קודם..
אני חושב שדרישות קבלה אומרות, והרבה!.. תראה את דרישות הקבלה למכללות (ממוצע בגרות 80+ או תעודת זהות) ואת דרישות הקבלה לאונ'. מובן מאליו שתואר של מכללה לא שווה מי יודע מה לעומת תואר של אוניברסיטה, מוסד מוכר בהרבה. מובן שגם מרבית חברות ההיי-טק זורקות לפח קורות חיים של בוגרי מכללה, וטורחים לבדוק כאשר מדובר באונ' (וזה מ-ו-כ-ח!). ובנוסף, הדרישות לאונ' תל אביב הן לא רק בגלל המיקום שלה (כי רוב החברה של היא לא משהו.. לא מתקרבת לחברה ששוררת בבן גוריון, ששם זו חוויה ללמוד), אלא בגלל הרמה והיוקרה שלה. גם בדירוג העולמי עברה את"א את הטכניון (והעברית ניצבת בראש הישראליות). ומובן שאי אפשר לקחת על זה גורם מכריע, כי המדד הוא כללי מאוד, וממוצע של כל הפקולטות. לצערי הרב רמת הטכניון היא לא אותה רמה של פעם, וספק אם יצאו משם אותם אנשים שיצאו משם בעבר (קיצוצים קיצוצים בחינוך וגם החברה הישראלית משהו.. למרות שרוב החבר'ה שמגיעים לטכניון הם מעולים). אני חושב שמי שמחפש ללמוד בבית כלא לסטודנטים עם תואר יוקרתי, יכול ללכת יותר לכיוון הטכניון. אבל תאכלס, כולן שוות ערך (כאשר מדובר בטכניון, את"א, בן גוריון, בר אילן והעברית), עם הבדלים לא גדולים בפקולטות השונות. אני חושב שהמובילות בתחום המחשבים הן הטכניון, את"א ובן גוריון, ללא ספק. ההבדלים יותר נעוצים במיקום המוסד (ת"א היא המושלמת כאן) ובחברה שנמצאת במוסד (שפה שולטת אונ' בן גוריון). אם יש אונ' שלא הייתי מתכוון להגיע אליהן- אונ' חיפה, האונ' הפתוחה והטכניון (בגלל המיקום והאיזור. גם לא נראה לי כיף גדול ללמוד שם.. אבל העתיד יגיד הכל :] ). אבל העיקר- להגיע לאונ', ולא למכללה!