מה דעתכם

SupermanZW

Well-known member
התבטאות אומללה

הנשיא קצב הראה כמה הוא מזלזל בחילונים בכך שהוא קורא להם תינוקות שנשבו ומתנשא עליהם. כפי שהדתיים בחרו לעצמם אורח חיים מסויים גם החילונים בחרו לעצמם אורח חיים מסויים ואין זה הופך את הדתיים למתקדמים יותר או את החילונים לחכמים פחות, כל אחד בוחר לעצמו אורח חיים ע"פ הבנתו וערכיו ולא ע"פ רעיונות הנשיא קצב.

TJSBZ

New member
התבטאות המעידה על אומרה

על חוסר רגישותו לאנשים המהווים רוב במדינה שהוא נשיאה, ועל חוסר הבנה בסיסי למושג הבחירה. הרי החברה הדתית והחרדית מנסה להימנע מחשיפה של ילדיה לאורחות חיים אלטרנטיוויים, בעוד הילדים החופשיים נחשפים גם נחשפים לאורח החיים הדתי. לכן מי שאין לו יכולת לבחור הם הדתיים ולא החופשיים. אבל לקצב בער להתחנף, אז הוא התחנף. כבר מזמן הורגלנו ש"כבוד" בין דתיים לחילונים אומר שהאחרונים צריכים לספוג חוסר כבוד מהראשונים בלי מחאה.

מתנדב

New member
יש לי שאלה אליכם...

מישהו יודע מה המושג, ויכול להגדיר את הפירוש של "תינוקות שנשבו"?... תינוקות שנשבו - פירושו שאנשים לא יודעים ולא מבינים את משמעותו, הוי אומר שאדם שנוסע בשבת לדוגמא, הוא לא אדם שעושה את זה בכוונה פשוט לא הסבירו לו מה החומרה של נסיעה בשבת, הוא לא יודע הוא לא עושה את זה להכעיס, זה הכוונה של תינוקות שנשבו, זה כמובן הגדרה כללית...

SupermanZW

Well-known member
זה לא חייב להיות כך

יתכן אדם שהסבירו לו מה חומרת נסיעה בשבת והוא לא מקבל את ההסבר כי ההסבר לא נראה לו הגיוני. יתכן אדם שלימדו אותו לחשוב באופן מסויים אך הוא לא מסכים לכך ומבין את הדברים באופן שונה ממלמדו, אין זה הופך אותו לפחות חכם או לחוטא. גם חז"ל חלקו זה על זה רבות ולא הסכימו איש עם רעהו במקרים רבים.

מתנדב

New member
זה אכן לא הופך אותו לחכם יותר....

מותר לחלוק וללמוד ולחקור כל נושא, אבל השאלה שלי היא: מה היא ההגדרה של תינוקות שנשבו?.

SupermanZW

Well-known member
תשובה

כיום כל אדם שאינו שומר מצוות נכלל בהגדרה הידועה בשם "תינוקות שנשבו", כלומר הם אנשים שאינן מכירים דיים את היהדות.

מתנדב

New member
יפה, אז אתה מסכים איתי עם ההגדרה

כפי שאמרתי, ואם ההגדרה היא אכן כך, אז מה הפגיעה כשאומרים לציבור החילוני שהם תינוקות שנשבו?, האם זה פגיעה כלשהי בציבור החילוני?, ואם כן מה הפגיעה?...

SupermanZW

Well-known member
תשובה

לא כל החילונים לא מכירים את היהדות, האם ניתן לומר שאני לא מכיר את היהדות, האם חזרתי בתשובה ובשאלה הופכת אותי לתינוק שנשבה? האם אדם חילוני שיש דתיים במשפחתו והוא מכיר את היהדות גם הוא תינוק שנשבה?

התולעת 1

New member
כן

לדוגמא אדם שחוזר בשאלה ותוקף את דרך התורה,יש לומר שאדם כזה הוא תינוק שנשבה כי הוא לא יודע מה זאת טובה גמורה שבורא עולם רוצה להנחיל

SupermanZW

Well-known member
באמת?

ומה גורם לך לחשוב שאתה יודע מהי הטובה הגמורה שה' רוצה להנחיל, ואולי זו אינה ע"פ הבנתך את התורה או לא ע"פ התורה כלל, הרי אינך יודע את מחשבות הבורא. אולי אתה תינוק שנשבה בסיפורים שסיפרו לך ואינך מסוגל להכיר בעובדה כי אין בידך (או ביד אף אחד אחר) לדעת את מחשבות הבורא וכוונותיו?

התולעת 1

New member
על כל מוצר יש שם יצרן

כשיש שם יצרן אנו יכולים להיות בטוחים שמישהו באמת יצר את המוצר. בכל אדם יש `שם מוצר` הטבוע בו באופן פרטני ומדויק: טביעות-אצבעות, צורות-שיניים, טביעות-עיניים וכו`. כמו `בר-קוד` לכל אדם ואדם. האם אין די בכך בלבד כדי להעיד גם כאן על מציאות `יצרן גאוני`?

vizini

New member
עצם המושג הוא פגיעה.

קודם כל, השימוש במושג "תינוק" מעיד על חוסר מחשבה או שיקול דעת. שנית, נשבה - ע"י מי נשבה? ע"י ההורים? גם זה פוגע שכך מתייחסים להורים. מוטב היה לדתיים אם היו מוציאים את המושג הזה מן הלקסיקון ופשוט משתמשים במונח המקובל, דהיינו חילונים. למי שלא יודע - "תינוק שנשבה" הוא דרגה אחת פחות מ"אפיקורוס". אפיקורוס חייב מיתה, ומיתתו בידי כל אדם ולאו דווקא בית דין. על "תינוק שנשבה" לא חלה מיתה, אך חלים עליו כל שאר הדינים החלים על אפיקורוס, כגון לשון הרע, איסור חילול שבת כדי להצילו וכדומה. מקור: הרמב"ם, משנה תורה סדר שופטים, הלכות ממרים, פרק ג. סדר נזקים, הלכות רוצח ושמירת הנפש, פרק ד.

התולעת 1

New member
אפשר לומר גם

כי לא אחפוץ במות הרשע כי אם שובו מדרכו הרע וחיה תינוק שנשבע פירושו,,,ששקרו והיתעו אותו מדרך האמת.

Commoner

New member
גם אני איני חלילה חפץ במות השוטים

המדמיינים לעצמם שקים בורא. אני רק חפץ שילמדו, ישכילו, ישקלו את הענין בבקורתיות ויסיקו מסקנות נכונות אחד העם

Commoner

New member
???????

אתך הסליחה ידיד העלג. התוכל לנסח מחדש את דבריך, ולשם שנוי, בעברית, במקום ב- gibberish, כהרגלך? אחד העם

למעלה