מה ההבדלים בין הפקולטות השונות?

niro2003

New member
הביקוש במקרה הזה לא מעיד על הרמה

במקרה של את"א, מיקומה בצפון תל-אביב גורם לביקושים אקספוננציאלים, ולאו דווקא מעיד על איכותה ביחס לטכניון.

gil levi

New member
מה הוא מתכוון לומר

זה שהאונ' עושה את השיקול הבא: "יש אחוז גבוה מאוד של נושרים. זה לא טוב. בוא נעלה את דרישות הקבלה כדי להקטין את אחוז הנושרים".

gil levi

New member
ניסוח אחר:

הלימודים באת"א כל כך קשים שאת"א חייבת להציב דרישות קבלה מאוד גבוהות כדי להבטיח שכל מי שמתקבל באמת יצליח לסיים את התואר ולא ינשור באמצע. (הקצנתי את מה שהוא אמר כדי שזה יהיה יותר ברור).

vinney

Well-known member
זהו שזה לא כל כך נכון

בגרות + פסיכומטרי אומנם מעידות על סיכוי טוב יותר לסיים את התואר, אבל כשזה מגיע לשחקים, זה לא כזה משנה ההבדל בסיכויים לבחור עם בגרות 9.5 ופסיכומטרי 666 ולבחור עם בגרות 12 ופסיכומטרי 800 לסיים את התואר. שניהם יסיימו. הסינון פה הוא רק מאילוצי מקום. עובדה שבאו"פ ומכללות (אבל בעיקר או"פ כי הדרישות שם גבוהות) אנשים בלי בגרות או פסיכומטרי (גבוהים או בכלל) מצליחים לסיים את התואר. זה עניין של ביקוש והיצע, נירו יסביר לך את זה מצוין נראה לי (ולשם שינוי יהיה גם צודק
)

vinney

Well-known member
איך בדיוק מיקומה בצפון תל אביב גורם

לביקושים אקספוננציאליים???? מה הקשר ? כל בתי תוכנה יושבים בצפון תל אביב? טעות בידך, ואם כבר, אז מיקום טכניון שני קילומטר מהמת"מ בחיפה היה אמור להביא לביקושים אקספוננציאליים (ואכן, רבים מסטודנטים של טכניון עובדים שם, כמו שרבים מסטודנטים של העברית עובדים בהר חוצבים בירושלים, רבים מהסטודנטים של הבינתחומי עובדים במפעלים בהרצליה פיתוח, ותמצא לא מעט בוגרי אב"ג באינטל בקרית גת או אמדוקס בשדרות).

shirbi

New member
הביקוש הוא לא של המעסיקים

אלא של הסטודנטים, שרוצים ללמוד קרוב למקום מגוריהם. ומכיוון שגוש דן גרים 2 מליון איש , ובחיפה והקריות הרבה פחות, אז הרבה יותר סטודנטים מעדיפים ללמוד במרכז, כלומר באוניברסיטת תל אביב.

neko

New member
יותר מחצי מהמסלול שלי בבינתחומי

עבדו בהרצליה פיתוח בשנה האחרונה של הלימודים (כולל אותי).

למעלה