מה דעתכם

א ו ר בת

New member
מה פתאום לגנות ?

לא הבנת אותו...דבריו הוצאו מהקשרם....זו דווקא מחמאה בסגנון "ברוך שלא עשני אשה" והוא בכלל לא היה שם. צריך לגנות. כן.

התולעת 1

New member
בבקשה..פורז מעביר שיעור ברציונליות

''את דתייה, אי אפשר לדון אתך בצורה רציונלית!…'' במילים אילו חתם שר הפנים מ'שינוי', אברהם פורז, דיון שהתפתח בקונגרס הציוני ישראלי. פורז מעביר שיעור ברציונליות

Commoner

New member
אין בפרסום הידיעה בשופר משום ראיה.

נחוץ מקור אמין... אחד העם

התולעת 1

New member
אני מציע לך(מן הפורום) לתבוע

את הרב אמנון יצחק ועמותת שופר ארגון להפצת יהדות, תגיש לבית המשפט המחוזי תביעה (לצורכי אגרה) נגד העמותה בבני-ברק שהם לא אמנים ושקרים בתביעה תאמר, כי ארגון שופר התחייבה להפיץ רק דברי אמת ואילו אתה תופס אותם בשקרים(ראוי גם להביא הוכחות ) בתביעה תטען עוד, שארגון שופר נתפל בקטינים ובגללם ילדים נרצחים ועוד ועוד ועוד ולא לשכוח לספר לנו בפורום את התוצעות.

TJSBZ

New member
ואני מציעה לך

ללכת ללמוד לכתוב ולהשתמש בעברית תקינה ותקנית.

Commoner

New member
`אני מציע לך(מן הפורום)`

?????? `לתבוע את הרב אמנון יצחק ועמותת שופר ארגון להפצת יהדות` על מה לתבוע? `תגיש לבית המשפט המחוזי תביעה (לצורכי אגרה)` קשקוש `נגד העמותה בבני-ברק שהם לא אמנים ושקרים` פשוט ספק אסמכתא ממקור אחר. שופר אינו נחשב `בתביעה תאמר, כי ארגון שופר התחייבה להפיץ רק דברי אמת ואילו אתה תופס אותם בשקרים` אינך חיב לעשות דבר. הצבעה על שופר אינה אסמכתא, וכאילו לא אמרת דבר `בתביעה תטען עוד, שארגון שופר נתפל בקטינים ובגללם ילדים נרצחים` נרצחים נפשית. זה חמור מרצח פיסי. הארגון שובה תינוקות, משמיד את שכלם, ובמקומו משתיל remote control device `ולא לשכוח לספר לנו בפורום את התוצעות` ?????? אחד העם

ch561

New member
סליחה על ההשוואה

אבל כמו לתפוס את יאסר ערפאת מגנה פיגועים.

masorti

New member
רק בשבילך...

צריך לנזוף בו על כך שלא היה פוליטיקלי-קורקט. נשיא צריך לדעת שלא לומר מה שעלול להיחשב ע"י ציבורים מסוימים כפגיעה בכבודם. מבחינת תוכן הדברים הוא צדק. החילונים של היום הם אכן ברובם מתאימים להגדרה של "תינוק שנשבה", ואכן החינוך שהם מקבלים והסביבה בה הם חיים אינה מקנה להם בחירה אמיתית בין דתיות לחילוניות.

א ו ר בת

New member
אולי אתה מציע

שאני אתחיל לשמור שבת כן שבת לא בכדי שלילדים שלי תהיה אפשרות בחירה אמיתית ? כל אחד פתוח ומודע יותר, באופן טבעי, לסביבה בה הוא נולד. אני מניחה שאני לא צריכה לספר לך שהחינוך שהחרדים מקבלים מקנה להם בחירה מצומצמת אפילו יותר.

masorti

New member
אני לא מציע שתשמרי כלום...

אבל אין צורך לשנן לילדייך שהדוסים הם שחורים-פרימיטיביים-חשוכים-סחטנים ואמונתם היא אוסף אגדות כיפה אדומה. ואם ממש תרצי, תוכלי אפילו ללכת עם הילדים לבית הכנסת בערב יום-כיפור. או לחילופין, לקיים ליל סדר שיזכיר במשהו את הגירסה המסורתית. אה כן... ולא יקרה שום דבר אם בנייך הזכרים יתאמצו באופן חד-פעמי בגיל 13 ויקראו כ-10 פסוקים בתורה בבית הכנסת ה"רגיל". לא מוכרחים לקיים את הבר-מצווה בבית כנסת רפורמי (או בכלל לא) רק כדי להרגיש שעשינו "דווקא" לדוסים. וטענתך לגבי החרדים אינה מעלה ואינה מורידה. ראשית, החרדי הממוצע נחשף בעל-כורחו לסביבה החילונית הרבה יותר מאשר החילוני הממוצע נחשף לעולם הדתי או החרדי. ושנית, העובדה שגם השני גנב לא הופך את הגנב המקורי לצדיק.

א ו ר בת

New member
נתחיל מהסוף

טענתי על החרדים, במיקום הזה, משנה בהחלט מכיון שלא דנו פה על המצב הקיים אלא על ההתבטאות של קצב. אשר לרמת החשיפה – נו באמת... לידיעתך : הבן שלי שינן גם שינן כמה פסוקים בבית כנסת אורתודוקסי למהדרין. זה מה שהוא רצה וזה מה שהוא קבל. (כי החבר הטוב שלו הוא מסורתי והם עשו את זה ביחד). הוא אפילו סחב את כולנו באיזה יום ב 5בבוקר לבית הכנסת להניח תפילין. האם אתה יכול לחשוב על חרדי או אפילו דתי אורתודוקסי שבנו לא רוצה לעלות לתורה או רוצה לעשות זאת בבית כנסת רפורמי ? ואם יהיה אחד כזה – האם עולה בדעתך שהוא יסכים ? הבן שלי לא זוכה למנת דמוניזציה מרוכזת, כבר בגיל 3, לגבי דמות החרדי. לא בבית הספר ולא בבית. הוא שומע את דעתי כשמזדמן ולא כחלק מתכנית מאורגנת ומשומנת.

Commoner

New member
הנשיא יהיה חיב להתבזות ולמשוך את

דבריו בחזרה, פומבית, והלקח יקלט וילמד על ידי כל נבחר צבור. פשוט, לא נסבול כזאת עוד. אחד העם

Commoner

New member
לא אקבל התחמקות בטענות כגון

`לא דייקו בצטוט דברי`, או `דברי הוצאו מהקשרם`. הנשיא חיב לעשות את הדבר היחיד שנותר לעשות, כדי למזער נזקים: התנצלות מלאה בשולי הדברים: ההסבר הדחוק שלו כי חלוני אינו יכול לבחור מכיוון שאינו מכיר אופציות - דינו להדחות. מי שאינו מכיר אופציות הם תלמידי החנוך המיוחד וכל יתר המסגרות הבנויות כחומות בצורות כדי לבודד את יושביהם מן הידע הכללי... אחד העם

למעלה