מה ההבדלים בין הפקולטות השונות?

vinney

Well-known member
תראה את דרישות הקבלה באו"פ

דרישות הקבלה מעידות אך ורק על יחס מבקשים להרשם למקומות פנויים, זה הכל. את"א זאת אוניברסיטה שמשרתת את כל מרכז הארץ (פרט לאלה שהולכים לבר אילן, אבל רבים נרתעים בגלל נושא הדת שיש שם), וברור שהביקוש עצום, ומספר המקומות קטן לאין שעור ממספר הנרשמים. זה לא מעיד בגרוש לא על איכות ולא על ביקוש מעסיקים, וסתם שתדע שלרבים מהנרשמים השיקול העיקרי הוא עלות מחיה, לכן את"א מבוקשת, לכן טכניון מבוקשת ולכן אב"ג והעברית מבוקשות פחות. למה? כי בבאר שבע וירושלים אין עבודה לסטודנטים, ובתל אביב וחיפה - יש, ובעיקר בתל אביב. זה הכל, כל התורה, אין לזה שום קשר לא לרמת האוניברסיטה ולא לדרישות המעסיקים.

CajU9

New member
האמת

שאני חושב שהביקוש לתל אביב הוא לאו דווקא בגלל תנאי המחיה ואפשרויות העבודה באיזור, אלא יותר על המיקום עצמו (תל אביב היא ה-עיר ללמוד בה, ללא קשר לשיקולי עבודה, אפשר ממש להבחין בזה), אבל הטיעון שלך לגבי מקומות העבודה נשמע לי הגיוני בהחלט, ולא מקרי. אך עם זאת, אני (ורבים נוספים מהיכרות) אבחר באונ' הזו בגלל הרמה שבה, ובגלל המיקום שלה, אני מודה. קשר לעבודה? אין ממש, אני מאמין שאוכל להשתלב בעתיד בכל מקום :] נקווה שיהיה כך. ולגיל לוי (תגובה הבאה), תוצאות רמת המדרג של המוסדות בארץ הובאו מעיתון הארץ, מהאמינים בעולם. אך שוב, המדד איננו מדוייק. ועדיין אני אראה קשר בין רמת הדרישות לבין רמת התואר והיוקרתיות שבו- כל אונ' תיקח גם משיקולי הצלחת הבוגרים את הדרישות וספי הכניסה, ולא בהכרח מהגורם הכלכלי (שעם כן, הדרישות היו מאוד קלות) יום טוב לכם :)

vinney

Well-known member
אני לא חושב שאתה מדייק

כי המדרגים הרשמיים מציבים את העברית הרבה מעל כל שאר האוניברסיטאות בארץ, ואת"א טכניון ואב"ג מדורגים באותו מקום.

ron369

New member
ההודעה שלך נשמעת כמו הודעה של סוכן

מכירות, ולא רק בגלל הטענות הלא מוכחות הרבות. אם רק הייתי יכול להאמין שאת"א באמת הייתה שוכרת מישהו כדי שיפרסם אותה... טוב נו, אני מניח שאתה מורעל. ננסה לעזור לך. - "היא ה-עיר ללמוד בה, ללא קשר לשיקולי עבודה, אפשר ממש להבחין בזה" - אולי אפשר, אבל קשה לי לראות איך. - מאיפה הוצאת שעיתון הארץ הוא מ"האמינים בעולם"? - הטענה שלך לגבי היוקרתיות נכונה, חלקית - לא בהכרח קיים קשר בין יוקרה לבין הרמה, ולמרות זאת היוקרה כן מפילה סטודנטים (כמוך?) בפח. הבעיה היא שקשה לי להאמין שאותה "יוקרה" דובקת באת"א יותר מבמוסדות אחרים, ומהווה שיקול משמעותי (כמו שויני אמר, יוקרה יש בעברית, ויש לכך סיבה טובה כנראה). - מוזר שאתה אומר שלא היית לומד באונ' הפתוחה בגלל המיקום. יש לה "קמפוס" במרחק 10 דקות הליכה מאת"א (בערך 20 משרייבר, אם אתה רוצה
). את רוב השיעורים שלי הסמסטר אני עושה שם. (והשאר? תיכון חדש, עוד כמה דקות הליכה) בקיצור, נראה לי שצפית יותר מדי בתמונות של הדשא של את"א. אז רק שתדע. הוא רטוב, כנראה, גם אם לא רואים את זה מהתמונה. בקיצור, הטיעון העיקרי לטובת את"א בתואר הראשון הוא קרוב לבית (או בטן גב). לא שזה טיעון רע, או שהרמה באת"א ירודה - פשוט זה די הייתרון המשמעותי היחיד שאני רואה. (ויש לי הרגשה שהרוב הגדול של הלומדים בה מהמרכז) גיל, מסכים איתי? אני לא בטוח עד כמה הנאמר בהודעה זו מדוייק - פשוט כי אני לא לומד באת"א.

gil levi

New member
לא יודע.

אני חושב שרבים לומדים באת"א כי יותר קל למצוא עבודה במרכז. אני לא בטוח למה אתה מתכוון כשאתה כותב יוקרה, אני חושב שהדיונים על "יוקרה" הם מעט ספקולטיביים ומעצבנים ("ידוע שהרמה בX נמוכה"). לדעתי השיקול הנכון הוא איזה מוסדות המעסיקים יותר אוהבים.

gil levi

New member
קבל ביטול על

"רבים לומדים מאת"א כי יותר קל למצוא עבודה במרכז". זה לא נכתב מדברים שראיתי....

CajU9

New member
נתחיל מזה

שאמרתי שהעברית מדורגת ראשונה (בערך 50 מקומות אם אני לא טועה מעל הישראליות האחרות, או 100..), וכן שאת"א והטכניון מדורגות במקום דומה, רק שקשה לקבוע מי באמת יותר טובה. ההיכרות שלי עם אנשים רבים שסיימו תואר באונ' היא לפי דעתי המדד הטוב ביותר. מהאונ' הפתוחה קיבלתי מספר דעות שליליות ולכן אני שולל אותה. הטכניון מובן מאליו שהוא טוב (אפילו השכן שלי, פר' טמבור שהוא מרצה לפיזיקה בטכניון, לא אומר שהמוסד הזה הוא הטוב ביותר. שאני אתווכח איתו?). העברית היא אונ' מצויינת, אני בטוח בכך. אני לא יודע עד כמה אני רוצה ללמוד בירושלים, ואני לא יודע אם יש להם שם פקולטה להנדסה. על הדשא הרטוב ו-800 הדונמים אני יודע מאחי הגדול :] וכמו שנאמר לי בפורום סטודנטים (וגם מאחי הגדול), החברה בתל אביב היא לא משהו. אני לא מתפלא. אני משוכנע בכך שרוב הסטודנטים בתל אביב הם מהמרכז. לאנשים קשה לעזוב את המרכז, גם לי בעתיד אהיה, למרות שאני גם מסתכל לכיוון ב"ש. אניל בטח שלא סוכן, סתם אחד שמתעניין (מאוד). זה שרמת הסטודנטים (חלקם) ירודה, באמת חבל. אבל לא בעיה למצוא עם מי להתחבר, בכל מקום. אה, ולגבי עיתון הארץ, הוא נבחר במקום ה-9 באמינות, וזה התפרסם באתר ה-bbc וה-cnn. אבל לא קל שלא להבחין בזה- הם פשוט כמעט ולא טועים, לא מוציאים הודעות כזב.. מעריב וידיעות זה אסון :/ כבר הפסקתי לקרוא, עוד מאז שהבחנתי בכמות האדירה של שגיאות הכתיב.. וגיל, אני חושב שבכל מקום רציני שמכבד את עצמו, יאהבו סטודנטים ממוסדות להשכלה גבוהה (אונ' למיניהן), ולא חשוב איזה.

vinney

Well-known member
קיבלת דעות שליליות על האו"פ

מבוגריה
תרשה לי לפקפק... לסיים באו"פ זה בהחלט לא קל, אבל אני לא מכיר אף בוגר באו"פ שיגיד משהו רע על הרמה האקדמית שלה. אני מציע לעצור את הדיון הזה כאן, ביקשתי ואבקש שוב - אם אתם רוצים למדוד למי גדול יותר - תעשו את זה במסרים.

gil levi

New member
תראה,

סביר מאוד שהמחקר מעיתון הארץ הזה נעשה על סמך מדדים כמו רמת המחקר, מספר זוכי הנובל שהרצו באונ', תקציב וכדומה. כל מיני קריטריונים שאינם רלוונטים מאוד לתואר ראשון. אם תוכל לברר בדיוק על סמך אילו קריטריונים המחקר נעשה אוכל להגיב יותר טוב, אבל אני בספק שאחד מהם הוא רמת ההוראה או רמת הלימודים. שנית, אלא אם כן המחקר הוא ספציפי לחוג למדמ"ח או לפקולטה למדוייקים אז הוא לא ממש רלוונטי לדעתי. למה אתה מתכוון כשאתה כותב "הצלחת הבוגרים"? אתה מתכוון כמה מהר בוגרי המוסד מוצאים עבודה או איזה אחוז מסיימים את התואר? אני מניח שלמשמעות השניה, ואכן יש איזושהו הגיון בסינון כך שהרוב יסיימו את התואר (כי לפי מיטב ידיעתי, האונ' מקבלת תקציב לפי כמות הבוגרים. תקנו אותי אם אני טועה). מצד שני, יכול להיות שכמות המקומות במסלול נשארת קבועה ללא תלות באחוז המסיימים ודרישות הקבלה משתנות בהתאם לביקוש. קשה לדעת באמת בלי מידע רשמי של האונ'. למה לדעתך ת"א היא העיר ללמוד בה? בקשר לרמת המוסד: יש לי דיון ארוך עם ויני בטאגליינס על רמת המוסדות השונים ובעיקר, עד כמה אי אפשר לדעת מה הרמה בדיוק. נירו למעלה כתב את הדירוג לפי המעסיקים, לדעתי צריך להסתכל בעיקר על זה כשבוחנים את רמת המוסד (ועוד שיקולים הגיוניים, כמו למשל אונ' ששמה דגש על תכנות על חשבון קורסים מתמטיים. אונ' שקל יותר ללמוד בה אז לסטודנטים בה יש יותר זמן חופשי לעבודה- שני אלו מחלישים את הטענה שהרמה באונ' X גבוהה יותר כי בוגריה מועסקים במשרות טובות יותר). בכל אופן, לדעתי צריך להסתכל בעיקר על זה (בין אם אתה הולך לעתודה ובין אם לא). אגב, אני לומד באת"א.

CajU9

New member
תודה

אני אסתכל בדיון שבטאגליינס. מדוע ת"א היא העיר הטובה ביותר ללמוד בה? זה כבר יותר קשור לאדם עצמו, וזוהי דעתי. אני בתור תושב המרכז כמחצית מחיי, ותושב הצפון כמחצית מחיי, לא יכול כבר לעזוב את המרכז. המקום תוסס, מעניין ואפשר לחיות פה בכיף לא נורמלי. ובשיא הרצינות- צעד אחד לפני שאר המדינה הזאת. אני חוזר לצפון לפעמים ולא מבין איך האנשים שם לא מתחרפנים (האמת שהאנשים בצפון ובדרום הם יותר טובים, חברה שונה לגמרי). אני אדם שלא מסתכל רק קדימה קדימה קדימה.. אני רוצה גם להנות בחיים, לעשות הכל במינון הנכון. אם אני אגור בחיפה, עיר שירדה מגדולתה זה בטוח, אני לא אסתדר שם. אם הטכניון היה במרכז? הלוואי.. נ.ב בהצלחת הבוגרים אני מתכוון כמובן לאחוז מסיימי התואר. הדרישות באת"א גבוהות גם בשל הרצון של האונ' לסיים עם אחוז גבוה של מסיימי תואר. הביקוש גדול יותר, לכן הדרישות גבוהות יותר, ולכן הטובים ביותר מגיעים הכי רחוק. אם נרצה בכך או לא, ככה זה.

vinney

Well-known member
אחוז מסיימי התואר אינו מדד להצלחת

הבוגרים. אחוז מובטלים ממסיימי התואר הוא המדד הטוב ביותר.

gil levi

New member
זה לא מה שהוא כתב.

הוא התכוון שהצלחת הבוגרים היא (≡
) אחוז מסיימי התואר.

vinney

Well-known member
הא... ההצלחה זה לסיים תואר?

בשוק רווי כמו ישראל, ההצלחה זה לא לסיים תואר, אלא לנצל את התואר שסיימת למשהו

gil levi

New member
תראה,

ייתכן מאוד שמספר המקומות בחוג למדמ"ח באת"א לא השתנה ב10 השנים האחרונות והדרישות הן גבוהות אך ורק בגלל שכולם רוצים ללמוד שם, בלי שום קשר לרצון של הפקולטה שרוב הסטודנטים יסיימו את התואר.

לא בגלל המיקום ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

דרישות קבלה גבוהות אומרות בעיקר כמה כסף נזרק על קורסי מכינה ופסיכומטרי בקרב המתקבלים. ממש לא על רמתם.

למעלה