מה ההבדלים בין הפקולטות השונות?

vinney

Well-known member
מדעי המחשב

אני לא חושב שנתקלתי במישהו עם תואר שונה ממדעי המחשב מבין בוגרי טכניון, ומעט מאוד מבין בוגרים ממקומות אחרים (וגם זה בעיקר או מתמטיקה או הנדסת מחשבים או תעשיה וניהול, כשהתעסקתי עם מנתחי מערכות).
 

the new L

New member
למה, ויני?

למה לסטודנטים לתואר שני+ זה חשוב? מה זה משנה איפה אתה לומד מעבר למי המנחה שלך?
 

vinney

Well-known member
כי מה לעשות, איכות המוסד

נקבעת לפי איכות החוקרים שבו, המנחים האלה.
 

the new L

New member
אבל

מספיק לי שהמנחה שלי יהיה אדם איכותי, למה זה משנה למסטרנט מה איכות המוסד שהוא לומד בה?
 

vinney

Well-known member
אם כבר בתחילת הלימודים שלך

אתה יודע מה יהיה נושא המחקר ומי ינחה אותך וזה מספק אותך, סבבה. לי כרגע אין מושג אם אני בכלל מתכוון לעשות תזה (בהנחה בכלל שאסיים את התואר), ואם כן באיזה נושא ואצל איזה מנחה.
 
זה בהחלט יתרון גם בראשון

אם כי, כפי שאמרת, לא כזה חשוב. לתואר שני ואילך (בהנחה שהמטרה היא להמשיך באקדמיה) חשוב המנחה, ושם טוב של המחלקה ("אוניברסיטה" עשוי להיות לא הכי רלוונטי) מעלה את הסבירות לשם עולמי חתום על התזה שלך...
 

the new L

New member
ועוד שאלה

מדוע לסטודנט לתואר שני חשובה רמת המחקר של המוסד שהוא לומד בו? ומה לגבי סטודנט לתואר שלישי? ומה לגבי פוסט-דוקטורנט? לדעתי הדבר היחיד שחשוב הוא מי המנחה שלך, ולא הרמה הכללית במוסד.
 

neko

New member
המוסד חשוב מכמה סיבות:

1. במוסדות טובים תמצא מנחים טובים, פשוט כי מרצים מעדיפים להגיע למוסדות נחשבים. 2. המימון במוסדות נחשבים יהיה יותר טוב. 3. אנשים שרואים את הדיפלומה שלך ולא מכירים את התחום הספציפי בו התעסקת, לא ידעו שדווקא פרופ' X נחשב הכי טוב בו בעולם. ד"א, העלתי את הנק' בגלל שנירו הזכיר תואר שני. אני אישית נרשם לתואר שני רק למכון ויצמן ולעברית, שהם כנראה שני המוסדות הכי נחשבים במדעי המחשב. למעשה, גם כשזה מגיע לתואר ראשון, ראיתי בהמון מקומות דרישה לבוגרי 4 האונ' בלבד (את"א, טכניון, ב"ג, עברית). פעם אחת ראיתי גם דרישה לבוגרי 4 האונ' או הבינתחומי בלבד. בתור בוגר הבינתחומי, מצאתי את זה נחמד (למרות שאני מתנגד לסינון לפי מוסד באופן עקרוני, יש פנינים גם במכללת ג'לג'וליה).
 

ron369

New member
דווקא הוא כנראה צודק.

אפילו אם זה לא ממש משמעותי במחשבים (מחשב), מתמ' (דף, ועפרון), או פילוסופיה (מחק).
 

ron369

New member
(מאיפה קראתי את זה? ../images/Emo13.gif)

(או משהו דומה מאד)
 

ron369

New member
טעות שלי

חשבתי שיש עוד אונ' אחרות עם הרבה כסף, ושהוא מתחלק אצל החוקרים
 

the new L

New member
למה אכפת לי

מה חושבים אנשים שרואים את הדיפלומה שלי ולא מכירים את התחום בו התעסקתי? אם הם לא מכירים את התחום בו התעסקתי, ככל הנראה אין להם כל השפעה עלי...
 

neko

New member
אם תרצה להתקבל לעבודה אחרי תואר

שני, סביר שהר"צ תוכנה או סמנכ"ל פיתוח שיקרא את הקור"ח לא יהיה מומחה בדיוק בתחום הספציפי. אפילו אם תרצה מקום באקדמיה לא בטוח שהדיקן למדעי המחשב שהוא במקרה מתמחה בסיבוכיות יודע שהמנחה שלך מאד נחשב בעיבוד תמונה או חישוב מקבילי.
 

vinney

Well-known member
תלוי מה אתה מחפש

לפי כל מי ששאלתי, הכי כיף ללמוד בבאר שבע. זאת גם אוניברסיטה מצוינת בתחום המדמ"ח. אם אתה רוצה ללמוד ולעבוד במקביל - לך על הפתוחה. אם אתה מזוכיסט, רוצה ללמוד קצת פיזיקה, ולא איכפת לך להתפשר על הידע בשביל האגו - לך על טכניון. אני לא בטוח עד כמה תל אביב נחשבת, הייתי בכמה מקומות עבודה, ולא ראיתי בוגרי תל אביב יותר מדי, יחסית לאב"ג, טכניון ואו"פ.
 

CajU9

New member
אין על את"א

הדרישות הן הגבוהות ביותר בשל הביקוש הרב (טוב ת"א.. מן הסתם!) הרמה מצויינת, ולא אתפלא אם עולה על של הטכניון (דרישות הקבלה של הטכניון הן גן עדן לעומת תל אביב, ובן גוריון? שלא נדבר! חשובה לציין שכל האונ' נחשבות ומעולות)
 

vinney

Well-known member
את"א אולי יותר טובה מטכניון

אבל זה לא אומר שום דבר טוב על את"א
 

Jimbryho

New member
את"א? זה חדש לי... ../images/Emo12.gif

(לא שלמדתי שם, רק שמועות.) אבל דרישות קבלה לא אומרות כלום. הן מביעות באמת את היחס בין המקומות הפנויים והמתעניינים בלימודים, אבל זה לא אומר שום דבר על הרמה שם. אתה יכול לבסס את הטענות שלך?
 

CajU9

New member
קודם..

אני חושב שדרישות קבלה אומרות, והרבה!.. תראה את דרישות הקבלה למכללות (ממוצע בגרות 80+ או תעודת זהות) ואת דרישות הקבלה לאונ'. מובן מאליו שתואר של מכללה לא שווה מי יודע מה לעומת תואר של אוניברסיטה, מוסד מוכר בהרבה. מובן שגם מרבית חברות ההיי-טק זורקות לפח קורות חיים של בוגרי מכללה, וטורחים לבדוק כאשר מדובר באונ' (וזה מ-ו-כ-ח!). ובנוסף, הדרישות לאונ' תל אביב הן לא רק בגלל המיקום שלה (כי רוב החברה של היא לא משהו.. לא מתקרבת לחברה ששוררת בבן גוריון, ששם זו חוויה ללמוד), אלא בגלל הרמה והיוקרה שלה. גם בדירוג העולמי עברה את"א את הטכניון (והעברית ניצבת בראש הישראליות). ומובן שאי אפשר לקחת על זה גורם מכריע, כי המדד הוא כללי מאוד, וממוצע של כל הפקולטות. לצערי הרב רמת הטכניון היא לא אותה רמה של פעם, וספק אם יצאו משם אותם אנשים שיצאו משם בעבר (קיצוצים קיצוצים בחינוך וגם החברה הישראלית משהו.. למרות שרוב החבר'ה שמגיעים לטכניון הם מעולים). אני חושב שמי שמחפש ללמוד בבית כלא לסטודנטים עם תואר יוקרתי, יכול ללכת יותר לכיוון הטכניון. אבל תאכלס, כולן שוות ערך (כאשר מדובר בטכניון, את"א, בן גוריון, בר אילן והעברית), עם הבדלים לא גדולים בפקולטות השונות. אני חושב שהמובילות בתחום המחשבים הן הטכניון, את"א ובן גוריון, ללא ספק. ההבדלים יותר נעוצים במיקום המוסד (ת"א היא המושלמת כאן) ובחברה שנמצאת במוסד (שפה שולטת אונ' בן גוריון). אם יש אונ' שלא הייתי מתכוון להגיע אליהן- אונ' חיפה, האונ' הפתוחה והטכניון (בגלל המיקום והאיזור. גם לא נראה לי כיף גדול ללמוד שם.. אבל העתיד יגיד הכל :] ). אבל העיקר- להגיע לאונ', ולא למכללה!
 
למעלה