מה דעתכם על תעודות ה'משתחרר בכבוד'?

לא , הוא פשוט כל שנייה נותן לי לינק

שמעביר אותי להודעה אחרת , וזה משגע את השכל . והעובדות מדברות בעד עצמן : עובדה שהצבא מגייס חיילים ונלחם בהשתמטות . אם הוא לא היה צריך , הוא לא היה מגייס . ובכל מקרה אין שום סיבה למה לא לשרת את המדינה , אם לא בצבא אז לפחות בשירות לאומי .

כן הבעיה היא שלכל אל"מ כאלה יש בערך 3-4

פקידות. וזה במקרים הטובים.. אני ראיתי בשירות שלי מלא פעמים שמספר אנשים מגיעים לאותו תקן "סתם כי לא היה מה לעשות איתם". אם בנאד םלא ישתגע מזה אז ממה כן?

תחתום קבע !

העיוורון שאתה מפגין פה זה בדיוק מה שצהל מחפש ,אנשים שילכו אחרי פקודות בצורה עיוורת בלי להסתכל ימינה או שמאל ולחשוב "אולי אני יכול לעשות משהו יותר מועיל עם עצמי"

אדם יכול לתרום לחברה רק בדרך אחת?

חינכו אותכם שצה"ל הוא מעל הכל ומעל כולם אבל אני לא חושבת שעזרה לילדים במסגרת שירות לאומי או במסגרת עצמאית היא פחות חשובה, לדוגמה לדעתי אדם יכול לתרום לחברה רק כשיש לו ממה לתת, ואם הוא לא מרגיש מתאים במסגרת שלו, אם הוא אומלל וסובל ולא ממצה את עצמו, התרומה שלו תהיה שווה לאתה יודע מה בקשר לתעודה- לא נראה לי שזה מזיז למישהו. אנשים לא יתגייסו בשביל תעודה, זה סתם בור שצה"ל כורה לעצמו שמוכיח עד כמה הוא נואש. ובכלל, לשים קרביים כאזרחים סוג א' נראה לי כאפלייה של אוכלוסיות רבות בארץ. אני חושבת שאכן פעולות לעידוד הגיוס עדיפות על סנקציות, אך דבר ראשון על מנת לעודד גיוס צריך לתקן את הליקויים שבפנים, כגון ההזנחה שיש כלפיי חיילים (לדוגמה- לי בבסיס יש רופא בערך פעם בשבוע).

user4576

New member
הרעיון הזה יוריד את המוטיבציה לשירות

מהלך הזוי לחלוטין שגרם לרוב הג'ובניקים (שהם רוב החיילים, להזכריכם) שראו אותו להגיב בסגנון של: "אז ככה אה? אני משקיע ותורם 3 שנים מהחיים שלי ובתמורה צה"ל אומר לי שאני חייל סוג ג' וש"תעודת הכניסה לחברה" שלי תהיה מסוג ג'? אז זין! עדיף כבר שאני לא אעשה צבא בכלל". ואני אומר את זה גם משיחות אישיות עם חיילים ומלשבי"ם וגם מהטוקבקים בוואי-נט ומהתגובות בפורומים שונים שבהם הנושא עלה לדיון עוד לפני הפורום הזה. אולי המטרה של המהלך היא להקטין את כמות הג'ובניקים בצה"ל - ואז דווקא יש לו פוטנציאל להיות מוצלח.

sayar3

New member
חשבת אולי שזה יכול גם לעודד

גיוס לקרבי? או אולי לתומך לחימה? ברור שחייבת להיות הפרדה גם בתוך השירות הצבאי. אני מקווה שאתה לא מאמין באמת ששירות בעזה של 3 שנים שווה לשירות של 3 שנים בקרייה!(למרות שגם בקרייה התרומה מסויימת). אגב-כך נהוג בכל צבאות העולם.תעודת שחרור בכבוד עם פרטי השירות.זה מקור לגאווה לא לבושה.

user4576

New member
אני לא חושב שמישהו יתגייס לקרבי בגלל הצבע של

תעודת השחרור... כמובן שאני לא חושב ששירות קרבי שקול לשירות בקריה - להפך! אני מאוד מעריך חיילים קרביים ואני בעד לתת לתת להם תגמול (תגמול אמיתי! בכסף,הרבה כסף, לא בצבע של תעודת השחרור...זו בדיחה עצובה, כאילו שמישהו בכלל מסתכל על זה אי-פעם). בנוסף אני גם בעד לשחרר מהצבא חלק מאוד מאוד גדול מהג'ובניקים שלו - מכיוון שיש הרבה יותר מידי מהם והם מהווים נטל מיותר על המערכת הצבאית ועל המשק.

MasterNir

New member
הקרביים גם היום נראים

יותר טובים משאר החיילים. ואני לא אומר שלא - מגיע להם המון קרדיט על ההקרבה, שאני בתור ג'ובניק אולי לא הייתי מסוגל לה. ההשפעה היחידה של המדליות האלו (אלו באמת מדליות, זהב כסף ארד וכו') רק יראו לג'ובניק שהצבא חושב שהוא פחות טוב. בתור ג'ובניק, יצא לי לעבוד משש בבוקר עד 4 בלילה(22 שעות. איזה קרבי עושה משמרת כזאת? ואני גם צריך להפעיל את הראש, לא רק להסתכל על האזור) ברצף פרט לשתי ארוחות ובלי הפסקות ולמחרת לקום ב-9 ולחזור לעבוד, וכשהצבא אומר לי "שמע, אתה לא משהו.." אני נפגע. מה כן לעשות? במקום להגיד לג'ובניק שהוא פחות טוב, תראו לקרבי שאתם מעריכים אותו. תגדילו פי כמה את המשכורת המזעזעת שחייל קרבי מקבל, תנו להם צ'ופרים כמו הנחות יותר משמעותיות מ-2% בטאוור רקורדס, ותראו שבאמת אכפת לכם.

S h a y D u

New member
../images/Emo45.gif אני מסכים איתך ניר.

ולכן בדיוק צריך להתחיל אט-אט במגמה של מעבר לצבא מקצועי. הקטנת כוח אדם במערכים העופיים וביטול הקצאת משאבים מיותרים, חיוניים מאד ע"מ שלקרביים יהיו תנאים טובים יותר (לא רק תנאי שכר והטבות ראויות, אלא גם הקצאת משאבים רחבה יותר באימונים, בתנאי השירות, ציוד, מזון וכו') - והרי במלחמה, מי שעושים את העבודה השחורה והעיקרית הם בסופו של דבר הקרביים, והמלחמה האחרונה הביאה לנו את האימא של ההוכחות לכך שלא היו להם תנאים מספיק טובים. המערך הלוחם סובל מחוסר תנאים, וזה על חשבון כוח אדם מיותר במערך העורפי ובכמות לא מבוטלת של ג'ובניקים מיותרים המשרתים במתכונת של "שבוע-שבוע", ומהווים נטל על המערכת ועל כלכלת המדינה. הצבא מחוייב לגייס הרבה יותר חיילים ממה שהוא באמת צריך, הרבה הרבה יותר! ושלא לדבר על כך ש 60-70% מתקציב הביטחון הולך על משכורות! הגיע הזמן להפריט חלקים הרחבים! זה לא פוגע רק בצבא ובאיכותו, אלא גם במשלם המסים. הגיע הזמן לעבור מצבא חובבני לצבא מקצועי!

MasterNir

New member
אני נגד צבא מקצועי

כי השירות הצבאי צריך להישאר תרומה. ואם הצבא יצטרך לרדוף אחרי מלש"בים זה לא ייגמר טוב. בתחומי ההיי-טק לדוגמה הצבא לא יכול להתחרות בשוק האזרחי. וגם לא צריך. אבל הוא כן צריך להפוך למקצועני. גיוס חובה, אבל גיוס בכבוד. היום הצבא דיי עושה מה שבא לו בלי להתחשב בחיילים (ואח"כ מתפלא שאף אחד לא רוצה להתגייס). אני מסכים עם משהו בסגנון שחרור של חיילים מיותרים. אבל אני לא חושב שבאמת יש כ"כ הרבה כמו שאתה גורם לזה להישמע. זה גם צריך להיעשות ע"ב רצון המלש"ב (שלא ישחררו אזרח שרוצה להתגייס ויגייסו חייל שרוצה להשתחרר, וזה יעלה כסף). שחרור מוקדם זה רעיון לא רע. לתת תפקידים כמו טבח או עובד רס"ר יותר מחודש שחרור-מוקדם. אין צורך ב-10 טבחים, או 20 עובדי רס"ר. אבל אני לא מבין איך תתרום הפרטה. המשכורות (לפחות אני מקווה כך) של האזרחים יהיו גבוהות מאלה של חיילי הסדיר. אבל לפני כל זה - הצבא צריך לשנות את כל צורת ההתנהגות שלו. אני מסכים לגמרי שהצבא הוא גוף שצריך להיות דיקטטורי, אחרת הוא יתפרק. אבל יש גם דיקטטורה רעה ודיקטטורה טובה. והצבא, במקום לעשות סקרים כמו "מה תעדיף לקבל בקידבג? מחשב כף-יד או נגן MP4?" צריך לשאול שאלות קונקרטיות. בברכת בקרוב אצלך :)

מזכיר את הטמטום הצה"לי במלחמת לבנון השנייה..

פשוט גול עצמי לצה"ל... ירידת הרצון לשרת כג'ובניק... עם זאת והיה והסיבה היא לגרום ליותר גובניקים לצאת מצהצבא אז הרי זה מבורך.

מוטיבציה

שום תעודה לא תועיל להעלאת המוטיבציה. לעניות דעתי זה עלול לגרום אולי לדבר ההפוך. מויטבציה והעלאת שיעור המתגייסים ע"י 4 פעולות: א. חינוך,וחינוך וחינוך. לא בכדי שיעור המתגייסים בכלל וליחידות קרביות בפרט בקרב ישובי העמקים גבוה מאוד. ב. העלאת שכר לחיילי החובה, העצמתם ופעולות תוך צה"ליות אם מקרב אמ"ש או אגף הפסיכולוגיה לטובת החיילים. רבים מהמתגייסים אינם מסיימים שירות ויש לתת לכך את הדעת. ג. אכיפה לגבי הלא מתגייסים. לחץ על ח"כים לשינויי חקיקה. כאחת שפעילה בתחום אני שומעת רבות אמירות בנוסח "שגם החרדים יתגייסו ואחר כך ידברו על מוטיבציה " . לצ'פר את המשתחררים במלגות ללימודים (ולא רק למיעוטי יכולת) , עדיפות למעונות ועוד. ד. שיפור תנאי חיילי המילואים. יש קשר בין חיילי סדיר והמשך שירותם במילואים.

baudrate

New member
תעודת שחרור זה מספיק טוב

וכל המוסיף גורע. עוד אפשר כמו שצויין כאן לשנות את חוק טל באופן שלא יפלה לרעה מתגייסים, לתת תגמול יותר גדול לחיילי הסדיר והמילואים, וכמובן אפשר לעשות הסברה הרבה יותר אפקטיבית לבני נוער בבתי ספר מאשר נאומים של ראש א"כא. אפשר למשל לשלוח לבני נוער חיילים וקצינים צעירים שיסבירו על הצבא ועל השירות הצבאי.

ori239

New member
כקרבי

המדיניות נראית לי לא נכונה בעליל.. אני חושב שכל ההסתכלות צרת-האופקים וההבחנה קרבי-ג'ובניק היא מוטעית מיסודה.. חבל שבמדינה רבת שסעים כמו שלנו, דווקא בצה"ל, כור ההיתוך של החברה, החליטו להעצים ולפתח שסעים נוספים.. היה ראוי יותר להבחין בין אדם שתרם מזמנו ומרצו, בין אם במסגרת הצבא ובין אם בשירות אלטרנטיבי, לאחד שיצא מסיבות פיקטיביות כדי לשרת את עצמו.. כל החלוקה המטופשת הזאת של תעודת זהב, כסף וארד היא לא לעניין.. מה גם שהגמול (רישיון נהיגה חינם? פסיכומטרי חינם?) הוא לא רלוונטי להרבה מאוד חיילים, בינינו - רבים התגייסו לצבא כשיש ברשותם רישיון נהיגה ואפילו פסיכומטרי.. סתם לגרום למרמור וחוסר מוטיבציה בין המעטים שבאמת זכו בכבוד הזה של להיות חלק מצבא ההגנה לישראל.. באגף משאבי אנוש הם צריכים להסתכל עלי ועל שכמותי, ולשאול את עצמם כיצד הם מצליחים להוריד למעטים שכן מוכנים להתגייס את המוטיבציה ל-0 ומערימים עליהם קשיים ושטויות..

sayar3

New member
יש לי רעיון חזק דווקא-אני רק לא יודע איך

להעלות אותו לתודעה ולהחלטה. למה שהמדינה לא תיתן למשוחררים שסיימו ב"כבוד" מגרש לבנייה ביישובים יעודיים לחיילים משוחררים בנגב ובגליל? אצל האוכלוסיה הדרוזית נהוג לנפק מגרשים ליוצאי צבא וכך בונים שכונות שלמות בישוביהם. מה גם שזה משרת את חזון בן גוריון וממשלות ישראל בכל הזמנים .גם נותן לחייל משוחרר להתפתח וגם מחזק את האוכלוסיה בחבלי ארץ שדורשים פיתוח. לדעתי זה רעיון מצויין.יש אלפי דונמים ריקים באיזורים אלו שיכולים לממש את חזון "בנגב ייבנה העם בישראל" מעבר לכך ניתן לתת פטור מארנונה לחייל משוחרר בישובים מסויימים-מילגת לימודים מלאה לכל חייל משוחררר (גם אם זה נשמע הרבה כסף זה ממש שולי יחסית לתקציב הממדינה)

למעלה