יהיה מביך קלות.

baudrate

New member
הבעיה היחידה שאני רואה עם זה היא

שיצטרכו להרים את משכורות הקבע גם כן וזה מה שיצור את העול התקציבי. אבל בהחלט יש מקום לתת לסדירים פי 3 ממה שנותנים היום בלי להרגיש זאת כמעט בתקציב.

user4576

New member
עדיין לא שמעתי אף הסבר הגיוני

למה לתת למשרתים הנחה בשכר לימוד, בקרקעות, במיסים, בתשלום לגני ילדים ושאר תשלומים עקיפים ודחויים למינהם. במקום פשוט לשלם לחיילים ישירות משכורת חודשית בזמן השירות באופן מיידי מידי חודש, כמו אנשים נורמליים. מה שחשוב זה מה הסכום הכולל של שווי ההטבות. אם השווי הכולל של ההנחה בשכר לימוד + הנחה בגני ילדים + קרקע חינם + הנחה במיסים + קיצבת זיקנה מוגדלת + הנחה על הפופקורן בקולנוע + קרמבו מתנה יוצא X שקלים. אז מה עדיף, לקבל את ה X שקלים האלו טיפין-טיפין בפריסה לאורך 60 שנה, בתלות במה שתעשה (זאת אומרת שאם נניח מישהו היה לוחם קרבי ואז לא הלך לאוניברסיטה או שאין לו ילדים שהלכו לגן, או שהוא מת בגיל 40 - אז הוא יקבל פחות, למרות שהוא תרם אותו דבר), או, לקבל X/36 ש"ח בחודש, כל חודש, לאורך כל השירות שלך. זו ההשוואה ההוגנת. למי שמעדיף משום מה את האפשרות הראשונה, אני ממליץ בחום לקחת קורס או שניים בנושא השכלה פיננסית בסיסית. יוסבר לכם שם למשל למה 100 שקלים היום שווים יותר מ 100 שקלים בעוד שנה (ואם מישהו מתעקש אחרת, אני מוכן בכיף שתלווה לי 100 שקל היום ואני אחזיר לך 100 שקל עוד שנה, אני אפילו מוכן להחזיר 101 - אני אהיה לארג' איתך).

EmGee

New member
שמע אני לא למדתי השכלה פיננסית בסיסית

את הקטע עם ה100 שקל זה מובן מאליו, הקטע עם זה שלמדינה יותר רווחי להביא לאזרחים קופונים שינצלו אותם בחוכמה ולא ישרפו את כל הכסף שלהם על שטויות זה פחות מוחלט ויותר נתון לפרשנויות. אני אישית מתנגד לקטע של לקבל שכר לפי שעה או משהו כזה על להיות חייל, אבל בסופו של דבר זה לא כזה שונה אחד מהשני. מדובר בהבדלים קוסמטיים נטו. הקטע של מי שלא היה בצבא ישלם יותר זה שוב אותו עקרון. אם ישלמו יותר לחיילים אז ישלמו יותר מיסים. נגיד מי שעשה צבא מקבל X כסף מהמדינה ומשלם Y במיסים כדי למממן את זה. אז בעצם מי שעשה צבא יש לו X-Y ומי שלא עשה צבא יש לו בעצם אפס מינוס וואי (מצטער זה התהפך לי באנגלית).

מה זה "מתנגד"

אתה מחזיר בצ'יקים לצהל את ה700 שאתה מקבל כל חודש ? אתה כבר מקבל , כולה רוצים להכפיל פי 10 , זה לא ביג דיל.

user4576

New member
הבאנו לך פה כמה וכמה סיבות למה זה לא שקול

בקצרה: 1.בתשלום שכר ישיר למשרתים (להבדיל מהטבות למניהן) יש תגמול ישיר ומיידי למשרתים - מה שעדיף להם בהרבה מאשר "הטבות" שמשולמות טיפין-טיפין לאורך שנים. 2.בתשלום שכר ישיר התגמול הוא בהתאם לזמן השירות, זה חוסך את הבעיה של איזה הטבות לתת למי ששירת בצבא רק נניח 30 חודשים ולא 36 וכו'. 3.תשלום הטבות תלוי במה שאתה עושה בחייך האישיים, ולכן לא שוויוני. לדוגמא: חייל קרבי שלא יילך ללמוד באוניברסטיה לאחר השירות - לא ייהנה מהטבת שכר הלימוד חינם, למרות שהוא שירת בדיוק כמו חבר שלו ליחידה שכן הלך לאוניברסיטה - ולכן אין שום סיבה שהוא לא יקבל תגמול זהה. ואפשר לתת דוגמא כזו על כל הטבה שתציע. 4.הטבות פותחות פתח לרמאויות - לדוגמא אדם שלא שירת בצבא יוכל לרשום את הבית שלו על שם אח שלו שכן שירת וכך לזכות בהנחה בארנונה, ושאר קומבינות כיד הדמיון הטובה. 5.ההטבות דורשות מנגנון שייפקח עליהן, ואם הזמן, כמו כל דבר בשירות הציבורי, הוא ייגדל ויהיה יותר ויותר בזבזני, מה שיביא לכך שפחות כסף יגיע למשרתים ויותר למימון המנגנון. 6.הטבות אפשר גם לקחת, שכר שכבר קיבלת לא יילקח ממך לעולם. 7.והכי חשוב - אין שום סיבה הגיוני לא לתת לחיילים את הכסף ישירות במקום בהטבות למניהם - כך נוהגים אם שוטרים, כבאים, עובדי חברת חשמל, פקידים במשרדי ממשלה, שרים, שופטים וכל שאר האנשים שמספקים למדינה שירות ומקבלים תמורתו תמורה - אין שום סיבה שדווקא חיילים יהיו שונים ויופלו לרע ביחס לכל השאר.

יתרה מזאת זה סתם יצור ביוקרטיה מיותרת...

כלומר יעלה לנו יותר לתת לחיילים את ההטבות מאשר לתת להם משכורת (נצטרך טפסים פקידים וכו'...)

אני מצטרף למה שאתה אומר

לדעתי לתת עונשים למשתמטים קצת מזכיר את צפון קוריאה ועירק .. הדרך היא לתת הטבות למתגייסים , להקים ישובי ענק בנגב וליישב את המקום , לפתוח שם חברות וליישב את הנגב. הריכוזי אוכלוסיה המטורפים בתל אביב הם סיכון עצום לביטחון המדינה

אני חושבת שאתם משחקים ישר לידי הפוליטיקאים

במקום שהמדינה תתן שירותים לאזרחים, במקום שכספים יעברו לנזקקים, לפיתוח ערים וישובים... במקום שפוליטיקאים יפתרו את הבעיות המדיניות והביטחוניות הרבות שיש במדינה הזו.. הצליחו להכניס במדינה איזו התלהמות נגד מי שלא מתגייס והתוצאה היא שאנשים רצים להאשים בכל הצרות את המשתחררים במקום לדרוש דברים ריאלים. אולי במקום לצייר על תעודות שיחרור שאף אחד לא צריך שנה אחרי השיחרור, שיחזירו את הפטור מתשלום ביטוח לאומי לשנה כמו שהיה פעם, אולי שיגדילו את המענק של עבודה מועדפת לסכום שהיה פעם...

S h a y D u

New member
../images/Emo31.gif עוד בזיון שכבר לא מפליא אף אחד...

אך אציין שאני חושב כמו קודמיי - אם הדבר נועד להקטין את כמות הג'ובניקים, מבורך הוא

להקטין את כמות הג`ובניקים?

אם כולם יהיו לוחמים, מי יתקן תקלות/ינהג/ינקה/יבשל ארוחות/יטפל בחולים/יסדר ציוד/ישרטט מפות?למה לזלזל?

smailie

New member
מה לגבי אלה

שרוצים לשרת בצה"ל, אבל צה"ל מוותר עליהם ודוחה את כל פניותיהם? למישהו כמוני, שהתיק האישי שנקבע לו בגיל 5 ואיבחן אותו כילד בעייתי מכתיב את החלטות הצבא לגביו עד היום, באמת כדאי מאוד לרדת מהארץ.

למעלה